پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

بنا بر اعلام روابط عمومی؛

مستند «موتورسیکلت» پس از چند ماه پژوهش مقابل دوربین می‌رود

سینمای نو> سرویس فیلم کوتاه و مستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "سینمای نو" و به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حمید قزلو در گفتگویی پیرامون مراحل تولید مستند «موتورسیکلت» به کارگردانی فرحناز شریفی اظهار کرد: چهار پژوهشگر موظف شده‌اند تا 500 جلد مجله قدیمی (از حدود 120 سال پیش تا به امروز) را بررسی کرده و تمامی اطلاعات پیرامون موتورسیکلت را از این مجلات جمع آوری کنند. البته با افراد موثری که در تحقیقات به آن‌ها رسیدیم هم مصاحبه می‌کنیم تا بخش تصویری را غنا ببخشیم.

وی درباره‌ی چگونگی شکل‌گیری ایده ساخت «موتورسیکلت» توضیح داد: ایده این فیلم از خواندن یک کتاب شروع شد که به نقش موتور در تهران امروز پرداخته بود. با خواندن این کتاب فکر کردم که موتورسیکلت در گذشته چه نقشی داشته و از چه زمانی وارد ایران شده است.

قزلو در ادامه افزود: براساس تحقیقاتی که انجام دادیم در سال 1291 هجری شمسی ورود اولین موتورسیکلت به ایران توسط گمرک کشور ثبت می‌شود. نخستین موتورهای وارد شده به ایران از هند و روسیه بودند. سال 1335 هم نخستین موتورهای ژاپنی وارد ایران می‌شوند و با وقفه‌ای چهار ساله در سال 39 ورود این موتورها دوباره آغاز می‌شود.

وی با اشاره به تأثیر موتورسیکلت در سینمای ایران تصریح کرد: در دهه 40 موتور وارد فیلم‌های سینمای ایران می‌شود و امیر هوشنگ طایفه جعفری که قهرمان موتورسواری ایران بوده، وارد سینما شده و رشد می‌کند. در دوره‌ای هم نقش موتورسیکلت در فیلم‌ها به حدی زیاد می‌شود که در تیتراژ هم به آن اشاره می‌کنند.

تهیه‌کننده مستند «موتورسیکلت» ادامه داد: 107 سال از ورود موتورسیکلت به ایران سپری شده است اما حتی یک صفحه مدون هم در این باره وجود ندارد و به نظر می‌رسد هیچ‌گاه به این وسیله بها داده نشده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این مستند مرداد‌ماه با پایان یافتن پژوهش‌ها به کارگردانی فرحناز شریفی وارد مرحله فیلمبرداری شود.

در خلاصه موضوع «موتورسیکلت» آمده است: «این مستند به تاریخ ورود موتورسیکلت به ایران و نقش آن در تحولات سیاسی اجتماعی در دوران معاصر می‌پردازد.»

 


١٦:٤٩ - سه شنبه ٣ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٧٧٤٤٣    /    تعداد نمایش : ٢٢١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است