جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

چهارشنبه 14 شهریور در اصفهان ؛

سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به کار خود پایان داد

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان ، پس از پخش سرود ملی و قرائت قرآن کریم توسط اکبر دسترنج قاری نوجوان، گروه سرود نوجوانان شمس سرودهای خاطره انگیزی را اجرا کردند. اجرای اولین بخش استندآپ کمدی توسط فرامرز قلیچ خانی با محتوای شوخی با عناوین فیلم های جشنواره از دیگر بخش های این مراسم بود. در ادامه هومن حاجی عبداللهی مجری مراسم با تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران و آغاز دهه چهارم فعالیت جشنواره بین المللی فیلم های بین المللی کودکان و نوجوانان گفت: خیلی خوشحالم که در این جمع حضور دارم. اگر روزی قرار باشد تهران زندگی نکنم، قطعا اصفهان را برای زندگی انتخاب خواهم کرد. مردم این شهر بسیار خونگرم، زحمتکش و عزیز هستند.

در ادامه بهمن نورایی که در بخش اجرای بین الملل حاجی عبداللهی را همراهی می کرد، به هنرمندان بین الملل جشنواره خوشامد گفت.

رضاداد: نوجوانان جهان خود را در دنیای هنر جست و جو می کنند

دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در آیین اختتامیه این رویداد بیان کرد: نوجوانان جهان خود را در زبان و هنر هنرمندان جست و جو می کنند تا هنجارهای جامعه را تمرین و مشق همزیستی و زندگی اجتماعی را تجربه کنند.

دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در آیین اختتامیه این رویداد گفت: روزها و سال ها با شتاب می گذرند. ستاره های دنباله دار رد می شوند. مشکلاتی به چشم می آیند و مشکلاتی از سر باز می شوند. آدم هایی به چشم می آیند و آدم هایی از چشم می افتند. در این میان ما قشری سرشار از ایده و خلاقیت پشت خط شروع آماده ایم؛ مملو از شادی و شادابی، تشنه دیده شدن و شنیده شدن.

وی افزود: ما نوجوانیم و تا بی نهایت وقت نداریم. تا بی نهایت نوجوان نمی مانیم. نوجوانی بخشی از مسیر پر تلاطم و حساس زندگی ماست. گروهی هستیم که گاهی نادیده گرفته می شوند و گاهی هدف هایشان لای دست و پا گم می شود. ما پله ای حساس از کودکی به جوانی هستیم. در تلاشیم برای کسب اعتماد و فرصت از جامعه و مسئولان. این راه دشوار برای ما زمانی زیباست که به ما مسئولیتی داده و اعتماد و فرصت ایجاد شود.

رضاداد همچنین خاطر نشان کرد: زمانی که حس ارزشمند بودن در همه ما شکل بگیرد، درست است که هیجانات و اخلاق خاص خودمان را داریم، اما همه دارای یک هدف هستیم و آن پیشرفت است.

وی با بیان این که تمام مسائل نوجوانان در کلاس درس خلاصه نمی شود، عنوان کرد: لازمه پیشرفت توجه همگانی ما به کودکان و نوجوانان است؛ توجه خانواده، جامعه، مسئولان و هنرمندان. زیرا ما جهان خود را در زبان و هنر هنرمندان جست و جو می کنیم تا هنجارهای جامعه را تمرین و مشق همزیستی و زندگی اجتماعی را تجربه کنیم.

مشاور ارشد سازمان سینمایی عنوان کرد: ما جوانان فردا و بزرگسالان پس فردا هستیم و مگر شعار جشنواره این نیست که آن ها ارزشمندترین سرمایه هایی اجتماعی اند؟! پس بیش از این که دیر شود، ما را ببینید، بشنوید و بخوانید.

دبیر جشنواره ادامه داد: آمده بودم به رسم معمول گزارشی از برگزاری جشنواره تقدیمتان کنم. به ویژه می خواستم از شور و شوق و مشارکت مردم در برگزاری این دوره در سراسر کشور بگویم. اما دو روز پیش در جمع نوجوانانی بودم که من را مامور کردند پیام آن ها را به خودم، شما و همه هنرمندان، سینماگران و مسئولین برسانم. گمان می کنم شما هم از شنیدن این پیام خوشنودتر شدید که به قول وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی شنیدن اولین گام برای گفت و گو کردن است. 

نوروزی: جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان رنگ متفاوتی به اصفهان بخشید

قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان نیز در ادامه گفت: وقتی در شورای سیاستگذاری برای جشنواره سی و یکم تعیین هدف می کردیم، آرزویمان تحقق این اهداف بود و حالا باید بگویم این اهداف اجرایی شده است. جشنواره امسال با حضور پرشور کودکان و نوجوانان و خانواده از همه مناطق شهر و استان اصفهان و هنرمندان برگزار شد و همه در برگزاری هرچه بهتر سهمی اساسی داشتند. بنابراین به هنرمندانی که از سراسر ایران به اصفهان آمدند و به همه کودکان و نوجوانانی که سرمایه های استان اصفهان و کشور هستند، افتخار می کنیم.

وی افزود: با این که طرح چهارباغ هنوز تمام نشده است، اما برنامه های جنبی ثابت کرد چقدر مردم پرشور از این رویداد استقبال کرده اند. وقتی تصاویر گذر فرهنگی چهارباغ را دیدم بسیار خوشحال شدم از این که استقبال و هیجان در سراسر آن آشکار بود و این به معنای موفقیت جشنواره است.

شهردار اصفهان خاطر نشان کرد: اصفهان باید شاد و پر انرژی باشد. اصفهان شهری دانش محور و هنر محور است و با این امکانات و ظرفیت هنری آینده ای درخشان خواهد داشت و امیدواریم این شادی در همه جای شهر حاکم شود. طی دو روز گذشته جشنواره ها و کنگره های بین المللی زیادی در اصفهان در جریان بود و این یعنی پویایی فرهنگ و هنر در این شهر. این یعنی که اصفهان می تواند به مرکز جشنواره ها تبدیل شود.

نوروزی با ابراز خرسندی از این که دیدگاه های هنرمندان اصفهان در جشنواره اجرایی شده است، بیان کرد: هنرمندان اصفهان در گذشته از این که چرا نظراتشان در این رویداد در نظر گرفته نمی شود و خوشحالم که طی یک سال گذشته با همفکری که با هم داشتیم، این گلایه شان برطرف شد.

وی با ابراز امیدواری از این که جشنواره دارای دبیرخانه دائمی در اصفهان شود، عنوان کرد: امیدوارم جشنواره همچون تهران، در اصفهان نیز دارای دبیرخانه دائمی شود و بتوانیم با حضور هنرمندان و مردم در تئاترها، نمایش ها و سالن های سینما به ارتقای هنر کمک کنیم. جشنواره سی و یکم حال و هوا و رنگ متفاوتی به اصفهان داد و این شهر را به جهان معرفی کرد. وقتی رسانه ها را می دیدم و با خبرنگاران بین المللی صحبت می کردیم، موفقیت های این رویداد برایم ثابت می شد. امیدوارم کودکان و نوجوانانی که جشنواره متعلق به آن هاست، افتخار اصفهان باشند. شهری که با قامتی راست بر بلندای تاریخ ایستاده است و با امید، تلاش و پشتکار است.

در ادامه با حضور هیات داوران جایزه زنده یاد زاون قوکاسیان و شهردار اصفهان روی صحنه، جایزه ویژه این بخش را اهدا کردند.

در بخش بعدی با حضور پوران درخشنده، امیرحسین صدیق و مریم سعادت جوایز بخش آثار بلند داستانی سینمای ایران اهدا شد.

سیده زینب موسوی دومین بخش استندآپ کمدی اختتامیه را اجرا و با شخصیت های کارتون های نوستالژیک شوخی کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: باید طعم ایران را در سینمای کودک و نوجوان بیشتر بچشیم

در ادامه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا رضاداد دبیر جشنواره برای اهدای تندیس زرین شهید بهنام محمدی روی سن رفتند.

صالحی بیان کرد: خوشحالیم که بار دیگر جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در اصفهان، سرزمین هنر برگزار می شود، منطقه ای که در گستره و تنوع محصولات و سابق هنری و هم در دانش و مکتب هنری اگر نگوییم بی نظیر، حتما در جهان کم نظیر است. 

وی افزود: سینمای کودک و نوجوان از جهات مختلف بخش مهم سینمای ایران است. اول اینکه 18 میلیون مخاطب کودک و نوجوان دارد. این سینما می تواند این گروه را در یادگیری، سرگرمی و هزاران امر دیگر کمک کند. این سینما می تواند راه بزرگسالان را به سینما باز کند. علاوه بر این که امروز مسائل جدیدی نیز رخ داده است. کارشناسان وزارت آموزش و پرورش می گویند از میان کودکان و نوجوانان ایرانی، 8 میلیون روزانه 6 ساعت از وقت خود را سرگرم فضای مجازی هستند. همچنین 70 درصد آن ها به فیلم های بزرگسالان علاقه مند هستند. این یعنی خوراک لازم را برای این گروه سنی آماده نکرده ایم.

وی ادامه داد: سینمای کودک و نوجوان بعد از انقلاب دوران خوبی را سپری کرده است. در حال حاضر بیش از 200 فیلم بعد از این دوران ساخته شده است. این یعنی قدم های مهمی در این حوزه برداشته ایم که البته کافی نیست. در یکسال گذشته اتفاقات خوبی در این سینما رخ داده است. فروش فیلم های کودک و نوجوان از نیمه دوم سال گذشته تا امروز ارقام خوبی را نشان می دهد و تعداد این فیلم ها نیز بیشتر شده است.

وزیر ارشاد خاطر نشان کرد: در حوزه اقتصاد سینمای کودک و نوجوان نیز این که در هر دوره اکران یک فیلم متعلق به این سینما وجود دارد، اتفاق خوبی است. این که در تفاهم نامه سازمان سینمایی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار است همه سالن های کانون آماده سازی برای نمایش فیلم های کودک شوند، اتفاق خوبی است.

صالحی با اشاره به اهمیت نهادسازی در سینمای کودک و نوجوان بیان کرد: چند نهاد در حال ایجاد است. در حال حاضر تشکل غیر دولتی حمایت از سینمای کودک و نوجوان شکل گرفته و مراحل پایانی ثبت خود را طی می کند. در زمینه پخش نیز شکل گیری نهادی تخصصی در آینده ای نزدیک فرصتی ایجاد می کند تا توزیع و پخش سینمای کودک و نوجوان ماهرانه تر باشد. همچنین نیاز است قطب های سینمای کودک و نوجوان در کنار تهران ایجاد شود و یکی از آن ها اصفهان است که امسال سه فیلم تولید شده در بخش مسابقه داشت. این موارد دستاوردهای سال گذشته تاکنون است.

وی با اشاره به افق دید جشنواره تا دوره سی و دوم بیان کرد: استفاده از ادبیات و فرهنگ اقوام ایرانی در سینمای کودک و نوجوان باید ظهور و بروز یابد. طعم ایران را باید در سینمای کودک و نوجوان بیشتر بچشیم. رویکرد دوم فرصت سازی برای سینمای انیمیشن است. اینکه اکنون 5 فیلم انیمیشن در حال تولید است، خبر خوبی است. رویکرد سوم از ظرفیت این گروه سنی باید بیشتر استفاده کنیم. فضای فناوری های جدید با سوژه های خلاقانه می تواند فرصت های جدید ایجاد کند. کودک باید احساس کند تولیدات داخلی می تواند جذابیت های مشابه تولیدات خارجی داشته باشد.

وزیر ارشاد عنوان کرد: از همه کسانی که مهمانان این جشنواره را میزبانی کردند، تشکر می کنم. از مسئولان شهر اصفهان، همکاران سازمان سینمایی، برگزار کنندگان جشنواره و به ویژه هیات های داوری در بخش های مختلف.

در ادامه بخش دیگری از جوایز اهدا شد و «لویی» استندآپ کمدین سوم این مراسم به روی سن آمد.

مجری مراسم به حضور دانش آموزان شین آباد و بچه های منطقه زلزله زده سرپل ذهاب اشاره کرد. در ادامه جایزه ویژه یونیسف به سجاد اسماعیلی برای بازیگر فیلم «لکنت» بهترین بازیگر نوجوان جشنواره اهدا شد.

همچنین به دلیل ترویج مفهوم صلح و دوستی میان کودکان جایزه دوم یونیسف به محمدرضا حاجی غلامی برای فیلم «جمعه گل» اهدا شد.

جایزه اصلی یونیسف به دلیل اتخاذ نگاه عمیق به مسائل کودک و نوجوان و دیدگاه دغدغه مند کارگردان در پرداختن به مساله آموزش کودکان و سوادآموزی به امیر مشهدی عباس برای کارگردانی فیلم «دوچ» اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه سیفژ نیز به فیلم «خانه» به کارگردانی جانگ وو کیم از کره جنوبی اهدا شد.

در ادامه کلیپی از دیدار نمایندگان یونیسف با پذیرفته شدگان دومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان در ایام جشنواره پخش شد.

با حضور هیات داوران بخش پویانمایی بین الملل جوایز این بخش اهدا شد.

مهر علیزاده: اصفهان سینما را به افتخارات خود اضافه کرده است

محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان در ادامه مراسم بیان کرد: بابت این که اصفهان سال هاست جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان را به شایستگی میزبانی می کند، به مردم این شهر تبریک می گویم. این شهر توانسته افتخارات خود را در ادبیات، شعر، موسیقی، صنایع دستی و همه هنرها را در طول تاریخ به رخ بکشد. امروز سینما را نیز به افتخارات خود اضافه کرده است. امیدوارم در آینده ای نزدیک با ارتقای بیشتر سطح جشنواره این رویداد در بعد بین المللی به جایگاه اول تبدیل شود. فیلمسازی و توجه به کودکان و نوجوانان یک افتخار است. باید ایران عزیزمان را به دنیا بشناسانیم و آنچه لایق شخصیت ایران و ایرانی است را به دنیا معرفی کنیم.

وی افزود: به همه هنرمندان، داوران و مهمانان بین المللی خوشامد می گویم و هر حمایتی که لازم باشد را در طول سال برای برگزاری بهتر این جشنواره انجام خواهیم داد.

اهدای جایزه بهترین بازیگر زن «آسیاپاسیفیک» به ثریا قاسمی/امانت بین المللی به صاحبش رسید

در ادامه امیر اسفندیاری مشاور بین الملل سازمان سینمایی با اشاره به حضورش در جشنواره آسیاپاسیفیک گفت: من به همراه رسول صدرعاملی چند روز گذشته در این جشنواره شرکت کردیم. سه جایزه این جشنواره به سینمای ایران شامل فیلم های «آپاندیس» جایزه ویژه هیات داوران را برای امیرعلی دانایی و حسین نمازی و بهترین بازیگر زن به ثریا قاسمی «ویلایی ها» اهدا شد.

او از ثریا قاسمی دعوت به حضور روی سن کرد. همچنین به دعوت حاجی عبداللهی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی نیز روی سن آمد.

ثریا قاسمی: این جایزه قصه دارد

ثریا قاسمی که برای دریافت جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره «آسیاپاسیفیک» برای ایفای نقش در «ویلایی ها» روی سن رفته بود، بیان کرد: این جایزه قصه دارد. قصه زن جهان است. قصه ستمی که زنان، مادران و خواهران می کشند و اسیر جاه طلبی و جنگ افروزی هستند. زنان جهانی که در قاب پنجره جهان به انتظار ایستاده اند با چشمانی نم‌دار به افق دور می نگرند که آیا عزیزانشان برمی گردند یا نه؟! فیلم «ویلایی ها» که جایزه اش را اکنون می گیرم، به نویسندگی و کارگردانی یک بانو تولید شده و لازم است از منیره قیدی یاد کنم. از سعید ملکان نیز تشکر می کنم که فرصت داد این فیلم زیبا، لطیف و سالم ساخته شود.

وی افزود: ما فیلم «دوچ» را برای جشنواره اصفهان آورده ایم. فیلمی ساده، بی تکبر و بی تکلف که به سرپرستی امیرمشهدی عباس به سرانجام رسیده است و درخواست سالن های بسیاری دارم تا بچه های ما بتوانند فیلم خوب ببینند. من جایزه ام را تقدیم کودکان و نوجوانان این جشنواره می کنم. زیرا آن ها افتخار این جشنواره هستند.

در ادامه جوایز بخش های مختلف جشنواره اهدا شد. همچنین بخش چهارم اجرای استندآپ کمدی بخش بعدی این مراسم بود.



٠٧:٤٢ - پنج شنبه ١٥ شهريور ١٣٩٧    /    شماره : ٧١٨٤٤    /    تعداد نمایش : ٩٢







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است