پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

"جن زیبا" ؛ كدام بهتر است ، تركیه‌ای یا ایرانی؟!

سینمای نو > سرویس سینما    

"جن زیبا" ؛ كدام بهتر است ، تركیه‌ای یا ایرانی؟!

مونا انوری‌زاده

در نخستین روزهای آخرین ماه از پاییز ٩٦، پخش یك گزارش از بخش خبری ٢٠:٣٠ صدا و سیمای جمهوری اسلامی حاشیه ساز شد. پس از انتخاب نورگل یشیل‌چای بازیگر مطرح تركیه‌ای كه مردم ایران بیشتر به واسطه سریال "گوزل" كه از شبكه ماهواره‌ای جم پخش شده بود او را می‌شناختند حرف و حدیث‌هایی پیرامون این انتخاب به وجود آمد و حتی برخی بازیگران ایرانی به این انتخاب اعتراض نموده و انتخاب یك بازیگر تركیه‌ای را خالی از توجیه دانستند. حرف و حدیث‌ها تا آنجا بالا گرفت كه بخش خبری ٢٠:٣٠ نیز به تهیه‌ گزارشی از این انتخاب پرداخت و این انتخاب را به شدت مورد انتقاد قرار داد. به دنبال گزارش اخبار ۲۰:۳۰ بر  علیه فیلم «جن زیبا» مهرداد فرید تهیه‌کننده این فیلم  با زیر سؤال بردن میزان آگاهی سینمایی تولیدکنندگان «۲۰:۳۰» گفت: به نظرم تهیه‌کننده این گزارش و یا خود گزارشگر این خبر چندان سواد سینمایی نداشته و در واقع با مقدمات حرفه‌ای سینما آشنایی ندارند. به طور مثال در گزارش خود عنوان کردند که فیلم «جن زیبا» برای جشنواره فیلم فجر ساخته شده که این خنده‌دارترین بخش گزارش بود! آخر کدام فیلمسازی می‌آید که فقط برای جشنواره فیلم بسازد؟ این ادعا بدان معنی است که عوامل این گزارش حتی تراز کاری سینما را نمی‌دانند. یعنی یک تهیه‌کننده یا سرمایه‌گذار میلیاردها تومان خرج ساخت یک فیلم می‌کند به خاطر حضور در جشنواره فیلم فجر؟ مثل این است که بگویند فلانی فیلم می‌سازد برای اسکار یا جشنواره کن! صدها سال است که در کل دنیا فیلم سینمایی ساخته می‌شود برای مردم و ما فیلم می‌سازیم که مردم ببینند. جشنواره فیلم فجر یعنی چه؟ البته من و دیگر فیلمسازان بدمان نمی‌آید که فیلممان در جشنواره نمایش داده شود و مورد تشویق قرار بگیرد! ولی گزارشگر با همین یک جمله نشان داد که متعلق به وادی سینما نیست و در این امر سررشته ندارد و متأسفانه تلویزیون در حوزه سینما خبرنگار حرفه‌ای استخدام نکرده است! یک خبرنگار یا گزارشگر باید با حوزه کاریش آشنا باشد. وقتی گزارشگر بدون اطلاع از قوانین و اصول فیلمسازی اقدام به تهیه گزارش می‌کند، می‌شود این چیزی که می‌بینیم. مثلاً خبرنگاری آمده و می‌گوید کارگردان «جن زیبا» مهرداد فرید است یعنی هنوز نمی‌دانند من تهیه‌کننده فیلم هستم!!! سالهاست که در دنیای وب، مرورگری داریم به اسم «گوگل» که حتی بچه‌های کم سن و سال هم کارکردن با آن را بلدند. چرا نباید یک خبرنگار پیش از تهیه گزارش حداقل سرچی بکند و اطلاعاتی را جمع آوری نمایند و یکسری موارد اولیه را یاد بگیرد و بعد در مورد آن خبر و گزارش تهیه کنند.

گزارشگر این خبر عنوان کرده چرا این بازیگر بدون استعلام از نهادهای امنیتی در این فیلم حضور پیدا کرده که این هم یکی دیگر از حرف‌های مضحک و خنده‌دار روزگار است! در پاسخ به ایشان عرض می‌کنم مگر نهادهای امنیتی بیکارند؟ این همه مسائل مهم و حیاتی در دستور کار دارند بعد فیلمسازان یکی یکی بیایند و بروند در نهادهای امنیتی بپرسند که شما فلان بازیگر یا فلان کارگردان را قبول دارید یا تأیید می‌کنید؟ بیان اینگونه مطالب از سوی رسانه هایی که نام ملی گرفته اند(!) بسیار خنده دار است.

تنها مرجع استعلام ما وزارت ارشاد است که اصلاً امنیتی نیست و یک نهاد کاملاً فرهنگی و هنری است و اصول و عقاید کار ذیل پرچم جمهوری اسلامی را می‌داند و تمام کارگردان‌ها و تهیه‌کننده‌های سینما هم آگاه هستند که در جمهوری اسلامی چگونه باید فیلم بسازند. ما یک پروانه ساخت داریم که وقتی آن را اخذ می‌کنیم برمبنای آن کار را می‌سازیم. دیگر چکار داریم که برویم از نهادهای امنیتی استعلام کنیم؟ اگر من بروم وزارت اطلاعات و در بزنم و بگویم آقا من این کار را می‌خواهم بکنم و این عمل را میخواهم انجام بدهم آیا به من نمی‌خندند؟ من در زمان درخواست تمدید اعتبار پروانه ساخت حتی کپی پاسپورت بازیگر ترکیه‌ای فیلم را پیوست کردم که اگر مخالفتی دارند پروانه را تمدید نکنند که البته پروانه تمدید شد و هنوز هم معتبر است. اگر قرار بود مخالفتی با روند ساخت فیلم صورت بگیرد قطعاً آن زمان پروانه فیلم را تمدید نمی‌کردند.

در همین زمینه خبرهایی هم مبنی بر دستور وزیر ارشاد برای تغییر این بازیگر و فیلمبرداری مجدد فیلم مطرح شد. مهرداد فرید، تهیه‌کننده این فیلم در توضیح دستور وزارت ارشاد برای تغییر بازیگر زن اصلی این فیلم هم گفت: فیلمبرداری فیلم به‌صورت کامل انجام شده و هم اکنون در مراحل فنی قرار دارد. به هیچ عنوان هم امکان تغییر بازیگر یا فیلمبرداری مجدد با بازیگر جدید وجود ندارد. بعد از آماده شدن فیلم برای دریافت پروانه نمایش و همچنین حضور آن در جشنواره فیلم فجر اقدام خواهد شد.

وی ادامه داد: زمانی که ما فیلمنامه را به سازمان سینمایی ارائه کردیم و درخواست پروانه ساخت دادیم، مشخص بود که قرار است بازیگر ترکیه‌ای در فیلم حضور پیدا کند و وزارت ارشاد نیز براساس همین اطلاعات به ما پروانه ساخت داد و مجوز ساخت فیلم را صادر کرد. وی ادامه داد: فیلم "جن زیبا" تولید مشترک ایران و ترکیه است و وقتی در تولید مشترک از دو طرف سرمایه‌گذاری صورت گرفته، نمی‌توانیم قراردادهایی که بین خودمان داریم را زیر پا بگذاریم و من نمی‌توانم برخلاف قرارداد و تعهدم تغییراتی در فیلم اعمال کنم.

در این هفته از عرصه تولید در سینما نیز خبر رسید كه محدثه حیرت، بازیگر فیلم سینمایى «ائو» (خانه) در دومین نقش‌آفرینى خود به همراه کریم امینى با گریمى متفاوت در بازار بزرگ تهران مقابل دوربین «پاسیو» رفتند .  علاوه بر محدثه حیرت و کریم امینى، بازیگران دیگر فیلم «پاسیو» همچون یاسمن ترابى، بهروز قادرى و حسین ملکى نیز در نخستین سکانس‌های این فیلم مقابل دوربین رفته‌اند .  پوریا پورسرخ و بابک انصاری هم  با نهایی شدن تست گریم به مجموعه بازیگران «پاسیو» پیوستند و مقابل دوربین خواهند رفت. همچنین شقایق فراهانی هم به مجموعه بازیگران این فیلم اضافه شد. همزمان با شروع فیلمبردارى، سینا گنجوى نیز تدوین «پاسیو» را آغاز کرده است .

«پاسیو» که قصه‌اى زنانه را در بستر شهر روایت مى‌کند، اولین تجربه بلند مریم بحرالعلومى در مقام کارگردان است. او بعد از ساخت چند فیلم کوتاه داستانى و تجربى، «پاسیو» را به عنوان اولین فیلم بلند خود مقابل دوربین برده است .  بهناز جعفرى، محدثه حیرت، کریم امینى، حسین ملکى، یاسمن ترابى، بهروز قادرى، سحر غمخوار و بهنوش بختیارى بازیگران «پاسیو» هستند .

سایر عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده فیلمنامه: حامد قاسمی، مدیر تولید: روح‌اله مهاجرى، مدیر فیلمبردارى: مسعود امینى تیرانى، مدیر صدابردارى: على کیان ارثى، طراح گریم: امید گل زاده، طراح صحنه: عباس حاجى درویش، طراح لباس: فرحناز نادرى، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: مجید مافى، مشاور رسانه‌اى: مریم قربانى‌نیا، سرمایه‌گذار: مریم بحرالعلومى، تهیه‌کننده: سید امیر سیدزاده .

با پایان تدوین فیلم سینمایى «اتاق تاریک» به تهیه‌كنندگى و كارگردانى روح الله حجازى، این فیلم فرم حضور در سى و ششمین جشنواره فیلم فجر را پر كرد تا نخستین نمایش آن در جشنواره امسال باشد .  با پایان تدوین، مراحل صداگذارى ، ساخت موسیقى و ویژوال افكت فیلم به طور همزمان در حال انجام است تا نسخه‌اى از «اتاق تاریک» در موعد مقرر به دفتر جشنواره فجر ارسال شود . 

«اتاق تاریک» پنجمین ساخته حجازى پس از فیلم هاى "درمیان ابرها"، "زندگى خصوصى آقا و خانم میم"، "زندگى مشترك آقاى محمودى و بانو" و "مرگ ماهى" است.

ساره بیات، ساعد سهیلى، محمد امامى، امیررضا رنجبران، مروارید كاشیان، ژیلا دایى، رضا احمدى با معرفى بازیگر خردسال؛ سید علیرضا میرسالارى بازیگران "اتاق تاریك" هستند. در خلاصه داستان فیلم "اتاق تاریك" آمده است: فرهاد و هاله فصل جدید زندگی خود را آغاز كرده‌اند و این سرآغاز تغییرات دیگری است كه آنها را در مواجهه با مسائل جدیدی قرار می‌دهد.

صابر ابر و میلاد كی‌مرام هم در فیلم سینمایی «روسی» به کارگردانی امیرحسین ثقفی و تهیه‌کنندگی علی‌اکبر ثقفی ایفای نقش می‌کنند .   «روسی» چهارمین فیلم سینمایی امیرحسین ثقفی پس از «مرگ کسب و کار من است»، «همه چیز برای فروش» و «مردی که اسب شد» در مقام کارگردان است .  فیلمنامه «روسی» نوشته این کارگردان، در ژانر اجتماعی است و این دومین همکاری امیرحسین ثقفی و صابر ابر پس از «همه چیز برای فروش» خواهد بود .  «روسی» اثری پر بازیگر و پر لوکیشن است و انتخاب بازیگران فیلم همچنان ادامه دارد. این پروژه سینمایی اوایل آذر ماه در تهران و چند شهر دیگر فیلمبرداری خود را آغاز می‌کند .  پیش از این امیر آقایی و طناز طباطبایی برای بازی در این فیلم قرارداد بستند. تمرین بازیگران «روسی» آغاز شده است و فهرست عوامل اصلی فیلم در حال تکمیل نهایی است. همچنین ۷۰ درصد از لوکیشن های فیلم در حال بازسازی و ساخت دکور است .

آخرین روزهای فیلمبرداری فیلم کمدی «مصادره» در حالی در تهران سپری می‌شود که هادی کاظمی در نقشی متفاوت جلوی دوربین مسعود سلامی رفته است. بازی هومن سیدی در نقش «زکی» به پایان رسیده و رضا عطاران هم در روزهای پایانی جلوی دوربین است.  بخش اعظم فیلم در ارمنستان فیلمبرداری شد و  تدوین فیلم توسط سجاد پهلوان‌زاده در حال انجام است. او همزمان سمت جانشین تهیه‌کننده را نیز عهده دار است. سازندگان فیلم قصد دارند «مصادره» را به دبیرخانه سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر ارایه دهند و این در حالی است که فرید ناظر فصیحی نیز در حال پایان مراحل کار بر روی جلوه‌های ویژه «مصادره» است تا فیلم در موعد مقرر به سی و ششین جشنواره فجر برسد .  مهران احمدی که نخستین کارگردانی سینمایی خود را با «مصادره» تجربه می‌کند، به عنوان آخرین بازیگر فیلم جلوی دوربین خواهد رفت .

رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، میرطاهر مظلومی، هادی کاظمی، مزدک میرعابدینی، سیامک صفری، میلنا واردانیان، لوسینه گیراگوسیان، آلیسا میلکستیان و مهران احمدی به همراه بازیگران کودک امیرصدرا حقانی و هارمیک سوقومونیان در این فیلم ایفای نقش می‌کنند. تهیه‌كنندگی این فیلم را هم محمدحسین قاسمی بر عهده دارد.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: «ایران خیلی بزرگه ولی ما هم خیلی بدشانسیم...»  سیدحامد حسینی تهیه‌کننده فیلم «سرو زیر آب» هم درباره روند انجام مراحل فنی فیلم گفت: به تازگی ساخت موسیقی فیلم را «حسین علیزاده» عهده‌دار شد و فیلم برای حضور در جشنواره سی و ششم فیلم فجر آماده می‌شود. وی درباره ضبط صحنه‌های هوایی فیلم گفت: مقدمات تصویربرداری بخش هوایی فیلم انجام شده اما نکته مهم در ضبط این تصاویر فصل مناسب است این پلان‌ها به لحاظ بصری نیاز به فصل مناسب دارد که منتظر هستیم تا شرایط مناسب فراهم شود تا بتوانیم این صحنه‌ها را هم تصویربرداری کنیم.

حسین علیزاده از اساتید موسیقی کشور در حوزه ساخت موسیقی فیلم بسیار گزیده کار کرده است و این دومین همکاری علیزاده با باشه آهنگر پس از فیلم «ملکه» خواهد بود.

در خلاصه داستان «سرو زیر آب » که فیلمنامه آن توسط محمد علی باشه آهنگر و حامد باشه آهنگر نوشته شده، آمده است: راز جهانبخش کرامت فاش می شود؟ این راز خواب چیستا، ماهرو،گودرز، بهرام، جهانگیرو سرگرد پوشیاس را آشفته خواهد کرد. جهانبخش برای اثبات بی گناهی‌اش و بازگشت آرامش سفر بلندی را آغاز می کند . سفری که پایانش زندگی بسیاری از آنها را تغییر می‌دهد. دراین فیلم بابک حمیدیان، مسعود رایگان، رضا بهبودی، مینا ساداتی، همایون ارشادی، مهتاب نصیر پور، هومن برق نورد، ستاره اسکندری، شهرام حقیقت دوست، حسین باشه‌آهنگر، فرخ نعمتی، هادی قمیشی، سیاوش چراغی پور، حسن نجاریان، حسین فلاح و امیر دلفانی نقش آفرینی می کنند. «سرو زیر آب» در تهران، میبد، روستای مزرعه کلانتر یزد، روستای سپید دشت، روستاهای  لرستان و دزفول، ورامین  فیلمبرداری شده است.

مسعود ده‌نمکی هم برای ساخت فیلم سینمایی «زندانی‌ها» هفتمین اثر سینمایی‌اش درخواست پروانه ساخت به وزارت ارشاد ارائه داد. «زندانی‌ها» عنوان جدیدترین ساخته مسعود ده نمکی است . این فیلم هفتمین اثر بلند سینمایی ده‌نمکی به شمار می‌آید که برای دریافت پروانه ساخت از وزارت ارشاد به عنوان تهیه‌کننده و کارگردان اقدام کرد.  «زندانی‌ها» با موضوع اجتماعی آماده می شود و وقایع آن در تاریخ معاصر می‌گذرد. ده نمکی مانند دیگر آثار خود در این فیلم نیز به دنبال ارزش‌های فراموش شده و دغدغه‌های انسانی است.

ده‌نمکی قصد داشت در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی فیلم «طیب خان» را بسازد که به دلیل موانعی که بر سر راه تولید فیلم ایجاد شد و فصل مناسب فیلمبرداری که از دست رفت تصمیم گرفت تولید فیلم را به سال آینده و همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی موکول کند و فیلمنامه اجتماعی «زندانی‌ها» را برای تولید آماده کرد. به محض دریافت پروانه ساخت مراحل اجرایی فیلم انجام شده و فیلم وارد مرحله تولید می‌شود که با پیش‌بینی‌های صورت گرفته فیلم برای حضور در جشنواره سی و ششم فیلم فجر آماده خواهد شد.

فیلم سینمایی «لالاکن» به کارگردانی و نویسندگی مصطفی قربانپور و تهیه‌کنندگی حسن کلامی هم ۱۰ روز است که در تهران کلید خورده است . دست‌اندرکاران این اثر سینمایی تلاش دارد تا در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد و به همین دلیل تدوین همزمان فیلم توسط یعقوب غفاری در حال انجام است . فیلم سینمایی «لالاکن» اثری اجتماعی اما در ژانر کودک و نوجوان است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: آرش پسرک رؤیاپردازی که در کوران اختلافات پدر و مادرش برای در امان ماندن از دنیای آدم بزرگ‌ها از رؤیاپردازی‌هایش برای خود پناهگاه می‌سازد .

امین زندگانی، بهنوش بختیاری و پادینا رهنما بازیگران اصلی فیلم سینمایی «لالاکن» هستند که طی روزهای آینده با قرار گرفتن سایر بازیگران در مقابل دوربین و قطعی شدن حضورشان نامشان رسانه‌ای خواهد شد .

فیلمبرداری فیلم سینمایی "جشن دلتنگی" هم که حدود سه هفته پیش آغاز شده بود همچنان ادامه دارد و بابک حمیدیان و مینا ساداتی جلوی دوربین رفتند. پیش از این محسن کیایی، بهنام تشکر، ساغر قناعت و پانته‌آ پناهی‌ها نیز جلوی دوربین رفته بودند. فردین خلعتبری نیز قرار است موسیقی این فیلم را بسازد.

فیلم سینمایی "جشن دلتنگی" درباره رابطه واقعی آدم‌ها و گره خوردن آن با فضای مجازی است و سازندگان فیلم تلاش دارند تا اولین نمایش فیلم در سی‌وششمین دوره جشنواره فیلم فجر باشد.

عوامل فیلم سینمایی "جشن دلتنگی" عبارتند از؛ کارگردان: پوریا آذربایجانی، نویسنده فیلمنامه: پوریا آذربایجانی و مونا سرتوه، مدیر فیلمبرداری: علیرضا زرین‌دست، طراح چهره‌پردازی: مهرداد میرکیانی، صدابردار: آرش برومند، تدوینگر: خشایار موحدیان دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: حمیدرضا غفارزاده، مسوول لباس: مرضیه حبیبی، دستیار دوم کارگردان: مهیار اسلامی، مدیر صحنه: امیرعباس دهقانی، مدیر تدارکات: حسین روزبهانی، دستیار تدارکات: اسماعیل شاهیوند، منشی صحنه: آرزو نیکپور، عکاس: مونا سرتوه، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: علی زادمهر، تهیه‌کننده: علی قائم‌مقامی.

فیلمبرداری تازه‌ترین فیلم محمدرضا هنرمند با عنوان «سمفونی نهم» هم این روزها در سکوت خبری در کاشان در حال پیگیری است. فیلمی که ماه گذشته مقابل دوربین رفته و حمید فرخ نژاد، ساره بیات و محمدرضا فروتن بازیگران اصلی آن هستند. «سمفونی نهم» که یک اثر تاریخی محسوب می‌شود، حمید فرخ نژاد در نقش عزرائیل (مأمور قبض روح افراد) ایفای نقش کرده است و فیلم در دوره‌های مختلف روایت می‌شود.

محمدرضا هنرمند که از سال ۸۰ تاکنون فیلمی را مقابل دوربین نبرده، در تازه‌ترین ساخته خود سوژه جالبی را در «سمفونی نهم» به تصویر می‌کشد.

تهیه‌کنندگی تازه‌ترین ساخته محمدرضا هنرمند را زینب تقوایی تهیه‌کننده جوان تلویزیون برعهده دارد که این فیلم اولین تجربه تهیه‌کنندگی او در سینما محسوب می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود با توجه به زمان کلید خوردن «سمفونی نهم» و مدت زمان باقی مانده تا برگزاری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، اولین نمایش این فیلم در جشنواره فیلم فجر باشد.

داریوش یاری کارگردان فیلم سینمایی «فصل شکار» هم اعلام كرد كه این فیلم در مراحل نهایی تدوین است و دست‌اندركاران فیلم امیدوار هستند كه بتوانند فیلم را به جشنواره فجر برسانند.

فیلم سینمایی «موریانه» با کارگردانی مسعود حاتمی و تهیه‌کنندگی غلامرضا موسوی هم مراحل پایانی خود را سپری می‌کند و به زودی آماده نمایش می‌شود.

هاتف علیمردانی کارگردان فیلم سینمایی «مارس» هم که این روزها در مرحله پیش تولید قرار داد در ارتباط با اعلام عدم حضور در جشنواره گفت:با توجه به اینکه فیلم مرحله پیش تولید طولانی دارد و بخشی از آن هم خارج از ایران تولید می‌شود و با توجه به اینکه دیر هم شروع کردیم و زمان زیادی هم تا جشنواره باقی نمانده است، این موضوع باعث می‌شد کیفیت کار تحت‌الشعاع قرار بگیرد. به همین دلیل تصمیم گرفتم اعلام کنم فیلم به جشنواره نمی‌رسد تا خیال عوامل راحت باشد و فیلم را سر فرصت تمام کنند .  وی در ارتباط با زمان فیلمبرداری فیلم افزود: امیدوارم در اواسط دی ماه بتوانیم فیلمبرداری فیلم را آغاز کنیم. اکران فیلم هم به طور حتم به سال آینده موکول می‌شود . وی در خصوص  ژانرفیلم «مارس» توضیح داد: فیلمی کمدی- اجتماعی است که بخش از آن در کشور آمریکا فیلمبرداری می‌شود .

در این هفته "لاتاری" محمدحسین مهدویان باز هم خبرساز شد. در ابتدای هفته در یكی از كانال‌های خبررسانی سینمایی خبری منتشر شد مبنی بر اینكه لاتاری روز دوشنبه 29 آبان كلید می‌‌خورد. بلافاصله پس از این خبر، یكی از خبرگزاری‌ها به تكذیب آن پرداخت و نوشت: در حالی برخی رسانه‌ها امروز خبر دادند که فیلم «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیه‌کنندگی محمود رضوی فردا ۲۹ آبان کلید می‌خورد که گروه ساخت این فیلم مدتی است در دوبی به سر برده و فیلم ۱۰ روز پیش جلوی دوربین رفته است . همچنین ادامه کار فیلمبرداری از دوشنبه ٢٩ آبان در  تهران پیگیری می‌شود و با توجه به اینکه فرم سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر نیز توسط تهیه کننده فیلم پر شده است، روند تولید اثر به سرعت پیگیری می‌شود .  تاكنون جواد عزتی و ساعد سهیلی جلوی دوربین «لاتاری» رفته‌اند .  پس از انتشار این خبر، كانالی كه خبر اول را منتشر كرده بود نوشت: «لاتاری» بدون حضور کارگردانش کلید خورده؟! این كانال ادعا كرده خبرگزاری دوم خبر عجیبی را مبنی بر كلید خوردن «لاتاری» ۱۰ روز قبل در دبی منشر كرده چرا كه محمدحسین مهدویان شنبه هفته قبل در برنامه زنده  ۳۵حضور داشته و به این ترتیب نمی‌توانسته سر صحنه فیلمش در دوبی باشد و این كانال مجدداً تأكید كرد كه «لاتاری» همان روز 29 آبان كلید می‌خورد. گروه سازنده «لاتاری» نسبت به هیچ‌كدام از این دو خبر واكنشی نشان ندادند اما مناقشه بر سر زمان كلید خوردن «لاتاری» تنها حاشیه این فیلم در هفته گذشته نبود، روایت‌های تازه‌ای از داستان «لاتاری» منتشر شد و رسانه‌ها درباره خلاصه داستان چنین نوشتند : دختری که برای دوره استعدادیابی خوانندگی به ترکیه می‌رود و در دام کارتل‌های قاچاق جنسی می‌افتد. برخی رسانه‌ها اثر تازه مهدویان را كپی ایرانی فیلم هالیوودی ربوده شد  " Taken"  به نویسندگی و تهیه‌كنندگی لوك بسون دانستند. گفته می‌شود كه نقش اصلی فیلم را یک دختر نابازیگر بازی می‌کند. این نابازیگر زیبا کرمعلی نام دارد که بناست نقش یک دختر اغفال شده را در فیلم بازی کند و هادی حجازی‌فر نیز نفش پدر او را ایفا می‌كند اما در همین حال و در همین ارتباط محسن محسنی‌نسب اظهار داشت: چند وقتی است که تازه‌ترین ساخته‌ام با عنوان «شاخ کرگدن» آماده نمایش است و موضوع آن درباره شخصی با بازی پژمان بازغی است که خواهرش را در روز تولدش می‌دزدند .  وی افزود: او (بازغی) در ادامه برای پیدا کردن خواهرش با یک باند بزرگ که عرب‌های سعودی آن را مدیریت می‌کنند مواجه می‌شود و باقی اتفاقات می‌افتد .

کارگردان فیلم سینمایی "شیرهای جوان"، ادامه داد: به تازگی در خلاصه داستان فیلم جدید محمدحسین مهدویان با عنوان "لاتاری" خوانده‌ام که این فیلم نیز تقریباً همین موضوع را دارد .  محسنی نسب تأکید کرد: از همین جا از آقای مهدویان دعوت می‌کنم فیلم من با عنوان "شاخ کرگدن" که آماده نمایش است را ببیند و اگر مشابهتی با فیلم او دارد آن را تغییر دهد .  وی افزود: اگر این اتفاق نیفتد و فیلم «لاتاری» شبیه «شاخ کرگدن» تولید شود قطعاً شکایت می‌کنم و جلوی نمایش آن را خواهم گرفت . لازم به ذكر است كه پروژه سینمایی «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان پس از کش و قوس فراوان تازگی پروانه ساخت گرفته است

در خلاصه داستان «شاخ کرگدن» که در سه کشور اکراین، بلغارستان و ارمنستان تصویربرداری شده، آمده است: سال‌هاست که صدرا خارج از کشور زندگی می‌کند . او زمینه تحصیل خواهرش بهار را در خارج از ایران فراهم کرده است. صدرا تصمیم دارد روز تولد بهار در سفری که انتظارش را می‌کشد... بهترین هدیه را به بهار بدهد اما در مسیر فرودگاه ارمنستان تا هتل، ربایندگان بهار را گروگان می‌گیرند تا اینکه ...

اما عوامل فیلم سینمایی "لاتاری" نیز عبارتند از نویسنده و کارگردان: محمدحسین مهدویان، تهیه‌کننده: سیدمحمود رضوی، نویسنده و بازیگردان: ابراهیم امینی، مدیر تولید: کامران حجازی، مجری طرح: امیر بنان، مدیر فیلمبرداری: هادی بهروز، طراح صحنه و لباس: بهزاد جعفری طادی، مدیر صدابرداری: هادی ساعد محکم، طراح گریم: شهرام خلج، برنامه ریز: محمدرضا کشمیری، دستیار اول کارگردان: عبدالرحیم صاحب الفصول، دستیار اول فیلمبردار: مهران ممدوح، جلوه های ویژه میدانی: ایمان کرمیان، جانشین تولید: مسعود زمانی، مدیر تدارکات: محمداسماعیل کلبی آبادی، جلوه های ویژه کامپیوتری: سینا قویدل .

در این هفته مجمع عمومی انجمن سینماداران هم برگزار شد. در مجمع عمومی این انجمن که سی ام آبان با حضور نمایندگان سازمان سینمایی و ۴۳ نفر از مالکان سینماهای سراسر کشور برگزار شد، محمد قاصد اشرفی، منصور نورپور، غلامرضا فرجی، محمدرضا صابری، شهرام مهرآسا، رضا زارعی، احمدرضا گودرزی، علی اصغر جلیلی، مصطفی هاشمی، ساسان ابی‌زاده و رضا سعیدی‌پور به عنوان شورای مرکزی انجمن سینماداران ایران، وحید روحانی(علی البدل) و عبدالله علیخانی به عنوان بازرس انتخاب شدند .

در این هفته تازه ترین آمار تولیدات سینمایی تا آبان ٩٦ منتشر گردید. بنابراین آمار تعداد ١٦٢   فیلم سینمایی مراحل مختلف تولید را سپری می‌کنند که از این میان ۲۴ اثر آماده نمایش هستند .  از این میان ۲۴ فیلم آماده نمایش، ۱۵ اثر در مرحله صداگذاری هستند، ۱۵ فیلم مرحله تدوین و ۱۷ اثر نیزدر مرحله فیلمبرداری قرار دارند. ۹۱ پروژه نیز در مرحله پیش تولید قرار دارند که ۱۱ فیلم از این میان بیش از ۱۰ درصد مراحل پیش‌تولید را طی کرده‌اند و باقی پروژه‌ها در مراحل ابتدایی پیش تولید هستند . در این پروژه‌ها آثاری با مضامین مختلف از جمله دفاع مقدس، پایداری، دینی، کودک و نوجوان، تاریخی، کمدی، حادثه‌ای، اجتماعی و خانوادگی به چشم می‌خورد .

همچنین با پایان یافتن مهلت حضور فیلم‌ها در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، در مجموع ۱۳۷ اثر فرم تقاضا را تحویل دبیرخانه دادند . آثار ارائه شده به سی و ششمین جشنواره فیلم فجر شامل ۴۳ فیلم مستند و ۹۴ فیلم سینمایی است .


پس از بررسی فرم‌های تقاضا، استعلام و احراز قطعیتِ داشتن پروانه ساخت و پروانه نمایش سینمایی، فهرست کامل این آثار اعلام خواهد شد .

لازم به ذکر است، بازبینی فیلم‌ها توسط هیئت انتخاب بزودی آغاز و تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت و آثار راه یافته به بخش مسابقه هفته اول دی‌ماه اعلام می‌شود . سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده بهمن‌ماه سال جاری برگزار می‌شود .  داروغه‌زاده در این هفته اعلام کرد كه آثار انیمیشن سینمایی راه‌یافته به بخش رقابتی جشنواره در همه رشته‌هایی که شامل انیمیشن‌ می‌شود، داوری می‌شوند. وی با اشاره به چگونگی انتخاب آثار انیمیشن سینمایی در این دوره از جشنواره گفت: براساس آیین نامه سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر، انیمیشن‌های سینمایی نیز مانند دیگر آثار می‌توانستند برای حضور در این دوره از جشنواره اقدام کنند. وی ادامه داد: این آثار نیز مانند دیگر متقاضیان حضور در جشنواره در صورت انتخاب، مورد داوری قرار می‌گیرند.

دبیر سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر تأکید کرد: بخش مجزایی برای حضور آثار انیمیشن در جشنواره در نظر گرفته نشده است و هیئت انتخاب نیز با همان معیارهایی که آثار سینمایی دیگر را بررسی و انتخاب می‌کنند، آثار انیمیشن را مورد بررسی قرار می‌دهند.

داروغه زاده در پایان گفت: آثار انیمیشن سینمایی که به سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر راه پیدا می‌کنند، در همه رشته‌هایی که شامل آثار انیمیشن می‌شود در کنار دیگر آثار سینمایی مورد داوری قرار می‌گیرند.

ورود یك آقازاده دیگر به عرصه‌تهیه‌كنندگی نیز در هفته گذشته خبرساز شد. عباس‌ نادران كه این روزها فیلم سینمایی "شاه‌كش" به تهیه‌كنندگی او در حال تولید است تازه‌ترین آقاز‌اده‌ای است كه ورود وی به سینما به عنوان تهیه‌كننده محل بحث و مناقشه شده است. در همین رابطه یك روزنامه اصولگرا با تیتر "دور زدن قانون با ژن خوب" نوشت: در جدیدترین نمونه از حضور  افراد نامربوط به سینما، شاهد تهیه‌كنندگی فیلمی از سوی یكی از وابستگان به چهره‌های مشهور سیاسی هستیم. فرزند ذكور یكی از چهره‌های شاخص یكی از دو جریان سیاسی غالب در كشور كه سابقه سال‌های طولانی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد، به واسطه تهیه‌كنندگی یك مستند، این بار قرار است تهیه‌كنندگی یك فیلم سینمایی را بر عهده بگیرد. این كار در حالی صورت می‌گیرد كه گرفتن مجوز تهیه‌كنندگی برای فیلم اول، كمی پیچیده است. ابراهیم داروغه‌زاده، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در ابلاغیه‌ای، شرایط تهیه‌كنندگی فیلم اول را اینگونه بیان كرده است: تمامی متقاضیان تهیه‌كنندگی اول فیلم‌های سینمایی صرفاً با معرفی‌نامه از شورایعالی تهیه‌كنندگان ذیل مسئولیت‌های خانه سینما در فرآیند پذیرش تكالیف صنفی می‌توانند درخواست دریافت پروانه ساخت سینمایی كنند. در روزهایی كه چهره‌هایی همچون محمدحسین مهدویان، سعید روستایی، پیمان معادی و بسیاری از اهالی سینما به دلیل قوانین سخت تهیه‌كنندگی اول در كسب مجوز فیلم تازه خود به مشكل می‌خورند، فیلم این آقازاده بدون سر و صدا و در سكوت خبری هماهنگ شده با سازمان سینمایی تا مرحله فیلمبرداری پیش می‌رود و كسی نمی‌پرسد چگونه می‌شود هزینه دكور میلیاردی این پروژه در بخش خصوصی تأمین شود؟! یك منبع آگاه می‌گوید، فرد مذكور توانسته به واسطه دوستی با معاون سازمان سینمایی، این راه را تسهیل و نام خود را به عنوان تهیه‌كننده ثبت كند،اما بحث مهم‌تر این است فیلمی كه وی قرار است تهیه‌كنندگی آن را بر عهده بگیرد، حداقل نیازمند چند میلیارد تومان پول است. از طرف دیگر این فرد كه سابقه حضورش در سینما صرفاً در حد تهیه‌كنندگی یك مستند بوده، توانسته با استفاده از شرایط خاص خود، 4 میلیارد پول مورد نیاز ساخت فیلم را از یك بانك وام بگیرد. سؤال بعدی اینجا مطرح می‌شود كه بر چه مبنایی وام سنگین چند میلیارد تومانی در اختیار یك جوان قرار گرفته كه برود فیلم بسازد؟ بانك كه برای وام‌های پیش پا افتاده چند میلیونی، انواع و اقسام ضامن‌ها را از مردم مطالبه می‌كند تا از بازگشت مبلغ اصل وام و سود آن مطمئن شود، چطور حاضر شده پولی را برای ساخت فیلم به این فرد بدهد؟

تاكنون سازمان سینمایی نسبت به این سؤال رسانه‌ها كه پسر الیاس نادران چگونه ناگهان تهیه‌كننده سینما شد واكنشی نشان نداده است.

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر نمایش فیلم توقیفی "ارادتمند؛ نازنین، بهاره و تینا" اثر عبدالرضا كاهانی در كانادا منتشر شد. خبری كه واكنش‌های بسیاری را برانگیخت و عده‌ای نمایش این اثر در خارج از كشور را دور خوردن سازمان سینمایی عنوان كردند. با این حال در روز پنج‌شنبه سعید خانی تهیه‌كننده این فیلم اعلام نمود كه نمایش این اثر در كانادا منتفی شده است. وی افزود: با توصیه سازمان سینمایی و به دلیل حساسیت های اغراق شده‌ای که نسبت به «ارادتمندنازنین بهاره تینا» به وجود آمده، نمایش فیلم را کنسل کردیم. او همچنین گفت به زودی درباره نمایش این فیلم توضیحات بیشتر و دقیق‌تری می‌دهیم.

در این هفته نمایندگان شاخه‌های مختلف هنری در دیدار شهردار تهران با اصحاب فرهنگ و هنر مطالبات خود را مطرح کردند. در این دیدار که شامگاه 30 آبان ماه در باغ کتاب برگزار شد، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما به نمایندگی از اهالی سینما در سخنانی فضای شهر امروز را تشدیدکننده حرص، طمع و آز دانست و گفت: سینما به عنوان پیشخوان حوزه فرهنگ، تکالیف جدی برای رفع مشکلات شهر بر دوش دارد و جز با صریح سخن گفتن چاره‌ای بر این راه‌حل‌ها نمی‌ماند. وی با بیان اینکه ما فیلم را برای رضایت مخاطب می‌سازیم، ادامه داد: شما شهری را اداره می‌کنید و باید رضایت مخاطب را جلب کنید. به نمایندگی از برجسته‌ترین هنرمندان کشور فکر می‌کنیم نیازهای متعددی است که با ارتباط دو سویه شهرداری و خانه سینما قابل حل خواهد بود. شاهسواری با تأکید بر اینکه این شهر نیازمند توسعه فضای فرهنگی و امنیت آن است، گفت: ما در جشنواره‌ای که شهرداری با عنوان فیلم شهر برگزار می‌کرد با تمام وجود همکاری کردیم و در حوزه زیرساخت‌ها و ارتباطات صنفی نیز اقدامات خوبی تاکنون انجام شده است. ما تنها حرفه‌ای هستیم که مشتریان خودمان را انتخاب نمی‌کنیم و منتظر آنها می‌مانیم و اصل مهم رضایت آنها است. به خاطر همین باید به نیازهای متعدد و متنوع و به‌روز مخاطب شهر توجه کرد. مدیرعامل خانه سینما با پیشنهاد اینکه یک کارگروه ویژه برای حل مشکلات متشکل از نمایندگان خانه سینما و شهرداری تشکیل شود، اظهار کرد: شاید این باعث شود کاری کنیم از خشونت موجود در فضای تهران با نگاهی هنری بکاهیم. از حاضران در این مراسم می‌توان به مرضیه برومند، سعید امیرسلیمانی، رخشان بنی‌اعتماد، مهدی حجت، مهدی شفیعی، رضا ناجی، سیاوش طهمورث، سهیل محمودی، عزت‌الله مهرآوران، ضیاءالدین دری، محمد فیلی، همایون اسعدیان، کریم اکبری مبارکه، امیر توده روستا، مسعود فروتن، بیژن امکانیان، منوچهر محمدی، غلامرضا آزادی، فریال بهزاد، مسعود اطیابی، پانته‌آ بهرام، فریبا متخصص، حسین محب اهری، قاسم قلی‌پور، محمدحسین فرحبخش، امیرحسین شریفی، فرشته طائرپور، حسن آقاکریمی، داریوش اسدزاده، علی متقیان، جواد طوسی، طهماسب صلح‌جو، مرتضی رزاق‌کریمی، میلاد کی‌مرام، مرجان اشرفی‌زاده، علی لقمانی، احمد عربانی، مریم معترف، خشایار اعتمادی، غلامرضا موسوی، رامین حیدری فاروقی، احمد مسجدجامعی، معصومه ابتکار و علیرضا تابش اشاره کرد.

در آخرین روزهای هفته‌ای كه گذشت انتشار یك یادداشت از سوی مهدی فخیم‌زاده خبرساز شد. این كارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون نوشت:

"والله من یه تجربه شخصی دارم که اگه اونو توضیح بدم ممکنه خیلی چیزا برای خوانندگانتون مشخص بشه. من طی این سی‌و‌سه چهارسال که از عمر فارابی می‌گذره هیچ وقت برای گرفتن وام یا تسهیلات فیلمسازی سراغ فارابی نرفتم، یعنی دوطرفه بود، نه فارابی‌چی‌ها مارو تحویل می‌گرفتن، نه ما خودمونو سنگ رو یخ می‌کردیم. فارابی جای آدم‌های خاص با نوع فیلمسازی خاص و روابط خاص بود، بگذریم. اواخر سال‌گذشته من برای فیلمنامه‌ای پروانه‌ساخت گرفتم. ولی این روز‌ها پیدا کردن تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار برای هر نوع فیلمنامه‌ای کار آسونی نیست. چون تهیه‌کننده‌های ما فعلاً به یک نوع کمدی بخصوص از نوع لودگی تمایل پیدا کردن. (البته حق دارن بیچاره‌ها‌، چون در حال ‌حاضر به‌هر دلیلی این نوع فیلم مورد استقبال مردم قرار گرفته، تهیه‌کننده بخش‌خصوصی هم که مثل موسسه اوج و حوزه هنری و نورتابان سرگنج ننشسته) قصه من از اون نوع نبود، تهیه‌کننده بخش دولتی هم با من و امثال من پالوده نمی‌خورن، اونا مشتری‌های خاص خودشون و سوژه‌های خاص خودشونو می‌طلبن. درنتیجه فکر کردم بهتره خودم سرمایه فیلمو جور کنم، ولی من که یک‌میلیارد و پانصد‌میلیون تا دومیلیارد تومن پول نقد نداشتم. چه کنم چه نکنم به‌فکر فارابی افتادم، به‌خودم گفتم خدا رو چه دیدی شاید برای یه‌دفعه‌‌ام که شده ازاین نمد فارابی یه کلاهی هم واس ما درست بشه. شال و کلاه کردم و تو اردیبهشت امسال فتوکپی شناسنامه و کارت ملی و اصل و خلاصه فیلمنامه و فیش ثبت بانک فیلمنامه وکوفت و زهره‌مارو... بردم تحویل بخش فرهنگی فارابی دادم، گفتن خبر میدیم. یک‌ماه گذشت خبری ندادن. زنگ زدم گفتن منتظرباش خبر میدیم، یه‌ماه دیگه گذشت بازم خبری نشد دوباره زنگ زدم خلاصه چه دردسرتون بدم بعد از دوماه‌نیم یه آقایی تماس گرفت وگفت ما بیشتر از دویست‌میلیون به‌شما نمی‌تونیم وام بدیم، گفتم خیلی‌ممنون دست شما درد نکنه به‌درد من نمی‌خوره. ول کردم و بی‌خیالش شدم. گفتم عجله‌ای نیست باشه ببینیم چی میشه. پونزده، بیست روز بعد آقای ایل‌بیگی که تازه شده بود قائم مقام فارابی زنگ زد وحال و احوال کرد و گفت فلانی تو یه تقاضا‌نامه اینجا داری، می‌خوای دوباره به‌جریان بندازیم؟ گفتم نیکی و پرسش. یه ماه‌و نیم دیگه گذشت باز خبری نشد این‌بار من یه اس‌ام‌اس فرستادم وگفتم آقای ایل‌بیگی ...

خلاصه تو اواخر شهریور یا اوایل مهر بود که خبردادن بیا برای عقد قرارداد. شال و کلاه کردم، رفتم. مسئول بخش مالی گفت :«کشتی‌بان را سیاستی دگر آمد، فارابی دیگه به کسی وام نمیده، ما مشارکت می‌کنیم.» یه قرارداد پونزده بیست صفحه‌ای گذاشت جلوم. قرارداد رو ورداشتم آوردم خونه و نشستم خوندم، دیدم نوشته ما چهارصد‌میلیون به‌شما وام می‌دیم در عوض به نسبت 32‌درصد از فیلم شریک می‌شیم و هراتفاقی که برای فیلم بیفته 32درصدش مال ماست. درضمن قید کرده بود که طبق این قرار‌داد گرفتن شریک ثالث قدغنه. همچنین بابت این قرارداد همون اول یه چک چهارصد‌میلیونی بدون تاریخ باید بدی .

گفتم عجب قراردادی، می‌خوان شریک بشن بعد چکم می‌گیرن. تا حالا شریک اینجوری دیدین؟ به‌هرحال چاره‌ای نبود، می‌خواستم فیلمو بسازم. ولی هرچی فکر کردم دیدم با چهارصد‌میلیون فارابی و نقدینگی خودم نمی‌تونم فیلمو تموم کنم .دوباره بلند شدم و رفتم فارابی و گفتم آقای مسئول مالی، این قرارداد ترکمنچایی قبول، ولی من اگه اینجوری فیلمو شروع کنم نیمه‌کاره می‌مونه، شریک دیگه‌ای هم نمی‌تونم بگیرم، می‌گی چیکار کنم؟ نمی‌شه پنجاه پنجاه بشیم؟ گفت شرمنده، مأمورم و معذور. آقای تابش گفته همینی است که هست، بیشتر از این مقدور نیست. منم ول کردم و اومدم. دوباره بی‌خیال ساختن فیلم شدم تا ببینم مزاج سینما کی تغییر می‌کنه و شرایط برای ساختن فیلمی که لوده نباشه کی آماده می‌شه. تب و تاب ساختن فیلم که ازسرم افتاد تازه فرصت کردم که بشینم و سَکیس دوقوز کنم و به این خط و مشی جدید فارابی خوب دقیق بشم. این دیگه چیه؟ کدوم شیر پاک خورده‌ای نشسته و یه همچین فکرِ بکری کرده؟ فارابی تاحالا وام می‌داد و می‌گفت می‌خوام فیلمسازی رو تسهیل کنم و نقدینگی بچه‌های فیلمسازو تأمین کنم که بتونن فیلمی که می‌خوان در ژانرهای مختلف و متنوع بسازن، حالا بگذریم که چی می‌شد و چیکار می‌کردن و به کیا می‌دادن، کدومش درست درمی‌اومد و کدومش غلط، ولی صورت مسئله این بود. ولی صورت مسئله مشارکت چیه؟ کی حاضر می‌شه با این شرایط با فارابی شریک بشه؟ اگرکسی قصد داشته باشه یه فیلم حرفه‌ای و جذاب و پرمخاطب بسازه چرا باید با فارابی شریک بشه؟ خوب خود بچه‌ها و تهیه‌کننده‌ها و دست اندرکاران سینما می‌تونن باهم شریک بشن، یا سرمایه‌گذاری از بیرون جورکنند و فیلم بسازن، همون کاری که الان خیلی‌ها دارن می‌کنن، چرا برن فارابی‌؟ فارابی که معلومه چی‌کار می‌کنه و قدرالسهمش رو چطوری پرداخت می‌کنه. مگه در طی این سال‌ها وام‌هاشو چطوری پرداخت کردن؟ به‌قسط‌های حلوا جوزی. یه قسط اول، یه قسط وسط، یه قسط آخر، یه قسط بعد از صداگذاری... الی آخر. تو پیش‌نویس قرارداد منم همینجوری نوشته‌ بودن .

تازه همه می‌دونن فارابی هیچ‌وقت سر موقع پرداخت نمی‌کنه، یه‌سال یه‌سال عقب می‌ندازه، می‌گه ندارم، بودجه‌ام نرسیده، مقدور نیست... کاریش نمی‌شه کرد. فارابی که تهیه‌کننده بخش‌خصوصی نیست که دلش شور سرمایش رو بزنه، بخش دولتیه، با یک نهاد دولتی کاری نمی‌شه کرد. اگه کسی رو شراکت و قول و قرار فارابی حساب کنه و فیلم‌برداری رو شروع کنه، ته‌حسابش با کرام‌الکاتبینه. اگه وسط فیلم مطابق معمول فارابی سهمشو پرداخت نکرد و به‌تعویق انداخت چی‌کار باید کرد؟ فیلم‌برداری رو که نمی‌شه تعطیل کرد تا فارابی پول براش بیاد و احتمالا سهمش رو بده یا نده. شریک دیگه‌ای هم که طبق قرار‌داد نمیشه گرفت. فعل‌وانفعال مالی دیگه‌ای هم رو فیلم نمی‌تونی بکنی و از جایی هم نمی‌تونی پول بگیری چون اول باید موافقت شریکت یعنی فارابی رو جلب‌کنی، جلب کردن چنین موافقت‌هایی هم از یه‌ نهاد دولتی مثل فارابی کار حضرت فیله و باهزار اگر و اما روبه‌رو می‌شی .

به هرحال از هرطرف که نگاه می‌کنی نمی‌تونی بفهمی که فارابی چرا یهو همچین ویراژی داده  و از وام به شراکت سوییچ کرده. از من که گذشت، من چهارصد‌میلیون فارابی‌رو نگرفتم و از خیر وام و شراکتشم گذشتم. ولی آقای تابش‌جون ما بگو این فکر بکر از کجا به کله شما افتاده؟ والله من که چهل‌ساله تو این سینمام و از دور و نزدیک فعل‌وانفعالات سینما رو رصد می‌کنم هرچی فکر می‌کنم نمی‌تونم بفهمم قضیه چیه‌؟ اگه راستشو بخوای، ببخشیدا! تنها منطقی که به‌نظرم می‌رسه اینه که این شراکت یه جور رانت تازه است. وام‌هایی که تا حالا به بعضی فیلم‌ها و آدم‌ها دادین سروصدا راه‌انداخته و اینور اونور نوشتن و بازخواست کردن‌، حالا فارابی می‌خواد به اسم شراکت به فیلم‌های خاص که هیچگونه امکان فروش ندارن و از همون اول معلومه که نمی‌تونن مخاطب‌رو به سالن بکشه و به قصد جشنواره و «هنروتجربه» ساخته می‌شه و سازنده و تهیه‌کننده‌‌اش هم احتمالا از ژن خوب برخورداره به اسم شراکت یه‌پولی برسونه و یه ژن خوب به سینما تزریق کنه. بعدم هر کی بگه چرا یه‌همچین پولی به یه‌همچین آدم و یه‌همچین فیلمی دادین، بگن وام قرض‌الپس‌نده که ندادیم، شریک شدیم، پول بیت‌المال‌و پس می‌گیرم. ولی کدوم پول؟ از کی پس می‌گیری؟ پدربیامرز، شما که به‌قول خودتون از فیلم‌هایی که فروش کردن نمی‌تونین وام‌های کلونی رو که دادین پس بگیرین و به قول خودتون یه اطاق چک برگشتی از بچه‌های سینما دارین، حالا چطوری می‌خواین سهم شراکتتون ‌رو از فیلمی که نفروخته بگیرین؟ از کی پس بگیرین؟ فیلمی که نفروخته و با خاک یکی شده و زیر صد‌میلیون فروخته پولش کجا بود که به‌شما پس بده؟

به ‌هرحال سال‌هاست که سینما شده خوکچه آزمایشگاهی، هرکی هرچی به فکرش می‌رسه رو این سینمای بدبخت پیاده می‌کنه و نفر بعدی میاد و می‌گه اشتباه بود، خراب می‌کنه و دوباره یه چیز جدید راه میندازه. من به شما قول می‌دم که این شراکت فارابی هم ازهمون کار‌هاست، امکان نداره پا بگیره و جواب بده، من مرده و شما زنده، خواهید دید که بعد از مدتی یاخودشون کنسل می‌کنن و می‌گن جواب نداد یا جانشینشون اینکار رو می‌کنه. فقط چیزی که می‌مونه اینه که : اجر خود می‌برن و زحمت ما می‌دارن .

در پایان لازمه یه ‌تشکری از جناب تابش داشته باشم، چون ایشون با عدم‌موافقت پنجاه‌درصدی باعث شدند که من با فارابی شریک نشم و یه ‌بلای گنده از سرم برداشته بشه، چون اگه موافقت کرده بود و من با طناب پوسیده فارابی تو چاه فیلمسازی رفته بودم الان یه فیلم نیمه‌کاره رو دستم مونده بود. ولی حالا می‌تونم صبرکنم تا این موج لوده‌بازی تو سینما بخوابه و من یه تهیه‌کننده یا شریک درست و حسابی پیدا کنم و فیلمم‌رو بسازم...

تازه ترین مصوبات شورای صنفی نمایش در هفته‌ای كه گذشت عبارت بودند از:

آغاز اکران فیلم سینمایی «قاتل اهلی» ساخته مسعود کیمیایی از 1 آذرماه در گروه سینمایی آزادی بجای فیلم سینمایی «قهرمانان کوچک»

آغاز اکران 3 فیلم سینمایی «صفر تا سکو»، «اشنوگل» و «پینوکیو و آمو سردار» در گروه آزاد

ثبت قرارداد اکران فیلم سینمایی «من دیوانه نیستم» در گروه قدس پس از پایان اکران فیلم سینمایی «خالتور»

تازه‌ترین آمار فروش فیلم‌های روی پرده نیز در نخستین روزهای سومین ماه از پائیز هم به شرح زیر است:

«زرد»/ ۶۱ سالن/ ۵۱ روز/ ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

«خفه‌گی»/ ۸۸ سالن/ ۳۷ روز/ ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

«خانه دختر»/ ۵۳ سالن/ ۴۴ روز/ ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

«قهرمانان کوچک»/ ۶۸ سالن/ ۵۱ روز/ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«خالتور»/ ۱۰۹ سالن/ ۲۳ روز/ ۲ میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان

«ملی و راه‌های نرفته‌اش»/ ۲۴ سالن/ ۷۲ روز/ ۲ میلیارد و ۸۰ میلیون تومان

«ایتالیا ایتالیا»/ ۹ سالن/ ۵۱ روز/ ۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان

«حقه‌باز دم دراز»/ ۲۹ سالن/ ۴۴ روز/ ۳۷۵ میلیون تومان

«شَنِل»/ ۱۵ سالن/ ۳۷ روز/ ۲۵۰ میلیون تومان

«قاتل اهلی»/ ۴۵ سالن/ ۲ روز/ ۲۲۵ میلیون تومان

«آزاد به قید شرط»/ ۲۰ سالن/ ۳۷ روز/ ۲۲۰ میلیون تومان

«غیرمجاز»/ ۲۶ سالن/ ۲۳ روز/ ۲۱۰ میلیون تومان

«ثبت با سند برابر است»/ ۴۲ سالن/ ۲ روز/ ۱۵۰ میلیون تومان

«انزوا»/ ۲۶ سالن/ ۱۶ روز/ ۵۵ میلیون تومان

«صفر تا سکو»/ ۱۴ سالن/ ۲ روز/ ۲۰ میلیون تومان

«اشنوگل»/ ۵ سالن/ ۲ روز/ ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان



٢٠:٠٥ - جمعه ٣ آذر ١٣٩٦    /    شماره : ٦٥٥٧٦    /    تعداد نمایش : ٥٤٩







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است