پنج شنبه ٣٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در سی‌و‌ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر؛

«پَنِل فرصت های فیلم کوتاه» با حضور آلمانی‌ها برگزار شد

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، پَنِل «فرصت های فیلم کوتاه» بعد از ظهر سوم اردیبهشت با حضور آنا هنکل دونرسمارک مشاور و برنامه ریز بخش فیلم کوتاه جشنواره برلین و الکس اشتان یکی از دبیرهای جشنواره اینترفیلم در سینما فلسطین برگزار شد. این پنل در ادامه برنامه های سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر بود.

دونرسمارک با اشاره به اینکه جشنواره فیلم برلین در سال 1951 توسط یک فیلمساز آمریکایی تاسیس شده است، گفت: چندی بعد فیاپ به این فستیوال درجه الف داد. این درجه به جشنواره هایی داده می شود که فیلم های به نمایش درآمده در آن در جای دیگری نمایش داده نشده باشد.

وی ادامه داد: در سال گذشته میلادی 7 هزار و 800 فیلم به این جشنواره ارسال شد که از این بین 315 فیلم بلند و 55 فیلم کوتاه پذیرفته شدند، همچنین 334 هزار نفر بلیت تماشای فیلم ها را دریافت کردند.

دونرسمارک با بیان قسمت های مختلف جشنواره فیلم برلین تصریح کرد: تنها قسمتی که می توانید فیلم کوتاهتان را به آنجا بفرستید قسمت «Berlinale Shorts» و «Generation» است. تا سال 2006 فیلم های کوتاه قبل از فیلم های بلند نمایش داده می شدند اما در سال 2007 این بخش مجزا شد و «Berlinale Shorts» به وجود آمد.

این کارشناس سینما درباره قوانین این جشنواره عنوان کرد: فیلمسازانی که قصد دارند اثرشان را به این جشنواره برسانند باید اولین اکران جهانی فیلمشان باشد و همچنین در تلویزیون و اینترنت نیز پخش نشده باشد.

دونرسمارک ادامه داد: این جشنواره محدودیت ژانر ندارد و هر فیلم، چهار بار در سینماهای سراسر شهر برلین نمایش داده می شود. بعد از اکران فیلم ها نیز یک جلسه پرسش و پاسخ گذاشته می شود. همچنین برای اینکه رابطه هنرمندان با صنعت سینما برقرار شود جلساتی مانند صبحانه کاری با آنها برگزار می شود. در بخش فیلم کوتاه جشنواره برلین حتی اگر فیلم هم ندارید می توانید پذیرش بگیرید و در کارگاه جشنواره شرکت کنید.

مشاور جشنواره فیلم کوتاه برلین در مورد نگاه این جشنواره به فیلم کوتاه تصریح کرد:  گفته می شود اگر فیلم ادبیات باشد فیلم کوتاه همان داستان کوتاه است اما برای ما مهم این است که فیلم کوتاه مثل شعر باشد.

وی در ادامه مهمترین جشنواره های فیلم کوتاه آلمان را به این شرح عنوان کرد: international Kurzfilmtage Oberhausen، Interfilm - international short film festival ، filmfestDresden، international kurzfilmfestival hamburg، sehsuechte و Berlinale Shorts.

دونرسمارک همچنین با اشاره به جشنواره هایی که به ژانرهای خاصی مربوط است از DOK leipzig، Nonfiktionale Bad Aiblingenبرای مستند، Int.Trickfilm festival Stuttgart برای انیمیشن و / Berlinale Forum Expanded برای فیلم های تجربی نام برد.

وی جشنواره های دیگری که فیلمسازان میتوانند آثار خود را در آنها ارائه کنند، آنهایی دانست که با توجه به قشر سازنده در جشنواره ها پذیرفته می شوند، این مشاور جشنواره ای از جشنواره Sehsuchte Potsdam  برای دانش آموزان و Berlinale Generation برای کودکان نام برد.

الکس اشتان یکی از دبیرهای جشنواره اینترفیلم فرد دیگری بود که راجع به چگونگی پذیرفته شدن در جشنواره ها صحبت کرد.

وی دو تفاوت بین جشنواره اینترفیلم با برلین ذکر کرد؛ یکی اینکه مدیریت این جشنواره کمیته محور است نه شخص محور و دوم اینکه جشنواره اینترفیلم حساسیتی روی اینکه فیلم اکران اول جهانی اش باشد ندارد و آثار را تا دو سال پس از تولید می پذیرد.

اشتاین عنوان کرد: ما برای این فستیوال فیلم هایی را می گیریم که بیش از 20 دقیقه نباشند. هر سال 6 هزار فیلم به این جشنواره وارد می شود که در نهایت 450 فیلم در 6 بخش جشنواره به نمایش درمی آید.

وی در پایان دست آورد بزرگ سینمای آلمان در 10 سال گذشته را جشنواره های موفق فیلم کوتاه در این کشور دانست.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



١٣:٣٣ - سه شنبه ٤ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٨٣٢    /    تعداد نمایش : ٥٩١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است