سه شنبه ٠٤ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

دبورا یانگ در نشست مطبوعاتی :

جشنواره جهانی فیلم فجر می‌تواند جایگزین جشنواره دوبی شود

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، نشست مطبوعاتی دبورا یانگ منتقد آمریکایی که مهمان سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر است یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه در «گذر اجتماعات» واقع در طبقه هفتم پردیس چارسو برگزار شد.

دبورا یانگ که سینمای عباس کیارستمی و اصغر فرهادی را می شناسد و درباره آنها نقد نوشته است درباره آشنایی خود با سینمای ایران گفت: در جشنواره فیلم دمشق با سینمای ایران آشنا شدم و پس از آن در سال 1990 به کمک بنیاد سینمایی فارابی تمام فیلم های ایرانی قدیمی را دیدم. همان سال عباس کیارستمی و بسیاری از فیلمسازان دیگر را ملاقات کردم و از آن زمان به بعد 12 بار به ایران آمدم و همیشه خبرهای سینمای ایران را پیگیری می کنم.

وی افزود: من سردبیر بخش سینمای جهان هالیوود ریپورتر هستم و یکی از موارد تمرکزم بر سینمای خاورمیانه است و معتقدم سینمای ایران توانسته پرچم جذاب‌ترین سینمای منطقه را بالا نگاه دارد.

یانگ در پاسخ به اینکه کدام فیلم ایرانی در سی وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر نظرتان را جلب کرده است، بیان کرد: امسال سال خوبی برای سینمای ایران است و دو روز است در جشنواره فیلم می بینم البته قبل از آمدن به جشنواره جهانی فیلم فجر نیز فیلم های ایرانی را می دیدم. فیلم «درساژ» داستان ملموسی روایت می کند و شخصیت اصلی داستان بسیار باورپذیر درآمده است. فیلم «اردک لی» بهروز غریب پور را هم دیدم و نکته جالب آن، قراردادی نبودنش است و فیلمساز دقیقاً همان چیزی را که در نظر دارد روایت می کند. فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» را هم دیدم چون تمام فیلم هایی که نوید محمدزاده دارد می بینم و دنبال می کنم. همیشه حضورش در فیلم ها انرژی عجیب و غریبی دارد و من را به یاد سینمای گانگستری هندی می اندازد.

وی افزود: «حکایت دریا» ساخته بهمن فرمان آرا فیلم دیگری بود که دیدم و به نظرم از لحاظ احساسی بسیار مخاطب را درگیر می کند. این فیلمی است که غربی ها هم می توانند با آن ارتباط برقرار کنند و حالا منتظرم فیلم‌های دیگری را ببینم.

این منتقد سینمایی در پاسخ به این پرسش که آیا درصدد تماشای فیلم های غیرایرانی که در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش در می آید است یا خیر، گفت: تفاوت بسیار مهم این دوره از جشنواره نسبت به سال های گذشته این است که دسترسی ما به تماشای فیلم های غیرایرانی باز شده است و من منتظر هستم تا «باران حمص» را ببینم.

وی با بیان اینکه خبر تکان دهنده این روزها لغو برگزاری جشنواره فیلم دوبی است، اظهار کرد: جشنواره جهانی فیلم فجر بهترین فرصت برای تماشای فیلم های غیرایرانی است که برای اولین بار در این رویداد سینمایی نمایش داده می شوند و پس از لغو جشنواره دوبی، فرصتی مغتنم است که جشنواره جهانی فیلم فجر جایگزین جشنواره دوبی شود و دور از انتظار نیست که اینگونه شود.

یانگ در مورد محدودیت فیلم های ایرانی در نمایش حجاب در خانه و خدشه دار شدن رئالیسم برای مخاطب خارجی، توضیح داد: کارگردانان ایرانی بسیار خلاق هستند برای مثال در فیلم های «درساژ» و «بنفشه آفریقایی» شخصیت های اصلی فیلم در برخی نماها به گونه ای نمایش داده می شوند که حجاب داشتن یا نداشتن‌شان مشخص نیست.

وی در مورد کارگردانان نسل جدید سینمای ایران و اینکه کار کدام کارگردان جدید را دنبال می کند، بیان کرد: به نظر من مانی حقیقی یکی از چهره های جدید در سینمای ایران است که تاثیرگذار خواهد بود. کارهای اصغر فرهادی را نیز دنبال می کنم و معتقدم قدرت فرهادی در خلق شخصیت هایی است که غربی ها هم با آنها ارتباط برقرار می کنند.

این منتقد آمریکایی درباره فیلم های قبل انقلاب ایران و فیلم های سینمای موج نو نیز بیان کرد: متاسفانه از فیلم های قبل از انقلاب ایران کمتر اثری را دیده ام و بیشتر فیلم های بهرام بیضایی، امیر نادری و داریوش مهرجویی را دیدم به همین دلیل ذهنیت زیادی در مورد موج نو ندارم.

وی تاکید کرد: فیلمسازان ایرانی تفکر مستقل خودشان را دارند و دنباله روی هالیوود و بالیوود نیستند. نکته مهم این است که صداهای مختلفی در سینمای ایران وجود دارد. البته دوست دارم فیلم های سینماگران زن ایرانی را ببینم چون حرف های زیادی برای گفتن دارند.

سردبیر بخش سینمای جهان هالیوود ریپورتر در پایان نشست مطبوعاتی درباره حضور فیلمسازان ایرانی در جشنواره فیلم کن گفت: امسال، سال بسیار خوبی برای سینمای ایران است و تعداد فیلم های ایرانی حاضر در کن به اندازه فیلم های ایتالیا است و این نشان دهنده احترام برای سینمای ایران است. جدا از حضور کارهای جعفر پناهی و اصغر فرهادی، استعدادهای جوان نیز در کن حضور دارند و معتقدم باید این سنت ادامه پیدا کند.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



٢٣:٤٦ - يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٧٧٨    /    تعداد نمایش : ٤٧٥







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است