پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در جشنواره جهانی فیلم فجر روی داد ؛

دیدار با اولین زنی که پس از جنگ جهانی دوم مستند ساخت

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، چهارشنبه 5 اردیبهشت در هفتمین روز از سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر از ساعت 13، پنل تبادل تجربه سینمایی با حضور چچیلیا مانیینی در سالن 6 پردیس چارسو برگزار شد. در این پنل حدود 200 عضو باشگاه جشنواره جهانی فیلم فجر و دیگر علاقه مندان به فیلم و سینما شرکت کردند.

در ابتدای این جلسه، مانیینی با بیان کرد حضور در ایران او را بسیار هیجان زده کرده است، گفت: حضور من در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر باعث شد تا خیلی چیزها یاد بگیرم و دانش و تجربه ام عمیق تر شد.

وی ضمن تشکر از رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر، این جشنواره را یکی از جشنواره های مهمی دانست که افراد زیادی از نقاط مختلف جهان را دور هم جمع کرده است.  

چچیلیا یکی از مهمترین زنان امروز ایتالیا است

پائولو بیسانلی دستیار این عکاس و مستندساز که او را در این پنل همراهی می کرد، درباره او گفت: با اینکه مدت زمان زیادی طول کشید تا اهمیت و ارزش کارهای چچیلیا شناخته شود ولی او یکی از مهمترین زنان امروز ایتالیا است. او اولین زنی است که بعد از جنگ جهانی دوم، مستند ساخت و با کارگردان مشهور ایتالیایی پازولینی نیز همکاری داشت.

در این جلسه برخی از عکس ها ، بخش هایی از مهمترین مستندها و همچنین مستندی که او بر اساس متنی از پازولینی کارگردان ایتالیایی ساخته بود ، نمایش داده شد.

مانیینی درباره عکس هایش گفت: این تصاویر که می بیند مربوط به 70 سال پیش ایتالیا می شوند؛ زمانی که این کشور  فقیر بود و نمی دانست چطور باید رشد کند، اما ایتالیای امروز شبیه به تهران و بسیاری دیگر از شهرها و کشورهای دنیاست.

پازولینی دوست داشت دیده شود

مانیینی که مستند «قانون» را بر اساس متنی از پازولینی ساخته است درباره روحیه و شخصیت این کارگردان شهیر ایتالیایی عنوان کرد : پازولینی دوست داشت دیده شود اما بسیاری با او و فیلم هایش مخالف بودند، زیرا او در فیلم هایش حاشیه شهرها و افرادی را به تصویر می کشید که در این بخش زندگی می کنند. پازولینی این کار را ماموریت خودش می دانست اما بسیاری چشم شان را روی این افراد و زندگی شان بسته بودند.

این عکاس و مستندساز ادامه داد: پازولینی به خیلی از بچه های حاشیه شهرها کمک کرد تا همان چیزی را بازآفرینی کنند که در درونشان وجود داشت و حتی دو نفر از این حاشیه نشین ها بعدها کارگردانان بزرگی شدند.

مانیینی درباره ساخت اولین مستندش که به مراسم عزاداری در یکی از روستاهای ایتالیا می پردازد و بخش هایی از آن هم در پنل نمایش داده شد، گفت: زمانی این فیلم را ساختم که مرگ پدر یا مادر در آن روستا به معنای از دست رفتن زندگی بود. آیینی که آنها برگزار می کردند هم در حال فراموشی بود. در این آیین، زن ها حجاب بر سر می کردند، دستمال سفیدی در دست می گرفتند و  بر جنازه عزاداری می کردند.

بیسانلی درباره فیلمسازی در دوران فعالیت حرفه ای چچیلیا گفت: فیلم ساختن در آن زمان بسیار سخت بوده و برای اینکه یک زن بتواند فیلم بسازد باید مردتر از هر مردی می بود.

چچیلیا در تکمیل گفته های او تاکید کرد: من با تقسیم آدم ها به مرد و زن موافق نیستم و فکر می کنم همه ما چه مرد و چه زن باید برای اینکه توانایی هایمان را نشان دهیم تلاش کنیم.

در پایان این مستندساز ایتالیایی به هنرجویان ایرانی توصیه کرد برای کارگردان شدن به موزه سر بزنند زیرا ایران میراث کهنی دارد.

چچیلیا همچنین خطاب به تدوینگران گفت: شما پیشینه شعری بسیار قوی دارید و باید حتما شعر بخوانید زیرا شعرخوانی به کیفیت نگاهتان کمک می کند.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



٢١:٠٣ - چهارشنبه ٥ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٨٨٩    /    تعداد نمایش : ٤٢٨







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است