جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

زینت السادات میرغفوريان :

فیلم «کنکور» نکات آموزنده زیادی داشت

سینمای نو > سرویس سینما

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و اعلام ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، زینت السادات میرغفوريان مدرس دانشگاه و کارشناس آموزش و ارتقاء سلامت در حاشیه فیلم «کنکور» در جشنواره جهانی درباره مقوله کنکور و اینکه آیا کنکور برای جوانان یک فرصت است یا تهدید گفت: شاید یکی از تصمیم‌گیری‌های اساسی و سرنوشت‌ساز برای اکثر افراد انتخاب رشته تحصیلی و در ادامه انتخاب شغل است. در گذشته نه تنوع مشاغل به اندازه امروز بود و نه تحصیلات دانشگاهی(مدرک‌گرایی) این قدر حائز اهمیت بود. به عبارت دیگر به علت محدود بودن حرفه‌ها فرزندان معمولا همان شغل پدر را به صورت موروثی انتخاب کرده و ادامه می دادند.

او در ادامه بیان کرد: امروزه بنا به دلایل مختلف این اتفاق نمی‌افتد و اغلب نوجوانان و جوانان در شرایطی قرار می‌گیرند که باید رشته و شغل خود را انتخاب کنند. عوامل بسیاری در انتخاب رشته تحصیلی و در ادامه فرایند شغل‌یابی تاثیرگذار است که می‌توان آنها را به دو دسته عوامل فردی و اجتماعی تفکیک کرد.

میرغفوریان افزود: از جمله مهم‌ترین عوامل فردی می‌توان به انگیزه، علاقه، استعداد و توانمندي توجه کرد و مهم‌ترین عوامل اجتماعی را می‌توان فرصت‌های شغلی، عوامل اقتصادی و جایگاه اجتماعی در نظر گرفت. در نتیجه انتخاب رشته و شغل یک فرایند است که فرد باید علایق، توامندي‌ها، ضعف‌ها، ارزش‌ها و اولویت‌های خود را شناسایی کرده (خودآگاهی) و دامنه انتخاب‌های خود را با توجه به اطلاعات، فرصت‌ها، چالش‌ها و محدودیت‌ها مشخص کرده و ارزیابی کند و طرح و برنامه لازم را داشته باشد.

او ادامه داد: در این فیلم به خوبی نشان داده بود که در کشور رشد یافته‌ای همچون فرانسه نیز مسئله کنکور حائز اهمیت است و دلیل آن همان‌طور که در فیلم نیز به آن اشاره شد، شاید ناشی از رقابت شديد و یا مواد آزمونی سخت، استرس، فوریت زمان باشد.

این متخصص روانشناسی عمومی بیان کرد: در این فیلم به خوبی تمام این موارد به تصویر کشیده شده و به امر کنکور پرداخته شده بود که با در نظر گرفتن تمام این شرایط علاوه بر نمره کسب شده توسط فرد در آزمون کتبی، طی مصاحبه‌های مختلفی که انجام می‌گرفت هوش، رغبت، مهارت، انگیزه، استعداد و علاقه فرد نیز توسط مصاحبه شوندگان سنجیده و ارزیابی می‌شد و در تصمیم‌گیری برای پذیرش یا رد افراد ملاک قضاوت تنها نمره نبود بلکه مجموعه‌ای از امتیازات کتبی و مصاحبه‌های تخصصی و نيمه‌تخصصي  مختلف که توسط کارشناسان متفاوتی صورت می‌گرفت ، مد نظر قرار می‌گرفت و مصاحبه‌کنندگان پس از مصاحبه با افراد با در نظر گرفتن ابعاد مختلف به بحث و گفت‌وگو می‌پرداختند و از نقطه نظرهای متفاوت و ابعاد مختلف او را مورد بررسی قرار داده و  در نهایت نظر کلی و کارشناسانه خود را ارائه می‌دادند.

او اظهار کرد: با توجه به تفاوت‌های فردی و تیپ‌های شخصیتی در افراد و و با در نظر گرفتن شرایط و تجربیات و محیط‌های متفاوت علاوه بر نمره کسب شده در آزمون کتبی مصاحبه‌ها و نقطه نظرها و دیدگاه‌های کارشناسان و متخصصان مختلف راجع به افراد مطرح می‌شد که بسیار جالب بود و در مجموع به کشف فردی منجر می‌شد که علاوه بر نمره دیگر ملاک‌های لازم برای موفقیت در آن رشته را داشت.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: در مجموع این فیلم نکات آموزنده بسیاری داشت که می‌تواند به صاحب‌نظران و دست‌اندرکاران این حوزه کمک شایانی داشته باشد و از طرفی تهیه‌کنندگان ایرانی را هم تشویق کند تا به قشر جوان ایران و افراد زیادی که درگیر مسئله کنکور و انتخاب رشته و شغل هستند  خط مشی را نشان دهد. باشد که این امر سبب شود افراد با خودآگاهی قدم در مسیر تحصیل گذاشته و در نهایت  به فردی متخصص و کارآمد تبدیل شوند تا هم برای خودشان و هم جامعه و کشورشان مفید باشند. به تصویر کشیدن چنین برنامه‌هایی سطح آگاهی و شناخت افراد را بالا برده و به تصمیم‌گیری درست منجر خواهد شد.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com  و  پست الکترونیکی جشنواره film@fajriff.com است.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(21 تا 28 آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.


١٨:٢٠ - شنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٦    /    شماره : ٦٠٤٠٢    /    تعداد نمایش : ٨٤٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است