شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

علی اکبر صادقی :

هیچ گاه کار تکراری انجام نداده ام

سینمای نو > سرویس هنرهای تجسمی   

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران ؛ علی محمد زارع رییس موزه هنرهای معاصر تهران در ابتدای این نشست گفت:موزه هنرهای معاصر تهران مفتخر است که اعلام کند که میزبان یکی از بهترین نمایشگاه های خود در طول سال های فعالیت خود است.

وی در ادامه افزود : علی اکبرصادقی مانند درختی تنومند و قوی ،ریشه تناوری را در زمینه های مختلف هنری گسترانده است و تولیدات مهمی را در زمینه های مختلف ؛ گرافیک ، انیمیشن ، نقاشی ، چیدمان و غیره داشته و هر یک از آن ها را تا مرزهای تعالی پیش برده است.

رییس موزه هنرهای معاصرتهران گفت : ما در این نمایشگاه با ارائه آثاری منحصر به فرد ازهمه نمونه های کاری ایشان تلاش کردیم تصویری جامع از دستاوردهای این هنرمند را به نمایش دربیاوریم و از این لحاظ هم باز معتقدم این نمایشگاه یکی از بهترین نمایشگاه های موزه است.

در ادامه این نشست علی اکبر صادقی گفت : من از 15 سالگی به صورت جدی نقاشی آغاز کردم و این یکی از مسائلی است که موجب خوشحالی من است.من بارها به واسطه علاقه به نقاشی کشیدن رفوزه شدم.در سال هفتم وقتی رفوزه شدم پدرم وسایل نقاشی من را جمع کرد و من تصمیم گرفتم که درس خواندنم را ادامه بدهم.اما هر بار 4 یا 5 تجدیدی می آوردم و در کلاس نهم باز هم رفوزه شدم.

وی ادامه داد : در واقع کسی نمی توانست از پس من بر بیاید و از کلاس ششم همه معلم های من فهمیدند که من باید نقاش شوم و همه کمکم کردند و بعد از این من یک ضرب در دانشکده هنرهای زیبا قبول شدم  و نقاشی کردن را به صورت جدی تری پیش گرفتم.

این نقاش گفت : من هیچ وقت خودم را تکرار نکردم و هر چند وقت با یک ایده جدید کاری را شروع کردم.من از جایی شروع به انجام کارهای تبلیغاتی کردم ، پشت جلد کتاب ، پلاکارد و غیره.زمانی که افسر بودم کانون تصویرسازی کتاب «پهلوان پهلوانان» را به من پیشنهاد کرد ، من زمانی که به صورت رسمی به کانون رفتم به من پیشنهاد ساخت انیمیشن را دادند.خانم امیرارجمند قصه ای از آقای شیروانلو به نام «هفت شهر» را به من سپرد.آن قصه باید تبدیل به سناریو می شد و آن زمان خانم امیر ارجمند تاکید داشت که من باید انیمیشن ساز بشوم و ما به انیماتور ایرانی نیاز داریم و برای همین کسی قبل از من در ایران انیمیشن نساخته است.

صادقی گفت:من با یک کار بسیار سخت شروع کردم.وقتی با قلق کار آشنا شدم ، در مجموع 6 فیلم ساختم ، اما یک مرتبه سینما را کنار گذاشتم.آن زمان من بر روی برخی قصه های فولکلور کار می کردم و به مرور زمان متوجه شدم که که انیمیشن سازی مرا به سمت فضاهای سورئال کشانده است.از سال 56 من به صورت جدی فعالیت به سمت فضاهای سورئال رفتم و جز تصویر گری کتاب همه چیز را کنار گذاشتم.

او گفت:من بعد از این آتلیه سبز ، نگارخانه هفت و فضاهای دیگری را به وجود آوردم تا محلی باشد برای فعالیت هنرمندان.من هنوز هم با علاقه کارمی کنم.من روزی 12 یا 13 ساعت کار می کردم و امروز در آستانه 80 سالگی هم چنان روزی هفت ساعت کار می کنم.من از جایی تلاش کردم که در دانشگاه تدریس کنم اما زود متوجه شدم که معلم بودن کار من نیست و بهتر است نقاشی بکشم چون نمی توانستم سفارشی کار کنم و درس بدهم.من تلاش کردم در همان زمان اندک مبانی را به هنرجویان بیاموزم  اما خلاقیت چیزی بود که باید در آن ها به وجود می آمد.

این هنرمند گفت: من متفاوت از برخی افراد که بیش از هفتاد یا هشتاد سال هیچ خلاقیتی را ندارند کار کنم سعی کردم تکنیک ها و تجربه های جدیدی را تجربه کنم  و مقداری مفید باشم و جدای از تالیف چند کتاب همواره در آتلیه خود را به روی دانشجویان باز گذاشته ام و راهنمایی بسیاری از پایان نامه ها را پذیرفته ام.

در ادامه این نشست فرشته موسوی کیوریتور ارشد این نمایشگاه گفت: وقتی یک هنرمند از 15 سالگی و با جدیت روزی 13 ساعت کار می کند و این نگاه تا 80 سالگی این هنرمند ادامه دارد می توان تصور کرد که مجموعه کاری ایشان چیست. من با کمک علی بختیاری ، آرش ، اشکان و افشین صادقی تلاش کردیم آثاری را برای این نمایشگاه انتخاب کنیم که بتواند به شکل جامعی بیان گر رویکردهای متنوع آقای صادقی در عرصه هنر باشد.

وی ادامه داد: ما نگاهی کیوریتوریال داشتیم تا بتوانیم در یک بستر فرصت دیدن آثار این هنرمند را فراهم کنیم  و به ایشان به عنوان یکی از مهم ترین هنرمندان معاصر ایران نگاه جامع تری داشته باشیم.با این نگاه جمع آوری این نمایشگاه آسان نبود چون آثار فراوانی از این هنرمند وجود داشت که شامل نقاشی ، طراحی ، انیمیشن و غیره می شد و آثاری مانند ویترا و بازنمونی از نقاشی سنتی ایران از دوره میانه فعالیت این هنرمند تا کارهای رنگ و روغن و کلاژهای او .

کیوریتور این نمایشگاه گفت : ما نمایش 6 فیلم از این هنرمند را هم در طول بازدید خواهیم داشت و پنل هایی را نیز در نظر گرفتیم تا بتوانیم از جوانب مختلفی آثار این هنرمند را بررسی کنیم.در واقع این نمایشگاه و نمایش آثار استاد صادقی بستری است برای مطالعه او به طور غیر مستقیم که می تواند آموزه هایی بی نظیر باشد برای نسل های بعد.

موسوی گفت:ما به صورت تخصصی تر و به واسطه نمایش این آثار با زاویه دیدی وسیع تر پنل هایی با عناوین ، انسان شناسی و هنر با حضور ناصر فکوهی ، سورئالیسم با حضور جواد مجابی و دکتر آیدا فروتن ، اسطوره شناسی با حضور بهمن نامور مطلق و انسان و جنگ که موضوع اصلی یکی از کارکترهای ثابت آثار آقای صادقی است را خواهیم داشت.و البته تاثیری که ایشان از پرده های نقالی گرفته است.تا جایی که تصمیم داریم پرفورمنس هایی را با حضور نقالانی بر روی پرده ها و تابلوهای این هنرمند اجرا کنیم.

او گفت :ما می خواهیم یک فضای مطالعاتی  و تخصصی را فراهم کنیم  و تاثیر فرهنگ ایران بر آثار این هنرمند و هم چنین تاثیر این هنرمند بر فرهنگ ایران را بکاویم.

علی بختیاری در ادامه این نشست درباره بخشی با عنوان «علی اکبر صادقی تصویرساز و انیماتور» گفت:برای من اهمیت این نمایشگاه در آن است که داریم افق تاریخی خود را به واسطه آن گسترده تر می کنیم.ما می خواهیم ببینیم علی اکبر صادقی چه میراثی را به ما واگذار کرده و این نمایشگاه شانس بزرگی است تا ما بتوانیم در راستای اهدافی تاریخی قدم برداریم.
او ادامه داد:صحت و سقم تاریخی که روایت می شود خیلی اهمیت دارد.ما قصد داریم با این نمایشگاه برخی سوء تفاهم های تاریخی و قطعات گم شده را بر طرف کنیم در واقع در کنار مطالعه این هنرمند برگزاری نمایشگاه یکی از اهداف بود.

بختیاری گفت:برای من مهم بود چیزهایی را که از این هنرمند ندیده ایم را ببینیم.ما چند فیلم از استاد صادقی داشتیم که در نمایشگاه کارنامه در همین موزه به نمایش در آمده بود اما به مناسبت جشنواره فیلم کودک این فیلم ها مرمت شده و دوباره با کیفیت بهتری در معرض دید قرار می گیرد تا بتوانیم تصویر تاریخی دوره های نخستین انیمیشن ها را تحلیل کنیم.

بختیاری گفت در این نمایشگاه حدود 200 قطعه از فعالیت های مختلف آقای صادقی به نمایش در می آید که بخشی از وسایل شخصی ایشان و دست ساخته های ایشان نیز در میان آن ها وجود دارد.وسایلی مانند بوم و سه پایه.ما در بخشی از نمایشگاه و در بعضی گالری ها فضای آتلیه ایشان را بازنمایی کردیم و البته تختخوابی که ایشان برای اتاق خواب خود ساخته و بر روی آن نقاشی کشیده است نیز یکی دیگر از آثار نمایشگاه است.

او گفت: در این نمایشگاه چیدمانی از حدود سیصد پرچم وجود دارد که استاد اشعار خود را بر روی آن نوشته و یک صدا-چیدمان نیز با صدای خود آقای صادقی در نمایشگاه وجود دارد.
نمایشگاه مرور آثار علی اکبر صادقی روز یکشنبه 8 بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می شود و تا 25 فروردین ماه سال آینده ادامه دارد.



٠٩:٥٥ - چهارشنبه ٤ بهمن ١٣٩٦    /    شماره : ٦٧٠٠٥    /    تعداد نمایش : ٧٦٧







گالری ها


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است