پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در هم‌اندیشی «مطالعات جشنواره» مطرح شد :

جشنواره جهانی فیلم فجر در دسته جشنواره های منبع قرار می‌گیرد

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ‌هم اندیشی «مطالعات جشنواره» از سلسه نشست های علمی و دانشگاهی سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور شهاب اسفندیاری مدیر علمی و دانشگاهی جشنواره، لوسیا نجیب استاد رشته سینما، دینا یوردانووا موسس و رییس مرکز مطالعات فیلم دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند و ژروم بارون دبیر جشنواره فیلم نانت بعدازظهر دوشنبه 3 اردیبهشت ماه در دانشکده سینماتئاتر دانشگاه هنر برگزار شد. قبل از برپایی این هم اندیشی، از کتاب «سینمایی دیگر؛ چند مقاله و گفت‌وگو درباره سینمای عباس کیارستمی» رونمایی شد.

شهاب اسفندیاری مدیر علمی و دانشگاهی سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در ابتدای این هم اندیشی درباره مباحث مطرح در این نشست صحبت کرد و به معرفی استادان و مهمانان نشست پرداخت.

دینا یوردانووا موسس و رییس مرکز مطالعات فیلم دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند با تاکید بر اهمیت بروشور جشنواره‌های سینمایی گفت: بخش های مختلف جشنواره ها برای من اهمیت دارند و به همین دلیل در مورد بخش های مختلف سی وششمین جشنواره جهانی فجر هم اطلاعاتی به دست آوردم. در این رویداد سینمایی، بخش هایی که مستقیماً به نمایش فیلم ارتباط ندارد از فعالیت های موثر این رویداد به حساب می آیند.

وی با بیان اینکه جشنواره ها دو نوع ساختار دارند، توضیح داد: برخی از جشنواره ها در یک مرکز متمرکز برگزار می شوند و برخی دیگر پراکنده هستند. من برای تحقیق در مورد جشنواره های سینمایی به ایران آمدم و روز گذشته متوجه شدم یک مورد تحقیقی مناسب درباره مکان برگزاری جشنواره یافته ام.

یوردانووا ادامه داد: فقط زمان در دو بخش ملی و جهانی جشنواره فیلم فجر مطرح نیست و محل های برگزاری این دو جشنواره فجر نیز حایز اهمیت است. متوجه شدم جشنواره ملی فیلم فجر در سراسر کشور و جشنواره جهانی فیلم فجر تنها در یک شهر برگزار می شود.

یوردانووا با اشاره به اهمیت تعامل جشنواره های جهانی، درباره تقسیم بندی جشنواره ها بیان کرد: یکی از انواع جشنواره ها، جشنواره های منبع هستند و به جشنواره هایی اطلاق می شوند که مدیران جشنواره های دیگر در آن حضور پیدا می کنند تا از نمایش فیلم های مختلف مطلع شوند و جشنواره جهانی فیلم فجر در این تقسیم بندی، جزو جشنواره های منبع است.

ژروم بارون نیز در این بخش مراسم در مورد جشنواره های سینمایی جهان گفت: 15 هزار جشنواره در کل جهان برگزار می‌شود و ما هم در فرانسه 450 جشنواره داریم. مرکز ملی سینمای فرانسه با عنوان CNC  در کشورما فعالیت می کند که در میان کشورهای جهان، یگانه است هرچند که به تازگی کره ای ها از ما تقلید کردند و مرکزی برای حمایت از تولید فیلم ها و برگزاری جشنواره ها دایر کرده اند.

دبیر جشنواره فیلم نانت بیان کرد: حمایت از جشنواره های مختلف سبب شده که 45 درصد بازار فیلم ها در اختیار شرکت های فرانسوی قرار گیرد البته این مرکز قبلاً از جشنواره ها حمایت می کرد که اکنون چنین اتفاقی به دلیل زیاد شدن تعداد آنها نمی افتد و حمایت از 80 جشنواره را به 15 جشنواره رسانده است.

بارون در توضیح جشنواره فیلم نانت گفت: جشنواره نانت به دنبال کشف سینماهای جدید در جهان است و ما به واسطه این جشنواره می خواهیم تصویر بزرگی از کل جهان نشان دهیم.

وی با بیان اینکه جشنواره نانت مانند برخی جشنواره های دیگر به دنبال حواشی نیست، اظهار کرد: از نظر راهبردی تصمیم گرفته ایم جشنواره را بزرگ نکنیم و سعی کردیم روی تخصص مان متمرکز شویم و بر تولید مشترک و برگزاری کارگاه ها کار کنیم. همچنین با کشورهای دیگر و جشنواره های سینمایی تعامل و تبادل فیلم داریم.

به گفته بارون، بسیاری از فیلم های ایرانی مانند اولین فیلم امیر نادری «دونده» ابتدا در جشنواره فیلم نانت به نمایش درآمده اند.

دبیرجشنواره فیلم نانت در پایان، شناسایی هنرمندان ناشناس کشورهای دیگر را از جمله فعالیت های جشنواره نانت برشمرد.

لوسیا نجیب نیز در مورد فعالیت هایی که سال های دور در جشنواره های سینمایی به عنوان خبرنگار داشت صحبت کرد و افزود: من به عنوان کسی که 20 سال در حوزه ژورنالیست سینمایی فعال بودم، روزگار سختی در جشنواره های سینمایی داشتم. یک خبرنگار در گذشته باید کار طاقت فرسایی انجام می داد و حتی زمان غذاخوردن هم نداشت. در نهایت نیز آخر روز متوجه برخی اشتباهات می شد و دیگر راهی برای جبران وجود نداشت و خبرها چاپ می شدند. البته می دانم روزنامه ها چه قدرتی دارند و می توانند یک هنرمند را بزرگ یا کوچک کنند.

وی در ادامه از حاضران در نشست پرسید که نقش رسانه ها در جشنواره ها چیست؟ نقش تاریخی جشنواره ها را چطور ارزیابی می کنید؟ و نظرشان درباره سیر تحول جشنواره های سینمایی چیست.

دینا یوردانووا در این باره گفت: سوالات خیلی مهمی مطرح شد که می توانم تنها به یک مورد آن پاسخ دهم؛ جشنواره های جدید تقاضای جدید را پاسخگو هستند. هویت و سنت تاریخی جشنواره ها بسیار مهم است که می تواند یک جشنواره را سرپا نگاه دارد.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



١٠:٠٠ - سه شنبه ٤ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٨٢٥    /    تعداد نمایش : ٤٦٩







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است