پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣



  چاپ        ارسال به دوست

از 27 فروردین؛

کارگاه «بدن، انرژی و حضور در اجرا» در دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌شود

سینمای نو> سرویس تئاتر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "سینمای نو" و به نقل از روابط عمومی بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران، کارگاه «بدن، انرژی و حضور در اجرا» از روز 27 فروردین ماه به سرپرستی افشین غفاریان در پلاتو دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار خواهد شد. این در حالی است که هنرجویان متقاضی با توجه به ظرفیت محدود این کارگاه‌ها می‌بایست از طریق تماس با ستاد جشنواره نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

افشین غفاریان از جمله هنرمندانی است که كارش را با الهام از تجربه‌های گروتفسكی آغاز كرد و در طول بیش از 10 سال تمرین و فراگیری تكنیك‌های مختلف تربیت بدن در سراسر دنیا از تئاتر تا ورزش‌های رزمی به نوعی پژوهش شخصی خودش را شکل داده؛ او در این مسیر تكنیك‌های بدنی و آوایی خاص خودش را ساخته و پرداخته كه در ورك‌شاپ‌های خود به كار می‌گیرد.

در توضیح خطوط آموزشی این کارگاه که در قالب مجموعه‌های متنوع تمرینی و بداهه‌پردازی به هنرجویان ارائه می‌شود، آمده است: «تمرین‌هایی برای شكل دادن كار گروهی: از آنجایی که تئاتر کاری جمعی و گروهی است، ساختن ‌و پرداختن گروه از طریق تمرین‌های دو نفره و تمرین‌های چند نفره امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. این تمرین‌ها با هدف رسیدن به درک درست و فهم متناسب از نظم و هماهنگی گروه و جایگاه فرد در آن انجام می‌شود. 

تمرین برای آزادسازی بدن از گرفتگی‌ها و انقباض‌های غیرضروری: بدن انسان به دلیل شرایط و نظم مدرن زندگی دچار انقباض‌ها و گرفتگی‌های روزمره است. از طریق تئاتر و تمرین‌های بدنی، برای بازیگر این امکان وجود دارد که این انقباض‌ها را شناسایی و سپس برای رفع آن تلاش کند چراکه رهایی از این انقباض‌ها برای بدن یک بازیگر پیش‌زمینه و لازمه انعطاف روانی و جسمانی او برای کار بر نقش است. 

تمرین‌های برای پیدا كردن نقطه ثقل و مركزی بدن: در بسیاری از فرهنگ‌ها، انرژی از نقاط مختلف بدن جذب و از نقطه‌ای مشخص در بدن پخش می‌شود و یا به عبارتی دیگر انرژی از این نقطه در بدن تقسیم می‌شود. این نقطه مهم در بدن جایی در مرکز بدن قرار دارد که با تمرین می‌توان آن را شناسایی و فعال کرد.

تمرین‌هایی برای هوشیارسازی بدن و حواس: هوشیارسازی بدن و حواس از مهم‌ترین تمرین‌ها برای یک بازیگر است. برای این کار یک بازیگر می‌بایست بدنش را از غبار روزمرگی‌ها پاک و حواسش را صیقل دهد‌. تمرین‌های ملهم از هنرهای رزمی می‌توانند برای یک بازیگر  در امر هوشیارسازی بدن و حواسش بسیار مفید واقع شوند. 

تمرین‌های آوایی و رهاسازی صدا: گاهی اوقات صدا بازیگر به عنوان جزئی جدای بدن او  محسوب می‌شود و تمرین‌هایی جدای تمرین‌های بدنی بازیگر دارد در حالی که صدا جزئی از بدن است و اتفاقا نزدیک‌ترین و صمیمی‌ترین جز بدن است چرا که از درون آن تولید و تشدید می‌شود. به این ترتیب صدا  جزئی از بدن است که با تمرین‌های بدنی و آوایی می‌توان آن را پرورش داد.»

بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران به دبیری امین مختاری 5 تا 14 اردیبهشت به همت اداره کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش‌های مختلف الف: مناطق «تئاتر صحنه» و ب: سراسری و بین‌المللی «تئاتر صحنه»، «تجربه‌های اجرا»، «نمایشنامه‌نویسی (جایزه استاد اکبررادی)، «پژوهش (جایزه دکتر فرهاد ناظرزاده‌کرمانی)»، «ترجمه نمایشنامه»، «عکس، پوستر و تیزر»، «غیررقابتی»، «کارگاه‌ها و درس گفتارها»، «مدرسان»، «جشنواره جشنواره‌ها» و «پایان‌نامه‌های برگزیده» ویژه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان برگزار خواهد شد.



١١:٤٠ - سه شنبه ٢٠ فروردين ١٣٩٨    /    شماره : ٧٧٠٩٢    /    تعداد نمایش : ٧٣٣







سالن های نمایش


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است