چهارشنبه ٠٥ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت ؛

نشست فیلم خبر "قرقبان" برگزار شد

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل ازبه گزارش ستاد خبری سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت، اولین نشست فیلم خبر سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت با حضور فتح الله امیری و نیما عسگری، دو کارگردان مستند "قرقبان" در طبقه ششم پردیس سینمایی برگزار شد.

فتح الله امیری در ابتدای این نشست که از ساعت 18:30 دوشنبه 18 آذر ماه برگزار شد، درباره شکل گیری ایده فیلم خود توضیح داد: یکی از دوستان ما درباره شیوه جدیدی از حفاظت از حیات وحش در ایران که به شکل خصوصی برگزار می شود و موفق هم بوده است، صحبت کرد. نیما عسگری به آن منطقه سرزد؛ منطقه ای که به محیط بانان آن قرقبان اطلاع می شود و روند پژوهش فیلم نیز همانجا شروع شد.

محمدرضا مقدسیان مجری کارشناس نشست نیز با اشاره به رویکرد عمده آثار نیما عسگری و فتح الله امیری در حراست از حیات وحش ایران نکاتی را مطرح کرد.

نیما عسگری نیز درباره ایده تولید «قرقبان» بیان کرد: این جنس از حفاظت موافقان و مخالفانی دارد اما سال ها در آفریقا و اروپا انجام شده و نتیجه بخش هم بوده است.

مقدسیان در ادامه سوالی را درباره علت انتخاب حوزه حیات وحش با وجود دشواری هایش با دو کارگردان مطرح کرد.

عسگری در این باره گفت: دغدغه ما گونه های در معرض انقراض و میزان دخالت انسان در حفظ حیات وحش است. این جنس از مستند علاقه و هدف ما در فیلمسازی است و نمی توانیم موضوع دیگری را برگزینیم.

امیری نیز اضافه کرد: پیش از این فکر می کردم ژانر حیات وحش و محیط زیست برخلاف ژانر اجتماعی حاشیه ای ندارد اما بعدها فهمیدیم که اتفاقا این فضا نیز حاشیه های زیادی دارد. نیما در رشته محیط زیست تحصیل کرده و من نیز دغدغه این موضوع را دارم. فیلم نمی سازیم که برنده جشنواره شویم. بلکه در ابتدا خود را یک محیط بان می دانیم. قرق خصوصی می تواند به محیط زیست کمک و اگر جایی دچار اشتباه شویم ابایی در مطرح کردن آن در فیلم هم نداریم.
وی ادامه داد: شرایط یوزپلنگ ایرانی بسیار وخیم است و تلاشی برای حفظ این گونه در حال انقراض نمی شود. برای مثال در یزد به عنوان زادگاه مرکزی یوز ایران، سال هاست یوز ماده ای دیده نشده است و کارهای ساده ای که لازم است نیز برای حل این معضل انجام نمی شود. فیلم یوز ایرانی به دلایل امنیتی در تلویزیون ایران نیز نمایش داده نشد! زیرا بسیاری از حفاظت کنندگان این گونه بازداشت شدند و از پخش آن جلوگیری شد.

عسگری نیز در پاسخ به این که چقدر به دیده شدن قرقبان توسط مسئولان امید دارد، گفت: بعد از مستند پلنگ ایرانی، موضوع انقراض این گونه به عنوان یک دغدغه و مساله جدی در رسانه ها نیز مطرح شد و درباره آن بحث و گفت و گوهای مهمی شکل گرفت. این تاثیر سینمای مستند را نشان می دهد.

مقدسیان نیز بر اهمیت نقش بخش خصوصی در حمایت از سینمای مستند و طرح مشکلات زیست محیطی اشاره کرد و پرسید: آیا شیوه طرح قرق خصوصی می تواند با فیلم شما و ورود بخش خصوصی همه گیر شود؟

عسگری در پاسخ گفت: قرق خصوصی شیوه ای است که مشارکت مردمی را می طلبد و احساس مسئولیت آن ها را به دنبال دارد. همچنین باید تایید حفاظت محیط زیست را داشته باشد. در مسیر ایجاد قرق های اختصاصی نیز سنگ اندازی بسیاری می شود و در حال حاضر ممانعت های زیادی برای توسعه آن ایجاد شده است.

امیری نیز با ارائه تعریفی از قرق خصوصی عنوان کرد: شکارچیان محلی برایشان فرقی نمی کند کدامیک از حیوانات را با گلوله می زنند اما قرق خصوصی با استخدام قرقبان ها مانع از این کشتار ناشیانه می شود. در شیوه قرق خصوصی برای مثال قوچ به سن 12 می رسد یعنی زمانی که دیگر بارور نمی شود و می تواند توسط افراد خارجی خریداری شود و به طور یکجا هزینه 5 سال شکار حیوانات توسط شکارچیان را با آن مبلغ تامین کند.

سیزدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت به دبیری محمد حمیدی مقدم تا 25 آذر ماه در پردیس سینمایی چارسو در حال برگزاری است.



٢٠:٠٠ - دوشنبه ١٨ آذر ١٣٩٨    /    شماره : ٨٢١٤٤    /    تعداد نمایش : ١٩٩







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است