جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

عضو هیئت داوران «جلوه‌گاه شرق»:

از این که یک فیلمساز زن جوان هستید هراس نداشته باشید

سینمای نو> سرویس سینما

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "سینمای نو" و به نقل از ستاد خبری سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، روسودان گلورژیدزه عضو هیئت داوران بخش «جلوه‌گاه شرق» (پانورامای فیلم‌های کشورهای آسیایی و اسلامی) تهیه‌کننده، نویسنده و کارگردان گرجستانی است.

او از دانشگاه دولتی تفلیس در رشته زبان و ادبیات فرانسه فارغ‌التحصیل شد و در خلال سال‌های 1990 تا 1996 در کلاس‌های گیورگی شنگلایا فیلم‌نامه‌نویسی و کارگردانی سینما خواند. او نخستین فیلم بلندش را در سال 2016 با عنوان «خانه دیگران» ساخت که تولید مشترک کشورهای گرجستان، روسیه، اسپانیا و کرواسی است؛ فیلمی که در جشنواره بین‌المللی کارلووی واری روی پرده رفت و جایزه بزرگ هیئت داوران را برنده شد. «خانه دیگران» به‌عنوان نماینده رسمی گرجستان به بخش بهترین فیلم خارجی‌زبان هشتاد و نهمین مراسم اسکار معرفی شد. در ادامه گفت‌وگوی کوتاهی با او را از نظر می‌گذرانید:

اولین فیلم بلندتان «خانه دیگران» در دو سال گذشته در بخش‌های مختلفی از جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درآمده. پس این اولین حضورتان نیست؟

نه، متأسفانه. این اولین حضورم در جشنواره جهانی فیلم فجر است، اما سینمای ایران را دوست دارم و عاشق مردم این سرزمین هستم که در فصل بهار پر از شور و هیجان هستند.

با انتظار خاصی پا به جشنواره فجر گذاشته‌اید؟ چیزی از دوستانتان شنیده‌اید؟

شنیده‌ام که جشنواره جهانی فیلم فجر یک ضیافت واقعی برای سینمادوستان است که هیئت انتخابش بسیار خوب عمل می‌کند. شما در چنین جشنواره‌ای می‌توانید فیلم‌های جالب‌توجه زیادی را تماشا کنید؛ فیلم‌هایی که جای دیگری امکان دیدنشان برای شما میسر نمی‌شود. به‌علاوه، شنیده‌ام که فجر یک جشنواره قدیمی است که خیلی‌ها اهمیت زیادی برایش قائل هستند.

فیلمی تماشا کرده‌اید که بتوانید نظرتان را درباره‌اش با ما در میان بگذارید؟

نه، درباره فیلم‌ها نمی‌توانم اظهار نظری بکنم اما تا جایی که فهمیده‌ام، و البته انتظارش را داشتم، انتخاب فیلم‌ها بسیار خوب صورت گرفته است و بی‌تردید کار ما داورها برای انتخاب آثار برگزیده بسیار دشوار است.

از دیگر فیلم‌هایتان در مقام کارگردان بگویید. پروژه جدیدی در دست دارید؟

من پیش از اولین فیلم بلندم، دو فیلم کوتاه ساختم. حالا خودم را برای فیلم بلند بعدی‌ام آماده می‌کنم که درامی است درباره دو نسل و رابطه‌شان با هم، اما لحن طنز دارد و کاملاً با فیلم اولم فرق دارد.

اولین فیلم شما تولید مشترک بود. در این خصوص توصیه‌ای به دیگر فیلمسازان دارید؟

بله، آن‌ها باید خیلی فعال باشند و همیشه خودشان را بیان کنند و فیلم خودشان را بسازند. در ضمن باید تلاش کنند داستان‌های شخصی‌شان را با جهان به اشتراک بگذارند.

فیلمسازان زن در این روزگار چه شرایطی را در صنعت فیلمسازی تجربه می‌کنند؟

فکر می‌کنم آن‌ها در گذشته کار دشواری داشتند چون فیلمسازی و کارگردانی یک کار مردانه تعریف شده بود، اما حالا دیگر فرقی نمی‌کند و مثلاً در گرجستان فرصت‌های زیادی برای زنان وجود دارد. واقعاً لذت‌بخش است که زنان فیلمساز زیادی در خارج از کشورهای خود اسم‌ و رسمی پیدا کرده‌اند.

توصیه ویژه‌ای برای فیلمسازان زن دارید؟

از این هراس نداشته باشید که یک فیلمساز زن جوان هستید!

شما در زمینه‌های مختلفی صاحبِ تجربه هستید و موفقیت‌هایی را به دست آورده‌اید؛ مثلاً در تلویزیون کار کردید و عضو هیئت داوران جشنواره‌های مختلفی مثل کارلووی واری بودید. نظرتان درباره جشنواره جهانی فیلم فجر چیست؟

باور دارم که این جشنواره به‌قدری خوب است که باقی دنیا هم باید بیش‌تر درباره‌اش بدانند، اما موضوع فوق‌العاده دیگری درباره این جشنواره وجود دارد که دوست دارم درباره‌اش با شما صحبت کنم؛ من در میان پوسترهای جشنواره، پوستری دیده‌ام که در آن بازیگرانی از سراسر جهان - در قالب نقش‌های خود در فیلم‌های برجسته‌شان - در کنار هم قرار گرفته‌اند. این پوستر که مثل یک نقاشی آبرنگ به نظر می‌رسد، ایده فوق‌العاده‌ای دارد و من حتی فکر می‌کنم یک شاهکار است؛ شاهکاری که همه جشنواره‌های بزرگ دنیا خوشحال می‌شوند نمونه‌اش را داشته باشند.

تفاوتی میان جشنواره جهانی فیلم فجر و سایر جشنواره‌های بین‌المللی می‌بینید یا نقطه‌ضعفی که اگر برطرف شود جشنواره فجر می‌تواند گامی روبه‌جلو بردارد؟

نه، هیچی. دقیقاً مانند سایر جشنواره‌های جهانی است. فوق‌العاده است که این همه فیلم در بخش مسابقه و سایر بخش‌ها نمایش داده می‌شوند و در کنار تمام کارگاه‌ها و برنامه‌های فرعی، بازار هم برپاست. البته جای یک رویداد و دورهمی شبانه خالی است و این برنامه‌ای است که در تمام جشنواره‌های جهان می‌توانید نمونه‌اش را ببینید؛ چون گاهی وقت‌ها اهالی جشنواره و مهمانان و منتقدان و روزنامه‌نگاران دوست دارند دور هم بنشینند و درباره فیلم‌هایی که تماشا کرده‌اند یا تجربه‌هایی که از سر گذرانده‌اند، با هم گپی بزنند.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.

سی‌وهفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۱۸ تا ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ (۲۹ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



١٨:١٣ - دوشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٧٧٤٣٦    /    تعداد نمایش : ٤٤٢







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است