پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

یک مستندساز محیط زیست ؛

ساکنان حاشیه خطوط ریلی سوژه های جالبی برای فیلم سازی هستند

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند     

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، علی یازرلو مستند ساز  در گفت و گویی، عمده فعالیت فیلمسازی خود را در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: در این سال هایی که این موضوع دغددغه ام بوده می توان گفت که موضوع محیط زیست تنها به تعداد محدودی از افراد و یا یک ارگان خاصی محدود نمی شود  بلکه یک موضوع جهان شمول است و هر نهادی باید از ظرفیت های خود برای آگاهی بخشی بر مردم استفاده کند.

وی برگزاری جشنواره فیلم و عکس راه آهن و اختصاص موضوعی به محیط زیست را در ایجاد یک نگاه و تفکر، ارزشمند دانست و خاطر نشان کرد: خود راه آهن وترویج فرهنگ استفاده از آن به واقع در حفظ محیط زیست مؤثر است همانطور که به خاطر این تأثیرگذاری نام آن را راه سبز هم نام نهادند.

کارگردان مستند " عقرب" ادامه داد: توسعه خطوط ریلی و بهینه سازی قطارها علاوه بر اینکه سرمایه ملی است و به گسترش فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی کمک می کند، باعث ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست در میان مردمان جامعه نیز می شود.

یازرلو برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری را گام اولیه برای دیده شدن فیلمساز توصیف کرد واظهار داشت: فی النفسه در استان ها و شهرستان هایی که امکانات کمی وجود دارد این فضا می تواند شرایطی را برای ارتباط های بیشتر و تغییر آیندۀ کاری فیلمساز بیش از پیش مهیا کند.

وی ادامه داد: جشنواره محل تبادل اندیشه ها و فکر های تازه است. ساخت فیلم هایی از هر فرهنگ و خرده فرهنگ و انتشار آن در یک جشنواره، فرصتی برای ایده دادن و ایده گرفتن است و فرصت مغتنمی برای فیلمساز محسوب می شود.

وی  فیلم کوتاه و فعالیت در این حوزه را نیازمند شناخت های های اولیه وآشنایی با مباحث فیلمسازی دانست و بیان داشت: فیلمساز در مدت کمی که برای ساخت فیلم کوتاه در اختیار دارد باید حرف خود را بزند و به نوعی این زمان اندک باعث تحریک ذهن فیلمساز برای رسیدن به بهترین قصه، بازی و پیاده سازی آن می شود.

علی یازرلو، نگاه مردمانی که در حاشیه خطوط ایستگاه ها زندگی می کنند را سوژه های جالبی برای فیلمسازی در این حوزه مطرح کرد و گفت: در طول نواحی که راه آهن در سرتاسر کشور دارد، فرهنگ ها و سبک های زندگی متفاوتی وجود دارد که نمایش آن ها  و انتشار آن در در ایام جشنواره، ما را با یک زندگی دیگری از راه آهن و قطار آشنا می کند.

این مستند ساز به ساخت فیلم کوتاهی با محوریت معرفی جوامع روستایی حریم راه آهن اشاره کرد و گفت: ساخت این فیلم که در مرحلۀ جمع آوری اطلاعات است باید با ظرافت خاصی صورت گیرد و سعی شود تا به آن از منظر جامعه هدفی که فیلم برای آن ها ساخته می شود، نگاه کرد. تا وقتی اطلاعات از راه آهن کم باشد، آگاهی مردم پایین است و نمی توان در اهداف خودمان مؤثر باشیم به همین خاطر این جشنواره ها می توانند در طولانی مدت مفید واقع شوند.

در کارنامه علی یازرلو مستند ساز و فعال محیط زیست می توان به ساخت مستندهایی چون شاهدان هزار ساله، پرندگان مهاجر، آلاگول، شیرین دار، مارهای سمی، عقرب، دوزیستان، نیش و نوش و... اشاره کرد.

گفتنی است؛ دومین جشنواره فیلم و عکس راه آهن دی ماه 96 در تهران برگزار می شود و هنرمندان تا 30 آذرماه فرصت دارند تا با مراجعه به سایتrailway90.rai.ir اقدام به ثبت نام نمایند.



١٣:١٠ - دوشنبه ٢٢ آبان ١٣٩٦    /    شماره : ٦٥٣٠٧    /    تعداد نمایش : ٤٩٨







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است