جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

حاشیه‌های بین‌المللی!

سینمای نو > سرویس سینما    

حاشیه‌های بین‌المللی!

مونا انوری‌زاده

در دومین هفته اردیبهشت ماه و با پایان یافتن سی و ششمین جشنواره جهانی فجر این‌بار حواشی دعوت از الیور استون كارگردان سرشناس آمریكایی دامن این جشنواره بین‌المللی را گرفت. برخی منابع اعلام نموده بودند كه دعوت از این كارگردان آمریكایی با واسطه‌گری بهمن قبادی كارگردان ایرانی مقیم آمریكا صورت گرفته است كه این امر با واكنش‌های تندی روبرو شد در همین رابطه روابط عمومی سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر و در پی طرح مسایلی درباره چگونگی هماهنگی‌های حضور الیور استون در ایران توضیحاتی ارائه کرد که متن این توضیحات به شرح زیر است:

«در پی طرح مسایلی درباره چگونگی هماهنگی‌های حضور الیور استون نویسنده و کارگردان آمریکایی در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر بدین وسیله اعلام می‌شود که مباحث مطرح شده در این‌باره صحت ندارد.

آقای امیر اسفندیاری معاون بین الملل جشنواره جهانی فیلم فجر در سفر به جشنواره بوسان دیدار حضوری با الیور استون داشته و پیشنهاد حضور وی در ایران به عنوان یکی از مهمانان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر را مطرح کرده است.

در آن دیدار و گفتگو، ایمیل آژانس الیور استون در اختیار امیر اسفندیاری قرار گرفت و از همان زمان مکاتبات رسمی با آژانس مربوطه آغاز و سپس بر اساس توافقات اولیه، دعوتنامه رسمی و برنامه حضور در ایران ارسال شد.

از آنجا که در برخی مطالب غیر رسمی از یک فیلمساز محترم ایرانی به عنوان هماهنگ کننده حضور استون در ایران نام برده شده است، لازم به توضیح است که آقای بهمن قبادی نیز در جشنواره پوسان به عنوان داور حضور داشته ولی ارتباطی با دعوت رسمی جشنواره از استون نداشته است.

تاکید می شود طرح موضوعِ دعوت از استون در جشنواره پوسان به شکل حضوری و از طریق نماینده جشنواره یعنی امیر اسفندیاری اتفاق افتاده است.»

در این هفته از عرصه تولید در سینمای ایران خبر رسید كه آزیتا موگویی پیش تولید دومین فیلم سینمایی خود با نام «ایده اصلی» را آغاز کرد. شهرهای مالاگا و بارسلون در اسپانیا، جزیره کیش در ایران و شهر کلن در آلمان تا کنون به عنوان لوکیشن های اصلی فیلم دوم آزیتا موگویی با نام «ایده اصلی» انتخاب شده و این فیلم به مرحله پیش تولید رسیده است. گروه سازنده این فیلم مشغول مذاکره با چند بازیگر ایرانی و اسپانیایی هستند که پس از قطعی شدن قرارداد اسامی آنها اعلام خواهد شد. آزیتا موگویی سال ۱۳۹۲ با ساخت فیلم «تراژدی» بر اساس فیلمنامه‌ای به قلم رضا کریمی نخستین تجربه کارگردانی خود را پشت سر گذاشت. موگویی علاوه بر کارگردانی، تهیه کنندگی فیلم «ایده اصلی» را هم به عهده دارد.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «خداحافظ دختر شیرازی» هم پاییز امسال آغاز خواهد شد. افشین هاشمی کارگردان فیلم سینمایی «خداحافظ دختر شیرازی» با اعلام مطلب فوق گفت: «پروانه ساخت فیلم را به تازگی دریافت کرده‌ایم و پس از پایان اکران «خاله قورباغه»، پیش تولید آغاز خواهد شد. ترجیح می دهم تولید فیلم به بعد از پایان فصل تابستان و در فصل پاییز آغاز شود ولی هنوز درباره این موضوع به قطعیت نرسیده ایم». وی درباره موضوع و حال و هوای فیلم جدید خود نیز گفت: ««خداحافظ دختر شیرازی» یک فیلم مفرح خانوادگی محسوب می شود و قرار است طنازی هایی نیز داشته باشد. در مورد خط اصلی داستان و تعداد شخصیت های فیلم نیز در زمان پیش تولید اطلاع رسانی خواهیم کرد. درباره لوکیشن های فیلم نیز تصمیم خاصی نگرفته ایم. در صورتی که فیلمبرداری در تهران انجام نشود به یکی از شهرهای اطراف خواهیم رفت». گفتنی است فرشته طائرپور تهیه کنندگی «خداحافظ دختر شیرازی» را برعهده دارد.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «شین» هم پس از حدود ۴۵ جلسه در تهران تمام شد. «شین» عنوان اولین ساخته سینمایی میثم کزازی محسوب می شود که از اوخر سال گذشته در سکوت خبری در تهران مقابل دوربین رفته و فیلمبرداری آن نیز پس از حدود ۴۵ جلسه به تازگی به پایان رسیده است. با اتمام فیلمبرداری، مراحل فنی این پروژه ظرف چند روز آینده آغاز خواهد شد.

فیلمبرداری این پروژه به طور کامل در تهران انجام شده است.

شهاب حسینی و جمشید هاشم پور دو بازیگر اصلی این فیلم هستند. شهاب حسینی علاوه بر بازی، به عنوان مشاور کارگردان نیز در این پروژه سینمایی حضور دارد.

محمود پاک نیت، غزاله نظر، آتش تقی پور و فاطمه شکری هم در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند. امیرعباس ورزدار نیز به عنوان بازیگر خردسال در فیلم حضور داشته است.

اولین ساخته سینمایی کزازی در ژانر وحشت قرار دارد و فیلمنامه آن نیز توسط خود وی به نگارش درآمده است. تقی علیقلی‌زاده تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده داشته است. فیلم سینمایی «رستاخیز» آخرین فعالیت علیقلی زاده در زمینه تهیه کنندگی محسوب می شود. وی پیش تر در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها اعلام کرده بود که «شین» به دلیل نیاز فیلمنامه باید در فصلی خاص مقابل دوربین رود. میثم کزازی پروانه ساخت «شین» را اواخر زمستان سال ۹۵ دریافت کرد. وی در کارنامه خود ساخت چند فیلم تلویزیونی را دارد.

دیگر عوامل اصلی «شین» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده، صدابردار: کامران کیان ارثی، دستیار کارگردان: حسین ایرجی، مدیر تولید: محمد شهبازی، گروه گریم: سیدجلال موسوی، سارا اسکندری، شهراد زندیه، عکاس: منعم کثیرلو.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «آقای نابغه» هم با دریافت پروانه ساخت تابستان آغاز خواهد شد. غلامرضا گمرکی تهیه کننده فیلم سینمایی «آقای نابغه» درباره وضعیت تولید این فیلم گفت: «آقای نابغه» یک کمدی اجتماعی است که بزودی برای دریافت پروانه ساخت آن اقدام خواهیم کرد. براساس برنامه ریزی های انجام گرفته، تولید این فیلم از اوایل تابستان امسال آغاز خواهد شد. با مذاکراتی که تاکنون با چند کارگردان داشته ام در روزهای پیش رو با یکی از گزینه ها قرارداد خواهیم بست». وی افزود: «بودجه «آقای نابغه» به طور کامل در بخش خصوصی انجام می شود. فیلم روایتگر زندگی یک جوان روستایی است که در رشته شیمی دانشگاه تهران تحصیل می کند. او به مرور احساس می کند از لحاظ دارویی کمبودهایی وجود دارد که می توان با تفکر و تلاش آن را در ایران ساخت. این جوان در نهایت در این راه موفق می شود اما با مشکلاتی مواجه می شود که خط اصلی داستان فیلم را تشکیل می دهد...». گمرکی در پایان درباره تعداد بازیگران و لوکیشن های این فیلم سینمایی نیز گفت: ««آقای نابغه» یک فیلم پربازیگر است و قصد داریم تمامی بازیگران را از میان چهره های شناخته شده انتخاب کنیم. فیلمبرداری نیز به طور کامل در تهران انجام می شود».

دیگر عوامل اصلی «آقای نابغه» عبارتند از: سرمایه گذار: دکتر سارا احمدی، نویسندگان فیلمنامه: غلامرضا گمرکی، محمد امید (براساس طرحی از علی گمرکی).

فیلم سینمایی «بیوه» هم با پایان مراحل نگارش فیلمنامه برای دریافت پروانه به زودی به شورای پروانه ساخت تحویل داده خواهد شد.پوران درخشنده درباره جدیدترین فعالیت های خود گفت: «به تازگی نگارش فیلمنامه فیلم سینمایی «بیوه» را به پایان رسانده ام و بزودی برای دریافت پروانه ساخت آن اقدام خواهم کرد. همچنان اولویتم برای امسال ساخت «پسرها گریه نمی کنند» است و در صورتی که موفق به دریافت پروانه ساخت این فیلم نشوم، فیلمنامه «بیوه» را به شورا ارائه می‌دهم».

وی افزود: ««بیوه» همان طور که از اسمش مشخص است به زنان بی سرپرست، مشکلاتی که این قشر با آن دست و پنجه نرم می کنند و جایگاه فعلی آنان در جامعه و خانواده می پردازد. فیلمنامه این فیلم پس از تحقیقات مفصل به نگارش درآمده و هم اکنون نسخه نهایی آن پس از چند بار بازنویسی آماده شده است». کارگردان «شمعی در باد» در ادامه به فضای زنانه فیلمنامه جدید خود اشاره کرد و افزود: ««بیوه» فضایی کاملاً زنانه دارد. همیشه پرداختن به این قشر از زنان جامعه جزو اولویت هایم بوده است. در مورد لوکیشن های فیلم نیز باید بگویم که با توجه به نیاز فیلمنامه، فیلمبرداری این فیلم در مناطق مختلف تهران انجام خواهد شد».

درخشنده درباره آخرین وضعیت فیلمنامه «پسرها گریه نمی کنند» نیز گفت: «همچنان پاسخ روشنی از اعضای پروانه ساخت دریافت نکرده ام. واقعاً نمی دانم چرا نباید یک کارگردان در آثارش به معضلات و دغدغه های جامعه اش بپردازد. مسئله ای که در همه جای دنیا یک امر طبیعی محسوب می شود و کارگردانان بسیاری واقعیات جامعه شان را به تصویر می کشند و نسبت به آن واکنش نشان می دهند».

این کارگردان در پایان گفت: «به جز فیلمنامه های «پسرها گریه نمی کنند» و «بیوه»، نگارش فیلمنامه دیگری را نیز به پایان رسانده ام که به موضوع مهاجرت می پردازد. این فیلم که هنوز نامی برای آن انتخاب نشده، به زندگی انسان‌هایی می پردازد که خواسته یا ناخواسته تصمیم به مهاجرت می گیرند. در واقع فیلم به مثبت و یا منفی بودن مهاجرت نمی پردازد و تنها به واکاوی این مقوله تمرکز دارد. مسئله ای که طی چند سال اخیر براساس آمارهای رسمی افزایش بی رویه ای داشته و بسیاری از انسان ها با مهاجرت به یک سرزمین دیگر با بحران های مختلفی در زندگی شان روبرو می شوند».

پیش تولید دومین فیلم سینمایی مهدی فردقادری نیز این روزها به تهیه کنندگی مرتضی شایسته در هدایت فیلم ادامه دارد و اوایل خردادماه جلوی دوربین می رود. افسانه بایگان جدیدترین بازیگری هست که با این پروژه به توافق رسیده است. پیش از این حضور آنا نعمتی و لیلا اوتادی نیز در این فیلم قطعی شده بود. «بی وزنی» قصه ای زنانه دارد که از نظر فُرمی در فضایی متفاوت از «جاودانگی» فیلم قبلی کارگردان ساخته خواهد شد. «بی وزنی» دومین فیلم بلند مهدی فردقادری بعد از «جاودانگی» خواهد بود.

«فصل ماهی سفید» هم عنوان اولین فیلم سینمایی قربان نجفی است که از هفته پایانی اسفندماه در سکوت خبری مقابل دوربین رفته و فیلمبرداری آن پس از گذشت حدود ۴۰ روز به پایان رسید. بخش عمده فیلمبرداری این فیلم در شمال کشور و در شهر چالوس انجام شده و گروه بخش های پایانی کار را در تهران فیلمبرداری کرده‌اند.

محمدرضا فروتن، لادن مستوفی، بیژن بنفشه خواه، میلاد کیمرام، بهزاد خداویسی و شقایق دهقان بازیگران اصلی این فیلم هستند.

«فصل ماهی سفید» به نویسندگی مشترک قربان نجفی و غزال زرگرامینی مضمونی اجتماعی دارد و فیلمنامه آن برداشتی ایرانیزه شده از «باغ آلبالو» آنتوان چخوف است. آرش سجادی حسینی تهیه کنندگی این فیلم را برعهده دارد. از میان عوامل پشت دوربین این پروژه نیز می توان به علیرضا زرین دست به عنوان مدیر فیلمبرداری و ملک جهان خزاعی به عنوان طراح صحنه و لباس اشاره کرد.

قربان نجفی به عنوان بازیگر در فیلم های سینمایی «آسمان محبوب»، «طهران - تهران»، «او خوب سنگ می زند»، «مزرعه پدری»، «سایه به سایه» و... به ایفای نقش پرداخته و «فصل ماهی سفید» اولین تجربه کارگردانی وی محسوب می شود.

سروش صحت هم به زودی اولین فیلم سینمایی جدید خود را به تهیه کنندگی شایسته کلید خواهد زد. فیلم جدید سروش صحت که قرار است به زودی درخواست پروانه ساخت آن را ارسال کنند به زودی کلید می خورد. این فیلم که قرار است با همکاری سروش صحت  و محمد شایسته ساخته شود درحال حاضر در مرحله نگارش فیلمنامه توسط سروش صحت و ایمان فخرایی است. تاکنون اسمی برای این فیلمنامه انتخاب نشده است و به احتمال زیاد فیلم در تابستان امسال کلید می خورد.

در این هفته همچنین خبر رسید كه پروانه نمایش ۳ فیلم سینمایی از سوی سازمان سینمایی صادر شده است. شورای پروانه نمایش در جلسه چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه که با حضور اکثریت اعضای شورا برگزار شد، مجوز نمایش سه فیلم «داش آکل» به تهیه کنندگی، کارگردانی و نویسندگی محمد عرب با موضوع اجتماعی، «بهت» به تهیه کنندگی محمد نشاط، کارگردانی و نویسندگی  عباس رافعی با موضوع اجتماعی  و «گرگ بازی» به تهیه کنندگی محمد علی نجفی، کارگردانی و نویسندگی عباس نظام دوست با موضوع اجتماعی را صادر کرد.با مجوز ارشاد این فیلم های می توانند برای اکران اقدام کنند.

شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران هم در خصوص مطالبات صنفی و  راستای هموارسازی مشکلات اعضا و ایجاد راهی مناسب برای حل مشکلات صنفی کارگردانان، هفت کارگروه در کانون راه اندازی کرده است.

بنا بر اعلام شورای مرکزی کانون کارگردانان اسامی این کارگروه ها به شرح زیر است:

کار گروه اصلاح اساسنامه و بررسی ثبت در وزارت کار.

 کارگروه حقوقی با اولویت بحث حق مولف و تنظیم قرارداد تیپ.

 کارگروه عضوگیری.

 کارگروه رسیدگی به شکایات و حل اختلافات.

 کارگروه رفع توقیف فیلم های مجوزدار.

 کارگروه امور رفاهی.

 کارگروه همکاری صنفی با شورایعالی تهیه کنندگان.

اعضای کانون کارگردانان سینمای ایران برای پی گیری مشکلات و مطالبات خود می توانند با دفتر کانون، تماس حاصل کرده تا با هر یک از کارگروه ها مرتبط شوند.

رییس هیئت مدیره جامعه صنفی تهیه کنندگان هم از آغاز فعالیت صنف واحد تهیه کنندگان طی ماه های آینده خبر داد. سید ضیاء هاشمی با اشاره به اینکه به زودی تغییراتی در بحث صنفی تهیه‌کنندگان سینمای ایران به وجود می آید، گفت: در تلاش هستیم تا با برنامه ریزی درست شرایطی را فراهم کنیم تا دیگر صنوف متعدد در حوزه تهیه کنندگی سینما نداشته باشیم.

وی تأکید کرد: همه اعضای چهار صنف تهیه کنندگان و با همراهی محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی تلاش می کنیم تا به صنف واحد تهیه‌کنندگان دست یابیم.

این تهیه کننده سینما توضیح داد: این اتفاق در صورت اینکه برنامه ها به درستی پیش رود تا چند ماه آینده رخ می دهد و صنف واحد تهیه‌کنندگان سینما فعالیت خود را آغاز می کند. در واقع شورایعالی تهیه کنندگان سینما یک شورای متشکل از چهار صنف است و نمی توان این شورا را یک صنف دانست. هاشمی در پایان گفت: صنف واحد در بخش تهیه کنندگان سینما می تواند به نفع تهیه کنندگان باشد تا با قدرت بیشتری به فعالیت صنفی بپردازند.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش  هم درباره جلسه این هفته این شورا گفت: در جلسه دوشنبه 10 اردیبهشت ماه ، شورای صنفی نمایش اعلام کرد از چهارشنبه (12 اردیبهشت ماه) 6 فیلم جدید راهی سینماهای کشور می شود.

وی ادامه داد: فیلم سینمایی «خجالت نکش» در سرگروه استقلال به جای «لاتاری»، «چهارراه استانبول» در سرگروه آزادی به جای «فیلشاه»، «خوک» در سرگروه کورش به جای «به وقت شام»، «عصبانی نیستم» در گروه ایران به جای «لونه زنبور»، «آن سوی ابرها» در گروه جوان به جای «مصادره» و «جشن دلتنگی» در سرگروه زندگی به جای «خرگیوش» اکران خود را آغاز می‌کنند.

فرجی همچنین با معرفی محسن امیریوسفی به عنوان نماینده کانون کارگردانان در شورای صنفی نمایش، بیان کرد: رأی‌گیری مسئولیت اعضای شورای صنفی نمایش هفته آینده برگزار می‌شود.

تازه ترین آمار فروش فیلم‌های روی پرده نیز در پایان دومین هفته از دومین ماه بهار 97 به شرح زیر است:

«مصادره»/ ۷۴ سالن/ ۵۱ روز/ ۱۴ میلیارد تومان

«لاتاری»/ ۹۴ سالن/ ۵۱ روز/ ۱۲ میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان

«به وقت شام»/ ۱۰۵ سالن/ ۵۱ روز/ ۱۲ میلیارد تومان

«لونه زنبور»/ ۷۵ سالن/ ۵۱ روز/ ۸ میلیارد تومان

«فیلشاه»/ ۹۹ سالن/ ۵۱ روز/ ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«تگزاس»/ ۷۵ سالن/ ۱۶ روز/ ۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون

«خرگیوش»/ ۳۸ سالن/ ۵۱ روز/ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«فِراری»/ ۱۶ سالن/ ۵۱ روز/ ۶۱۰ میلیون تومان

«عصبانی نیستم!»/ ۲۶ سالن/ ۲ روز/ ۴۳۰ میلیون تومان

«چهارراه استانبول»/ ۳۶ سالن/ ۲ روز/ ۲۹۰ میلیون تومان

«خجالت نکش»/ ۳۰ سالن/ ۲ روز/ ۱۶۰ میلیون تومان

«خوک»/ ۱۱ سالن/ ۲ روز/ ۲۵ میلیون تومان

«آن‌سوی ابرها»/ ۱۰ سالن/ ۲ روز/ ۱۷ میلیون تومان

«جشن دلتنگی»/ ۱۹ سالن/ ۲ روز/ ۱۵ میلیون تومان



٢٣:٢٨ - جمعه ١٤ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٩٠٩٣    /    تعداد نمایش : ٢٩١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است