جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در سی‌و‌ششمین دوره برگزاری ؛

کارگاه «تجربه ای از ذن» در جشنواره جهانی فیلم فجر برپا شد

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، کارگاه «تجربه ای  از ذن» امروز جمعه هفتم اردیبهشت در محل گذر اجتماعات طبقه هفتم پردیس چارسو محل برپایی سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار شد.

این کارگاه به بهانه نمایش فیلم «نشانی از ذن» به کارگردانی کینگ هو محصولی از کشور تایوان، برگزار شد و به مقدمه و تاریخچه ای از مکتب ذن پرداخت. حامد کاتوزی کارشناس ذن درباره فیلم «نشانی از ذن» بیان کرد: این یک فیلم کلاسیک است که جزو اولین فیلم هایی است که در این باره ساخته شده است.

وی با توضیحی درباره ذن بیان کرد: وقتی یک نفر اولین بار واژه ذن را می شنود در همان ابتدا به مراقبه و مدیتیشن هم فکر می کند. در ذن چیزی که معجزه می کند و باعث قدرت می شود تلاش برای «همگرایی» است. همگرایی وسیع تر از موضوع تمرکز است و ما براین این امر نمی توانیم بدون محرک بیرونی ذهن را متمرکز کنیم و نیاز به یک المان بیرونی داریم.

وی افزود: عده ای فکر می کنند ذن خالی کردن ذهن است در حالی در اینجا ما روی همگرایی کار می کنیم. به طور مثال یکی از بانیان این مکتب برای همگرایی ۹ سال به دیواره غاری خیره می شد.

این کارشناس ذن عنوان کرد: در ژاپن از کوآن های زیادی استفاده می شود و یک نمونه آن داستان خالی کردن فنجان چای است و این که چطور باید آدم ها نسبت به آموزش های جدید پذیرش داشته باشند.

وی درباره سکوت ذهن نیز تصریح کرد: هدف این است که بتوان با ذن گفتگوی ذهن را خاموش کرد یعنی تفکرات ناخودآگاهی را که زندگی ما را دگرگون می کند، ساکت کنیم. مکتب ذن در هنرهای رزمی بسیار اثرگذار است و در فیلم ها دیده اید که وقتی می خواهند استاد هنرهای ذهنی را ترسیم کنند او را آرام نشان می دهند که بخشی به ترکیب ذن با هنرهای رزمی مربوط است و حتی بسیاری منشا ذن را معبد شائولین می دانند.

کاتوزی اضافه کرد: به وسیله تنفس های پیچیده و تکنیک خیره نگری افراد در هنرهای رزمی به این آرامش می رسند و با کمک ذن می توانند مبارزه ای بدون گفتگوی درونی داشته باشند. هنرهای رزمی امروز و بعد از اختراع اسلحه خیلی کاربرد ندارند ولی از ارزش آنها کم نشده است چون همچنان مجموعه ای از تکنیک ها برای زندگی است و مثل خودشناسی و روانشناسی می ماند. ما امروزه جنگ را دارای ارزش نمی دانیم ولی روحیه جنگجویی را می ستاییم.

وی با اشاره به تکنیک های تمرکز در ذن عنوان کرد: از دلایل اهمیت خوشنویسی در چین این بوده که در این کار ذهن همگرا می شده است و هنرجوها می توانسته اند ساعت ها فقط به یک موضوع فکر کنند. آنها در موسیقی سعی می کردند کار بداهه ای داشته باشند مثلا در طبیعت بنشینند و با صدای باد و باران و صدای رود همنوازی کنند. تکنیک معروفی که در ذن به کار می رود تمرکز روی تنفس است. تکنیک دیگر خیره شدن به شمع است که سعی می کردند تعداد پلک زدن را کاهش دهند.

وی در پایان یادآور شد : از دیگر تکنیک های ذن شمارش معکوس است و استادان معتقدند که می توان با شمارش معکوس و تمرکز روی اعداد ذهن را همگرا و آرام کرد که این تکنیک در روانشناسی امروز به آلفا هم معروف است.

 

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران برگز.



٢٢:٢٢ - جمعه ٧ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٩٥١    /    تعداد نمایش : ٨٧٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است