جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سیدضیا هاشمی :

جشنواره چهلم فیلم فجر در راستای گفتمان انقلاب اسلامی است

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی چهلمین جشنواره فیلم فجر، سیدضیا هاشمی، تهیه کننده سینما در خصوص بازنگری در بخش سیاست‌های کلان این جشنواره گفت: به نظرم جشنواره امسال به درستی توسط مسعود نقاش‌زاده طراحی شده و در راستای گفتمان انقلاب اسلامی است.

او با اشاره به تفکیک جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر در سال‌های گذشته ادامه داد: سینمای انقلاب اسلامی ایران زاییده خود انقلاب است و پرپر شدن آن به دفعات و به شکل‌های مختلف، ناخودآگاه در مسیر نابود کردن آن و دور شدنش از اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی بود. فکر می‌کنم تجمیع دوباره این رویداد که با درایت و اندیشمندانه انجام شد، سبب شد تا جشنواره به شدت به گفتمان واقعی و حقیقی انقلاب نزدیک شود.

هاشمی افزود: دیپلماسی فرهنگی به معنای واقعی باید در داخل صورت بگیرد بنابراین ما اعتقاد داریم سینمای ایران مجموعه‌ای از برآیندها و تعاریف درست مسائل فرهنگی است. درست است که موسیقی، کتاب،مطبوعات و عرصه‌های مختلف هنری جایگاه خود را دارند اما سینما ویترین همه این هنرهاست. سینمای ایران نیز در جهان درخشیده و ایران را با مجموعه سینمای ایران می‌شناسند لذا این جایگاه باید حفظ و از آن قدردانی شود.

عضو شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی با بیان اینکه سیاست‌گذاری‌ها نباید اهالی سینما را طرد کند، ادامه داد : مجموعه سینما در جایگاه واقعی استراتژیک قرار دارد. در اهمیت دادن به بخش‌های مربوط به دفاع مقدس تردیدی وجود ندارد ولی این گونه نیست که اسم دفاع مقدس را نگه داریم اما کاری که انجام می‌دهیم جزو دفاع مقدس نباشد. شاید حتی لازم باشد هر دو سال یک بار فیلمی با موضوع دفاع مقدس ارائه دهیم ولی باید کاری درست انجام دهیم، چرا که پرداختن به این موضوع نیاز به اندیشه و تفکر دارد.

این تهیه‌کننده یادآور شد: باید توجه داشت که صرف ارائه شعار در زمینه پرداختن به مضامین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کارساز نیست، بلکه این عمل است که موجب می‌شود این موضوع استراتژیک جایگاه خود را پیدا کند. همانگونه که تاکنون از آثار ابراهیم حاتمی‌کیا و سایر فیلمسازان این حوزه برخوردار بوده‌ایم، فیلم‌های خوبی در این زمینه ساخته شده و ثبت همه آنها جای قدردانی دارد، ولی این گونه نیست که فکر کنیم صرفا اگر همه سینمای کشور به سمت و سوی پرداختن به دفاع مقدس و مسائل استراتژیک برود، کار فرهنگی کرده‌ایم. همه ابعاد مختلف سینمای ایران جایگاه فرهنگی دارند که این‌ از تعاریف استراتژیک فرهنگی خبر می‌دهد، بنابراین پرداختن به دفاع مقدس را باید با دقت انجام داد، چرا که ارزش‌گذاری به تعداد نیست بلکه به کیفیت کار است.

هاشمی اضافه کرد: من از شرایطی که امسال برای جشنواره پیش آمده خوشحالم و قدردانی می‌کنم. امیدوارم در سال‌های آتی هم مسئولانی که در جایگاه برگزاری جشنواره قرار می‌گیرند حتما رویه جشن بزرگ انقلاب را در اولویت قرار دهند و در هیچ شرایطی اجازه ندهند جشنواره فیلم فجر (در بعد جهانی و داخلی) چند پاره شود. خُرد کردن جشنواره به بخش‌هایی مثل فیلم اولی‌ها و...کاری نیست که در شأن جشنواره فیلم فجر باشد. این مدل جشنواره که امسال برگزار می‌شود، به اعتقاد من جایگاه ویژه‌ای دارد.



١٧:٤٢ - شنبه ٢٩ آبان ١٤٠٠    /    شماره : ٩٣٨٩٠    /    تعداد نمایش : ٢٦٦







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است