جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

ستاره رفت

سینمای نو > سرویس سینما    

ستاره رفت

مونا انوری‌زاده

در آخرین روز از سومین هفته سومین ماه تابستان ٩٧ سعید کنگرانی ستاره سینمای پیش از انقلاب درگذشت. بازیگر «دایره مینا» و «در امتداد شب» صبح روز جمعه به دلیل سكته قلبی از دنیا رفت. او بعد از انقلاب «در ازدواج به سبک ایرانی» ایفای نقش کرد و قرار بود در سریال «رقص روی شیشه» هم بازی کند. مشهورترین نقش آفرینی این بازیگر در سریال دایی جان ناپلئون به كارگردانی ناصر تقوایی است.

در این هفته و با نزدیك شدن به پایان مهلت معرفی فیلم منتخب كشورها به آكادمی اسكار مثل هرسال حرف و حدیث ها بالا گرفت و بازار شایعات داغ شد در همین رابطه و به نقل از  روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، هیئت معرفی فیلم ایرانی در سال جاری نیز به روال معمول، با میزبانی بنیاد سینمایی فارابی، در تعامل مستقیم با خانه سینما و سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری، سازمان دهی شده است.

اعضای این هیأت عبارتند از : آتوسا قلمفرسایی (طراح صحنه و لباس) و محمد آلادپوش (فیلمبردار)، امین تارخ (بازیگر)، فرهاد توحیدی (فیلمنامه نویس)، رامین حیدری‌فاروقی (مستندساز)، محمدمهدی عسگرپور (کارگردان) و قاسم قلی‌پور (تهیه کننده) و رائد فریدزاده (معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی). در نخستین جلسه این هیأت، ابتدا علیرضا تابش - مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی - ضمن خوشامدگویی، از ادامه این تعامل مطلوب خانه سینما ابراز رضایت کرد و برخی از رویکردهای متفاوت نسبت به اهمیت و سابقه شرکت در این مراسم بزرگ سینمایی را بر شمرد.

وی روند معمول مبنی بر هماهنگی‌های اولیه با فرهنگستان جهت برخورداری از فرصت کافی برای تشکیل کمیته‌ای که اعضای آن در تولید و بهره‌برداری از فیلم‌های اکران شده طی یک سال گذشته ذی‌نفع به حساب نیایند و انجام مکاتباتی با سازمان سینمایی کشور و خانه سینما پس از دریافت اسامی فیلم‌های حائز شرایط و اعضای معرفی شده جهت عضویت و حضور در این هیأت را تشریح کرد.

پس از آن ، اعضای هیأت با بازخوانی مقررات وارد بررسی‌های تخصصی شدند. مقررات فرهنگستان که در سال جاری در شکل بیان مفاد - به ویژه در زمینه نحوه انتخاب فهرست کوتاه و نامزدها- تغییراتی قابل توجه داشته است، احراز شرایط ذیل را برای فیلم‌های حاضر در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی زبان ضروری دانسته است:

  • تولید در خارج از ایالات متحده با دیالوگ‌هایی اساساً به زبانی غیر انگلیسی.
  • امکان معرفی پویانمایی و یا مستند بلند.
  • نخستین اکران عمومی در کشور مبداء در فاصله زمانی یک سال گذشته به مدت یک هفته متوالی به قصد منفعت مالی تهیه کننده و صاحب سالن سینما (بنا به مدارکی که می‌بایست به فرهنگستان تحویل شود، این نمایش متوالی می‌بایست در حداقل یک سالن سینمای ثابت اتفاق افتاده باشد).
  • برخورداری از شرایط اکران و تبلیغ بر مبنای عرف پذیرفته در صنعت سینما.
  • عدم پخش عمومی پیش از آغاز اکران سینمایی به هر صورتی (به جز نمایش‌های غیر انتفاعی فرهنگی).
  • ارائه گواهی کشور معرفی کننده مبنی بر حضور اتباع و یا مقیمان کشور معرفی کننده در مقام عوامل خلاق تولید و مولف فیلم.
  • عدم ضرورت نمایش عمومی فیلم معرفی شده در ایالات متحده.

در این جلسه پس از بازخوانی مقررات، رائد فریدزاده -در مقام سخنگوی هیئت- در مورد پیشرفت کار هیئت گفت: «در روند بازخوانی مقررات و بررسی فهرست کلیه فیلم‌های اکران شده و حتی حاضر در نوبت اکران شامل بر ۱۱۰ عنوان و بازبینی برخی از عناوین مورد بررسی ، هیئت به فهرست کوتاه سه فیلم جهت انتخاب گزینه نهایی رسید:

«بدون تاریخ، بدون امضاء» ساخته وحید جلیلوند، «تنگه ابو قریب» ساخته بهرام توکلی و «شماره ۱۷ سهیلا» ساخته محمود غفاری، كه از میان این سه اثر در نهایت «بدون تاریخ، بدون امضاء» ساخته وحید جلیلوند به طور رسمی برای شركت در اسكار ٢٠١٩ معرفی شد. شنیده ها حاكی است به دلیل سیاست های خصمانه دولت ایالات متحده علیه كشورمان  عده ای خواهان تحریم مراسم اسكار بوده اند كه اعضای هیئت انتخاب با انتشار بیانیه ای به تشریح دلایل عدم تحریم اسكار پرداخته است. متن این بیانیه به شرح زیر است:

به نام خدا

هر سال در آستانه انتخاب فیلمِ نماینده ایران و معرفی آن به آکادمی علوم، فنون و هنرهای سینمایی جهت رقابت در رشته اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان، بحثی قدیمی درباره ضرورت یا عدم ضرورت معرفی فیلم برای شرکت در رقابت انتخاب بهترین فیلم خارجی در می‌گیرد. امسال خروج یک جانبه آمریکا از برجام، و برقراری تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه مردم و نظام ایران بر جدیت این بحث و طرح پیشنهاد تحریم اسکار افزوده است.

هیئت انتخاب فیلم نماینده ایران، ضمن احترام به نظر گروهی که از سر خیرخواهی و غیرت دینی و ملی، خواهان تحریم اسکار و عدم معرفی فیلم به آکادمی هستند، بر این باور است که آکادمی نهادی غیر دولتی و متعلق به آحاد سینماگران آمریکا است. در این نهاد علاوه بر سینماگران آمریکا، سینماگران اروپایی، لاتین تبارها، آفریقایی‌ها و سینماگران آسیایی از جمله تعداد قابل توجهی از سینماگران پرافتخار ایرانی عضویت دارند. سینمای آمریکا و به ویژه اعضای آکادمی در وجه غالب خود، در کنار اکثریت مطلق مطبوعات و رسانه‌های آمریکایی از جمله کانون‌های مؤثر مخالفت، نقد و افشاگری علیه دولت عوام‌گرای ترامپ، و سیاست‌های نژادپرستانه و یک جانبه‌گرایانه او هستند.

سینمای ایران به عنوان بخشی از دیپلماسی فرهنگی و در چارچوب دیپلماسی عمومی می‌تواند از فرصت شرکت در این مراسم برای تقویت ارتباط بین ملت‌ها، تأثیر بر افکار عمومی و لاجرم افزایش فشار بر دولت آمریکا استفاده کند.

ما، اعضای این هیئت، نیک می‌دانیم که با توجه به فیلم‌های معرفی شده، نماینده ایران رقابتی بسیار دشوار در پیش دارد، اما یقین داریم در صورت توفیق، این مراسم بستری مناسب در اختیار سینماگران شایسته ایران قرار می‌دهد تا صدای ملتی کهن، نجیب و صلح دوست را به گوش همه جهانیان برساند.

در همین راستا، اعضای هیئت در تعامل مثال زدنی سازمان سینمایی، خانه سینما و بنیاد سینمایی فارابی که میزبانی این جلسات را به روش معمول به عهده داشت، پس از بازخوانی تاریخچه، مقررات، فیلم‌های معرفی شده سایر کشورها، سوابق نامزدی‌های اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان و عوامل مؤثر در کسب موفقیت در این جشن بزرگ سینمایی، به دقت فهرست صد و ده فیلم اکران شده در مدت مقرر را مورد بررسی قرار دادند و برخی از عناوین را مجدداً مورد بازبینی قرار دادند. در نهایت، با بررسی فیلم‌هایی که بازتاب دهنده طیف‌های مختلف سینمای ایران بود، با اتکاء به قابلیت‌های انکار ناپذیر، سوابق تاثیرگذار در مجامع جهانی، بازخوردهای مثبت بین‌المللی و برخورداری از پخش‌کننده‌ای که در زمان اکران در ایالات متحده، مساعی خود را به خوبی جهت دیده شدن فیلم به انجام رسانده است، فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» به کارگردانی «وحید جلیلوند» را برای نمایندگی سینمای ایران در نود و یکمین دوره اسکار برگزیدند.

امید است کلیه دست اندرکاران سینمای ایران، در حد مقدورات و ظرفیت‌هایی که در اختیار دارند، در حمایت از نماینده کشورمان کوشا باشند و از این امکان جهت معرفی چهره ملتی نجیب و اخلاق گرا بهره گیرند .

لازم به ذکر است از سوی هیأت انتخاب فیلم ایرانی، فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» در مقام نماینده سینمای ایران برای رقابت در رشته اسکار بهترین غیرانگلیسی زبان انتخاب شد.

از اخبار تولید در سینما نیز خبر می رسد كه آتیلا پسیانی، بانیپال شومون و مجتبی پیرزاده به جمع بازیگران فیلم «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی و تهیه‌کنندگی سعید ملکان پیوستند.پیش از این حضور امیر جدیدی در نقش غلامرضا تختی، حمید رضا آذرنگ، پریوش نظریه و ستاره پسیانی در این فیلم قطعی شده بود. با تکمیل لیست بازیگران و عوامل ،فیلمبرداری این فیلم سینمایی به زودی آغاز خواهد شد.

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «سه کام حبس» هم از صدور پروانه ساخت این فیلم خبر داد. ساسان سالور تهیه‌کننده فیلم سینمایی «سه‌کام حبس»درباره آخرین وضعیت این فیلم سینمایی گفت: به تازگی پروانه ساخت فیلمنامه «سه کام حبس» را دریافت کرده‌ایم و این روز‌ها کارهای پیش‌تولید پروژه را انجام می‌دهیم.  وی درباره زمان آغاز فیلم‌برداری این فیلم سینمایی بیان کرد: همه چیز منوط به زمان حضور سرمایه‌گذار است. به محض تامین مالی، تولید فیلم را آغاز خواهیم کرد.  این تهیه‌کننده سینمای ایران درباره حضور در سی‌وهفتمین جشنواره ملی فیلم فجر اعلام کرد: اولیت ما حضور در سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر است و خودمان نیز علاقه‌مند به حضور در این جشنواره هستیم. امیدوارم شرایط به گونه‌ای جلوی برود که فرصت حضور در جشنواره فیلم فجر داشته باشیم.

حجت قاسم زاده اصل کارگردان «ضدحال استمراری» هم به بیان جزییات این اثر سینمایی پرداخت.

حجت قاسم زاده اصل کارگردان آثار تلویزیونی که به تازگی پروانه ساخت فیلم بلند سینمایی خود با نام «ضدحال استمراری» را دریافت کرده است، درباره زمان ساخت این اثر سینمایی گفت: ما در مهرماه پیش تولید و یک ماه بعد از آن مراحل ساخت این فیلم سینمایی را آغاز می کنیم البته با وجود رایزنی هایی که برای حضور عوامل کرده ایم هنوز با کسی به نتیجه نرسیده ایم اما امیدوارم به زودی این اتفاق بیفتد. وی با بیان اینکه تمام سکانس های «ضدحال استمراری» در تهران فیلمبرداری می شود، درباره حضور این فیلم در سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر اظهار کرد: اصراری برای حضور این فیلم در این جشنواره نداریم البته به لحاظ زمانی هم چندان فرصتی برای رساندن و آماده سازی برای حضور در جشنواره وجود ندارد.

قاسم زاده اصل درباره موضوع «ضدحال استمراری» عنوان کرد: این اثر یک فیلم اجتماعی است که فضای مفرحی دارد و درباره شخصی است که از ابتدای کودکی بدشانس بوده و این بدشانسی او را هیچگاه رها نکرده است به طوری که به موفقیتی نمی رسد. این کارگردان در پایان صحبت هایش اظهار کرد: هرچند سن من بالاست اما «ضدحال استمراری» اولین اثر سینمایی من است که امیدوارم اثر آبرومندی از آب در بیاید البته این روزها کارگردان های جوان ما هم سن و سال بالایی دارند و گویا میانگین سنی سینمای ما افزایش پیدا کرده است. در واقع بسیاری عمر کاری‌شان تمام شده که فکر می کنم کم کم باید جایمان را به جوان‌ترها بدهیم.

در این هفته سعید آقاخانی هم به جمع بازیگران فیلم سینمایی «قسم» به کارگردانی محسن تنابنده پیوست.بعد از قطعی شدن حضور مهناز افشار در فیلم «قسم» سعید آقاخانی هم حضورش در این فیلم مسجل شد.

قسم نام موقت دومین ساخته سینمایی محسن تنابنده است که این روزها آخرین مراحل پیش تولید و انتخاب بازیگر خود را پشت سر میگذارد.

سعید آقاخانی که پیش از این به عنوان کارگردان با محسن تنابنده در فیلم «لامپ صد» همکاری کرده بود حالا به عنوان بازیگر قرار است در فیلم «قسم» با او همکاری کند. فیلم قسم بازیگران مطرح دیگری هم دارد که به محض عقد قرار داد اسامی آنها رسانه ای خواهد شد.

دومین ساخته سینمایی محسن تنابنده با مشاوره سیروس مقدم و تهیه کنندگی جلیل شعبانی تهیه و تولید می‌شود.

فیلمبرداری کمدی-خانوادگی «کلوب همسران» به تهیه کنندگی و کارگردانی مهدی صباغ‌زاده هم در چند روز آینده در جزیره کیش به اتمام می‌رسد. محمدرضا شریفی‌نیا، میترا حجار، شقایق فراهانی، محمدرضا هدایتی، علی انصاریان، بیژن بنفشه‌خواه، سمیرا حسن‌پور و رضا بنفشه‌خواه با هنرمندی گوهر خیراندیش بازیگران اصلی این کمدی-خانوادگی هستند که در مقابل دوربین سیروس عبدلی ایفای نقش کرده‌اند. «کلوب همسران» داستان سه مرد متمول و اصطلاحاً «زن ذلیل»(!) را روایت می‌کند که برای فرار از دست همسرانشان به همراه یک خواننده زیرزمینی پاپ به جزیره کیش متواری شده و نقشه ربوده شدن خود را می‌کشند؛ غافل از آن که ماجراهایی پر پیچ و خم درانتظارشان است...

«کلوب همسران» بیست و دومین فیلم کارنامه سینمایی مهدی صباغ‌زاده است و با سرمایه‌گذاری علی سرتیپی، اسماعیل رضایی و حمیدرضا جبینی(گلرنگ‌رسانه) تولید می‌ شود،کاوه صباغ‌زاده مشاور کارگردان و شهاب کاظمی مجری طرح فیلم است.

تولیدکنندگان «کلوب همسران» به دنبال آن هستند که بهترین زمان را برای اکران آن انتخاب کنند.

فهرست کامل عوامل «کلوب همسران» عبارت است از: تهیه کننده و کارگردان: مهدی صباغ‌زاده،دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: علی جناب،مدیر فیلمبرداری: سیروس عبدلی،صدابردار: امین میرشکاری،مدیر تولید: مهدی چراغی،مجری طرح: شهاب کاظمی،مدیر اجرایی: حمیدرضا جبینی،طراح چهره پردازی: محسن دارسنج،طراح صحنه و لباس: محمدرضا میرزامحمدی،دستیار دوم کارگردان: میلاد نعیمی، صدرا عبدلی،منشی صحنه: دنیا راد،دستیار اول فیلمبردار : سعید خراسانی،گروه فیلمبرداری: قاسم اکبر زاده، امیر محمد نصیری دهقان ، میلاد کریمی، امیرحسین بیابانی، میلاد جعفری، محمد کاظمی،عکاس: سحاب زری باف/سرمایه‌گذاران: علی سرتیپی، اسماعیل رضایی، حمیدرضا جبینی(گلرنگ رسانه)/مدیرمالی: میترا مجد/تدوین: روزبه کلباسی/موسیقی: بهنام ابطحی/طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان،مجریان گریم: پرهام کاکویی، افسانه شریفی، بهاره امجدی.

تدوین فیلم سینمایى «جان دار» هم به پایان رسید و انجام مراحل فنى آن ادامه دارد. بهرام دهقانى تدوین اولین فیلم بلند سینمایى حسین امیرى دومارى و پدرام امیرى را به پایان رسانده و دیگر مراحل فنى در حال انجام است و گروه سازنده با امیر توسلى كه سابقه ساخت موسیقى براى بسیارى از آثار سینمایى، تلویزیونى و شبكه نمایش خانگى را در كارنامه خود دارد، وارد مذاكره شده اند و به احتمال فراوان این آهنگساز ساخت موسیقى «جان دار» را بر عهده خواهد داشت.

فیلمبردارى «جان دار» كه با بهره گیرى از فیلمنامه اى اجتماعى و عوامل شناخته شده در پشت و مقابل صحنه، یكى از فیلم هاى قابل توجه در سال جارى محسوب مى شود، اواخر مرداد ماه در تهران به پایان رسید و به احتمال فراوان براى حضور در سى و هفتمین جشنواره فیلم فجر آماده خواهد شد.

در خلاصه داستان «جان دار» آمده است: «بخدا اگه یه بار دیگه بگین شام چی شد، غذا چیه، همین وسط خودم رو دار میزنم که غذاخوردن یادتون بره. بابا از گشنگی نمردین که؟؟»

فاطمه معتمدآریا، حامد بهداد، باران كوثرى، جواد عزتى، مسعود كرامتى، على شادمان، گیتى قاسمى، محمدعلى محمدى، امیراحمد قزوینى، بازیگران آن هستند كه قرار است براى ارائه در سى و هفتمین جشنواره فیلم فجر آماده شود.

اسامى دیگر عوامل «جان دار» عبارتند از نویسندگان: حسین امیرى دومارى، پدرام پورامیرى و محمد داودى، مجرى طرح: حسین فرضى زاد، مدیر تولید: احسان وحید، مدیر فیلمبردارى: هومن بهمنش، مشاور كارگردان: محسن قرایى، طراح صحنه و لباس: بابك كریمى طارى، طراح گریم: عباس عباسى، مدیر صدابردارى: طاهر پیشوایى، مدیر برنامه ریزى و دستیار اول كارگردان: هانیه بساتینى، مدیر تداركات: نادر اژدرى، منشى صحنه: نائله شریفى، عكاس: اردلان آزرمى، فیلمبردار پشت صحنه: مانی مجیدی و مشاور رسانه اى و مدیر روابط عمومى: میثم محمدى

فیلمبرداری فیلم سینمایی «تورنادو» هم ، هم اکنون در سکوت خبری در شمال کشور ادامه دارد. فیلم سینمایی «تورنادو» به کارگردانی جواد هاشمی از ماه گذشته در لوکیشن هایی چون پارک چیتگر، یک سوله در جاده قم و... مقابل دوربین رفته و تاکنون ۵۰ درصد از فیلمبرداری انجام شده است. سازندگان با اتمام تولید بخش های تهران در حال حاضر مشغول فیلمبرداری بخش های مربوط به شمال کشور هستند. گروه تلاش می کنند تا با اتمام به موقع فیلمبرداری و مراحل فنی، این فیلم را برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده نمایش کنند.

با انجام ۵۰ درصد از فیلمبرداری، تدوین فیلم این روزها توسط جواد هاشمی و مهران گنبدلو در حال انجام است. محمدرضا نجفی امامی نیز هم اکنون مشغول ساخت جلوه های ویژه بصری فیلم است.

اکبر عبدی، کامران تفتی، بهنوش بختیاری، الناز حبیبی، ارسلان قاسمی، عباس جمشیدی، وحید نفر، امیر رونقی، همراه با هنرمندان کودک و نوجوان: راستین عزیزپور، امیررضا احمدی، محمدمهدی ایرانی و نگار نافذ بازیگران این فیلم سینمایی هستند که تاکنون همگی آنان مقابل دوربین رفته اند. تست گریم بازیگران نامبرده قبل از آغاز فیلمبرداری توسط شهرام خلج انجام شده است.

این فیلم چندین دکور دارد و یکی از دکورهای اصلی مربوط به یک سفینه می شود که در ۱۱ کیلومتری تهران و در سوله ای در پارس الکتریک واقع شده است.

«تورنادو» با مضمون کودک و نوجوان داستان پرفسوری را روایت می کند که موفق به ساخت یک رستوران شده است. رستورانی که در نهایت به یک سفینه تبدیل می شود. حال با ورود چهار نوجوان به قصه و با شیطنت آنان، این سفینه مقداری زودتر از موعد به پرواز درمی آید. سفینه در نهایت به فضا رفته و در یک سرزمین ناشناخته فرود می آید... .

حمیدرضا قطبی هم به آخرین وضعیت ساخت جدیدترین فیلم سینمایی خود اشاره کرد.این کارگردان سینما، درباره آخرین وضعیت ساخت «قطار آن شب» گفت: تدوین این اثر ادامه دارد. از سویی بخش جلوه های ویژه آن نیازمند زمان زیادی است و چون هدف ما نمایش در جشنواره فیلم فجر است، ترجیح می‌دهیم بدون عجله کار را جلو ببریم.

وی افزود: در خصوص صداگذاری فیلم با امیرحسین قاسمی صحبت هایی انجام دادیم و هنوز با آهنگساز رایزنی نکردیم.

افشین هاشمی، سیامک صفری، مریم بوبانی، بهناز نادری، بهرام شاکری و بازیگر خردسال آیلین رشیدیان در «قطار آن شب» به ایفای نقش می‌پردازند.

عوامل اصلی این فیلم عبارتند از:

نویسنده: بهروز رشاد و حمیدرضا قطبی بر اساس رمانی از احمد اکبرپور ، تهیه کننده و مجری طرح: بهروز رشاد، کارگردان: حمیدرضا قطبی، مدیر فیلمبرداری: محمد رسولی، تدوین: حسن حسندوست، طراح صحنه: هومن معصومی، طراح چهره‌پردازی: ناهید علامی، صدابردار: حسین بشاش، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: واحیک خچوویان، منشی صحنه: هدیه نصیری، دستیار تهیه: میثم صانعی، عکاس: بهروز صادقی، مدیر تدارکات: داوود ناظمی.

ادامه فیلمبرداری فیلم سینمایی «ماهی و برکه» به کارگردانی علی براتی هم در کشور ارمنستان درحال انجام است. مدت زمان فیلمبرداری در کشور ارمنستان ۱۵ روز برآورد شده است که در زمان فیلمبرداری از برخی بازیگران ارمنستان نیز استفاده خواهد شد. به گزارش  رسیده،همچنین تعداد و اسامی بازیگران جدیدی که قرار است دربخش های خارج از ایران مقابل دوربین قراربگیرند با نهایی شدن حضورشان اعلام خواهد شد.

در خلاصه داستان «ماهی و برکه» آمده است: فیلم به زندگی مخترعی با نام علی یزدانی در ۳ دوره کودکی، نوجوانی و جوانی می پردازد. این مخترع در مسیر ساخت اختراعش دچار چالش هایی می شود که برای خانواده و اطرافیانش دردسرهایی را ایجاد می کند.

بازیگران این فیلم سینمایی که تا به این لحظه مقابل دوربین قرار گرفته اند، عبارتند از مهدی فقیه، سعید آقاخانی، بهناز جعفری، علیرضا استادی، میرطاهر مظلومی، مهسا هاشمی، عبدالباسط رضایی، مهرناز احدیان، ساغر کیان راستی، امیررضا فرامرزی و مهرانه به نهاد.

از دیگر عوامل فیلم سینمایی «ماهی و برکه» می توان به کارگردان: علی براتی، مدیر فیلمبرداری: مهدی ایل‌بیگی، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: مسعود میمی، تدوین: حسن حسن‌دوست، نویسندگان: علی براتی، مهدی نامجو و محمد صادق باقری، صدابرداران: جهانگیر میرشکاری، مهدی ابراهیم زاده، طراح صحنه و لباس: سهیل میرسپاسی، مشاور کارگردان: سید حسین آزادی، طراح چهره پردازی: علی بهرامی‌فر، مدیر تولید: صادق ایزدخو، تهیه کننده: هادی انباردار اشاره کرد.

پرویز نوری، کارگردان و منتقد باسابقه سینما هم در حال حاضر فیلمنامه ای طنز - اجتماعی در دست نگارش دارد با عنوان «به خاطر یه مشت دلار» با قصه ای که گفته می شود در میان کمدی های امروزی از فکر و مضامینی بکر برخوردار است.

این منتقد قدیمی در همین زمینه گفت: «دو فیلمنامه جدی که نوشته ام با هر کس در میان گذاشته ام از من فیلمنامه کمدی خواسته اند! بنابراین من هم به سال های گذشته، بازگشته ام و فیلمنامه «به خاطر یه مشت دلار» از کمدی های طنزآلودی نوشته ام که همه را به وجد خواهد آورد بی آنکه سبک و سطحی باشد».

پرویز نوری پیش از این نویسندگی و کارگردانی فیلم های سینمایی «ساده لوح»، «زن و زمین/ خوش غیرت»، «عیالوار»، «حکیم باشی» و «رشید» را برعهده داشته است.

همچنیت محمدرضا مصباح تهیه‌کننده فیلم سینمایی «پوست» که اولین ساخته برادران ارک در مقام کارگردانی است، در ارتباط با آخرین وضعیت این فیلم سینمایی گفت:پیش تولید فیلم سینمایی «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک از هفته پیش آغاز شده و تا اوایل مهرماه ادامه خواهد داشت. این فیلم که در شهر تبریز فیلمبرداری می شود،بازیگران آن نیز ترک زبان خواهند بود.

وی در ارتباط با موضوع فیلم افزود: «پوست» اثری منحصر به فرد و با تولیدی طولانی و خاص است اما تلاش می کنیم این فیلم را برای نمایش در جشنواره های جهانی و فجر آماده می کنیم.

گفتنی است؛ پیش تولید فیلم سینمایی «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و تهیه کنندگی محمدرضا مصباح در اطراف تبریز آغاز شد.  برادران ارک سال گذشته با فیلم «حیوان» جوایز متعدد جهانی و ملی از جمله جایزه سینه فونداسیون فستیوال کن و سیمرغ بلورین جشنواره فجر را از آن خود کردند و این اولین اثر بلند سینمایی آنهاست.

پوست که حول محور عشق ، جادو وخرافه پرستی ست ، پس از چند فیلم ویدئویی اولین فیلم سینمایی ترکی سینمای ایران است که به صورت حرفه ای تولید خواهد شد و احتمالاً جشنواره فیلم فجر اولین نمایش این فیلم خواهد بود.

با توجه به زبان فیلم پیش بینی می شود این اثر غیر از داخل کشور با استقبال سایر کشورهای ترک زبان نیز مواجه شود.

این منتقد همچنین در فیلم «طهران - تهران» ساخته داریوش مهرجویی نیز به ایفای نقش پرداخت.

«ماجرای نیمروز؛ رد خون» کلید خورد

فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز؛ رد خون» که قسمت دوم «ماجرای نیمروز» به حساب می‌آید هم جلوی دوربین رفت. «ماجرای نیمروز: رد خون» محصول موسسه سیمای مهر است که پیش از آغاز فیلمبرداری پوستر خود را منتشر کرده است.  «ماجرای نیمروز» به ترورهای سال ۱۳۶۰ به دست سازمان منافقین خلق و نفوذ آنها در قلب دستگاه اطلاعاتی انقلاب می‌پردازد. گفته می‌شود داستان «ماجرای نیمروز؛ رد خون» در ادامه داستان قبلی است که عملیات مرصاد و شکست منافقین در واپسن روزهای جنگ تحمیلی را روایت می‌کند.

در این هفته و به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، فیلمنامه های «در تپش شب» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی و نویسندگی محمد احمدی با موضوع اجتماعی، «ضد حال استمراری» به تهیه‌کنندگی محمد حسین قاسمی، کارگردانی و نویسندگی حجت قاسم زاده اصل با موضوع اجتماعی و «فیگور» به تهیه‌کنندگی مسعود ردایی و کارگردانی و نویسندگی پوریا پارسامقام با موضوع اجتماعی موافقت شورای ساخت سازمان سینمایی را اخذ کرده‌اند.

تازه‌ترین آمار فروش فیلم‌های روی پرده نیز تا پایان سومین هفته از آخرین ماه تابستان ٩٧ به شرح زیر است:

«هزارپا»/ ۱۶۶ سالن/ ۷۲ روز/ ۳۶ میلیارد تومان

«تنگه ابوقریب»/ ۱۶۷ سالن/ ۳۷ روز/ ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان

«خاله قورباغه»/ ۶۳ سالن/ ۷۹ روز/ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان

«دم سرخ‌ها»/ ۱۰۰ سالن/ ۴۳ روز/ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان

«کاتیوشا»/ ۶۱ سالن/ ۵۱ روز/ ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان

«دارکوب»/ ۱۷ سالن/ ۷۹ روز/ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«شعله‌ور»/ ۸۳ سالن/ ۳۰ روز/ ۹۲۰ میلیون تومان

«همه چی عادیه!»/ ۴۴ سالن/ ۳۰ روز/ ۲۶۰ میلیون تومان

«داش آکل»/ ۵۸ سالن/ ۱۶ روز/ ۲۰۰ میلیون تومان

«پشت دیوار سکوت»/ ۱۸ سالن/ ۳۰ روز/ ۱۴۵ میلیون تومان

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟»/ ۳۰ سالن/ ۱۶ روز/ ۹۵ میلیون تومان

«راه رفتن روی سیم»/ ۱۱ سالن/ ۳۰ روز/ ۵۳ میلیون تومان

«یک کیلو و بیست و یک گرم»/ ۲۱ سالن/ ۹ روز/ ۳۰ میلیون تومان

«چراغ‌های ناتمام»/ ۲۱ سالن/ ۹ روز/ ۲۵ میلیون تومان



٢٣:٥٥ - جمعه ٢٣ شهريور ١٣٩٧    /    شماره : ٧٢٠٥٠    /    تعداد نمایش : ١٣٥







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است