جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

استلا کالتسو در پنل طراحی صحنه ؛

طراح صحنه باید ارتباط خوبی با فیلمبردار داشته باشد

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، در ادامه برگزاری پنل های تخصصی سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، استلا کالتسو کارگردان هنری ، نورپرداز و طراح صحنه یونانی در سالن شماره 6 پردیس چارسو درباره ساختار فضا و روایت سینمایی در طراحی صحنه صحبت هایی را برای حاضران بیان کرد.

استلا کالتسو در ابتدای این پنل با بیان این که هر فیلمی نیازهای خاص خودش را دارد، گفت: به طور کلی برای طراحی صحنه دو حالت وجود دارد که اولی ساختن فضا در استودیو است و دومی استفاده از یک فضای آماده برای صحنه است. البته واضح است که می توان برای یک فیلم از هر دوی این ترفندها استفاده کرد.

وی ادامه داد: زمانی که شما اقدام به ساخت فضای دلخواه خود می کنید در واقع به نوعی مخاطب را فریب می دهید تا احساسی را که می خواهید به او منتقل کنید. به عنوان مثال شما نیاز به یک خانه خاص با اتاق خواب دارید. اتاقی را که می خواهید در یک خانه می یابید و سالن پذیرایی را در خانه ای دیگر و در نهایت از این دو به نوعی استفاده می کنید که گویی هر دو جزیی از یک خانه هستند. در واقع چندان مهم نیست که تمامی لوکیشن ها در کنار هم باشند و ارتباط میان اجزای صحنه است که اهمیت دارد.

کارگردان هنری فیلم «نامرئی» با اشاره به این نکته که در بسیاری از اوقات پیدا کردن مکان مورد نظر برای فیلمبرداری کار آسانی نیست و باید مدت زمان زیادی را برای یافتن این مکان صرف کرد، گفت: اولین کار پس از خواندن فیلمنامه تقسیم بندی لوکیشن های فیلم است که عمدتا به خارجی و داخلی تقسیم می شوند. هنگام خوانش فیلمنامه من وارد جزییات می شوم و با کارگردان درباره لوکیشن ها صحبت می کنم تا در نهایت به جمع بندی نهایی برسیم.

وی ادامه داد: پس از آن پروسه انتخاب لوکیشن آغاز می شود که گاه بسیار طولانی است. ما برای فیلم «نامرئی» یک سال به دنبال لوکیشن می گشتیم.

به گفته کالتسو، مدت زمانی که قرار است لوکیشن را در اختیار داشته باشید و هزینه اجاره آن بسیار اهمیت دارد چراکه در فیلم تنها نیستید و فردی به نام تهیه کننده وجود دارد و شما باید بودجه و زمان را در نظر بگیرید.

کارگردان هنری «طعم قرن‌ها» تاکید کرد : نورپردازی در فیلم بسیار اهمیت دارد و شما به عنوان طراح صحنه باید ارتباط خوبی با فیلمبردار داشته باشید تا او بداند در نهایت چه فضا و رنگی را می خواهید در فیلم ارائه دهید.

وی افزود: شخصیت اول فیلم «نامرئی» فردی به نام آلیس است که بدون هشدار از کارخانه اخراج شده و در تلاش برای استخدام دوباره است اما این تلاش بی نتیجه است و به همین دلیل این فرد تصمیم به خودکشی می گیرد. در همین زمان همسر سابق او می آید و بچه را پیش این پدر رها می کند. فیلم در فضای صنعتی آتن و جایی نزدیک شهر اتفاق می افتد که پر از کارگر و کارخانه است. من در مشورت با کارگردان تصمیم گرفتم از رنگ سبز برای فضای کلی فیلم استفاده کنم.

در ادامه، این طراح صحنه بخش هایی از فیلم «نامرئی» را برای حاضران نمایش داد و درباره لوکیشن های این فیلم توضیحاتی ارائه داد.

در این پنل، پروین صفری از طرف انجمن طراحان فیلم سینمای ایران به استلا کالتسو خوشامد گفت و ادامه داد: امیدوارم این جلسات باعث آشنایی سینماگران ما با سینماگران کشور شما باشد.

کالتسو هم تاکید کرد: نتیجه این گونه آشنایی ها می تواند تولیدات مشترک باشد.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



٢٠:٥٠ - چهارشنبه ٥ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٨٨٨    /    تعداد نمایش : ٤٤١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است