شنبه ٠١ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

منتقد فرانسوی در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر :

کاش سیاستمداران می دانستند هنرمندان قهرمانان کشورها هستند

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، عصر پنجشنبه 30 فروردین ماه در ادامه کارگاه های تخصصی سینما در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ایزابل جوردانو مدیر فعلی یونی فرانس کارگاهی با موضوع «چگونگی معرفی سینمای ملی در مجامع بین المللی» در سالن شماره 6 چارسو برگزار کرد.

ایزابل جوردانو منتقد فرانسوی با بیان اینکه نقطه مشترک سینمای ایران و فرانسه، دوست داشتن قلبی سینما توسط سینماگران و مردم است، گفت: عشق و هیجان بزرگ به سینما در فرانسه ریشه در سال های دور دارد و می توانم بگویم این علاقه به سال های اول سینما یعنی سال  1895 برمی گردد.

جوردانو که سابقه طولانی روزنامه نگاری در کارنامه کاری خود دارد، پرسش اساسی این سال های خود از سینما را این سوال دانست که «آیا تماشاگر جهانی با صفت مشترک داریم و یا  در هر کجای دنیا تماشاگرانی با مشخصات خودشان را داریم؟» و ادامه داد: سینمای فرانسه و تحول های آن از جمله موج نو فرانسه یکی از الهام بخش ترین سینماهای جهان بوده است اما آنچه که باید به آن توجه کنیم اعدادی است که در دنیای سینما فرانسه اتفاق افتاده و می افتد و همچنان آن را جزو یکی از مهمترین سینماهای دنیا می کند. فرانسه دومین صادرکننده فیلم در عرصه سینمای بین الملل است، بیشترین تولید فیلم را در سطح اروپا  دارد و همکاری های زیادی برای ساخت مشترک فیلم دارد.

مدیر فعلی یونی فرانس با اشاره به اعداد بزرگ تهیه و تولید در سینمای فرانسه اضافه کرد: سال گذشته در فرانسه 300 فیلم تولید شد که از این تعداد 18 فیلم اسکار گرفتند. بیشتر از 80 میلیون تماشاگر در سراسر دنیا فیلم های فرانسوی را دیدند و همین حالا که من با شما حرف می زنم 342 فیلم فرانسوی در سطح دنیا در حال اکران است.

ایزابل جوردانو، خواست سیاسی و حمایت دولتی را از دیگر عوامل کمک کننده ای دانست که می توانند سینمای ملی را در سطح بین الملل مطرح کنند.

وی با بیان اینکه در ایران، سینماگران با استعداد و حرفه ای بسیاری هستند که بالقوه  و بدون این حمایت ها می توانند تاثیر هنری و اقتصادی داشته باشند، گفت: ورای همه این توانایی ها، بین المللی شدن سینما در دنیای امروز به سازماندهی پیچیده ای نیاز دارد و حمایت دولت را حتما می خواهد.

وی با اشاره به حمایت دولت و مردم فرانسه بعد از جنگ جهانی دوم از سینما درباره نقش جشنواره های مهم جهانی و حضور فیلم ها در این جشنواره ها گفت: حضور سینمای ملی در بازارهای بزرگ بین المللی مثل برلین، کن و ونیز می تواند اتفاق مهمی در راه جهانی شدن سینمای ملی باشد کما اینکه در این سال ها به شخصه نمایندگان ایران در جشنواره های جهانی را بسیار دیده ام.

ایزابل جوردانو حضور در فستیوال های بین المللی و دریافت جوایز را عاملی مهم در شناخت سینمای ملی در جهان برشمرد و لابی گری را از دیگر راه های موجود برای مطرح شدن سینما دانست.

این سینماگر در بخش دیگر کارگاه گفت: لابی گری یک کلمه آمریکایی است که وارد زبان فرانسه شده و دقیقا به این علت است که آمریکا از قدرتمند ترین کشورها در لابی گری برای سینمایش است.

مدیر یونی فرانس با اشاره به سینماگران مهم ایرانی چون عباس کیارستمی و اصغر فرهادی گفت: دریافت جوایز بزرگ جهانی می تواند انگیزش بزرگی در میان کارگردانان جوانان به وجود بیاورد ضمن اینکه سینمای آن کشور را به جهان بشناساند. کشورهایی هستند که سینمای بسیار توانمندی دارند اما به دلیل غیبت در عرصه بین المللی شناخته نشده اند.

ایزابل جوردانو در نهایت مهم ترین عامل در سینما را توانایی گفتن داستان های زیبا دانست که می دانند چگونه قلب یک مخاطب را تحت تاثیر قرار بدهند.

وی سینما را در دنیای پیچیده، سخت و خشن امروز عاملی کمک کننده برای فهم اتفاق ها دانست و گفت: اگر من چوب جادویی داشتم سعی می کردم با آن به سیاستمداران همه دنیا بفهمانم هنرمندان هر کشوری قهرمانان آن کشور هستند.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.



١٧:٠٠ - جمعه ٣١ فروردين ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٦٧٩    /    تعداد نمایش : ٣٥٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است