سینمای نو > سرویس تئاتر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، آیین اختتامیه بیست وهفتمین جشنواره تئاترفجر منطقه یک( کرمانشاه) صبح روز شنبه دهم دی ماه ، با حضور کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، علی صفدری مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان کرمانشاه و دبیر جشنواره تئاتر منطقه یک کرمانشاه، کوروش زارعی دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، داوران، هنرمندان و جمعی از اهالی رسانه در تالار تئاتر شهر کرمانشاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، علی صفدری، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه و دبیر جشنواره منطقهای یک با ابراز خرسندی از اینکه پس از 7 سال استان کرمانشاه اولین میزبان جشنوارههای منطقه ای فجر بوده است، گفت: «در این دوره ما میزبان حدود 250 هنرمند از 9 استان کشور بودیم. منطقه اول کرمانشاه بود واستانهای بوشهر، مازندران و فارس دیگر میزبانان این رویداد هنری، ارزشمند و پر شور و نشاط هستند.»
او در ادامه از کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی کشور تشکر کرد که با تلاش و پیگیری چراغ تئاتر را روشن کرده است و ادامه داد:«دو ماه است که به همراه همه همکارانمان تلاش کردیم میزبان شایستهای برای شما باشیم و امیدواریم با خاطرات خوبی به استان خودتان بازگردید و کاستیهای این رویداد را برما ببخشید.»
علی صفدری با اشاره به این که در این جشنواره 17 اثر نمایشی اجرا شد، افزود:«به گفته داوران در مجموع آثار ارزشمندی اجرا شده است که با توجه به رکود دوران کرونا و کم شدن فعالیتهای هنری، اتفاق خوشایندی است.»
او ادامه داد: «فکر میکنم در این دوره یکی از بهترین جشنوارههای بینالمللی تئاتر فجر رقم خواهد خورد.»
دبیر این جشنواره گفت: «اینجا استان کرمانشاه است که مردمان آن 8 سال در دوران دفاع مقدس جانانه از خاک و مرزو بوم خود دفاع کردند. در همین استان جنگ شروع شد و در همین استان هم به پایان رسید. کرمانشاه زادبودم دلاور مردان و شیرزنان ایران زمین است. استانی که علما و بزرگان بسیاری را تقدیم کشورش کرده است وهمچنان هنرمندان و پیشکسوتان زیادی دارد.»
او افزود: «این چند روز که از نزدیک شاهد فعالیت و جنب و جوش شما بودم متوجه شدم که تئاتر یک هنر فاخر، عظیم و ارزشمند است که در آن همبستگی، شور و انگیزه و نشاط وجود دارد. هنرمندی که برای نشاط مردمش، کشورش و هویت ملیاش آن هم در تمامی شرایط و سختیها تلاش میکند؛ شایسته تقدیر است.»
کوروش زارعی، دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر دیگر سخنران این مراسم ضمن عرض خداقوت به تمامی هنرمندان و دستاندرکاران جشنواره گفت: «قدردان شما هستم که در این شرایط در میدان ماندید و جهادگرانه و ایثارگرانه، کارهای نمایشی خود را برای حضور در جشنواره تئاتر منطقهای کرمانشاه آماده کردید تا پس از حضور در این رویداد در جشنواره بینالمللی فجر بدرخشید و با آثارتان هنرنمایی کنید.»
او افزود:«شما تلاش کردید تا پایتختنشینان بدانند در استانهای کشور چه استعدادهای درخشانی وجود دارد و تهران، تنها پایتخت تئاتر کشور نیست و آثاری که خلق کردید در یاد همه خواهد ماند.»
دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ادامه داد: «همه گروهها برای رسیدن به این مرحله چندین ماه زحمت کشیدهاند و داوران آثار را از لحاظ تکنیکی، ساختاری و محتوایی به واسطه تجربه علمی و عملی خودشان انتخاب میکنند و به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی میکنند.»
زارعی در پایان گفت: «قطعا همه میدانند، هر ۱۷ اثر نمایشی که در این جشنواره شرکت کردهاند، نمیتوانند در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شرکت داشته باشند. این به معنای بیارزش بودن کار شرکتکنندگان نیست. همه آثار درجه یک هستند اما این جبر جشنوارههاست که تنها میتوانند میزبان چند اثر باشند. قطعاً کار همه شما خوب و تاثیرگذار است و اثر خود را بر جامعه تئاتر میگذارد.»
در ادامه آیین اختتامیه، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی ضمن قدردانی از مسئولان و هنرمندان استان کرمانشاه برای میزبانی نخستین جشنواره تئاتر منطقهای فجر گفت: «از همه مهمانانی که از استانهای سراسر کشور در این جشنواره حضور داشتند و هنرنمایی کردند، تشکر میکنم.»
او ادامه داد: «امیدوارم این خدمت اجتماعی که در استان کرمانشاه صورت گرفت، همچنان با حمایتهای مسئولان و نهاد های فرهنگی این استان ادامه پیدا کند و ما شاهد اتفاقات خوبی باشیم.»
مدیرکل هنرهای نمایشی افزود: «با توجه به اینکه زیرساختهای استان کرمانشاه بد نیست و گروههای خوب و هنرمندان پیشکسوت نازنینی دارد که سالیان سال عمرشان را برای تئاتر این استان و کشور گذاشتهاند؛ امیدوارم بتوانیم شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش این استان و هنرمندان عزیز آن باشیم.»
کاظم نظری با تاکید بر اینکه تئاتر استانها برای اداره کل هنرهای نمایشی اهمیت ویژهای دارد، گفت: «همه همکارانم به ویژه مدیرهماهنگی امور استانها، آقای حسن رونده در حال برنامهریزی بهمنظور حمایتهای متداوم از تئاتر استانها هستند تا شاهد شکوفایی هرچه بیشتر هنرمندان استانی باشیم.»
پس از این، محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه با بیان اینکه امیدواریم تا بعد از پایان روزهای کرونا بدون دغدغه بتوانیم شاهد برگزاری رویدادهای هنری بهتر و بزرگتری باشیم، گفت: «همه میدانیم در تاریخ بشر هزاران هزار انسان آمده و رفتهاند که هیچ اثری از خود به جا نگذاشتهاند و در مقابل افرادی نیز یادگارهای تلخ و شیرینی از خود به جا گذاشتهاند. بخشی از این یادگارها با هنر عجین شده است؛ به عبارتی هنرمندان کسانی هستند که زندگیشان را در طول زمان برای مردم زمانه و آیندگان در تمامی ابعاد گسترش میدهند.»
بخش دیگر این رویداد هنری با تجلیل از هنرمندان و دستاندرکاران فعال در برگزاری جشنواره تئاتر استانی و منطقهای یک کرمانشاه ادامه پیدا کرد.
محمد منتظرحجت (مدیرکل صدا و سیما)، نادر نوروزی (شهردار کرمانشاه)، افشین آزادی (رییس حوزه هنری استان کرمانشاه)، مهدی احمدی (مدیر اتوبوسرانی سازمان حمل و نقل کرمانشاه) و داریوش گراوندی، هواس پلوک، نجات میرزایی، نعمتالله اسدیمرام، جمال برفی، شهریار انصاری، سعید نوروزی، افشین کهوری از جمله هنرمندان پیشکسوت استان کرمانشاه بودند که در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند.
در ادامه از علی زیستی، بهزاد اسکندری، محمدسعید فرازمند، مجتبی مرادی، بیژن مرادی، مریماالسادات موسوی، سعید نوروزی و بهاره کرمی نیز به نمایندگی گروههای نمایشی این استان کرمانشاه که در جشنواره تئاتر استانی کرمانشاه حضور داشتند، تقدیر و تشکر شد.
سعید نوریان و روحالله صالحی از استانهای اردبیل و همداندیگر افرادی بودند که به واسطه حضور فعال خبری در پرتال ایران تئاتر در این مراسم تجلیل شدند.
در پایان آیین اختتامیه جشنواره تئاتر منطقهای یک کرمانشاه، احمد جولایی بیانیه هیات داوران را قرائت کرد.
هیات داوران جشنواره تئاتر منطقهای یک کرمانشاه متشکل از تاجبخش فنائیان، احمد جولائی، محمدرضا آزاد، حسینعلی رشوندی و سیدمصطفی موتورچی، اسامی منتخبان این رویداد هنری را به شرح زیر اعلام کردند:
بهترین بروشور
جایزه بهترین بروشور به محمد منوچهری برای طراحی پوستر و بروشور نمایش «بیگانهای در خانه» اهدا شد.
طراحی لباس
جایزه بهترین طراحی لباس به زهره جلیلی موعز برای نمایش «مانداک» اهدا شد.
بخش طراحی نور
هیئت داوران با تشکر از وحید خداپرست برای طراحی نور نمایش «لابیرنت» بهترین طراحی نور جشنواره را به فرشته آقارزی برای نمایش «مانداک» اهدا کرد.
بخش موسیقی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به کمال مرادپور برای موسیقی نمایش « آخرین نامه» اهدا شد.
جایزه بهترین موسیقی نیز به سجاد غفوری و جابرغفوری برای موسیقی نمایش« مانداک» رسید.
بهترین طراحی صحنه
جایزه بهترین طراحی صحنه به محمد قاسمی برای طراحی صحنه نمایش «مانداک» اهدا شد.
تقدیر بخش بازیگری زن
هیات داوران از مینا عبادی برای نمایش «خیر نبینی سعیده» و فاطمه کُهزادیان برای نمایش «عروس جنگ» تقدیر کردند.
رتبه سوم بازیگری زن
جایزه و لوح تقدیر به سپیده مهرابی برای بازی در نمایش «رومانی» رسید.
رتبه دوم بازیگری زن
جایزه و لوح تقدیر به نسرین هوشیار برای بازی در نمایش «بیگانه در خانه» اهدا شد.
رتبه برگزیده بازیگری زن
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به ماهرخ رفیعزاده برای بازی در نمایش «لابیرنت» رسید.
تقدیر بازیگری مرد
لوح تقدیر و جایزه نقدی به کمال امین برای بازی در نمایش «داستانمیان رودان» رسید.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به امیرعلی علیشاه برای بازی در نمایش «بیگانه در خانه» اهدا شد.
رتبه سوم بازیگری مرد
لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد قاسمی برای بازی در نمایش «مانداک» اهدا شد.
رتبه دوم بازیگری مرد
لوح تقدیر و جایزه نقدی به امیر مهروند برای بازی در نمایش «آخرین نامه» رسید.
برگزیده بازیگری مرد
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به پدرام رحمانی برای بازی در نمایش «لابیرنت»
تقدیر نمایشنامهنویسی
هیئت داوران در این بخش از مهرداد کوروشنیا برای نویسندگی نمایشنامه «آخرین نامه» تقدیر کرد.
رتبه سوم نمایشنامهنویسی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد قاسمی برای نویسندگی نمایشنامه «مانداک» رسید.
رتبه دوم نمایشنامهنویسی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به عارف مهتاب برای نویسندگی نمایشنامه «بیگانه در خانه» اهدا شد.
برگزیده نمایشنامهنویسی
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار این بخش به پدرام رحمانی برای نویسندگی نمایشنامه «لابیرنت» رسید.
بخش کارگردانی
هئیت داوران در بخش کارگردانی رتبه سوم مشترک را به یاشار منوچهری برای کارگردانی نمایش «بیگانه درخانه» و مهسا بایرامزاده برای نمایش «آخرین نامه» اهدا کرد.
رتبه دوم کارگردانی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به پدرام رحمانی برای کارگردانی نمایش «لابیرنت» اهدا شد.
برگزیده کارگردانی
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به محمد قاسمی برای کارگردانی نمایش «مانداک» اهدا شد.
نمایشهای برگزیده جشنواره منطقهای یک کشور(کرمانشاه) به منظور جهت شرکت در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بدین شرح است:
1-نمایش «مانداک»
2- نمایش «لابیرنت»
3- نمایش «بیگانه درخانه»
4 نمایش «آخرین نامه»