پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در کارگاه سینما فلسطین مطرح شد؛

کوروساوا در فیلمسازی شخصیت چندوجهی داشت

سینمای نو > سرویس سینما   

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و اعلام ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، سینما فلسطین روز دوم جشنواره جهانی میزبان مجید اسلامی بود تا درباره روش‌های فیلمسازی کوروساوا صحبت کنند. این کارگاه در روزی که مستند «راه کوروساوا» به کارگردانی کاترین کادو نمایش داده شد، برگزار شد. در این مستند یازده فیلمساز درباره کوروساوا و تاثیر او بر کارهایشان صحبت می‌کنند.

در ابتدای این کارگاه مجید اسلامی اظهار کرد: تصور من این است که کوروساوا سه شخصیت مجزا در تولید فیلم‌هایش داشته است؛ او فیلمنامه‌نویس، کارگردان و تدوین‌گر بوده و این کار را به صورت مجزا و بدون در نظر گرفتن اینکه کار قبلی را خودش انجام داده، بر عهده داشته است.

او با اعتقاد به اینکه در سینمای ایرن وقی فیلمنامه نوشته می‌شود، خیلی‌ها عجله دارند که سراغ کارگردانی بروند، اظهار کرد: ایران زمانی‌که کسی فیلمنامه‌ می‌نویسد، برای کارگردانی عجله دارد و وقتی می‌گوییم فیلمنامه ایراد دارد، می‌گوید در کارگردانی جبران می‌کنیم و وقتی می‌گوییم در کارگردانی مشکل وجود دارد، می‌گوید در تدوین اصلاح می‌کنیم. این در حالی است که کوروساوا اینطور نبود.

اسلامی اضافه کرد: کوروساوا به شکلی فیلمنامه می‌نوشت مانند اینکه برای یک کارگردان نابلد، می‌نویسد؛ طوری کارگردانی می‌کرد مانند اینکه یک فیلمنامه ناشیانه برایش نوشته‌اند و طوری تدوین می‌کرد مانند اینکه فقط یک سری راش فیلم دارد و باید به بهترین شکل از آن‌ها فیلم بسازد. این حساسیت کوروساوا دلیل بی‌نقص شدن کارهایش شده است. کوروساوا چه در فیلمنامه، چه در کارگردانی و چه در تدوین؛ اگر می‌خواست، می‌توانست بدرخشد که از همین جهت می‌توان گفت کوروساوا یک نمونه درخشان در تاریخ هنر است.

او تاکید کرد: کورواساوا به دنبال خلاقیت در کارگردانی و میز تدوین بوده، از همین رو شاهکاری مانند «هفت سامورایی» به وجود می‌آید.

اسلامی همچنین اضافه کرد: فیلمسازهای ایرانی بهتر است از خودبزرگ‌بینی دست بردارندو فکر میکنم تدوین در سینمای ایران بحران بزرگی دارد، اغلب فیلم‌ها تدوین خاصی ندارند، خیلی‌ها فکر می‌کنند کارگردانی که تمام می‌شود، فکر می‌کنند کارشان هم تمام شده، در صورتیکه این‌طور نیست. آن‌ها فکر می‌کنند تدوین قرار است فیلم‌هایی که کارگردانی خوبی ندارند را سر و سامان بدهند!

سینما فلسطین به عنوان یکی از میزبانان اصلی جشنواره جهانی فیلم فجر، تا هشتم اردیبهشت ۹۶، میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان سینمای کشور‌های دیگر، خواهد بود.

آدرس سایت رسمی جشنواره جهانی Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Film@Fajriff.com است.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می شود



٠٨:٠٧ - يکشنبه ٣ ارديبهشت ١٣٩٦    /    شماره : ٦٠٤١٧    /    تعداد نمایش : ٧٨١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است