جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

فیلمبردار اثر کیارستمی در کارگاه آموزشی :

کیارستمی حس بازیگران را بیرون می‌کشید

سینمای نو > سرویس سینما

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و اعلام ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر کاتسومی یاناگیجیما فیلمبردار برجسته ژاپنی است. او کار خود را به عنوان عکاس دستیاردر تولیدات میفونه  آغاز کرد. یاناگیجیما در دومین روز جشنواره بین المللی فجر در دانشگاه صداوسیما با دانشجویان و اصحاب رسانه به گفت‌و‌گو نشست.

کاتسو یاناگیجیما درباره فیلمبرداری مدرن در سینما گفت: «در دنیای امروز فیلمبرداران سینما و تلویزیون به مدل‌های مختلفی فیلمبرداری می کنند. اینکه آنان از چه تکنیک یا دوربینی استفاده کنند به سلیقه شخصی فیلمبردار بر می‌گردد. اکنون بسیاری حتی با دوربین های موبایل فیلمبرداری و عکاسی می کنند. بسیاری از این فیلمبرداران فیلم‌هایشان را به جشنواره‌های جهانی می فرستند و جایزه نیز دریافت می کنند. اما من فکر می کنم که فیلمبرداران با حسی که دارند کار می کنند و نسبت به همان حالی که در ارتباط با فیلم کسب می کنند عمل می کنند.»

فیلمبردار فیلم «نقطه جوش» همچنین درباره سینمای ژاپن گفت: «اکنون در سینمای ژاپن فرم های متفاوتی  برای فیلم سازی وجود دارد. کارهای داشنجویی نقش ویژه ای را در سینمای ژاپن بازی می کند. انیمشین های بسیار خوبی در ژاپن ساخته و ارائه می شود. سالانه در ژاپن نزدیک به هشتصد فیلم ساخته و چهارصد فیلم خارجی نیز وارد می شود.

وی در ادامه اضافه کرد: «زمانی که شروع به کار کردم در مجموع در ژاپن دویست فیلم به نمایش گذاشته می شد که سهم داخل و خارج هر کدام صد فیلم بود. بسیاری از استادان سینما در بدو شروع به من اعلام می کردند که کار در سینما فقیرانه خواهد بود. البته هنوز هم همین گونه است. فقط کسانی که فیلمهای تجاری می سازند وضعیت خوبی دارند.البته سال قبل با آقای کیتانو همکاری داشتم و فیلمی درباره «یاکوزاها» ساختیم که در جشنواره «کن» به نمایش درآمد.»

کاتسو یاناگیجیما درباره همکاری با «کیتانو» اضافه کرد:«کارهای کیتانو شباهت زیادی به فیلم های عباس کیارستمی دارد. کیتانو همواره به دنبال این است که دنیای واقعی را به تصویر بکشد. زمانی که فیلم های کیتانو را فیلمبرداری می کردم عموما کار برایم سخت بود. زیرا او دنیایی را طلب می کرد که فقط خودش به آن واقف بود.تا امروز من نزدیک به شصت فعالیت سینمایی و تلویزیونی داشتم که پانزده کار من با آقای کیتانو بوده است. کیتانو در ابتدای کار به سناریو و نوشتن آن اعتقاد نداشت. او در لحظه تصمیم می گرفت. او با یک تست کار را انجام می داد. این از خصلت های کیتانو است که در نوع خود محصر به فرد بود. کیتانو به غیر از فیلمسازی به نقاشی نیز علاقه مند است.»

برنده جایزه بهترین فیلمبردار آکادمی ژاپن درباره آثار و سینمای عباس کیارستمی گفت: «کار با عباس کیارستمی یکی از بهترین تجربه های من بود. کیارستمی نیز اعتقادی به سناریو نداشت و در لحظه تصمیم می گرفت. کیارستمی با بازیگران به گونه‌ای برخورد می کرد که نمی توانستند کوچکترین حرکت اضافه‌ای داشته باشند. او کاری می کرد تا هر آنچه که مد نظرش بود اجرا شود. کیارستمی حس درونی بازیگران را بیرون می کشید.»

آدرس سایت رسمی جشنواره جهانی Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Film@Fajriff.com است.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می شود.


٢٠:٠٠ - شنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٦    /    شماره : ٦٠٤٠٩    /    تعداد نمایش : ٧٢٢







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است