پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

پریسا خضایی عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر :

جشنواره تجسمی فجر می‌تواند جریان جدیدی را در هنر معاصر ایجاد کند

سینمای نو > سرویس هنرهای تجسمی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و اعلام روابط عمومی هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر؛ پریسا خضابی هنرمند مجسمه‌ساز و عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر رویکرد این جشنواره را نسبت به سال‌های گذشته متفاوت خواند و در این باره گفت: با توجه به رویکرد متفاوتی که امسال در نوع ارزیابی و انتخاب آثار اتخاذ شد، این جشنواره نسبت به دوره‌های قبلی بسیار متفاوت خواهد بود زیرا شورای هنری برای انتخاب آثار کاملا بین رشته‌ای عمل کرد.

وی ادامه داد: آثار رسیده به دبیرخانه این دوره از جشنواره بسیار متنوع و خوب بودند البته در بین آثار مواردی بود که با نگاه نقاشی، مجسمه و با نگاه به دوره‌های قبل جشنواره ارسال شده بودند اما در مجموع رویکرد شورای هنری به این دوره  از جشنواره شکل خاص‌تری بخشیده است.

عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر، ضمن مثبت خواندن انتخاب اولیه آثار به شکل بینارشته‌ای اظهار کرد: ما نمی‌توانیم جدا از جریانات جهانی پیش برویم. لذا در این دوره از جشنواره چنین اتفاقی بسیار مثبت است؛ زیرا می‌تواند جریان جدیدی را در هنر معاصر ایران به وجود آورد.

خضابی تصریح کرد: داوری میان رشته‌ای از نگاه من نه تنها به هیچ عنوان اثر مخربی ندارد بلکه می‌تواند روند رو به رشدی را در دوره‌های بعدی ایجاد کند.

وی ادامه داد: این جریان می‌تواند بر دیگر جریانات هنری که در کشور به صورت سالانه یا دوره‌ای برگزار می‌شود، نیز تاثیر مثبت داشته باشد لذا این نوع نگاه بین رسانه‌ای یک اتفاق بسیار خوب است که در جشنواره تجسمی فجر شاهد ظهور آن هستیم.

عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر درباره سطح آثار هنرمندان خارجی نیز گفت: نگاه هنرمندان خارجی در این دوره از جشنواره متفاوت بود البته این گروه بیشتر در حوزه کاریکاتور، گرافیک و گاها نقاشی اثر ارائه کرده بودند. اما نوع نگاه آنها نیز نسبت به دوره‌های قبلی خاص‌تر بود ضمن اینکه نسبت به ادوار گذشته تعداد بیشتری نیز آثار ارائه شده بود.

خضابی تاکید کرد: در بخش آثار خارجی نگاه‌ها بسیار معاصر بود و به خوبی به بخش مسائل خاورمیانه نظیر جنگ و مهاجرت پرداخته بودند.

او پیشنهاد داد: من موافق این هستم که برگزیده‌های بینال‌های مختلف که در طول سال برگزار می‌شود، در نهایت به جشنواره تجسمی فجر راه یابند و از این جشنواره آثاری که قرار است به بینال ونیز راه یابند انتخاب و ارسال شود. من این روند را بیشتر می‌پذیرم زیرا این روش می‌تواند جشنواره تجسمی فجر را به یک جریان هنری حرفه‌ای تبدیل کند که تنها برگزیدگان بینال‌ها در آن می‌توانند شرکت کنند و از اینجا به بینال‌های جهانی معرفی شوند. در این صورت قطعا آثار خاصی وارد خواهند شد و در عرصه جهانی می‌توانند مطرح شوند.

عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر درباره کلیت جشنواره گفت: از آنجایی که این نخستین سالی است که جشنواره به صورت بینارشته‌ای ارزیابی و داوری می‌شود لذا ممکن است مشکلات و معایبی نیز وجود  داشته باشد.

خضابی ادامه داد: در مورد مکان برگزاری جشنواره باید، مکانی اختصاصی مدنظر قرار گیرد زیرا این جشنواره به یک مکان خاص نیاز دارد تا بتواند شکل روند عملکرد متحولانه خود را پیدا کند.

وی افزود: قطعا مسائل و مشکلات و کمبودها همیشه هست اما وقتی به صورت جریان‌های متناوب جشنواره دنبال می‌شود این مسائل به مرور حل خواهد شد. به نظر من یکی از دلایل موفقیت جشنواره تجسمی فجر برگزاری آن طبق زمان و منظم بودنش است.

عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر تصریح کرد: نظم حاکم بر زمان برگزاری جشنواره فجر، ظرفیت‌هایی را در آن ایجاد کرده که می‌تواند طی سال‌های آتی موفق‌تر عمل کند. به هر صورت باید در این جشنواره ضعف‌ها را به حساب این بگذاریم که نخستین سالی است که به صورت بینارسانه‌ای عمل شده است.


١٢:٢٠ - دوشنبه ٥ بهمن ١٣٩٤    /    شماره : ٤٥٦٠٣    /    تعداد نمایش : ٨٥٨







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است