شنبه ٠١ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در نخستین نشست تخصصی با موضوع «فضاسازی با نورپردازی» مطرح شد:

با نورپردازی خوب دید بیننده را می‌توان کارگردانی کرد

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند     

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی ­و­ ششمین­ جشنواره بین ­المللی فیلم کوتاه تهران ؛ نشست‌های روز اول به دبیری محمود کلاری برگزار می‌شود که در نشست آموزشی نخست، مداحی ­گیوی گفت: «برای فضاسازی بهتر در درام یا فیلم‌نامه، دید فیلم‌بردار بسیار کمک می‌کند و در این زمینه برای بهتر شدن فیلم‌برداری، نور مهم‌ترین عنصر است.»

وی در ادامه بیان کرد: «بحث ما فضاسازی با نورپردازی است که بیشتر تاکید من این است که ابزارها را بهتر بشناسیم تا بتوانیم به خوبی از آن بهره بگیریم. تعریف ما از نور فقط به نورپردازی و فیلمبرداری مربوط  نیست و در فرایند تولید یک فیلم و نگارش فیلمنامه افراد می­ توانند با شناخت دقیق از نور و به کارگیری صحیح آن کار را دنبال کنند. در اصل فیلم باید درام داشته باشد، اما نور و طراحی صحنه مهم‌ترین بخش تصویر است.»

گیوی ادامه داد: « بر اساس آنچه در کلاس‌های آموزشی یا به صورت کلاسیک نورپردازی را تقسیم می­ کنند همیشه یک اصل قطعی نیست و گاه امکانات جدید می‌تواند کمک کند. مهم این است که آنچه  در داستان فیلم مطرح شده را بتوانیم با نورپردازی و فیلمبرداری برای مخاطبان تصویر کنیم.»

این فیلم‌بردار همچنین گفت: «یک فیلم‌بردار خوب وقتی نورپردازی می­ کند دید بیننده را کارگردانی کرده و به او القا می‌کند که امروز این اتفاق می ­افتد. چون هر آنچه جلوی دوربین است ما انتخاب می­ کنیم و این که با چه کیفیتی آن را ارائه دهیم به عهده ماست. پس در این زمینه عناصر بصری و شنیداری به ما کمک می‌کند.»

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش عنوان داشت: «دو نوع روش نورپردازی با نام‌های  low key وHigh key  وجود دارد. در روش اول سوژه از بقیه محتوای صحنه جدا می ­شود و درام خلق می­ شود. بازسازی کنتراست بالا در این روش، برای انتقال حس ترس، دلواپسی، بدگمانی و شرارت مناسب است، اما هنگامی که یک صحنه با نورپردازی پرکنتراست فیلمبرداری می­ شود حتماً به معنای ترسناک بودن فضای فیلم است و روشنایی کمتر در قاب تصویر می ­تواند فضای ذهنی بیننده را به تمدد اعصاب، صمیمیت و آرامش هدایت کند.»

این کارشناس درباره نورپردازی High key توضیح داد: «نورپردازی مایه روشن با کاهش کنتراست برای انتقال حس شادی، آرامش، لذت و رضایت مناسب است. معمولاً میزان نور بیشتر و فضای شادی به خوبی انتقال داده می ­شود و می­ توان گفت هوشیاری و تحرک را بر­می ­انگیزد. در نورپردازی سافت، نورنرم شده و با کمرنگ شدن سایه‌ها، اعصاب آرام می­­ شود اما جوّی کم­تر متقاعد­کننده فراهم می ­شود.» گیوی درباره تاثیر نور نیز بیان کرد: «افراد درون‌گرا و برون­گرا مستقیم از نور و صدا تصویر می­ پذیرند. بسته به شخصیت، روشنایی می ­تواند شما را در محیطی که هستید، پرانگیزه یا بی‌انگیزه کند. همه چیز­هایی که پیرامون ما هستند، مثل نور، صدا، بو و اجسامی که می­بینیم یا لمس می­ کنیم برما و کاری که انجام می­ دهیم اثر می ­گذارند و برای بازنمایی این حس ­ها، نور (نورپردازی) به کمک ما می ­آید.»

سی و­ششمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از 18 تا 24 آبان‌ماه در پردیس سینماگالری ملت در حال برگزاری است.



٢١:٠١ - دوشنبه ٢٠ آبان ١٣٩٨    /    شماره : ٨١٦١٢    /    تعداد نمایش : ١٧٤







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است