جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در سی‌و‌ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر؛

دومین کارگاه‌ تخصصی بازار فیلم برگزار شد

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، دومین کارگاه‌ تخصصی بازار فیلم سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر با موضوع «معرفی بازارهای عرضه محتوا» با حضور محمد اطبایی پخش کننده بین‌المللی و کارشناس سینما، چنگیز حسنی کارشناس حوزه سینمای بین الملل و مهدی یادگاری مدیر بازار فیلم سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، یکشنبه 2 اردیبهشت ماه ساعت 17:30 در سالن 6 پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

مهدی یادگاری در ابتدای کارگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر عطشی در فیلمسازان وجود دارد که فیلم هایشان را در جهان به نمایش بگذارند، بیان کرد: بازارهای عرضه محتوا در حال حاضر به سه دسته آثار سینمایی، مستند و کودک تقسیم می شوند.

وی در مورد بازارهای جذاب برای فروشنده ها بیان کرد: بازارهای مهم عرضه آثار سینمایی به بازارهای AFM، EFM، بازار جشنواره فیلم کن، بازار برلین و بازار فیلم و تلویزیون بین المللی هنگ کنگ تقسیم می شوند.

محمد اطبایی پخش کننده بین‌المللی نیز درباره بازارهای جهان گفت: بازارهای مختلفی در سینمای دنیا برگزار می شود که در کنار بازارهای مهم و شاخص، بازارهای عام تر نیز هستند که انواع فیلم در آنها عرضه می شود. البته اگر فیلم شما در 5 جشنواره مهم سینمایی دنیا پذیرفته شوند، شانس حضور در بازارها نیز آسان تر می شود.

وی در معرفی بازار فیلم جشنواره کن بیان کرد: جشنواره کن 1946 آغاز به کار کرد و موفقیت هایی که داشت سبب شد در سال 1959 بازارش نیز راه اندازی شود. بازار کن به شکل حرفه ای از زمانی که ژیل ژاکوب در دهه 70 شکل جدی تری به خود گرفت.

اطبایی افزود: برخی فیلمسازان سینمای ایران پیش از انقلاب به بازار کن می رفتند و بعد از آن، از صنعت سینمای ایران مرحوم آشتیانی نیز فیلم هایی در این بازار عرضه می کرد. اولین حضور جدی از طرف ایران در بازار کن از طرف بنیاد سینمای فارابی و علیرضا شجاع نوری بود که از سال 1368 تاکنون به صورت جدی هر سال حضور داشته است، همچنین برخی شرکت ها نیز به صورت مستقل در بازار کن حضور دارند.

وی در مورد جایگاه بازار کن اظهار کرد: بازار کن نسبت به بقیه بازارهای دنیا فاصله گرفته است و در قله قرار دارد و این موضوع به ویژگی ها و سیاست های فرهنگی فرانسه برمی گردد.

اطبایی همچنین به هزینه های بالای حضور در بازار کن و برلین اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 60 کشور در ویدیواینترنشنال حضور دارند و اطلاعات کلی در مورد سینمای ملی کشورشان ارایه می دهند و جای تاسف دارد که ما هنوز در این بخش جایی نداریم. شاید بنیاد فارابی می توانست در بخش دهکده، فضایی را به خودش اختصاص دهد.

این پخش کننده بین المللی با اشاره به ترس مسئولان سینمایی در بازارهای عرضه محتوا گفت: برخی از مدیران سینمایی از حضور در بازار واهمه دارند که در بیشتر مواقع به دلیل حواشی ایجادشده توسط رسانه ها است. به نظر من حضور مدیران و مسئولان سینمایی باید در بازارها بیشتر باشد و جا دارد اهالی سینما هم به شکلی در این فضا حضور پیدا کنند. 34 درصد شرکت کنندگان در بازار کن، کن اولی هستند و بنابراین نباید از حضور در بازار واهمه داشت چراکه باید جایگاه خودمان را تثبیت کنیم.

وی به زمان برپایی بازارهای عرضه محتوای جهانی نیز تاکید کرد و آن را یکی از ویژگی هایی برشمرد که در فروش فیلم ها تاثیر دارد.

یادگاری در بخش دیگری از کارگاه بازارهای فیلم های انیمیشن را برشمرد و افزود: بازار فیلم انیمیشن یکی از بازارهایی است که مورد غفلت سینماگران و مسئولان ما است. در این حوزه، سه بازار مهم درایم که میپ جونیور، سینه کید و اَنِسی هستند.

وی همچنین به بازار فیلم های مستند اشاره کرد و گفت: از افرادی که در حوزه مستند فعالیت دارند تقاضا می کنم برای تهیه و درج زیرنویس از افرادی که به زبان مادری کشور مربوطه آشنایی دارند استفاده کنند.

مدیر بازار فیلم سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر خاطرنشان کرد: بازارها به خاطر آسان شدن ارتباطات، در حال کم رونق شدن هستند که البته ممکن است به خاطر وضعیت اقتصادی جهان هم باشد.

چنگیز حسنی نیز در سخنانی به پخش کننده ها و تهیه کننده ها توصیه کرد: کارتان را از بازارهای خیلی بزرگ شروع نکنید. حُسن بازارهای کوچکتر این است که اگر خوب پیگیری کنید تمامی هزینه های شما رایگان می شود و اگر کانتر داشته باشید حتی هزینه رفت و آمد و اسکان تان را پرداخت می کنند چراکه این بازارها منطقه ای هستند.

وی با تاکید بر مداومت حضور شرکت ها در بازارهای اصلی به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد داد که نسبت به حمایت از این بخش تمهیداتی اندیشند.

در بخش دیگر مراسم یادگاری نیز با تاکید بر مساله کپی رایت گفت:  یکی از گرفتاری های سینماگران ما این است که از محل حق نشرشان درآمد مداومی ندارند. دستگاه های اجرایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این حوزه فعالیت کنند و به بازارهایی نیاز داریم که صاحبان اثر و خریدارها با هم صحبت کنند.

وی در مورد حضور شرکت های خصوصی در بازارهای جهانی نیز بیان کرد: راه ورود به بازارهای جهانی از طریق شرکت های خصوصی است و امیدوارم در کنار اینها دولت نیز حمایت هایی داشته باشد.

اطبایی با بیان اینکه دولت برای حضور در بازارهای دنیا هیچ هزینه ای پرداخت نمی کند، گفت: ما در این بازارها تنها هستیم و این تنهایی ما در رقابت با دیگر کشورها قابل مقایسه است و حتی امکان تک نمایش و تبلیغات برای فیلم هایمان نداریم چون نمی توانیم از پسِ هزینه های آنها برآییم. در مورد این موفقیت ها حرف زیاد مطرح می شود اما در عمل اتفاقی نمی افتد.

وی در پایان درباره رایت فیلم های ایرانی در بازارهای جهانی اظهار کرد: رایت فیلم های ایرانی در بازارهای جهانی در زمره کمترین مبلغ است. همچنین از آنجایی که ظرفیت های نمایشی برای فیلم‌های هنری کم شده است، فروش این فیلم ها در بازارهای جهانی بسیار سخت است.
سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



١٠:٢١ - دوشنبه ٣ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٧٨٥    /    تعداد نمایش : ٤٧١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است