پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

جشنواره جهانی؛ اما و اگرها...

سینمای نو > سرویس سینما    

جشنواره جهانی؛ اما و اگرها...

مونا انوری‌زاده

در چهارمین هفته از دومین ماه بهار 1397، پس از گذشت چهار سال از طرح تفكیك جشنواره فیلم فجر به دو بخش مجزای ملی و بین‌المللی، حالا بحث و جدل‌ها  پیرامون موفق یا غیرموفق بودن این طرح بالا گرفته است و بسیاری از كارشناسان و صاحب‌نظران حوزه سینما پیرامون لزوم صرف هزینه‌‌های چندمیلیاردی برای برگزاری جشنواره‌ای مجزا و میزان اثرگذاری آن دچار تردید هستند. این بحث كه از همان ابتدای طرح تفكیك جشنواره به دو بخش توسط پاره‌ای از كارشناسان مطرح شده بود در این هفته و با انتشار بیانیه كانون كارگردانان سینمای ایران به شكلی‌ علنی‌تر مطرح گردید. كانون کارگردانان سینمای ایران طی نامه‌ای به رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار بازگشت بخش بین الملل به جشنواره فیلم فجر شد. متن نامه کانون کارگردانان به شرح زیر است:

ریاست محترم سازمان سینمایی

جناب آقای مهندس محمدمهدی حیدریان

همان طور که مستحضرید زمانی که جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در کنار جشنواره ملی شکل گرفت، هدفش جذب مخاطبان غیرایرانی جهت معرفی بیشتر و بهتر سینمای نوین ایران به جهان بود. همچنین این جشنواره توانست با نمایش آثار مطرح سینمای جهان طیف وسیعی از دانشجویان و تماشاگران حرفه‌ای سینما را به خود جذب کند. صف‌های طویلی که برای دیدن فیلم‌های خارجی در سرمای بهمن هر سال مقابل سینما عصر جدید تشکیل می‌شد، همچنان در تاریخ این جشنواره و اذهان دوستداران سینما زنده است.

اما با گذشت چهار دوره از جدایی بخش بین‌المللی از بخش ملی جشنواره فیلم فجر، حالا با قاطعیت می‌توان گفت جشنواره جهانی فجر نتوانسته نقش هنری و تاریخی خود را جهت معرفی و یا ارتقای جایگاه سینمای ایران در سطح جهانی به خوبی ایفا کند و تأثیر خروجی آن بر جریان تولید و پخش و نمایش آثار سینمای ایران چندان محسوس نیست.

بی‌تردید و به شهادت علاقه‌مندان سینمای ایران، جشنواره بین المللی فیلم فجر با تمام کاستی‌هایش مؤثرتر از جشنواره مستقل جهانی فجر فعلی عمل می‌کرد، چون در روال گذشته  نگاه جامعی حاکم بود که تمامی فیلم‌های خوب سینمای ایران را برای مخاطبان ایرانی و غیرایرانی به نمایش می‌گذاشت؛ اما به نظر می‌رسد جشنواره جهانی فعلی در راستای تفکری است که قصد دارد بازار جهانی تنها با بخشی خاص و محدود از سینمای ایران مرتبط باشد و به هر دلیل مثبت و یا منفی، این بازار وسیع با کلیت سینمای ایران روبرو نشود.

بدون شک این قطع ارتباط سینمای ایران با بازار جهانی در درازمدت موجب منزوی شدن سینمای ایران در عرصه جهانی خواهد شد. از طرف دیگر بازار جهانی فعلی بیشتر به محلی جهت حضور مهمانان داخلی تبدیل شده تا مهمانان خارجی و مفهوم اصلی بازار فیلم از دست رفته است.

با توجه به نکات ذکر شده و با توجه به نارسایی‌های دیگری که در اداره این جشنواره دیده می‌شود و همچنین تقارن زمانی آن با جشنواره‌های جهانی و معتبر دیگر که بر جشنواره ما سایه افکنده، کانون کارگردانان سینمای ایران از جنابعالی به عنوان ریاست محترم سازمان سینمایی تقاضا دارد شرایط را برای بازگشت بخش بین‌المللی به جشنواره فیلم فجر امسال مهیا کنید.

از آن جایی که جشنواره فیلم فجر جشنواره‌ای دولتی و شناخته شده است و امسال هم در چهلمین سال پیروزی انقلاب هستیم، شایسته است بخش بین‌المللی این جشنواره فعال‌تر از گذشته بکوشد تا مهمانان خارجی شایسته و مؤثر دعوت شده از جشنواره‌ها و بازارهای معتبر جهانی، بتوانند شاهد نمایش همه فیلم‌های تولیدی یکسال اخیر سینمای ایران باشند، که مطمئناً با توجه به زمان مناسب برگزاری این جشنواره در بهمن تأثیر بسیار بیشتری در اعتلای بین المللی سینمای ایران خواهد داشت.

پس از كانون كارگردانان سینمای ایران انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی نیز با انتشار بیانیه‌ای موضع خود را نسبت به جشنواره جهانی ابراز نمود. بیانیه شورای مركز انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران به شرح زیر است:

شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران ضمن تأیید نقطه نظرات کانون کارگردانان سینمای ایران پیرامون اشکالات اساسی جشنواره جهانی فیلم فجر، معتقد است برگزاری مستقل این جشنواره به شیوه معمول چند دوره اخیر به جز اتلاف هزینه‌های سنگین و زائد و ایجاد انحصارگرایی و رانت برای مجموعه‌ای خاص که در تعارض با حمیت صنفی و حضور حداکثری اهالی و صاحب نظران سینما در این گونه رویدادهای فرهنگی هنری است، نتیجه ثمر بخشی نداشته و نخواهد داشت. غیبت فیلمسازان موفق ایرانی و دیگر کشورها در عرصه بین المللی و فقدان نگاه کارشناسانه در انتخاب آثاری که همخوانی لازم با عنوان جهانی این جشنواره داشته باشند، خود گواهی است بر عدم مشروعیت این رویداد نزد سینماگران ایران و جهان و نمی‌توان تنها با افزودن بخش‌هایی به ظاهر پر طمطراق اما در باطن بدون كاربرد، دعوت از یك چهره سرشناس خارجی یا پر كردن فهرست همكاران اجرایی جشنواره از میان سلبریتی‌های وطنی، برای این جشنواره كه فاقد جامعیت و استراتژی مناسب و مشخص است و نحوه برگزاری و حتی اهداف آن بیشتر شكلی محفلی یافته، شأن و منزلتی ایجاد كرد.

متاسفانه در ورای این پوسته به ظاهر پر زرق و برق و به رغم بریز و بپاش های فراوان و تخصیص بودجه كلان، عملاً جشنواره جهانی فیلم فجر در طول چهار دوره برگزاری مستقل در تحقق حداقل اهدافش ناموفق و ناكام بوده. به گمان ما دلایل این ناكامی ضروری، قابل ذكر و نیازمند بررسی همه جانبه است.

لذا شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی بنا به جمیع جهات یاد شده معتقد است ادامه برگزاری این جشنواره در شکل نامنعطف، انحصاری، پرهزینه و بدون بازده فرهنگی فعلی نه تنها به مصلحت نیست، بلکه باعث خسارت و آسیب رساندن به اعتبار سینمای ایران در عرصه بین المللی است.

بر این اساس، شایسته است که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و ریاست ارجمند سازمان سینمایی با تدبیر و دور اندیشی عاجل، ترتیبی اتخاذ نمایند تا بخش بین الملل و ملی جشنواره فیلم فجر، به روال سابق، به طور همزمان برگزار شوند.

پس از این دو صنف جامعه صنفی تهیه کنندگان به ریاست سیدضیاء هاشمی نیز با اشاره به بیانیه کانون کارگردانان خواستار بازگشت بخش «بین الملل» به جشنواره فجر شد.

متن بیانیه جامعه صنفی تهیه کنندگان را بخوانید:

جامعه صنفى تهیه‌كنندگان سینماى ایران ضمن اعلام حمایت قاطع از خواست معقول و مشروع شوراى محترم و مركزى كانون كارگردانان اظهار مى‌دارد همان‌طور كه پیشتر از این نیز در چند نوبت اظهار نارضایتى از جدایى بخش بین الملل از جشنواره فیلم فجر و آسیب‌هاى آن به سینماى مستقل به سمع مسئولین رسیده بود، از معاون محترم وزیر و رئیس سازمان سینمایى می‌خواهیم در این خصوص با اهتمام ویژه و پویا با نظر مساعد به این خواست پاسخ دهند تا بیش از این شاهد لطمه هاى جبران نشدنى در این بخش نباشیم.

هیئت مدیره انجمن تهیه‌کننده-کارگردانان سینما هم به عنوان چهارمین صنف بر ادغام جشنواره‌های جهانی و ملی فیلم فجر و برگزاری همزمان این دو جشنواره تأکید کرد.

شامگاه دوشنبه 24 اردیبهشت ماه جلسه هیئت مدیره انجمن تهیه‌کننده -کارگردانان در محل ساختمان شماره دو خانه سینما با حضور کامران قدکچیان، منوچهر مصیری، اصغر هاشمی، محمد احمدی، داود موثقی و مهرداد فرید برگزار شد. در این جلسه در خصوص جشنواره جهانی فجر و عملکرد آن در ماه جاری بحث و بررسی شد و به اتفاق آراء ادغام این جشنواره با جشنواره ملی فجر که در بهمن ماه برگزار می‌شود، مورد تأکید قرار گرفت. حاضران همچنین معتقد بودند؛ جشنواره جهانی فجر در چند سال گذشته توانایی ارتقای سطح بین‌المللی سینمای ایران را نداشته و نتوانسته عموم فیلم‌های ایرانی را در بازار فیلم به میهمانان خارجی آن‌چنان که درخور سینمای ایران است، عرضه کند. از طرف دیگر قادر نبوده فیلمسازان ایرانی را در این پدیده‌ مهم فرهنگی با خود همراه سازد.

صرفنظر از صحت یا عدم صحت ادعاهای فوق از موافقان جدایی این دو بخش از جشنواره انتظار می‌رفت تا به بیان استدلال‌های خویش بپردازند و از اتهام‌زنی به مخالفان مبنی بر این كه چون دستشان از جشنواره كوتاه مانده است بپرهیزند و به مباحثه و احیاناً مناظره‌ای در این باب تن دهند، امری كه تاكنون محقق نگردیده است.

اما در این هفته از عرصه تولید در سینما نیز خبر رسید كه لیلا حاتمی به جمع بازیگران «ما همه با هم هستیم» به کارگردانی کمال تبریزی پیوست تا ترکیب حضور چهره ‌های مشهور سینما در این فیلم کامل‌تر شود. فیلم کمال تبریزی روایت سقوط یک هواپیما است و پیش از این مهران مدیری،محمدرضا گلزار، پژمان جمشیدی،مانی حقیقی، مهران غفوریان و .. به این فیلم پیوسته بودند.

فیلم سینمایی «عاشقی در هانوی» به کارگردانی قربان محمدپور هم که محصول مشترک ایران، ویتنام و کره جنوبی است پس از دریافت پروانه ساخت وارد مرحله تولید می شود. سال گذشته عوامل این گروه برای بازدید از لوکیشن و بازیگران به کشور ویتنام سفر کرده بودند.کارگردان این فیلم سینمایی پس از دریافت پروانه ساخت برای انتخاب بازیگر کره ای، راهی کره جنوبی می شوند و قرار است چند بازیگر کره ای نیز در این فیلم ایفای نقش کنند. همچنین سازندگان این فیلم فیلم سینمایی از لی‌یونگ‌ آئه (leeyoung-Ae) که مردم ایران او را با نام یانگوم می‌شناسند دعوت به همکاری کرده اند. فیلم هایی که در کره ساخته می شود در چین هم اکران می شوند و اکران چین برای این گروه بسیار مهم است. همچنین قربان‌ محمدپور در تلاش است فیلم «دخترشیطان» که در حال حاضر مراحل فنی خود را سپری می کند در چین هم اکران کند. تهیه کننده و کارگردان فیلم سینمایی «دخترشیطان» در ارتباط با آخرین وضعیت این فیلم سینمایی گفت: در حاضر مراحل فنی فیلم اعم از تدوین توسط حسین زندباف در حال انجام است. این فیلم جلوه‌های ویژه بصری خاصی دارد که این حجم از جلوه ویژه در سینمای ایران برای اولین بار است که اجرا می شود. جلوه‌های ویژه عجیب غریبی داریم که معمولی نیست و بسیار سنگین است. وی در ادامه افزود: فکر می کنم شهریور فیلم آماده شود  و پس از آن برای زمان اکران تصمیم گیری می کنیم.

"دختر شیطان" داستان یکی از بچه‌های ابلیس است که می‌خواهد توبه کند و شرط پذیرش توبه‌اش آن است که به یک آدم بی‌گناه سجده کند. دختر شیطان وارد زمین می‌شود و به دنبال یک آدم بی‌گناه می‌گردد. این فیلم سینمایی بعد از «سلام بمبئی» دومین فیلم مشترک ایران ‌و هند محسوب می شود. ایشا روات، حمید فرخ نژاد، جکی شروف، گلشن گروور، سیمران میشکروتی، محمدرضا شریفی نیا و فردین حفیظی از بازیگران اصلی فیلم هستند.

سیاوش اسعدی کارگردان فیلم سینمایی «درخونگاه» هم در ارتباط با آخرین وضعیت این فیلم سینمایی گفت: فیلم آخرین مراحل فنی خود را سپری می کند و به مرحله ضبط موسیقی رسیده که همزمان با این مرحله در حال آماده‌سازی عنوان‌بندی نیز  هستیم. پس از ضبط موسیقی مرحله آخر که میکس است انجام می شود.

در فیلم «درخونگاه» به تهیه‌کنندگی منصور سهراب پور و نویسندگی نیما نادری و سیاوش اسعدی؛ امین حیایی، ژاله صامتی، مهراوه شریفی‌نیا، نادر فلاح ، محمود جعفری ،منصور شهبازی ،افشین سنگ چاپ ،فاطمه مرتاضی و پانته آپناهی به ایفای نقش می‌پردازند و جمشید هاشم‌پور حضور دارند.

"سینما ستاره" فیلمنامه پروژه تازه سیاوش اسعدی هم به پایان رسیده است. اسعدی و نیما نادری، این فیلمنامه را به یاد پرویز دوایی، و عشق این منتقد نام‌آور به سینما، نوشته‌اند؛ و قرار است کار تولید آن به زودی آغاز شود. یک قصه عاشقانه که در دهه 1340 می‌گذرد.

پیمان معادی هم تهیه‌کننده «ناگهان درخت» شد. فیلمبرداری «ناگهان درخت» ساخته صفی یزدانیان با فیلمنامه‌ای از خود این كارگردان و به تهیه‌کنندگی معادی در تهران آغاز شده است. مهناز افشار  و معادی بازیگران اصلی این فیلم هستند. مدیریت فیلمبرداری این اثر بر عهده همایون پایور است.

به نظر می‌رسد كه خود پیمان معادی نیز قصد دارد تا «دکتر نون» را بسازد. این کارگردان طی ماه های اخیر حق اقتباس کتاب«دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد» را در خانه سینما ثبت کرده و گویا در حال برنامه ریزی برای ساخت این فیلم است

فیلمبرداری «لابیرنت» نخستین ساخته امیرحسین ترابی هم به زودی آغاز می شود.به جز شهاب حسینی،  ساره بیات و غزاله نظر نیز دو بازیگر اصلی دیگری هستند که چندی پیش برای حضور در این فیلم سینمایی قرارداد بسته اند.

علی عطشانی کارگردان «کاتیوشا» هم درباره آخرین وضعیت این فیلم سینمایی گفت: فیلم سینمایی "کاتیوشا" با پشت سر گذاشتن مراحل فیلمبرداری و تدوین، در حال حاضر در مرحله صداگذاری است و در تلاش هستیم که هرچه سریع‌تر این فیلم سینمایی را آماده نمایش کنیم. وی درباره زمان اکران این فیلم اعلام کرد: تصمیم ما، اکران فیلم در فصل تابستان است؛ اما این که چه ماهی از تابستان نصیبمان شود،‌ مشخص نیست. فیلمنامه «کاتیوشا» را مهدی علی میرزایی و علی عطشانی بر اساس طرحی از مهراب قاسم‌خانی نوشته‌اند. هادی حجازی‌فر، احمد مهرانفر، میترا حجار، لیلا اوتادی، ارژنگ امیرفضلی، بیژن بنفشه‌خواه، نیما شاهرخ‌شاهی، قاسم زارع، خشایار راد و ... بازیگران «کاتیوشا» هستند. در خلاصه قصه کمدی «کاتیوشا» آمده است: «من اگه بخوام توی زندگیم موفق باشم حتما نباید اونجوری به زندگی نگاه کنم که تو نگاه می‌کنی. »

غلامرضا گمرکی تهیه کننده سینما هم با اشاره به فعالیت های خود در حوزه سینما گفت: به زودی برای دریافت پروانه ساخت فیلم سینمایی «به خاطر مادرم» به کارگردانی آرش معیریان اقدام خواهم کرد تا بتوانیم هرچه سریعتر این پروژه را جلوی دوربین ببرم. فیلمبرداری این پروژه توسط مجتبی رحیمی انجام می شود و مجری طرح علی گمرکی است. وی ادامه داد: فیلمنامه این پروژه براساس طرحی از حسین گمرکی، توسط من و محمد امید نوشته شده است. این تهیه کننده سینما درباره آخرین خبرها از تولید فیلم «آقای سانسور» دیگر فیلمی که در دست تهیه دارد نیز بیان کرد: «آقای سانسور» به کارگردانی علی جبارزاده در مرحله موسیقی و صداگذاری است و به زودی مراحل پس تولید آن نیز به پایان می رسد و برای دریافت پروانه نمایش اقدام می کنیم. گمرکی در پایان با اشاره به اینکه به زودی نام آهنگساز این پروژه اعلام می شود، گفت: صداگذاری فیلم توسط حسین ابوالصدق در حال انجام است. در خلاصه داستان «آقای سانسور» که یک طنز اجتماعی است آمده است: «تاحالا شده زندگی اطرافیانت را بدون سانسور ببینی؟» بهاره رهنما ،  بهرام افشاری ، محمدرضا فروتن ، بهنوش بختیاری، امید روحانی، محمود پاک‌نیت، علی مثنوی، گیتی قاسمی، امیر کربلایی‌زاده و ... بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

قربان نجفی کارگردان «فصل ماهی سفید» هم درباره آخرین وضعیت تولید این فیلم سینمایی گفت: چندی پیش فیلمبرداری این اثر توسط علیرضا زرین دست به پایان رسید و دوست من خشایار حسنی که در آلمان زندگی و تحصیل کرده به ایران آمده است تا کارهای تدوین «فصل ماهی سفید» را انجام بدهد. وی افزود: البته همزمان با فیلمبرداری، تدوین این اثر آغاز شده بود و در حال حاضر تدوین اولیه آن به پایان رسیده است با این وجود باز هم باید روی این مرحله کار شود. این کارگردان بیان کرد: هنوز برای انجام کارهای صداگذاری و ساخت موسیقی با کسی قراردادی نبسته ایم و فکر می کنم مدتی بعد این کار را انجام بدهیم. از همین رو فکر می کنم «فصل ماهی سفید» تا ۲ ماه آینده آماده نمایش شود. نجفی در پایان گفت: هنوز درباره اینکه اولین نمایش این فیلم به چه صورت انجام شود تصمیمی نگرفته ایم و باید بعد از برگزاری جلسه ای به نتیجه قطعی برسیم. محمدرضا فروتن، لادن مستوفی، بیژن بنفشه خواه، میلاد کیمرام، بهزاد خداویسی و شقایق دهقان بازیگران اصلی این فیلم هستند. «فصل ماهی سفید» به نویسندگی مشترک قربان نجفی و غزال زرگرامینی مضمونی اجتماعی دارد.آرش سجادی حسینی تهیه کنندگی این فیلم را برعهده دارد. از میان عوامل پشت دوربین این پروژه نیز می توان به علیرضا زرین دست به عنوان مدیر فیلمبرداری و ملک جهان خزاعی به عنوان طراح صحنه و لباس اشاره کرد.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش هم درباره جلسه روز دوشنبه 24 اردیبهشت‌ماه این شورا گفت: در این جلسه قرارداد فیلم سینمایی «دارکوب» بعد از «خجالت‌نکش» در گروه استقلال ثبت شد و همچنین رأی‌گیری درباره مسئولیت اعضای شورای به هفته آینده موکول شد. وی درباره طرح اکران ماه مبارک رمضان اعلام کرد: طرح اکران ماه مبارک رمضان از پنج‌شنبه 27 اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود. شورای صنفی نمایش امروز مصوب کرد که قیمت بلیت در این طرح، از صبح تا افطار به صورت نیم‌بها و از افطار تا سحر به صورت تمام بها خواهد بود. به گفته فرجی؛ در این طرح هر دوهفته اکران فیلم، یک هفته محسوب می‌شود و این به آن معنا است که فیلم‌ها می‌توانند زمان بیشتری سرگروه سینمایی خود را حفظ کنند. تمامی فیلم‌هایی که در این طرح شرکت می‌کنند از شورای صنفی نمایش حواله اکران دریافت کرده‌اند.  سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره نمایش بازی‌های جام جهانی در سینما‌های کشور بیان کرد: در این هفته هیچ تصمیمی درباره نمایش بازی‌های جام جهانی در سینماهای کشور گرفته نشده است و تصمیم‌گیری درباره این موضوع هفته آینده صورت می‌پذیرد.

جدیدترین خبرها از سازمان سینمایی هم حاکی از آن است که مدیریت گروه سینمایی «هنر و تجربه» تغییر می کند. امیرحسین علم الهدی که گروه «هنر وتجربه» را راه اندازی و در این سال‌ها مدیریت آن را برعهده داشت پس از کش و قوس های فراوان در دوره ریاست محمدمهدی حیدریان بر سازمان سینمایی، از مدیریت این گروه سینمایی کنار می‌رود. در حال حاضر رایزنی‌ها برای انتخاب جایگزین علم‌الهدی ادامه دارد و گزینه جعفر صانعی مقدم از اعضای شورای سیاستگذاری گروه سینمایی «هنر و تجربه» به عنوان مدیر جدید این گروه سینمایی مطرح است. گروه «هنر و تجربه» در دوران ریاست حجت الله ایوبی بر سازمان سینمایی تشکیل شد و به نمایش آثار هنری و تجربی اقدام می کرد. همچنین این گروه تنها محل اکران فیلم های کوتاه و مستند است. این گروه از زمان تشکیل منتقدان و مخالفانی داشت که پس از آمدن حیدریان این مخالفت‌ها به سطوح مدیریتی سازمان سینمایی رفت. او خود از افرادی بود که بارها ماهیت این گروه را مورد نقد قرار داده و خواستار تغییر رویه شده بود.

در این هفته علی نصیریان پیشکسوت عرصه بازیگری سینما، از سوی هیئت رئیسه بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران به عنوان رئیس این جشن انتخاب شد. این جشن 21 شهریورماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود. نخستین جشن بزرگ سینمای ایران در سال 1376 به دبیری سیف‌الله داد برگزار شد و تا به امروز افرادی همچون احمد رضا درویش، یدالله صمدی، مجید مجیدی، مسعود جعفری جوزانی، منوچهر محمدی، ابوالحسن داودی، محمدمهدی عسگرپور، رسول صدرعاملی، پرویز پرستویی، علی معلم، فرهاد توحیدی، کیومرث‌ پوراحمد، همایون اسعدیان، کمال تبریزی و هارون یشایایی دبیری آن را برعهده داشته‌اند.

در این هفته پروانه ساخت 4 فیلمنامه جدید نیز در شورای صدور پروانه ساخت سازمان سینمایی صادر گردید. به این ترتیب «بیتا، منیژه، اعظم» به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی، کارگردانی مرتضی علی عباس میرزایی و نویسندگی حسین تراب نژاد و مرتضی اصفهانی در ژانر سیاسی (سرمایه گذاری حوزه هنری)، «کمی دیرتر» به تهیه‌کنندگی محمد احمدی، کارگردانی مجید صدیقی مورنانی و نویسندگی مجید صدیقی در ژانر اجتماعی، «نائله» به تهیه‌کنندگی محمدصادق آذین، کارگردانی اصغر عباسی و نویسندگی حسین حسنی در ژانر تاریخ اسلام (سرمایه گذاری سازمان اوج)، «ژلوفن» به تهیه‌کنندگی مجید رجبی معمار، کارگردانی و نویسندگی سیدعماد حسینی در ژانر اجتماعی 4 فیلمنامه‌ای هستند كه موفق به دریافت پروانه ساخت گردیدند.

در این هفته با حکمی از سوی علیرضا رضاداد، مدیر اجرایی سی و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در اصفهان منصوب شد.به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، طی حکمی از سوی علیرضا رضاداد دبیر سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، محمد عیدی به عنوان مدیر اجرایی سی و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در شهر اصفهان منصوب شد. محمد عیدی در حال حاضر معاون فرهنگی شهرداری اصفهان و رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری اصفهان است. عضویت در شورای راهبردی مرکز آموزش عالی فرهنگ و هنر، مدرس دانشگاه و مدیر مرکز مطالعات فرهنگ عامه اصفهان از دیگر سوابق علمی و فرهنگی وی است.

همچنین در این هفته مراسم امضای تفاهمنامه برگزاری جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان میان محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی و قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان در تهران برگزار شد. در این جلسه همچنین تفاهمنامه الحاقیه بین شهردار اصفهان و علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی مبادله شد که بر اساس آن تاریخ برگزاری سی و یکمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان ۸ تا ۱۴ شهریور سال جاری تعیین شد. رییس سازمان سینمایی گفت: جشنواره های مهم جهان را به نام شهر می شناسند و برگزاری این جشنواره ها در شهرهای دیگر منطقی ندارد، مگر به دلایلی خیلی خاص که امیدواریم اتفاق نیفتد. وی ادامه داد: جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان باید به عنوان سرمایه اصفهان جا بیفتد و از این لحاظ ما نیاز به ثبات و آرامش و اعتماد داریم. امیدواریم اصفهان را علاوه بر محل دائمی برگزاری جشنواره، به عنوان پایگاه تولید محصولات سینمایی معرفی کنیم. شهردار اصفهان نیز ضمن درخواست حمایت و نگاه ویژه به  هنرمندان اصفهانی در جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان ابراز امیدواری کرد با امضای این توافقنامه شاهد اجرای دقیق برنامه ها بدون هیچ مانع و خللی باشیم. 

مقررات سی و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان طی روزهای آتی اعلام خواهد شد.

اما پس از آخرین اظهارنظرهای مدیران سیما که گفته بودند برنامه سینمایی «هفت» قبل از ماه رمضان پخش می شود هنوز زمان پخش این برنامه مشخص نیست. مدیران سیما چندی پیش اعلام کردند که «هفت» مهمترین برنامه سینمایی تلویزیون که پس از سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر در ماه بهمن سال گذشته تعطیل شد، قبل از ماه رمضان ۹۷ به تلویزیون بازمی‌گردد اما با وجود فرارسیدن ماه رمضان هنوز خبر جدیدی از تولید این برنامه اعلام نشده است. لوکیشن برنامه «هفت» قرار است در باغ کتاب و در استودیویی که پیش از این برنامه در روزهای برگزاری سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر روی آنتن رفت، باقی بماند بنابراین لوکیشن برنامه مشخص است و همچنان مهمترین مسئله این برنامه، تعیین ترکیب عوامل و به ویژه مجری است. انتظار می‌رفت که این برنامه با وقفه‌ای کوتاه بعد از جشنواره ملی فیلم فجر به کار خود ادامه دهد اما این اتفاق نیفتاد و جای این برنامه در طول برگزاری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر که در اردیبهشت ماه برگزار شد نیز خالی بود. این برنامه بعد از سه دوره تولید و پخش توسط مجریانی چون فریدون جیرانی، محمود گبرلو و بهروز افخمی و همچنین یک دوره ۱۰ روزه با حضور رضا رشیدپور هنوز تکلیفش برای فصل جدید مشخص نیست.

شامگاه سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه، هفتمین شب فیلمنامه نویسان هم با حضور هنرمندان سینما در خانه سینما برگزار شد. در ابتدای این نشست، کامران ملکی به حاضران در این مراسم خوش‌آمد گفت و با اشاره به اولین شب کانون فیلمنامه‌نویسان در ۱۲ سال پیش بیان  کرد: برگزاری این جشن طی این سال ها با وقفه مواجه شد اما امروز امیدواریم این جشن از این به بعد هر سال در روز بزرگداشت فردوسی برگزار شود.

رضا مقصودی فیلمنامه نویس و کارگردان سینما نیز در سخنانی بیان کرد: در گذشته با خود می گفتم اعضای هیات مدیره کانون فیلمنامه نویسان چرا هیچ کاری نمی کنند، اما امروز می دانم کار صنفی کردن در این تاریخ و جغرافیا چقدر سخت است و برگزاری این برنامه کار بسیار مهم و قابل تقدیری است. این سینماگر افزود: کانون فیلمنامه نویسان ۲۵ سال پیش توسط دوستان فیلمنامه نویس شکل گرفت و سال گذشته به صنف تبدیل شد.

وی در بخش دیگر صحبت هایش اشاره کرد: شنیدم دریافت پروانه ساخت با تغییرات خوبی در حوزه امنیت شغلی همراه بوده است و با دو مرحله‌ای شدن صدور مجوزها باید تاییدیه برخی صنوف را داشته باشند که البته ۲ صنف بازیگران و فیلمنامه نویسان از این امر مستثنی شده است، این در حالی است که بسیاری از فیلمنامه‌نویسان از همین راه درآمد دارند و باید این امر مورد توجه قرار گیرد. خوشحالیم شاهسواری از صنوف در وزارت ارشاد حمایت می‌کند و امیدوارم به مسئله فیلمنامه نویسان توجه کند.

منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما هم در همین رابطه بیان کرد: ما در خانه سینما آماده هستیم تا هر کاری را که به ارتقای جایگاه فیلمنامه نویسی منجر شود، انجام دهیم. ما نیازمند یک دگرگونی جدی در مواجهه خلاقانه با متن و اقتباس در فیلمنامه نویسی هستیم. وی تأکید کرد: سینمای ایران وارد یک مرحله جدید شده است و  ما نیازمند دگرگونی و خانه تکانی در وجوه مختلف سینما هستیم و مدیران فرهنگی سازمان سینمایی نیز باید یه این امر توجه کنند.

پس از صحبت‌های شاهسواری، لوح تقدیر بهترین دیالوگ‌نویسی به بهنام بهزادی برای فیلم «وارونگی» تقدیم شد. وی بعد از دریافت جایزه گفت: من وقتی در جمع فیلمنامه‌نویسان قرار می‌گیرم به آنها حسادت می‌کنم چرا که این کار خلاقانه‌ترین بخش یک فیلم است. مسئله دیگر این است که نگارش فیلمنامه یک کار جمعی است. جایزه بهترین پیرنگ داستانی به فیلمنامه «اسرافیل» از آیدا پناهنده و ارسلان امیری اهدا شد.  همچنین فیلمنامه «برادرم خسرو» نوشته احسان بیگلری و پریسا هاشم پور  برای بهترین شخصیت پردازی لوح تقدیر دریافت کرد. هاشم پور گفت: دیده شدن و جایزه گرفتن از این صنف بسیار مهم است.بیگلری نیز از دریافت این جایزه ابراز خوشحالی کرد. در پایان لوح تقدیر بهترین فیلمنامه به «فروشنده» نوشته اصغر فرهادی اهدا شد.

تازه‌ترین آمار فروش فیلم‌های روی پرده نیز در آخرین هفته از دومین ماه بهار 97 به شرح زیر است:

«مصادره»/ ۵۳ سالن/ ۶۵ روز/ ۱۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون

«لاتاری»/ ۶۵ سالن/ ۶۵ روز/ ۱۴ میلیارد تومان

«به وقت شام»/ ۵۷ سالن/ ۶۵ روز/ ۱۲ میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان

«لونه زنبور»/ ۴۳ سالن/ ۶۵ روز/ ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

«فیلشاه»/ ۷۸ سالن/ ۶۵ روز/ ۷ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان

«تگزاس»/ ۱۰۱ سالن/ ۳۰ روز/ ۶ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان

«خرگیوش»/ ۶ سالن/ ۶۵ روز/ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«عصبانی نیستم!»/ ۶۰ سالن/ ۱۶ روز/ ۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان

«چهارراه استانبول»/ ۶۳ سالن/ ۱۶ روز/ ۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان

«خجالت نکش»/ ۶۸ سالن/ ۱۶ روز/ ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان

«فِراری»/ ۳ سالن/ ۶۵ روز/ ۶۳۰ میلیون تومان

«خوک»/ ۳۰ سالن/ ۱۶ روز/ ۵۲۰ میلیون تومان

«آن‌سوی ابرها»/ ۱۱ سالن/ ۱۶ روز/ ۱۱۰ میلیون تومان

«جشن دلتنگی»/ ۲۷ سالن/ ۱۶ روز/ ۹۵ میلیون تومان



٠٨:١١ - شنبه ٢٩ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٩٣٨٧    /    تعداد نمایش : ٣١١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است