جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در نشست مسئولان مرکز گسترش و گروه تلویزیونی ارتش عنوان شد :

روایت قصه‌های ناشنیده اما شنیدنی!

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و اعلام روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در این نشست که آقایان سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد (مدیرعامل مرکز)، سرهنگ حمیدرضا تندرو (مدیر گروه تلویزیونی ارتش)، مرتضی رزاق‌کریمی (قائم‌مقام مرکز)، سعیدی (مدیر تلویزیونی نیروی هوایی)، اقصامی (مدیر تلویزیونی نیروی دریایی)، آشنا (مدیر تلویزیونی پدافند ارتش) و شهنام صفاجو (مدیر روابط عمومی مرکز) حضور داشتند، تندرو در سخنانی اظهار کرد: ما در حوزه‌ ارتش مظلوم واقع شدیم، اما شاید مقصر خودمان هستیم چون سختی‌هایی برای حضور دوربین در محوطه‌های نظامی وجود دارد که البته بخشی هم حق با سیستم است.

وی ادامه داد: امروز به این نتیجه رسیدیم که با وجود سوژه‌های نابی که در ارتش وجود دارد، نتوانستیم در قالب فیلم به معرفی و انعکاس آنها بپردازیم. مثلاً در حوزه دریایی زیردریایی‌هایی داریم که پرسنل نظامی آن 7 نفر هستند و باید یک هفته وسط دریا به حالت نشسته انجام وظیفه کنند؛ یا بحث ناوگروه‌هایی که به کشورهای مختلف می‌روند و نزدیک سه ماه دور از زندگی و خانواده خود هستند؛ همینطور حوزه‌ خلبانی که سوژه‌ها و قصه‌های فراوانی دارند.

سرهنگ تندرو افزود: ظرفیت‌های زیادی در ارتش وجود دارد که خیلی جذاب است ولی ما به آن نپرداختیم؛ لذا برای ورود به حوزه حرفه‌ای مستند اعلام آمادگی می‌کنیم.

در ادامه این نشست، طباطبایی‌نژاد ضمن معرفی فعالیت‌های جاری مرکز گسترش، اعلام کرد:  مهمترین بخش تولیدی مرکز، بخش مستند است که می‌تواند از مهمترین گونه‌های مورد توجه ارتش باشد؛ هم به دلیل صراحت و واقع‌نمایی، هم به دلیل دسترسی سهل‌تر، امن‌تر و گویاتر . 

وی تاکید کرد: مرکز گسترش در حوزه تولید مستند با موضوعات مرتبط با ارتش، اعم از آنچه در دفاع مقدس اتفاق افتاده و موضوعات امروزی، آمادگی همکاری دارد تا روی این پروژه‌ها بصورت مشترک سرمایه‌گذاری کنیم. البته ما در سال‌های اخیر 11 عنوان فیلم مستند با موضوع ارتش تولید کردیم؛ از جمله فیلم‌های «تو از یاد نرفته‌ای» داستان اولین گروه تکاوران در خرمشهر را روایت می‌کند؛ «شیر صحرا» که پرتره‌ای از شهید آبشناسان است؛ «مرز مه‌آلود» که به مبارزه‌ یک جوان ارتشی در زمان هجوم ارتش روسیه تزاری به ایران می‌پردازد و... ما خیلی روی موضوعات ارتش اشراف نداریم؛ خیلی قصه‌هایی که ناشنیده‌اند اما بسیار شنیدنی هستند و باید آنها را به تصویر تبدیل کنیم و به مردم ارائه دهیم.

طباطبایی‌نژاد گفت: ما در مجموعه مرکز این همکاری را وظیفه ملی، اداری، حرفه‌ای و فردی خودمان می‌دانیم تا برای مهمترین سازمان خدمتگذار کشورمان تلاش کرده و خدمات و نکات ناگفته‌ کارشان را با مدیوم سینما بیان کنیم.

وی گفت: هر سازمانی تلاش می‌کند امور مستندسازی را در مجموعه خودش متمرکز کند، اما همکاری و مشارکت با یک سازمان فرهنگی، حرفه‌ای و اداری خیلی بهتر جواب می‌دهد؛ چرا که این هم‌افزایی باعث کیفیت تولیدات می‌شود.

سرهنگ تندرو نیز در این خصوص گفت: ما اینجا جمع شدیم که تعامل را با بیرون بیشتر کنیم. ما تجهیزات عالی، استودیوهای قوی و منابع آرشیوی زیادی داریم، اما شاید خیلی از پتانسیل بیرونی استفاده نکردیم. ارتش در همه شهرها پادگان دارد و برای اجرای پروژه‌های مستند در حوزه‌ لجستیک، اسکان، غذا و ترابری هیچ مشکلی نداریم و می‌توانیم آن را متقبل شویم.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌های همکاری وجود دارد و ما آمادگی داریم در قالب تفاهمنامه‌ای به اهداف مشترک خود برسیم.

مرتضی رزاق‌کریمی هم در سخنانی گفت: موضوعات خوبی در فعالیت‌های ارتش در زمان جنگ و پس از آن وجود دارد؛ مردم تقریباً به نقش ارتش در طول جنگ آگاه هستند، اما جا دارد که بیش از این برای ارتش کار شود.

وی ادامه داد: کار تولید مستند بعنوان ثبت سند خوب است، ولی ما تمایل داریم مستندهایی ساخته شود که متفاوت بوده، هم از لحاظ سوژه بکر باشند و هم شیوه روایت و ساختار متمایزی داشته باشند. تحت این شرایط یک مستند جدی تولید می‌شود که ضمن شانس حضور در جشنواره‌ای چون سینماحقیقت، قابلیت پخش تلویزیونی و اکران در گروه هنر و تجربه را نیز پیدا می‌کند.

گفتنی است که در پایان این نشست، مقرر شد تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای بین گروه تلویزیونی ارتش و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، تولید مشترک 5 فیلم مستند بلند با موضوعاتی که از طریق کارشناسان نیروی هوایی، دریایی و زمینی ارتش ارائه می‌شود، در دستور کار مرکز قرار گیرد.


١٠:٢٠ - يکشنبه ٢٠ اسفند ١٣٩٦    /    شماره : ٦٨٠٠٤    /    تعداد نمایش : ٤١٨







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است