جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

داعشیان در شهر

سینمای نو > سرویس سینما    

داعشیان در شهر

مونا انوری‌زاده

در سومین هفته از دومین ماه بهار ٩٧ پر سر و صداترین خبر هفته تبلیغ نامتعارف و غیرمنطقی تازه ترین فیلم ابراهیم حاتمی كیا یعنی "به وقت شام" بود.حكایت از این قرار بود كه ظاهراً تیم تبلیغاتی فیلم به این نتیجه رسیده بودند كه به تقلیدی كوركورانه و فكر نشده از نمونه های هالیوودی گروهی از بازیگران فیلم را با گریم و لباس و شمایل داعش راهی پردیس سینمایی كوروش كنند غافل از آن كه این حركت به وحشتی عظیم و ضد تبلیغی پر حاشیه مبدل می شود. تمام رسانه ها و اهالی رسانه و خبرنگاران نسبت به این اتفاق موضع گرفتند و بانیان این حركت نابخردانه را مورد سرزنش و عتاب شدید قرار دادند. جو خشم و انزجار عمومی به خصوص در فضای مجازی چنان ملتهب شد كه در نهایت ابراهیم حاتمی كیا با انتشار بیانیه ای از مردم عذرخواهی نمود و نسبت به كم و كیف این حركت اظهار بی اطلاعی نمود. متن بیانیه این كارگردان به شرح زیر است:

یا حق

بچه‌های گروه تبلیغاتی فیلم «به وقت شام»، من شاهد زحمات مومنانه و شبانه‌روزی شما در این چند ماه بودم؛ ولی این نمایش کوروش در شان «به وقت شام» نبود. خستگی ۲ ماه سفر به شهرهای ایران بر تنم ماند.

من تصورم آن بود که قرار است کسی به شکل ریش قرمز در فضای بیرونی کوروش بایستد و مردم با او عکس بیاندازند نه اسبی و نه جمعی و نه فریادی، آن هم داخل مجتمع در مخیله‌ام نبود و من بی‌خبر بودم.

عزیزانِ آزرده‌خاطر در مجتمع کوروش، اعم از مردم و کسبه‌ محترم، اگر دلی لرزید، اگر وحشتی ایجاد شد، بر ما ببخشید و حلال‌مان کنید.

در این هفته از عرصه تولید در سینما نیز خبر رسید كه فیلمبرداری فیلم سینمایی «ما همه با هم هستیم» به کارگردانی کمال تبریزی تا ۲ ماه دیگر تمام می شود. داستان این فیلم در بستری کمدی روایت می‌شود و ماجرای سقوط یک هواپیما همراه با مسافرانی است که رازهای مختلفی دارند؛ رازهایی که قرار نیست تا ابد پنهان بمانند.این فیلم هفته سوم فیلمبرداری را پشت سر می‌گذارد و به نظر می‌رسد فیلمبرداری آن تا ۲ ماه دیگر ادامه داشته باشد.مهران مدیری، محمدرضا گلزار، مهناز افشار، ویشکا آسایش، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی، جواد عزتی، سروش صحت، حسن معجونی، مهران غفوریان، نادر فلاح، سیروس گرجستانی، علی شادمان، رضا ناجی، سیاوش چراغی‌پور، سام نوری، فرزین محدث، بهادر مالکی، یدالله شادمانی، محمدمهدی حسینی نیا، شیرین آقا کاشی، بهزاد قدیانلو، اشپیتیم آرفی، لیدا فتح‌اللهی، شیوا بلوچی، دانیال کاظمی بازیگران این فیلم هستند.همچنین عوامل تولید فیلم سینمایی «ما همه با هم هستیم» عبارتند از کارگردان: کمال تبریزی، تهیه‌کننده: سیدرضا میرکریمی، نویسندگان: حسین و پدرام امیری و محمد داودی، مجری طرح: جلیل شعبانی و سجاد علیجانی، مدیر تولید: مجید کریمی، برنامه‌ریز و دستیار اول کارگردان: علیرضا شمس، مدیر فیلمبرداری: فرشاد محمدی، عکاس: زهرا مصفا، طراح گریم: مجید اسکندری، طراح صحنه: کیوان مقدم، طراح لباس: سارا خالدی، صدابردار: بهمن اردلان، طراح جلوه‌های ویژه کامپیوتری: بهنام خاکسار، مدیر روابط عمومی: سیدمحمدصادق لواسانی.

ساسان سالور، تهیه‌کننده سینما گفت: فیلم سینمایی «سه کام، حبس» را با کارگردانی سامان سالور می‌سازم. این تهیه‌کننده سینما که سال گذشته «هایلایت»‌ را در جشنواره فیلم فجر داشت، درباره پروژه جدید خود گفت: به تازگی با پایان نگارش فیلمنامه جدید، درخواست پروانه ساخت داده‌ایم و انتظار دریافت پروانه ساخت را می‌کشیم. نام این فیلم سینمایی، «سه کام، حبس» است و کارگردانی آن را برادرم سامان سالور برعهده خواهد داشت. وی بیان کرد: این فیلم موضوعی اجتماعی را دنبال می‌کند و به محض دریافت پروانه ساخت،‌ پیش‌تولیدش را آغاز می‌کنیم.  سالور درباره احتمال حضور این فیلم سینمایی در سی‌وهفتمین جشنواره ملی فیلم فجر گفت: فیلمنامه «سه کام، حبس» ظرفیت رقابت در جشنواره فیلم فجر را دارد؛ اما باید دید که ساخت این فیلم چه میزان به طول می‌انجامد.

همچنین محمدرضا مصباح؛ تهیه‌کننده فیلم سینمایی «دوطبقه روی پیلوت» در توئیتر خود از آخرین مراحل نهایی صداگذاری این فیلم خبر تهیه کننده فیلم سینمایی «دوطبقه روی پیلوت» به کارگردانی ابراهیم ابراهیمیان که با حواشی مختلفی در این ایام روبرو بود، در توئیتر خود درباره آخرین وضعیت این فیلم سینمایی نوشت:

فیلم سینمایی «دوطبقه روی پیلوت» به کارگردانی دوست خوبم ابراهیم ابراهیمیان و با هنرمندی جواد عزتی، سعید آقاخانی، حمید آذرنگ و بهدخت ولیان مراحل نهایی صداگذاری توسط امیرحسین قاسمی را طی می کند. دوستان عزیزم ؛منتظر فیلمی متفاوت باشید.

در این هفته و پس از دو دهه با حکم مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، امیر اسفندیاری از معاونت امور بین‌الملل این بنیاد رفت. وی بلافاصله با حکم رئیس سازمان سینمایی به عنوان مشاور وی در امور بین‌الملل معرفی شد

همچنین با اعلام روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، با حکم علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، «رائد فریدزاده» به عنوان معاون امور بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد. فریدزاده متولد 1357 شهر مشهد است. در رشته اقتصاد نظری، ادبیات آلمانی، ادبیات تطبیقی و فلسفه در دانشگاه‌های تهران، وین و برلین تحصیل کرده است و پس از اخذ دکتری در رشته ادبیات و فلسفه از دانشگاه فرای برلین و همکاری پژوهشی با موسسه تحقیقاتی مطالعات آسیایی آن دانشگاه، به عنوان عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی به تدریس و پژوهش مشغول است. فریدزاده از سال 1392 مدیریت مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه و از 1393 ریاست کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید بهشتی را بر عهده دارد. همکاری با انجمن سینمای جوان، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و بنیاد سینمایی فارابی در بخش بین الملل و جشنواره‌ای از دیگر فعالیت‌های وی به شمار می‌رود. فریدزاده هم اکنون عضو شورای پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی و عضو شورای پروانه ساخت فیلم‌های بلند استان خراسان رضوی است.

رییس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری هم در احکامی اعضا، نایب رئیس و دبیر شورای عالی بین‌الملل سینمای ایران را منصوب کرد. در این میان اسامی معاونان پیشین و جدید بین‌الملل فارابی هم به چشم می خورد.

محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان طی احکامی امیر اسفندیاری، ایرج تقی‌پور، نادر طالب‌زاده و سیدرضا میرکریمی را به عنوان اعضای حقیقی و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مهدی یزدانی مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری، سید محمدمهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سید صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوان و رائد فریدزاده معاون امور بین الملل بنیاد سینمایی فارابی را به عنوان اعضای حقوقی این شورا منصوب کرد. در احکام دیگری نیز علیرضا تابش به عنوان نایب رئیس و رائد فریدزاده به عنوان دبیر شورای عالی بین الملل سینمای ایران منصوب شدند.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش هم، درباره جلسه این هفته این شورا گفت: در جلسه دوشنبه 17 اردیبهشت‌ماه قرارداد فیلم سینمایی «خاله قورباغه» بعد از فیلم سینمایی «چهارراه استانبول» و فیلم سینمایی «پشت دیوار سکوت» بعد از «خاله قورباغه»  در سرگروه آزادی ثبت شد. وی ادامه داد: همچنین قرارداد فیلم سینمایی «دشمن زن» در گروه ماندانا بعد از فیلم سینمایی «تگزاس» ثبت شد.  سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره طرح اکران ماه مبارک رمضان و رأی‌گیری مسئولیت اعضای شورای صنفی نمایش بیان کرد: درباره این موضوعات در جلسه امروز تصمیم‌گیری نشد و به هفته آینده موکول شد.

كانون کارگردانان سینمای ایران هم طی نامه‌ای به رئیس سازمان سینمایی خواستار بازگشت بخش بین المللی به جشنواره فیلم فجر و ادغام این دو جشنواره همچون گذشته شد.

متن نامه شورای مرکزی کانون کارگردانان سینما خطاب به رئیس سازمان سینمایی به شرح زیر است:

«همانطور که مستحضرید زمانی که جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در کنار جشنواره ملی شکل گرفت، هدفش جذب مخاطبان غیر ایرانی جهت  معرفی بیشتر و بهتر سینمای نوین ایران به جهان بود. همچنین این جشنواره توانست با نمایش آثار مطرح سینمای جهان طیف وسیعی از دانشجویان و تماشاگران حرفه‌ای سینما را به خود جذب کند. صف‌های طویلی که برای دیدن فیلم‌های خارجی در سرمای بهمن ماه هر سال مقابل سینما عصر جدید تشکیل می‌شد، همچنان در تاریخ این جشنواره و اذهان دوستداران سینما زنده است.

اما با گذشت چهاردوره از جدایی بخش بین‌المللی از بخش ملی جشنواره فیلم فجر، حالا با قاطعیت می‌توان گفت جشنواره جهانی فجر نتوانسته نقش هنری و تاریخی خود را جهت معرفی و یا ارتقاء جایگاه سینمای ایران در سطح جهانی به خوبی ایفا کند و تاثیر خروجی آن بر جریان تولید و پخش و نمایش آثار سینمای ایران چندان محسوس نیست.

بی تردید و به شهادت علاقه‌مندان سینمای ایران، جشنواره بین المللی فیلم فجر با تمام کاستی‌هایش موثرتر از جشنواره مستقل جهانی فجر فعلی عمل می‌کرد، چون در روال گذشته  نگاه جامعی حاکم بود که تمامی فیلم‌های خوب سینمای ایران را برای مخاطبان ایرانی و غیر ایرانی به نمایش می‌گذاشت؛ اما به نظر می‌رسد جشنواره جهانی فعلی در راستای تفکری است که قصد دارد بازار جهانی تنها با بخشی خاص و محدود از سینمای ایران مرتبط باشد و به هر دلیل مثبت و یا منفی، این بازار وسیع با کلیت سینمای ایران روبرو نشود.

بدون شک این قطع ارتباط سینمای ایران با بازار جهانی در درازمدت موجب منزوی شدن سینمای ایران در عرصه جهانی خواهد شد. از طرف دیگر بازار جهانی فعلی بیشتر به محلی جهت حضور میهمانان داخلی تبدیل شده تا میهمانان خارجی و مفهوم اصلی بازار فیلم از دست رفته است.

با توجه به نکات ذکر شده و با توجه به نارسایی‌های دیگری که در اداره این جشنواره دیده می‌شود و

همچنین تقارن زمانی آن با جشنواره‌های جهانی و معتبر دیگر ، که برجشنواره ما سایه افکنده، کانون کارگردانان سینمای ایران از جنابعالی به عنوان ریاست سازمان سینمائی تقاضا دارد شرایط را برای بازگشت بخش بین المللی به جشنواره فیلم فجر امسال مهیا کنید.

از آن جائی که جشنواره فیلم فجر جشنواره‌ای دولتی و شناخته شده است و امسال هم در چهلمین سال پیروزی انقلاب هستیم، شایسته است بخش بین‌المللی این جشنواره فعال‌تر از گذشته بکوشد تا مهمانان خارجی شایسته و موثر دعوت شده از جشنواره‌ها و بازارهای معتبر جهانی، بتوانند شاهد نمایش همه فیلم‌های تولیدی یکسال اخیر سینمای ایران باشند، که مطمئناً با توجه به زمان مناسب برگزاری این جشنواره در بهمن ماه تاثیر بسیار بیشتری در اعتلای بین المللی سینمای ایران خواهد داشت.»

تازه ترین آمار فروش فیلم‌های روی پرده نیز در پایان سومین هفته از اردیبهشت ماه ٩٧ به شرح زیر است:

«مصادره»/ ۵۱ سالن/ ۵۸ روز/ ۱۴ میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان

«لاتاری»/ ۷۸ سالن/ ۵۸ روز/ ۱۳ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان

«به وقت شام»/ ۶۵ سالن/ ۵۸ روز/ ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون

«لونه زنبور»/ ۵۸ سالن/ ۵۸ روز/ ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون

«فیلشاه»/ ۸۸ سالن/ ۵۸ روز/ ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«تگزاس»/ ۹۶ سالن/ ۲۳ روز/ ۵ میلیارد و ۲۵ میلیون تومان

«خرگیوش»/ ۵ سالن/ ۵۸ روز/ ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان

«عصبانی نیستم!»/ ۵۴ سالن/ ۹ روز/ ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان

«چهارراه استانبول»/ ۵۶ سالن/ ۹ روز/ ۷۹۰ میلیون تومان

«فِراری»/ ۵ سالن/ ۵۸ روز/ ۶۲۰ میلیون تومان

«خجالت نکش»/ ۵۲ سالن/ ۹ روز/ ۴۸۵ میلیون تومان

«خوک»/ ۲۴ سالن/ ۹ روز/ ۲۲۰ میلیون تومان

«آن‌سوی ابرها»/ ۱۱ سالن/ ۹ روز/ ۵۵ میلیون تومان

«جشن دلتنگی»/ ۲۳ سالن/ ۹ روز/ ۵۰ میلیون تومان



٠٨:٠٨ - شنبه ٢٢ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٩٢٤٥    /    تعداد نمایش : ١٤٥







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است