جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت :

یك بام و دو هوای مصوبات شورای صدور پروانه نمایش

سینمای نو > سرویس سینما    

یك بام و دو هوای مصوبات شورای صدور پروانه نمایش

مونا انوری‌زاده

در آخرین هفته خرداد ماه ، در حالی كه هنوز اهالی سینما در انتظار نتایج كمیته ویژه تشكیل شده برای رفع مشكل فیلم‌های توقیفی هستند ، "اكسیدان" ساخته حامد محمدی كه حرف و حدیث‌هایی پیرامون موارد متعدد اصلاحیه در زمان صدور پروانه نمایش آن به وجود آمده بود ، در آستانه اكران با تحریم سینماهای حوزه هنری مواجه شده و عملاً از نمایش در سینماهای وابسته به حوزه بازماند. در همین رابطه شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران با صدور بیانیه‌ای درباره‌ عدم نمایش برخی فیلم‌ها توسط سینماهای زیر مجموعه حوزه هنری واکنش نشان داد. در متن این بیانیه آمده است : «کانون کارگردانان سینمای ایران با اعتراض پی در پی خود به تحریم نمایش فیلم‌های دارای پروانه نمایش از سوی حوزه هنری ، مصرانه از این نهاد می‌خواهد که در خصوص معیارهای ارزشی‌اش برای نمایش یا عدم نمایش فیلم‌ها در سالن‌های تحت اختیار خود توضیح واضحی بدهد، چرا که پس از اعتراض‌های مکرر و گفتگوهای حضوری با مسئولین این نهاد همچنان فیلمسازان از این برخورد خصمانه با شماری از تولیدات سینمای ایران دچار ناباوری و ابهام هستند و این روش را در گفتگوها و بیانیه‌های خود از سوی نهادی که باید حامی سینمای ایران باشد مخرب دانسته و آن را غیر قابل قبول می‌دانند، برخورد و عدم نمایش فیلم‌هایی که پس از گذشتن از هفت خوان ممیزی پروانه نمایش دریافت می‌کنند آن هم با توجه به فیلم‌های مشابهی که نمایش می‌دهید تنها نشانه آن است که ضوابطی در کار نیست و تنها سلیقه و رابطه برای نمایش فیلم ها در سینماهای حوزه کار ساز است و این مهم را هر وجدان بی‌طرفی تأیید می‌کند. در جلسه‌ای حضوری ادعا کردید که حوزه و امکاناتش دولتی نیست و مردمی و بیت المال است ، آیا این امر مجوزی است که با نادیده گرفتن پروانه نمایش فیلم‌ها به قانون، مردم و سینماگرانی که پشت‌شان به جایی بند نیست پشت کنید؟!

کانون کارگردانان این روش رابه صلاح سینمای ایران و حوزه هنری نمی‌داند و بر این باور است که تکرار این وضعیت به نادیده گرفتن بیش از بیش مجوزهای قانونی از سوی دیگران و گسترش قاچاق و ممیزی می‌انجامد و بسترساز جریانی می‌شود که قانون ستیز است و همواره در فکر گرفتن ماهی از آب گل آلود.»

پس از این اعتراضات روابط عمومی حوزه هنری مصاحبه‌ای با فاطمه ذوالقدر نماینده تهران و عضو فراکسیون امید منتشر کرد که در آن مصاحبه این نماینده خواستار ملاحظه وزارت ارشاد در صدور پروانه نمایش و تعامل با حوزه هنری شده بود. اما یك روز بعد فاطمه ذوالقدر با انتقاد از نحوه انعکاس و انتشار این مصاحبه نوع انتشار صحبت‌هایش را گزینشی دانست و گفت: من گفتم تعامل و همکاری بین حوزه هنری و وزارت ارشاد باید قبل از صدور پروانه نمایش باشد و وقتی وزارت ارشاد پروانه نمایش فیلمی را صادر کرد، حوزه هنری نمی‌تواند در اکران آن فیلم دخالت کند. تهیه کننده و کارگردان می‌گویند ما مجوز اکران داریم و چرا در اکران فیلم ما مشکل ایجاد می‌شود. صحبت بنده این بود که تمام ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی همه دلسوزان باید در زمان صدور پروانه نمایش صورت بگیرد و بعد از صدور پروانه نمایش همه باید تابع قانون باشند نه اینکه بعد از دریافت پروانه نمایش به تهیه‌کننده لطمه اقتصادی بزنند. وی‌ افزود من در صحبت هایم روی «قانون» تأکید کردم و اصلاً صحبت‌هایم درباره حوزه هنری که گفتم باید طبق قانون عمل کند منتشر نشده. از دفعه بعد من یا مصاحبه نمی کنم یا می‌گویم قبلش باید مصاحبه را بخوانم چون هم تیتر بدی زدند هم حرف های من گزینشی منتشر شده و هرچیزی خودشان پسندیدند منتشر کرده‌اند. من همواره از هنرمندها و سینماگران حمایت کرده‌ام و به عنوان نماینده مردم هیچ طرفی را نمی‌گیریم و تنها روی اجرای قانون تأکید می‌کنم. باید یک تعامل مناسب صورت بگیرد تا هیچ کس متضرر نشود و در نهایت همه باید تابع قانون باشند.

در پایان هفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره سرانجام فیلم های توقیفی گفت: هدف ما خروج فیلم‌های فاقد پروانه نمایش از بلاتکلیفی است. رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به سرنوشت فیلم‌های توقیفی اظهار کرد: تصمیم گرفته شده تا این گونه فیلم‌ها یک بار توسط شورای تخصصی بازبینی و اصلاحات لازم صورت گیرد. وی با تأکید براینکه در صورت تائید در شورا فیلم‌های توقیفی امکان اکران را پیدا می‌کنند، ادامه داد: هدف ما خروج  فاقد پروانه نمایش از بلاتکلیفی است.

در این هفته شورای صدور پروانه ساخت پنج پروانه جدید صادر نمود كه در این میان ٤ فیلم اولى موفق به دریافت مجوز ساخت شدند.

فیلم‌های "گیجگاه" به تهیه‌کنندگی پیمان جعفری، کارگردانی عادل تبریزی و نویسندگی مشترک ارسلان امیری/عادل تبریزی در ژانر اجتماعی/ "پرده پوشی" به تهیه‌کنندگی غلامرضا گمرکی، کارگردانی و نویسندگی علی جبارزاده پرنق در ژانر کمدی اجتماعی/"14:47 " به تهیه‌کنندگی سید حسن حقگو، کارگردانی و نویسندگی محمد پورفر در ژانر اجتماعی/ "زالاوا" به تهیه‌کنندگی مستانه مهاجر، کارگردانی ارسلان امیری و نویسندگی مشترک ارسلان امیری/ هومان فاضل / آیدا پناهنده در ژانر اجتماعی/ "تصویرم در آیینه نیست" به تهیه‌کنندگی ناهید دل آگاه، کارگردانی محمدرضا خاکی و نویسندگی مهرنوش عبدی منفرد در ژانر اجتماعی، 5 اثری هستند كه در هفته گذشته پروانه ساخت دریافت نمودند.

مصوبات شورای صنفی نمایش در آخرین هفته از آخرین ماه بهار نیز به شرح زیر بود:

 ثبت قرارداد اکران فیلم سینمایی "پا تو کفش من نکن" ساخته حسین فرحبخش بعد از فیلم "مسلخ" در گروه ماندانا

 آغاز اکران فیلم سینمایی "اکسیدان" ساخته حامد محمدی از سه شنبه ۳۰ خرداد در گروه زندگی بجای فیلم "دو عروس"

 آغاز اکران فیلم سینمایی "مسلخ" ساخته اصغر نصیری از چهارشنبه 7 تیر در گروه ماندانا بجای فیلم "مادر قلب اتمی"

در این هفته از جشنواره بین‌المللی كودك و نوجوان اصفهان نیز خبر رسید كه جلسه داوری مسابقه فیلمنامه‌های اقتباسی دو گروه اندیشه‌های نو و حرفه‌ای سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان برگزار شده که از میان شرکت‌کنندگان در این دو بخش، 12 فیلمنامه اقتباسی به عنوان نامزدهای دریافت جایزه معرفی شدند.

اسامی فیلمنامه‌‌های نامزد شده به شرح زیر است:‌ "شبی که جرواسک نخواند"/ مجتبی اسپنائی، "طبقه هفتم غربی"/ شیرین بدرلو، "لوبیای سحرآمیز"/ نسرین خنجری، "دختر کدو تنبل"/ سعیده دلیلیان، "هستی"/ نوشا عبداله زاده، "پووول"/ اکبر کشتکار و علی کروالیان، "ماه تیt> تی"/ رضا مجلسی، "خونه پدر بزرگه"/ فهیمه میرزا حسین.

همچنین فیلم‌نامه‌های "پیوند"/ علیرضا بابلی، "کیسه کهنه"/ مژگان فرح آور مقدم و شیوا کاظمی، "برنده"/ فریدون دانشمند و "پیشونی سفید2"/ سید جواد هاشمی نیز نامزد شده اند.

ابراهیم فروزش، سیاوش گلشیری، مرجان اشرفی‌زاده، مسعود کرامتی، محمود اربابی، فریدون فرهودی و فرهاد توحیدی اعضاء هیئت داوران بخش فیلمنامه‌های اقتباسی در گروه حرفه‌ای و اندیشه‌های نو هفتمین مسابقه فیلمنامه‌نویسی سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان بودند.

 اسامی فیلم‌های ایرانی راه‌یافته به بخش بین‌الملل سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان نیز در این هفته اعلام شد و به این ترتیب با نظر هیئت داوران بخش بین‌الملل، چهار فیلم کوتاه و نیمه‌بلند، سه فیلم کوتاه و نیمه‌بلند پویانمایی و دو فیلم بلند داستانی از ایران در بخش بین‌الملل سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به رقابت خواهند پرداخت که اسامی آن‌ها به این شرح است:

بلند داستانی

"اسکی‌باز" / کارگردان: فریدون نجفی / تهیه‌کننده: محمد احمدی

"پایان رؤیاها" / کارگردان: محمدعلی طالبی / تهیه‌کننده: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

کوتاه و نیمه‌بلند پویانمایی

"درخت پرتقالی" / کارگردان: امیرهوشنگ معین / تهیه‌کننده: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

"رویاها در یک روز" / کارگردان: صادق جوادی / تهیه‌کننده: امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

"ناگهان باد برمی‌خیزد" / کارگردان و تهیه‌کننده: ادریس سامانی

کوتاه و نیمه‌بلند

"آر یو والیبال" / کارگردان: محمد بخشی / تهیه‌کننده: نیما ربیعی

"رویای شیرین" / کارگردان و تهیه‌کننده: مریم عبدلی

"سلام" / کارگردان: محمدرضا حاجی‌غلامی / تهیه‌کننده: حسین اسدی‌زاده، جبرئیل نجفی

"مشق شیدا" / کارگردان و تهیه‌کننده: مهرداد حسنی

در آخرین روز هفته نیز اعلام شد كه مهدی ارگانی،همایون اسعدیان، کامبوزیا پرتوی، فریدون عموزاده خلیلی و مهدی سجاده‌چی داوران بخش فیلمنامه ‌های تألیفی گروه حرفه‌ای مسابقه فیلمنامه‌نویسی جشنواره فیلم‌ کودک و نوجوان هستند. سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از ٩ تا ١٥ تیرماه در اصفهان برگزار می‌شود.

از عرصه تولید در سینمای ایران نیز خبر رسیده كه فیلم پیش تولید فیلم سینمایی "سراسر شب" به کارگردانی فرزاد مؤتمن آغاز شده است. پس از دو سال فرزاد مؤتمن به صورت رسمی پیش تولید فیلم جدید خود را با نام "سراسر شب" آغاز کرده و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته از اواسط تیرماه نیز فیلمبرداری این فیلم آغاز خواهد شد. گروه این روزها مشغول انتخاب عوامل پشت دوربین و رایزنی با بازیگران هستند و تا چند روز آینده حضور تمامی عوامل قطعی می‌شود. تاکنون حضور هومن بهمنش به عنوان مدیر فیلمبرداری در این پروژه قطعی شده است. همزمان با انتخاب عوامل مؤتمن این روزها مشغول روتوش نهایی فیلمنامه "سراسر شب" است. ضمن اینکه پروانه ساخت این فیلم نیز بزودی صادر خواهد شد. فیلمبرداری فیلم جدید مؤتمن به طور کامل در شب انجام می‌شود و تمامی لوکیشن‌ها نیز در تهران خواهد بود. انتخاب لوکیشن ها نیز همچنان ادامه دارد.

"سراسر شب" به نویسندگی مشترک فرزاد مؤتمن و زامیاد سعدوندیان یک درام معاصر است و در خلاصه داستانش آمده: مهتا برای یافتن ردی از داود مرادی که آخرین فرد مرتبط با خواهرش مریم، پیش از خواب طولانی مدتش بوده به محله زندگی داود می رود تا با یافتن پاسخی برای سؤالاتش پیرامون اتفاقی که برای مریم افتاده پیدا کند، اما در این میان... .

جواد نوروزبیگی تهیه کنندگی "سراسر شب" را برعهده گرفته است.

همچنین فیلمبرداری فیلم سینمایی "آینه بغل" جدیدترین ساخته منوچهر هادی با مضمون اجتماعی با موقعیت طنز در لواسان ادامه دارد. سه روز از فیلمبرداری این فیلم در لوکیشنی خاص در لواسان می‌گذرد.  در این فیلم محمدرضا گلزار، جواد عزتی، یکتا ناصر، نازنین بیاتی، سیامک صفری، مه‌لقا باقری، رسول نجفیان و رایان شایگان به ایفای نقش می‌پردازند. در خلاصه داستان فیلم آمده است: قیمت آینه بغل ماشین بعضی‌ها برابر تمام زندگی خیلی‌هاست...

"آینه بغل" با توجه به بازیگران و لوکیشنی که برایش در نظر گرفته شده، به نظر می‌رسد یکی از فیلم‌های پرهزینه سال 96 باشد. منصور سهراب‌پور و سید امیر پروین حسینی تهیه‌كنندگان تازه‌ترین ساخته منوچهر هادی هستند.

"درساژ" اولین فیلم بلند سینمایی پویا بادکوبه به تهیه کنندگی روح االله و سمیرا برادری است هم به تازگی پروانه ساخت دریافت کرده که اواسط تابستان کلید می‌خورد. فیلمنامه "درساژ" توسط حامد رجبی به نگارش در آمده است که پیش از این نویسندگی فیلمنامه‌هایی همچون "فصل باران های موسمی"، "پرویز" و "پریدن از ارتفاع کم" را در کارنامه خود دارد. همچنین او برای فیلم "پریدن از ارتفاع کم" از شصت و پنجمین دوره جشنواره بین المللی برلین جایزه بخش داوران بین المللی منتقدان فیلم (فیپرشی) را دریافت کرده است.

"درساژ" داستان زندگی دختری ۱۶ساله است که در دوراهی ایستاده است. این فیم به تازگی وارد پیش تولید است و با برنامه ریزی های انجام شده تابستان امسال کلید می خورد.

گروه سازنده "درساژ" در نظر دارند برای انتخاب شخصیت‌های نوجوان فیلم که از کاراکترهای اصلی هستند چهره های جدیدی را انتخاب کنند. در همین راستا فراخوانی را نیز منتشر کرده‌اند.

فیلم سینمایی "هت تریک" به نویسندگی و کارگردانی رامتین لوافی و تهیه کنندگی مجید مطلبی نیز این روزها آخرین مراحل تدوین را زیر نظر هایده صفی‌یاری پشت سر می‌گذارد تا به زودی و با انجام سایر مراحل فنی آماده نمایش شود.

"هت تریک" از اواسط بهمن ماه سال گذشته در لواسان کلید خورد و فیلمبرداری در لوکیشن‌هایی چون شریعتی، جمهوری و ... ادامه پیدا کرد. همایون ارشادی آخرین بازیگری بود که به گروه بازیگران فیلم اضافه شد و جلوی دوربین رفت. امیر جدیدی، پری ناز ایزدیار، ماهور الوند و صابر ابر بازیگران اصلی "هت تریک" هستند.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: یه عبارت بیمزه هست که میگه آدما یه دفعه تغییر نمیکنن، این ماییم که دیر به دیر نگاشون میکنیم...

فرشته طائرپور، نویسنده و تهیه‌کننده فیلم سینمایی "خاله قورباغه" نیز اعلام كرد: تدوین این فیلم را سپیده عبدالوهاب، صداگذاری آن را بهمن اردلان و امور مربوط به جلوه‌های بصری را دکتر امیررضا معتمدی انجام می‌دهند. به گفته‌ی او؛ موسیقی و ترانه‌های فیلم نیز توسط سعید شهرام ساخته شده‌اند. پیش تولید سنگین این پروژه در تابستان ۹۴ آغاز شد و فیلم در روز ۷ اسفند ۹۵ کلید خورد. طائرپور پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که "خاله قورباغه" بتواند مانند "گلنار" با استفاده از ادبیات، مناسبات و فضاهای ایرانی، موج تازه‌ای را درعرصه تولید فیلم‌های مفرح و جذاب برای کودکان و خانواده‌ها ایجاد کند.

خسرو معصومی کارگردان سینما هم درباره آخرین وضعیت فیلم سینمایی "کار کثیف" گفت که کار تدوین این اثر سینمایی آغاز شده و حسین زندباف مشغول تدوین "کار کثیف" است. وی افزود: برای انجام سایر کارهای فنی این اثر مانند صداگذاری و ساخت موسیقی نیز مشغول رایزنی با برخی از دوستان هستیم اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم. معصومی در پایان گفت: فکر می‌کنم تا پایان دی ماه تمام کارهای فنی این اثر به پایان برسد و آماده نمایش شود.

پدرام شریفی، الهام نامی، شاهرخ فروتنیان، لوون هفتوان، رضا فیاضی، خیام وقار، مهران نائل، اکبر معززی، نیکان فهیم نیا، کامران فیوضات، مسعود فروتن و ...  بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

"کار کثیف" مضمونی اجتماعی دارد و به موضوع کار و مهاجرت می پردازد.

پروانه نمایش "قاتل اهلی" كیمیایی نیز بالأخره صادر شد. پس از همه درگیری‌‌هایی که بر سر کم و زیاد کردن نقش پولاد در "قاتل اهلی" میان تهیه‌کننده و کارگردان "قاتل اهلی" پیش آمد بالأخره نسخه‌ای با تعامل طرفین آماده شد و پروانه نمایش گرفت. منصور لشکری قوچانی تهیه‌کننده فیلم سینمایی "قاتل اهلی" ساخته مسعود کیمیایی که نیمه دوم مهر ماه در سینماهای کشور اکران می شود گفت: برای آماده کردن نسخه اکران عمومی "قاتل اهلی" به یک تفاهمی با مسعود کیمیایی رسیدیم. وی بیان کرد: با توجه به اینکه "قاتل اهلی" با تدوین مجدد که توسط خود مسعود کیمیایی انجام شده است می‌توانیم در اکران عمومی شاهد یک اثر بسیار متفاوت و خوب از این کارگردان بزرگ سینمای ایران باشیم.لشكری قوچانی با اشاره به اینکه نسخه اکران عمومی فیلم سینمایی "قاتل اهلی" در ۱۰۳ دقیقه آماده شده است، توضیح داد: با توجه به اینکه این اثر سینمایی یک فیلم اجتماعی و سیاسی است از دانشگاه‌ها دعوت می‌کنم تا قبل از اکران عمومی این فیلم، جلسات نقد و بررسی این اثر سینمایی را برگزار کنند.

پرویز پرستویی، پگاه آهنگرانی، امیر جدیدی، پرویز پورحسینی، لعیا زنگنه، حمیدرضا آذرنگ، حمیدرضا افشار، رضا رشید پور، اکبر معززی، سعید پیردوست، هستی محمایی، کاترین اصلانی و از جمله بازیگران این فیلم هستند.

این فیلم داستان زندگی حاج آقا دکتر جلال سروش است که نقش آن را پرویز پرستویی بازی می کند.

بهمن ماه سال گذشته و در زمان برپایی جشنواره فیلم فجر برخی اختلافات بین تهیه‌کننده و کارگردان اثر باعث برخی حاشیه‌ها شد. اختلاف آنها بر سر نسخه نهایی فیلم بود که تهیه کننده معتقد بود باید تغییراتی در نسخه نهایی اثر اتفاق بیفتد ولی کیمیایی معتقد بود کارگردان به عنوان مؤلف اثر می‌گوید چه نسخه ای نهایی است.

همچنین شنیده می‌شود كه با پایان یافتن مراحل فنی فیلم سینمایی "پشت ابرها" تازه‌ترین اثر مجید مجیدی و با نزدیك شدن به زمان انتخاب نماینده ایران برای اسكار ٢٠١٨ ، این فیلم از شهریور ماه در ایران اكران می‌گردد تا بتواند گزینه اول معرفی به اسكار امسال باشد. ظاهراً قرارداد اكران این فیلم كه در هند تولید شده است با سینما استقلال بسته شده و احتمالاً اولین نمایش آن نیز در جشنواره ونیز خواهد بود.

در آخرین هفته خرداد ماه ٩٦ هیئت انتخاب بخش بین الملل ششمین جشنواره فیلم شهر نیز معرفی شدند. ، مصطفی احمدی، سعید عقیقی، مسعود مددی، مستانه مهاجر و حسن نجاریان با حکم سیدعلی احمدی دبیر ششمین جشنواره فیلم شهر به عنوان اعضای هیئت انتخاب این رویداد هنری معرفی شدند.

ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر از ۹ تا ۱۴ تیرماه به دبیری سیدعلی احمدی در تهران برگزار می‌شود و مهلت ارسال آثار به بخش ملی جشنواره تا ۳۱ خردادماه تمدید شده است.

گیشه هفته چهارم خرداد سینماها با افت شدید فروش همه فیلم ها روبرو بود. "نهنگ عنبر٢" در ادامه افت فروشش، با کاهش ٧٠٠ میلیون تومانی در هفته روبرو شد. "رگ خواب" نیز ٤ روزه ١٧٠ میلیون فروخت. "اكسیدان" فیلم حامد محمدی در دو روز نخست اکران ۱۲۰ میلیون تومان فروخت. این فیلم با بازی امیر جعفری و جواد عزتی در سینماهای حوزه هنری تحریم شده و هنوز تیزر تلویزیونی ندارد.

آخرین آمار فروش فیلم های در حال اکران در نخستین روزهای تابستان به شرح زیر است:

"نهنگ عنبر۲" -۱۴ میلیارد تومان

"برادرم خسرو" - ۱ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان

"مادر قلب اتمی" -۱ میلیارد و ۷۵ میلیون تومان

"ویلایی ها" -۸۱۰ میلیون تومان

"زیر سقف دودی" -۵۰۰ میلیون تومان

"رگ خواب"-۴۲۰ میلیون تومان

"اکسیدان"-۲۵۰ میلیون تومان



٢١:٤١ - جمعه ٢ تير ١٣٩٦    /    شماره : ٦١٧٧٧    /    تعداد نمایش : ٦٤٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است