سه شنبه ٠٤ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

یك هفته با دو جشن

سینمای نو > سرویس سینما    

یك هفته با دو جشن

مونا انوری‌زاده

در سومین هفته از سومین ماه تابستان 97 بیستمین جشن بزرگ خانه سینما و همین طور اختتامیه سی‌ و یكمین جشنواره بین‌المللی فیلم كودكان و نوجوانان برگزار گردید. بیستمین جشن سینمای ایران از ساعت ۲۰:۳۰ روز 14 شهریور با اجرای محمدرضا شهیدی‌فرد و حضور جمعی از هنرمندان بدون حواشی دنباله‌دار در تالار وحدت برگزار شد كه فهرست برگزیدگان آن به شرح زیر بود؛

بهترین فیلم: بدون تاریخ، بدون امضا

بهترین کارگردانی: وحید جلیلوند (بدون تاریخ، بدون امضا)

بهترین فیلمنامه: وحید جلیلوند و علی زرنگار (بدون تاریخ، بدون امضا)

بهترین بازیگر نقش اول مرد: حامد بهداد ( سد معبر)

بهترین بازیگر نقش اول زن: غزل شاکری (سارا و آیدا)

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: نوید محمدزاده (بدون تاریخ، بدون امضا)

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: زکیه بهبهانی (بدون تاریخ، بدون امضا)

بهترین تدوین: احمد مراد پور (سارا و آیدا)

بهترین موسیقی متن: پیمان یزدانیان (خوک)

بهترین فیلمبرداری: مسعود سلامی (خفه‌گی)

بهترین طراحی صحنه: حجت اشتری (سد معبر)

بهترین طراحی لباس: نگار نعمتی (خوک)

بهترین صداگذاری: علیرضا علویان (به وقت شام)

بهترین صدابرداری: رشید دانشمند (پل خواب)

بهترین چهره پردازی: مهرداد میرکیانی (خوک)

بهترین جلوه های ویژه میدانی: محسن روزبهانی (به وقت شام)

بهترین جلوه های ویژه بصری: فرید ناظر فصیحی (چهار راه استانبول)

بهترین مستند بلند: آزاده موسوی و کوروش عطایی (در جستجوی فریده)

بهترین فیلم مستند نیمه بلند: ارد عطارپور (پرسپولیس-شیکاگو)

بهترین فیلم کوتاه: بچه خور (محمد کارت)

بهترین انیمیشن: حسین ملایمی (بدو رستم بدو)

در این هفته مراسم اختتامیه سی‌ویکمین جشنواره فیلم‌های کودک‌ونوجوان نیز با حضور جمعی از هنرمندان برگزار گردید و برندگان این جشنواره در بخش سینمای ایران به شرح ذیل شناخته شدند.

بخش سینمای ایران

بهترین فیلم پویانمایی کوتاه: فیلم «باربر» به کارگردانی داریوش اسکویی

بهترین فیلم کوتاه داستانی: فیلم «مارلون» به کارگردانی درناز حاجی‌ها

بهترین بازیگر کودک: به طور مشترک سجاد اسماعیلی برای بازی در فیلم «لکنت» و «سامیار محمدی» برای بازی در فیلم تپلی

تقدیر بازیگری: مرتضی حسینی برای بازی در فیلم «سوم شخص غایب»

بهترین فیلمنامه: میترا تیموریان و غلامرضا رمضانی برای فیلم «ضربه فنی»

بهترین کارگردانی: محمدرضا حاجی غلامی برای فیلم «لکنت»

بهترین فیلم سینمایی کودک: «پاستاریونی» به تهیه کنندگی بیتا منصوری

بهترین فیلم نوجوانان: فیلم ضربه فنی به تهیه کنندگی غلامرضا رمضانی

جایزه ویژه هیئت داوران: به طور مشترک برای فیلم‌های «آخرین داستان» به کارگردانی اشکان رهگذر و فیلم «لکنت» به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی

جایزه ویژه زاون قوکاسیان: فیلم «ضربه فنی» به کارگردانی غلامرضا رمضانی

آثار داستانی سینمای ایران

بهترین فیلمنامه بلند داستانی: شریف کاظمی و رضا آقایی برای نگارش فیلم «عینک»

بهترین کارگردانی: به خانم پرنیا کاظمی برای فیلم »بُروا»

بهترین تهیه‌کنندگی: به مهرداد مجیدی برای تهیه کنندگی فیلم «بُروا» رسید.

جایزه شهید بهنام محمدی: سعید حاجی غلامی برای فیلم کوتاه «جمعه گل»

آثار مسابقه‌ای سینمای کودکان و نوجوان ایران:

بهترین فیلم کودک: «پاستاریونی» به تهیه کنندگی بیتا منصوری

بهترین فیلم نوجوانان: «ضربه فنی» به تهیه کنندگی غلامرضا رمضانی

در این هفته از عرصه تولید در سینما هم خبر رسید كه فیلم «مِشمِشه» به نویسندگی و کارگردانی شاهد احمدلو و تهیه‌کنندگی علی یاور در حال حاضر در آخرین مراحل فنی قرار دارد و به زودی آماده نمایش می‌شود. ساخت موسیقی این فیلم که قرار بود توسط زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر انجام شود پس از درگذشت این هنرمند در نهایت به ستار اورکی سپرده شد. به تازگی نیز این آهنگساز ساخت موسیقی را به پایان رسانده است. تدوین، صداگذاری و میکس فیلم نیز به ترتیب توسط کاوه ایمانی و سامان شهامت به پایان رسیده و این روزها مراحل فنی تصحیح نور، رنگ و جلوه‌های ویژه بصری توسط علی تصدیقی در سییرا استودیو در حال انجام است.

در این فیلم ناصر طهماسب دوبلور و گوینده پیشکسوت سینما و تلویزیون روی یکی از شخصیت‌های این فیلم صحبت می کند. طهماسب در «مِشمِشه» جای شخصیت یک تهیه‌کننده که در طول فیلم هیچ تصویری از او نمی‌بینیم و فقط صدای وی شنیده می‌شود، صحبت کرده است.

پوریا شکیبایی، سحر صباغ‌سرشت، بابک نوری، احمد یاوری‌شاد، محسن دلیخون، شهریار حیدری، بهناز توسلی، نسیم فروغ، مهران آتش‌زای، احسان بابازاده، فرید شهریاری، رعنا چشم‌آذر، امین علی شهسواری، محمدرضا داودنژاد، فاطمه شکری و حسن رضایی بازیگران این فیلم هستند.

«مِشمِشه» یک طنز موقعیت است و داستان یک گروه فیلمبرداری را روایت می‌کند که در حال ساخت فیلمی هستند. آنان برای چند سکانس از فیلم احتیاج به یک خر دارند و همین امر کل

گروه را با ماجراهای مختلفی مواجه می‌کند... .

فیلم سینمایی «طلا» به کارگردانی پرویز شهبازی و تهیه‌کنندگی رامبد جوان و محمد شایسته هم این روزها مراحل فنی را پشت سر می‌گذارد. پرویز شهبازی به تازگی تدوین فیلم را به پایان رسانده و به زودی سایر مراحل فنی فیلم آغاز می‌شود. طبق اعلام محمد شایسته یکی از تهیه‌کنندگان فیلم، «طلا» بدون حضور در جشنواره فیلم فجر برای اکران عمومی در سال جاری آماده نمایش می‌شود.

نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی، هدی زین العابدین، احترام برومند و مهرداد صدیقیان بازیگران اصلی «طلا» هستند.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «سلام علیکم حاج آقا» (چشمان فرشته) به نویسندگی و کارگردانی حسین تبریزی هم با انجام تست گریم نهایی بازیگران از چهارشنبه ۱۴ شهریورماه در تهران آغاز شد. فیلمبرداری این اثر سینمایی در تهران انجام می‌شود و تمامی لوکیشن‌ها نیز انتخاب شده است. در چند روز گذشته جلسات دورخوانی فیلمنامه این فیلم همراه با بازیگران و کارگردان انجام شده است. فیلم جدید حسین تبریزی یک کمدی اجتماعی است. حمید گودرزی، لیلا اوتادی، علی صادقی، رز رضوی، زهرا جهرمی، سوسن پرور، ارژنگ امیرفضلی، مهران رجبی، بیتا عالمی، هلیا آهنگری، امین چنارانی، علی بنایی، اشکان قاسمی، شیوا خسرومهر، بهنوش بختیاری، مریم کاویانی و با حضور محمدرضا شریفی‌نیا و پوریا پورسرخ بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

دیگر عوامل پشت دوربین «سلام علیکم حاج آقا» عبارتند از تهیه‌کننده: محمدرضا محمدی، سرمایه‌گذار: میثم آهنگری، مدیر فیلمبرداری: فرخ مجیدی، صدابردار: فرهاد تبریزی، طراح گریم: محسن موسوی، مدیر تولید: مجتبی متولی، تدوین: روزبه کلباسی، صداگذار: محمود موسوی‌نژاد، طراح صحنه و لباس: شیرین بوریایی‌دوست، بازنویسی فیلمنامه: علی حسینی، حسن عطارها و ...

هادی انباردار تهیه کننده فیلم «ماهی و برکه» به کارگردانی علی براتی هم درباره آخرین وضعیت تولید این اثر سینمایی گفت: به تازگی فیلمبرداری بخش ایران «ماهی و برکه» به پایان رسیده است و در تدارک سفر به یکی از کشورهای همسایه برای ضبط بخش های خارجی آن هستیم. در قصه، کشور فرانسه متصور شده است اما با توجه به گرانی دلار و شرایط اقتصادی در حال تحقیق روی یکی از کشورهای همسایه هستیم و هفته آینده فیلمبرداری این بخش ها را آغاز می کنیم. وی با بیان اینکه همزمان حسن حسن دوست تدوین بخش های ایران را آغاز کرده است اما تدوین به صورت جدی پس از پایان فیلمبرداری به طور کامل آغاز می شود، عنوان کرد: این روزها مشغول مذاکره با چند نفر برای ساخت موسیقی و انجام کارهای صداگذاری هستیم.

به گفته وی ، «ماهی و برکه» برای حضور در سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر آماده می شود.

انباردار در پایان بیان کرد: ۲ فیلمنامه سینمایی آماده در دست دارم اما هنوز ساخت آنها قطعی نشده است.

این فیلم به زندگی مخترعی با نام علی یزدانی در سه دوره کودکی، نوجوانی و جوانی می پردازد. این مخترع در مسیر ساخت اختراعش دچار چالش هایی می شود که برای خانواده و اطرافیانش دردسرهایی را ایجاد می کند. بازیگران این فیلم سینمایی عبارتند از سعید آقاخانی، بهناز جعفری، علیرضا استادی، میرطاهر مظلومی، مهسا هاشمی، عبدالباسط رضایی، مهرناز احدیان، ساغر کیان راستی و امیررضا فرامرزی، مهدی فقیه و مهرانه به نهاد.

پیش تولید فیلم سینمایی «تیغ و ترمه» به تهیه کنندگی علی قائم مقامی و نویسندگی و کارگردانی کیومرث پوراحمد هم به تازگی در سکوت خبری آغاز شده است. براساس برنامه‌ریزی های انجام گرفته، فیلمبرداری این فیلم با انتخاب کامل عوامل پشت دوربین و گروه بازیگران بزودی در تهران آغاز خواهد شد. برخی از لوکیشن های فیلم نیز تاکنون انتخاب شده است. براساس شنیده‌ها پژمان بازغی و هومن برق نورد بازیگرانی هستند که به تازگی حضورشان در این فیلم سینمایی قطعی شده است. با قطعی شدن حضور بازغی و برق نورد، گروه این روزها مشغول مذاکره با سایر بازیگران پروژه هستند. این فیلم اولین تجربه همکاری بازغی و برق نورد با کیومرث پوراحمد محسوب می شود.

«تیغ و ترمه» با مضمونی حادثه ای و اجتماعی قرار است برای حضور در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر آماده نمایش شود. فیلمنامه این فیلم سینمایی در زمان دریافت پروانه ساخت با اصلاحاتی مواجه شد که در نهایت سازندگان با رفع آنها موفق به دریافت پروانه ساخت شدند. از میان عوامل پشت دوربین «تیغ و ترمه» نیز تاکنون حضور علیرضا زرین دست به عنوان مدیر فیلمبرداری و مهران ملکوتی به عنوان مدیر صدابرداری قطعی شده است.

فیلم سینمایی «بی تار» به کارگردانی جمیل رستمی و تهیه کنندگی سیدحامد حسینی هم با دریافت پروانه ساخت به تازگی وارد مرحله پیش تولید شده است. براساس برنامه ریزی های انجام گرفته، پس از انتخاب کامل عوامل پشت دوربین و بازیگران این فیلم از اوایل مهرماه وارد فاز فیلمبرداری خواهد شد. فیلمبرداری این فیلم در شهر سنندج و مرزهای اطراف آن انجام می شود و برخی از لوکیشن ها نیز تاکنون انتخاب شده است.

فیلمنامه «بی‌تار» به نویسندگی مشترک جمیل رستمی و پژمان تیمورتاش مضمونی اجتماعی دارد و با محوریت شهر کردستان به نگارش درآمده است. از میان برخی از عوامل پشت دوربین این پروژه که تاکنون حضورشان قطعی شده می توان به محمود کلاری به عنوان مدیر فیلمبرداری، جهانگیر میرشکاری مدیر صدابرداری و عباس بلوندی به عنوان طراح صحنه و لباس اشاره کرد. به جز کلاری و میرشکاری که برای اولین بار با جمیل رستمی همکاری خواهند کرد، عباس بلوندی در فیلم پیشین این کارگردان با نام «چشم» حضور داشته است.«بی تار» حدود ۸-۹ بازیگر اصلی دارد. در حال حاضر مذاکره با بازیگران ادامه دارد و ظرف چند روز آینده لیست تمامی بازیگران این فیلم اعلام خواهد شد.جمیل رستمی در کارنامه خود ساخت فیلم های سینمایی «چشم»، «ژانی گه‌ل» و «مرثیه برف» را دارد. «بی تار» چهارمین فیلم بلند این کارگردان محسوب می شود.حامد حسینی تهیه کننده «بی تار» نیز پیش از این تهیه کنندگی فیلم های سینمایی «سرو زیر آب» ساخته محمدعلی باشه آهنگر و «مشت آخر» به کارگردانی مهدی فخیم زاده را برعهده داشته است.

حسن کلامی تهیه کننده فیلم سینمایی «لالاکن» به کارگردانی مصطفی قربان پور هم درباره آخرین وضعیت این اثر گفت: این فیلم آماده نمایش شده و قرار است در جشنواره های مرتبط با کودک به نمایش دربیاید اما ما هنوز متأسفانه نتوانستیم برای این اثر پخش کننده پیدا کنیم و مشغول رایزنی با دفاتر پخش هستیم. وی با بیان اینکه این روزها فیلم های کمدی سینماها را فراگرفته اند و سینماداران رغبت چندانی به نمایش فیلم های دیگر ندارند، اظهار کرد: به دلیل وجود این شرایط باید هر زمانی که نوبت پخش به آثار می دهند، اکران کنیم و به عبارتی حق انتخاب نداریم. از نظر من زمان مناسب اکران این اثر در زمان بازگشایی مدارس است تا دانش آموزان به همراه خانواده هایشان بتوانند به تماشای این اثر بنشینند.

مسعود ردایی تهیه کننده سینما هم با اشاره به پروژه «سال دوم دانشکده من» به کارگردانی رسول صدرعاملی گفت: پروانه نمایش این پروژه سینمایی به تازگی صادر شده است و به زودی شرایط برای اکران آن را فراهم می کنیم. وی تأکید کرد: کارهای اولیه برای اکران این فیلم صورت گرفته است و فکر می کنم که «سال دوم دانشکده من» اواخر مهر ماه در سینماهای کشور اکران شود. ردایی در پایان گفت: ترجیح دادیم این فیلم را به جای حضور در جشنواره فیلم فجر، هرچه سریعتر اکران عمومی کنیم.

علی مصفا، بابک حمیدیان، ویشکا آسایش، شقایق فراهانی، پدرام شریفی، نیلوفر خوش خلق، شیوا خسرومهر، مریم بوبانی و علیرضا استادی بازیگران این فیلم هستند. همچنین به جز بازیگران نامبرده، ٢٢ نفر از چهره های شناخته نشده نیز در این فیلم برای اولین بار به ایفای نقش می پردازند که در این میان سه نفر جزو بازیگران اصلی و مابقی در نقش های فرعی مقابل دوربین رفتند. «سال دوم دانشکده من» به نویسندگی پرویز شهبازی مضمونی اجتماعی دارد ولی خلاصه داستانی از آن منتشر نشده است. گرچه به نظر می رسد حال و هوای اثر همچون کارهای قبلی صدرعاملی درباره دختران جوان و دغدغه هایشان در جامعه است.

پروانه مرزبان تهیه کننده سینما هم در این هفته انصراف خود را از فیلم سینمایی«نامت را به خاطر بسپار»اعلام کرد. این تهیه کننده سینما درباره آخرین وضعیت ساخت «نامت را به خاطر بسپار» گفت : کارگردان این اثر در پیشبرد اهداف تولید ضعیف ظاهر شد و نتوانست اتفاق مثبتی در انتخاب و چینش عوامل رقم بزند به این دلیل انصراف دادم.«نامت را به خاطر بسپار» قرار بود به کارگردانی محسن آقاخان و تهیه کنندگی پروانه مرزبان ساخته شود که این امر محقق نشد.

گفتنی است؛ «نامت را به خاطر بسپار» موضوعی اجتماعی دارد و به عنوان اولین تجربه بلند سینمایی محسن آقاخان محسوب می شود.

پس از بهرام رادان، مریلا زارعی، ساره بیات و پژمان جمشیدی، مهرداد صدیقیان هم به جمع بازیگران «ایده اصلی» پیوست. ایران، کانادا، اسپانیا و قبرس جنوبی به عنوان لوکیشن های اصلی «ایده اصلی» انتخاب و فیلمبرداری از هفته آینده در جزیره کیش آغاز خواهد شد. اسامی دیگر بازیگران و دیگر عوامل نیز به زودی اعلام خواهد شد.

تازه‌ترین آمار فروش فیلم های روی پرده نیز تا پایان سومین هفته از ماه پایانی تابستان ٩٧ به شرح زیر است:

«هزارپا»/ ۱۷۸ سالن/ ۶۵ روز/ ۳۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

«تنگه ابوقریب»/ ۱۴۸ سالن/ ۳۰ روز/ ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان

«خاله قورباغه»/ ۶۹ سالن/ ۷۲ روز/ ۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان

«دم سرخ‌ها»/ ۱۰۷ سالن/ ۳۷ روز/ ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان

«دارکوب»/ ۱۴ سالن/ ۷۲ روز/ ۲ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان

«کاتیوشا»/ ۶۴ سالن/ ۴۴ روز/ ۲ میلیارد تومان

«شعله‌ور»/ ۶۳ سالن/ ۲۳ روز/ ۷۰۰ میلیون تومان

«همه چی عادیه!»/ ۴۵ سالن/ ۲۳ روز/ ۲۱۰ میلیون تومان

«پشت دیوار سکوت»/ ۲۶ سالن/ ۲۳ روز/ ۱۲۵ میلیون تومان

«داش آکل»/ ۲۴ سالن/ ۹ روز/ ۹۰ میلیون تومان

«راه رفتن روی سیم»/ ۱۲ سالن/ ۲۳ روز/ ۵۰ میلیون تومان

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟»/ ۱۳ سالن/ ۹ روز/ ۴۰ میلیون تومان

«چراغ‌های ناتمام»/ ۱۳ سالن/ ۲ روز/ ۳ میلیون تومان

«یک کیلو و بیست و یک گرم»/ ۱۳ سالن/ ۲ روز/ ۲ میلیون تومان



٢١:٣٤ - جمعه ١٦ شهريور ١٣٩٧    /    شماره : ٧١٨٧٢    /    تعداد نمایش : ٢٣٤







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است