پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

سرنوشت مبهم مدیر سینمای ایران

سینمای نو > سرویس سینما    

سرنوشت مبهم مدیر سینمای ایران

مونا انوری‌زاده

در آخرین ماه تابستان ٩٧  قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان توسط حسن روحانی رئیس جمهور رسماً ابلاغ گردید. حال دستگاه‌ها یک به یک تغییر بازنشستگان را آغاز کرده‌اند در برخی وزارتخانه‌ها بازنشسته‌ها دست به استعفا زده یا شاید وادار به استعفاء شده‌اند و در برخی دیگر هنوز استعفایی رخ نداده و احتمالاً با انتصاب جانشینِ جدید، مسئولان بازنشسته کنار گذاشته می‌شوند. با توجه به آن که لیست بازنشستگانِ شاغل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسماً اعلام نشده، گمانه زنی‌هایی درباره بازنشستگان وجود دارد اما حساس‌ترین پستی  که در تصدی یک مسئول بازنشسته است، رئیس سازمان سینمایی است. با قانون جدید محمدمهدی حیدریان در کمتر از هشت هفته آینده باید تغییر کند و اکنون که تغییرات قانونی آغاز شده، گزینه‌های اداره سینمای ایران در گمانه زنی‌ها به شکل پررنگ‌تری مطرح می‌شوند كه تا اطلاع ثانوی می بایست منتظر تصمیم مقام وزارت ماند و دید كه آیا گزینه انتخابی از میان همین اسامی موجود در گمانه زنی ها خواهد بود و یا سیدعباس صالحی وزیر ارشاد گزینه تازه ای را رو خواهد كرد.


در آخرین هفته از تابستان ٩٧ از عرصه تولید در سینما خبر رسید كه فیلمبرداری فیلم سینمایی «سلام علیکم حاج آقا» به نویسندگی و کارگردانی حسین تبریزی به مرز ۵۰ درصد رسید. فیلمبرداری این فیلم سینمایی همچنان در مناطق مختلف تهران در حال انجام است و گروه این روزها در خانه‌ای حوالی منطقه مرزداران حضور دارند. طی روزهای آینده و همزمان با فیلمبرداری مراحل فنی فیلم نیز آغاز خواهد شد.

حمید گودرزی، لیلا اوتادی، علی صادقی، رز رضوی، زهرا جهرمی، سوسن پرور، ارژنگ امیرفضلی، مهران رجبی، بیتا عالمی، هلیا آهنگری، امین چنارانی، علی بنایی، اشکان قاسمی، شیوا خسرومهر، بهشاد مختاری و بهنوش بختیاری، مریم کاویانی، محمدرضا شریفی‌نیا و پوریا پورسرخ بازیگران این فیلم سینمایی هستند. تاکنون تمامی بازیگران مقابل دوربین رفته‌اند.

فیلم جدید حسین تبریزی یک کمدی اجتماعی است.

‌حسن معجونی هم که به تازگی فیلم «خوک» را روی پرده سینماها داشت به فیلم تازه آزیتا موگویی به نام «ایده اصلی» پیوست تا با تکمیل بازیگران، این فیلم ظرف چند روز آینده در جزیره کیش جلوی دوربین برود. ایران، کانادا، اسپانیا و قبرس جنوبی به‌عنوان لوکیشن‌های اصلی «ایده اصلی» انتخاب شده و موگویی علاوه‌بر کارگردانی، تهیه‌کنندگی فیلم را هم بر عهده دارد. «ایده اصلی» نام موقت فیلم تازه آزیتا موگویی است که پیش از این «تراژدی» را کارگردانی کرده بود. به زودی نام نهایی این فیلم اعلام خواهد شد.

حسن پورشیرازی هم به عنوان بازیگر به فیلم سینمایی «قسم» به کارگردانی محسن تنابنده پیوست.

جلیل شعبانی تهیه کننده فیلم سینمایی «قسم» درباره آخرین وضعیت این اثر گفت: پس از پیوستن مهناز افشار و سعید آقاخانی به این پروژه، به تازگی حضور حسن پورشیرازی نیز قطعی شده است. وی افزود: در نظر داریم اوایل مهرماه «قسم» را کلید زده و برای حضور در سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر آماده کنیم.

به گفته شعبانی، این فیلم که قصه ای اجتماعی دارد در تهران و اطراف تهران فیلمبرداری می شود.

حجت قاسم زاده اصل کارگردان و نویسنده فیلم‌سینمایی «ضدحال استمراری» هم که به تازگی پروانه ساخت آن صادر شده است، در ارتباط با شروع زمان پیش تولید و تولید این فیلم سینمایی گفت: پیش تولید فیلم در مهرماه آغاز خواهد شد و یک ماه الی یک ماه و نیم بعد فیلم را کلید خواهیم زد. تمام لوکیشن‌های فیلم در تهران خواهد بود و حدود دو ماه نیز فیلمبرداری به طول می انجامد.

وی در خصوص فیلم در جشنواره فجر افزود: فکر می کنم فیلم تا زمان جشنواره آماده نشود، جشنواره فجر برایم اولویت آخر است و تلاشم این است که یک فیلم خوب ارائه دهم.

قاسم زاده در ارتباط با موضوع و ژانر فیلم توضیح داد: فیلم در ژانر اجتماعی است و همچنین فضای مفرحی دارد. از اسم فیلم مشخص است که داستان یک آدم بدشانس را روایت می‌کند که در همه مراحل زندگی با مشکلاتی مواجه می شود.

او در خصوص بازیگران این فیلم‌سینمایی خاطرنشان کرد: سعی می‌کنیم بازیگران مناسبی برای ایفای نقش هر کدام از شخصیت ها پیدا کنیم و مناسب بودن برایم از معروف بودن مهم تر است.

قربان محمدپور کارگردان و تهیه کننده فیلم سینمایی «عاشقی در هانوی» هم که محصول مشترک ایران و ویتنام خواهد بود در ارتباط با آخرین وضعیت ساخت این فیلم سینمایی گفت: در حال حاضر در انتظار مشخص شدن تکلیف قیمت دلار و ثبات آن هستیم و ما تاکنون بسیار هزینه کرده ایم. ما در ویتنام لوکیشن ها را دیده ،با بازیگران مذاکره کرده ایم ولی با توجه به قیمت دلار در حال حاضر سردرگم هستیم.

وی در ادامه افزود: نامه ای به سازمان سینمایی داده‌ایم تا اگر ممکن است به ما دلار دولتی بدهند تا بتوانیم این فیلم را که تولید مشترک است بسازیم. شرایط ساخت فیلم بسیار سخت شده است، بعد از خروج ایران از برجام سینمای ایران به فیلم های تولید مشترک نیاز دارد، مخصوصاً کشور ویتنام که هر دو کشور ایران و ویتنام جنگ مشترکی با آمریکا داشته اند، ولی متأسفانه کسی تأثیرگذاری فیلم های مشترک را درک نمی کند و حمایتی صورت نمی گیرد.

قربان پور در پاسخ به این سوال که ممکن است با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر، ساخت فیلم تا مدتی به تعویق بیفتد؟ توضیح داد:در تلاش هستم تا با همکاری کمپانی های قطری فیلم را بسازم،.بعد از بسته شدن پرونده "دختر شیطان" به سراغ پروژه «عاشقی در هانوی» خواهم رفت حتی اگر دلار ۵۰هزار تومان هم بشود من فیلم را خواهم ساخت چون برای آن هزینه کرده‌ام.

مریم دوستی با اشاره به این که ساخت فیلم سینمایی «آسیه در زمستان» به سال بعد موکول شده است، از ساخت فیلم دیگری با محوریت معضلات زنان خبر داد.

مریم دوستی کارگردان سینما هم درباره زمان ساخت فیلم سینمایی «آسیه در زمستان» گفت: ساخت این فیلم سینمایی به دلایلی به سال آینده موکول شد که من دلایل آن را در زمان برگزاری سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر بیان می‌کنم اما بعد از این موضوع من بلافاصله فیلمنامه دیگری را جایگزین کردم که به زودی برای آن درخواست پروانه ساخت می‌دهیم.

وی با بیان اینکه هنوز نامی برای این اثر اجتماعی انتخاب نکرده‌اند، اظهار کرد: این فیلم اجتماعی یکی از معضلات اجتماعی زنان را به تصویر می‌کشد و اثری کاملا زنانه است.

این کارگردان اظهار کرد: در نظر داریم در اوایل فصل پاییز پیش تولید این اثر را آغاز کنیم و در همین فصل هم این فیلم را کلید می‌زنیم.

وی در پایان گفت: این فیلم در تهران و حاشیه‌های این شهر فیلمبرداری می‌شود.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «رؤیای سهراب» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی علی قوی‌تن هم در حال حاضر به مرز ۷۰ درصد رسیده و گروه این روزها در حوالی کاشان و روستاهای اطراف آن مستقر هستند. براساس برنامه ریزی های انجام گرفته، فیلمبرداری این فیلم ۲۰ روز دیگر به پایان می رسد. با اتمام فیلمبرداری مراحل فنی ساخته قوی تن نیز آغاز خواهد شد تا فیلم هر چه زودتر آماده نمایش شود.

از میان بازیگران این فیلم بازی مهدی سلطانی از چند روز گذشته آغاز شده است. مینا جعفرزاده و محمد برسوزیان دیگر بازیگرانی هستند که به تازگی مقابل دوربین ساعد نیک ذات رفته اند.

فروغ امجدی و غزاله اکرمی دو چهره جدیدی هستند که در این فیلم حضور دارند و بازی شان نیز همزمان با بازی مهدی سلطانی آغاز شده است.

بهاره کیان افشار، مهدی سلطانی، لاله اسکندری، ترلان پروانه، ابوالفضل میری، مینا جعفرزاده، محمد برسوزیان، فروغ امجدی، حسین محمدیان، غزاله اکرمی، حسن علیرضایی، داود خلیلی، شادی عزیزی، مرتضی مرتضایی، فاطمه کرمپور، مهرداد داوری، سمیه آقایی، ریحانه بابارضایی، و... بازیگران این فیلم شاعرانه هستند.

«رؤیای سهراب» روایتی متفاوت از زندگی شاعر معروف، سهراب سپهری است. علی قوی‌تن خود نقش اصلی این فیلم را ایفا می‌کند.

محمد علی سجادی کارگردان سینما هم آخرین وضعیت ساخت فیلم سینمایی«بازیچه» را تشریح کرد. این کارگردان سینما گفت : در روزهای آخر تدوین هستیم و با این روند فکر می کنم اوایل مهر به پایان برسد و کارهای صداگذاری و موسیقی را انجام بدهیم.

وی افزود : ساخت موسیقی را احسان آنالویی انجام می دهد و صداگذاری بر عهده محمود موسوی نژاد خواهد بود. بازیگران «بازیچه» عبارتند از:رؤیا تیموریان، رضا بابک، با حضور افتخاری ستاره اسکندری و بازیسازان آرمان درویش، ساناز سعیدی، رضا مولایی و آناهیتا درگاهی.

در خلاصه داستان «بازیچه»آمده است: مهرداد با سودابه ، خواهر دوست و همکارش سیامک، ازدواج می کند و او را به خانه‌ قدیمی‌شان می‌برد تا در کنار مادرش باشد اما با حوادثی روبه رو می‌شود.

پولاد کیمیایی کارگردان فیلم سینمایی «معکوس» هم درباره آخرین وضعیت این فیلم سینمایی اظهار داشت: «معکوس» پس از پشت سر گذاشتن مراحل سنگین جلوه‌های ویژه رایانه‌ای و اصلاح صدا و رنگ، به تازگی آماده نمایش شده است.  وی درباره زمان اکران و حضور در سی‌وهفتمین جشنواره ملی فیلم فجر بیان کرد: به عنوان یک فیلمساز اول، علاقه‌مند به حضور جشنواره فیلم فجر هستم، چرا که در آن جشنواره اثری که تولید کرده‌ام مورد قضاوت و بررسی قرار می‌گیرد؛ اما این که آیا این اثر را به جشنواره فیلم فجر بفرستیم یا نه، منوط به تصمیمی خواهد بود که همراه با سرمایه‌گذار فیلم می‌گیریم. کیمیایی اظهار داشت: اگر تصمیم‌ بگیریم که  «معکوس» را به جشنواره فیلم فجر بفرستیم، اکران فیلم در سال جاری، کنار گذاشته می‌شود و به سال آینده موکول خواهد شد.

به گفته این کارگردان فیلم‌اولی، «معکوس» فیلمی اجتماعی و خانواده‌محور است که لایه‌هایی از اکشن هم دارد. در فیلم سینمایی «معکوس» به کارگردانی پولاد کیمیایی و تهیه‌کنندگی مسعود کیمیایی، بازیگرانی همچون بابک حمیدیان، علیرضا کمالی، اکبر زنجانپور، شهرام حقیقت‌دوست و لیلا زارع نقش‌آفرینی می‌کنند.

عباس بلوندی هم از ساخت دکور فیلم سینمایی «بی‌تار» به کارگردانی جمیل رستمی و فیلمبرداری این پروژه در سنندج خبر داد. عباس بلوندی طراح صحنه و لباس با اشاره به جدیدترین فعالیت‌های سینمایی خود گفت: به تازگی پیش تولید فیلم سینمایی «بی تار» به کارگردانی جمیل رستمی را آغاز کرده‌ایم که این پروژه قرار است اوایل مهرماه جلوی دوربین برود.

وی بیان کرد: داستان این پروژه در سنندج رخ می‌دهد و روایتی از شرایط روز جامعه دارد. «بی تار» دارای صحنه‌های حادثه‌ای است.

فیلم سینمایی «پاییزِ نیکایدوها» به کارگردانی آیدا پناهنده هم با اتمام آخرین مراحل فنی، آماده نمایش شد. تهیه کنندگی این اثر را نائومی کاواسه فیلمساز سینمای ژاپن و برنده دوربین طلا و جایزه بزرگ فستیوال فیلم کن بر عهده دارد و فیلم محصول مشترک ۲ کشور ژاپن و هنگ کنگ است. «پاییز نیکایدوها» به نویسندگی ارسلان امیری و آیدا پناهنده پاییز سال گذشته در ژاپن و در شهرهای قدیمی نارا و تِنری فیلمبرداری شده و داستان فیلم درباره آخرین بازمانده مرد خانواده نیکایدو است که باید برای بقای نام خانوادگی شان دست به انتخاب دشواری بزند.

در این فیلم بازیگران ژاپنی از جمله ماسایا کاتو، شیزوکا ایشیباشی، کازوکو شیراکاوا، کیتا ماچیدا، هانا هیدوکی، کایو ایسه ایفای نقش کرده اند. مدیریت فیلمبرداری فیلم را مرتضی قیدی برعهده داشته است و صدابردار ژاپنی کیکوچی نوبویوکی که تجربه همکاری با عباس کیارستمی را در فیلم «مثل یک عاشق» داشته است در این اولین تجربه بین المللی آیدا پناهنده، با وی همکاری داشته است.

کمپانی ژاپنی اِل. دی. اِچ ژاپن و اِمپررفیلم هنگ کنگ در تهیه این فیلم مشارکت داشته اند که با پایان تدوین فیلم توسط ارسلان امیری و اتمام مراحل فنی، این فیلم با نام ژاپنی «نیکایدو-کِ- مونوگاتاری» از چهارم ژانویه ۲۰۱۹ در ژاپن اکران سراسری خواهد شد.

این فیلم ۲۰ سپتامبر مصادف با پنجشنبه ۲۹ شهریور ماه در افتتاحیه فستیوال بین المللی فیلم «نارا» در ژاپن با حضور کارگردان و عوامل آن همراه با برگزاری کنفرانس خبری، رونمایی می شود.

این سومین فیلم سینمایی آیدا پناهنده، بعد از «ناهید» و «اسرافیل» است.

رضا میرکریمی هم همچنان مشغول انتخاب لوکیشن و بازیگر محلی برای فیلم جدیدش «قصر شیرین» در یاسوج است. علاوه بر حامد بهداد که انتخاب‌اش به عنوان یکی از بازیگران اصلی قطعی شده است، ژیلا شاهی نیز بازیگر  دیگری است که برای حضور در پروژه میرکریمی انتخاب شده است.

همچنان انتخاب بازیگران محلی فیلم «قصر شیرین» که تماما در کهکیلویه و بویراحمد فیلمبرداری خواهد شد،ادامه دارد. پیش بینی می شود فیلمبرداری این فیلم 15 مهر ماه آغاز شود.

فیلمنامه‌ این فیلم بر اساس طرحی از  سیدرضا میرکریمی و توسط محسن قرایی و محمد داودی نوشته شده است.

در این هفته سیدضیاء هاشمی دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران ، درباره تصویب نظام رتبه‌بندی سنی برای فیلم‌های سینمای ایران به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت : خوشبختانه به تازگی نظام درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمای ایران تصویب و ابلاغ شد و این به معنای آن است که از این پس تمامی فیلم‌های سینمای ایران باید درجه‌بندی سنی شوند، حتی فیلم‌های کودک و نوجوان!

وی ادامه داد: این نظام درجه‌بندی سنی باید به گونه‌ای پیش برود که خانواده‌های ایرانی به راحتی بتوانند به آن اعتماد کرده و برای برنامه‌ریزی تماشای یک فیلم از آن کمک بگیرند. البته این موضوع در سینما محدود نمی‌شود و باید در شبکه نمایش خانگی نیز به کار برود.

دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران بیان کرد: بعضاً خانواده‌ها با این مشکل روبه‌رو هستند که فیلمی را انتخاب می‌کنند تا در سالن‌های سینما، همراه با خانواده به تماشای آن بنشینند؛ اما این فیلم مناسب سن فرزندان کوچکشان نیست و به همین خاطر، تماشای فیلم در سینما را از سبد تفریحات خود خارج می‌کنند؛ اما نظام درجه بندی سنی خانواده‌ها را راهنمایی می‌کنند که شاهد چه نوع محتوایی در فیلم خواهد بود و دیگر این خانواده است که تشخیص می‌دهد که کودکش این فیلم را تماشا کند یا نکند.

هاشمی خاطر نشان کرد: قرار است تیمی متشکل از کارشناسان خانواده، کارشناسان اجتماعی، کارشناسان روانشناسی و ... آثار سینمای ایران را ارزیابی کرده و درجه‌بندی سنی کنند، این تیم در حال تشکیل است و به‌زودی کار خود را آغاز خواهد کرد. شاید به بار نشستن نظام درجه‌بندی سنی یک سال به طول بیانجامد؛ اما چیزی مشخص است، این خواهد بود که تمامی فیلم‌های سینمای ایران از این پس باید درجه بندی سنی شده و به صورت مشخص در تبلیغاتشان اعلام کنند که فیلمشان مناسب چه سنی است.

تازه ترین آمار فروش فیلم های روی پرده نیز تا آخرین هفته از آخرین ماه تابستان به شرح زیر است:

تنگه ابوقریب/٦ هفته/١٦٧ سالن/۴,۲۳۰,۸۵۱,۰۰۰ تومان

كاتیوشا/٨ هفته/٥١ سالن/۲,۲۲۲,۱۳۴,۰۰۰ تومان

شعله ور/٥ هفته/٨٧ سالن/۹۱۶,۵۳۴,۰۰۰ تومان

داش آكل/٣ هفته/٧٤ سالن/۲۴۶,۶۹۹,۰۰۰ تومان

داركوب/١٢ هفته/١٩ سالن/۲,۱۱۸,۰۹۱,۰۰۰ تومان

آخرین بار كی سحرو دیدی؟/٣ هفته/٣٨ سالن/۱۲۴,۷۲۷,۰۰۰ تومان

همه چی عادیه/٥ هفته/٣٤ سالن/۲۳۶,۶۸۷,۰۰ تومان

یك كیلو و بیست و یك گرم/٢ هفته/٢٩ سالن/۴۳,۸۴۲,۰۰۰ تومان

خاله قورباغه/١٢ هفته/٤٢ سالن/۲,۳۳۶,۰۰۷,۰۰۰ تومان

هزارپا/١١ هفته/٢٣ سالن/۳۵,۵۰۷,۵۸۷,۰٠۰ تومان

پشت دیوار سكوت/٥ هفته/١٨ سالن/ ۱۳۲,۵۰۵,۰۰۰ تومان

چراغ های ناتمام/٢ هفته/٣٠ سالن/ ۲۸,۸۶۰,۰۰۰ تومان

من دیوانه نیستم/٨ هفته/٨ سالن/۳۸۳,۵۵۳,۰۰۰ تومان

راه رفتن روی سیم/٥ هفته/١٤ سالن/۵۰,۷۵۶,۰۰۰ تومان



٠٧:٢٣ - شنبه ٣١ شهريور ١٣٩٧    /    شماره : ٧٢١٦٤    /    تعداد نمایش : ١٨٢







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است