جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

تصمیم مهم آقای سرپرست

سینمای نو > سرویس سینما    

تصمیم مهم آقای سرپرست

مونا انوری‌زاده

در آخرین هفته از اولین ماه زمستان ٩٧ حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری در راستای سیاست‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برنامه جامع این سازمان، حکمی را صادر کرد. سرپرست سازمان سینمایی به مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری ماموریت داد ظرف مدت ۶ ماه نسبت به انجام تشریفات قانونی ادغام وظایف موسسه رسانه‌های تصویری در یک یا دو موسسه دیگر وابسته به سازمان اقدام کند.

سایت تابناک مدعی شده که گروهی از مدیران ارشد سینما در غیاب رئیس سازمان سینمایی، نشست‌هایی را با مدیریت رییس سابق این سازمان در موسسات وابسته برگزار کرده‌اند که غایب بزرگ آن حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی بوده است! این سایت همچنین اعلام كرده که اسامی مدیران شرکت کننده در جلسات مذکور را هم در اختیار دارد! جلساتی که گفته شده محمدمهدی حیدریان، رییس سابق سازمان سینمایی مدیریت آنها را به عهده داشته است. در بخشی از این مطلب آمده:«شنیده‌های «تابناک» حکایت از آن دارد که هدف از این نشست، مدیریت سایه سینما به دور از چشم انتظامی و تلاش برای حفظ حداکثری مدیرانی است که در این نشست حضور داشته‌اند. این حلقه قدیمی قصد ندارد سینمای ایران را به راحتی تحویل بدهد و برود و به همین دلیل روش‌های قابل تأملی را در پیش گرفته‌اند.به عنوان نمونه تلاش‌هایی در جریان بوده تا هیأت امنای یکی از مجموعه‌های وابسته به سازمان سینمایی به نحوی توجیه و همراه شوند که در جلسه انتخاب مدیر تازه این مجموعه سینمایی مجدداً به مدیر کنونی رأی دهند و حسین انتظامی رئیس کنونی سازمان سینمایی را به ابقای مدیر کنونی وادارند. این رویکرد می‌تواند در رابطه با سایر پست‌های کلیدی سازمان سینمایی که دارای امضای طلایی هستند نیز تکرار شود.

نخستین جلسه این گروه دو هفته قبل و جلسه بعدی، چهارشنبه گذشته در خارج از ساعت اداری به میزبانی یکی از مجموعه‌های وابسته به سازمان سینمایی برگزار شد و با توجه به آنکه بر اساس شنیده‌های «تابناک» حسین انتظامی از برگزاری این جلسات اطلاع یافته، مشخص نیست، نشست بعدی در مجموعه‌های وابسته به سازمان سینمایی برگزار شود!

...باید پرسید آغاز مدیریت سایه بر سینمای ایران آغاز شده و اگر چنین شرایطی شکل گرفته، چرا رئیس سازمان سینمایی سکوت کرده است؟ به نظر می‌رسد مقطع حساس کنونی که با برگزاری جشنواره فجر همراه شده، انتظامی را به مدارا با وضعیت موجود واداشته اما ایجاد محفل مدیریتی در کنار تشکیلات رسمی نشان می‌دهد تغییراتی در راه است که برخی مدیران از آن احساس خطر کرده‌اند.».

به نظر می رسد همین رفتارهای پشت پرده و به دور از چشم سرپرست سازمان سینمایی موجب شده تا حکم ادغام این موسسه به سرعت صادر شود.

در همین راستا خانه سینما از تغییرات ساختاری موسسه رسانه های تصویری استقبال کرد. در پی دستور ریاست سازمان سینمایی در خصوص تغییرات موسسه رسانه های تصویری با هدف گسترش بخش خصوصی، خانه سینما نامه‌ای را به شرح زیر منتشر کرد:

جناب آقای دکتر انتظامی

سرپرست محترم سازمان سینمایی

با سلام و احترام

ساختار مدیریتی سینمای نوین ایران بانی چهل سال سینمای پرافتخار ایران است.

تغییر در شیوه های تولید، گسترش بازار و توفیقات هنری و اقتصادی و از همه ارزشمندتر نیروی انسانی خلاق، بخشی از دستاوردهای چهل سال سینمای ایران است. فرصت های نو پدید با تغییر در ساختارهای مدیریتی و صنفی به توان سینمای ایران می افزاید.

اولین گام شما در این حوزه به یقین از آغاز دوران جدید خبر می دهد.

دستور شما در خصوص تغییرات موسسه رسانه های تصویری باعث امتنان است به ویژه آنکه جناب آقای مهدی یزدانی از مدیران برجسته و شاخص سینمای ایران توان تغییر با هدف گشودن پنجره به فرصت های گران بها را دارا هستند.

برای شما آرزوی توفیق داریم و ما را در این مسیر همراه خود بدانید.»

اما در این هفته از  سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر هم خبر رسید كه پردیس سینمایی «چارسو» به عنوان گزینه اصلی کاخ هنرمندان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر انتخاب شده است. پردیس سینمایی «چارسو» در این دوره از جشنواره فیلم فجر در لیست سینماهای مردمی قرار ندارد. با توجه به این که احتمالاً پردیس سینمایی ملت به عنوان کاخ رسانه در اختیار جشنواره فیلم فجر قرار خواهد گرفت، این امکان وجود داشت که پردیس سینمایی «چارسو» به عنوان کاخ هنرمندان انتخاب شود. بنابر آخرین خبرها این پردیس سینمایی با ۶ سالن سینما و ۱۰۸۰ صندلی در کنار باغ کتاب که سال گذشته میزبان هنرمندان بود، از سوی دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره فیلم به عنوان کاخ هنرمندان انتخاب شده است.

لازم به ذکر است با حذف «چارسو» از لیست سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر، آستارا در شمال تهران و ایران مال در غرب تهران به لیست این سینماها افزوده شده است.

همچنین زمان پیش فروش بلیت های سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر هم اعلام شد. به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، پیش فروش بلیت‌های سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه ۳۰ دی ماه از طریق سایت Fajr.cinematicket.org آغاز می شود و تا ساعت ۲۲ روز دوشنبه اول بهمن ماه ادامه دارد.عزت‌الله علیزاده معاون اجرایی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با اعلام این خبر گفت: علاقه‌مندان به حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر می‌توانند در تاریخ اعلام شده نسبت به خرید بلیت فیلم‌های جشنواره در سانس‌ها و سینماهای مورد علاقه خود اقدام کنند. معاون اجرایی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: همچنین نمایندگان سازمان ها و نهادها متقاضی می توانند در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۳ و ۴ بهمن ماه با ارایه نامه کتبی از نهادها و سازمان‌های متبوع به صورت حضوری به محل پیش فروش واقع در پردیس سینمای ملت مراجعه کرده و بلیت‌های مورد نظر خود را خریداری کنند. مدیر اجرایی جشنواره عنوان کرد:‌ هر فرد با کدملی خود می‌تواند ۲ انتخاب و در مجموع حداکثر ۴ سری بلیت تهیه کند. علیزاده با بیان اینکه فیلم‌ها به سه گروه سینمای ایران ۱، سینمای ایران ۲ و سینمای ایران ۳ تقسیم شده‌اند (لیست گروه بندی) تاکید کرد: در هر کدام از تقسیمات فوق الذکر، آثار مستند، کوتاه و پویانمایی نیز وجود دارد. به منظور احترام به مخاطبان، چنانچه هر کدام از آثار سینمایی در موعد مقرر آماده نشود، آثار رزرو، جایگزین می شود. وی عنوان کرد: متقاضیان می‌توانند به ۲ طریق حضوری و ارسال با پیک (در محدوده تهران بزرگ) بلیت‌های خود را دریافت کنند.علیزاده در پایان درباره تحویل بلیت‌ها نیز گفت: افرادی که از طریق سایت، بلیت خریداری کرده‌اند می‌توانند در روزهای جمعه و شنبه ۵ و ۶ بهمن ماه با حضور در پردیس سینمایی ملت، بلیت‌­های خود را دریافت کنند.

مراسم بزرگداشت پنج چهره سرشناس سینما هم در سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر برگزار می‌شود.

به نقل از ستاد خبری سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر، ابرهیم حقیقی طراح و مدیر هنری، عزیزالله حمیدنژاد کارگردان و فیلمنامه‌نویس، خسرو خسروشاهی صدا پیشه، عباس گنجوی تدوینگر و فاطمه معتمدآریا بازیگر، ۵ سینماگری‌ هستند که در سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر مراسم بزرگذاشتی برای آنان برگزار می‌شود.

ابراهیم حقیقی

ابراهیم حقیقی متولد ۱۳۲۸ طراح نشانه سیمرغ جشنواره فیلم فجر است. وی هفت دوره یعنی در دوره‌های دوم، سوم، نهم، دهم، پانزدهم، بیست‌وچهارم و سی‌ام طراح پوستر جشنواره فیلم فجر بوده است.

این هنرمند که سابقه طراحی بیش از ۷۰ پوستر فیلم‌های سینمایی را در کارنامه دارد، برای طراحی پوستر فیلم «تیک‌تاک» از چهاردهمین دوره جشنواره فیلم فجر دیپلم افتخار دریافت کرد. همچنین لوح زرین و دیپلم افتخار ساخت آنونس را برای فیلم «جاده‌های سرد» در ششمین دوره جشنواره به‌دست آورد.

عزیزالله حمیدنژاد

عزیزالله حمیدنژاد کارگردان ۵۹ ساله سینما، سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران فیلم‌های اول و دوم را از دهمین‌دوره جشنواره برای ساخت «هور در آتش» دریافت کرد. او عضو هیئت داوران بخش فیلم‌های اول در دوره‌های بیست‌وچهارم و سی‌ودوم و عضو هیئت داوران مسابقه سینمای ایران در دوره یازدهم و همچنین از اعضای هیئت انتخاب جشنواره در دوره سی‌ام بود.

خسرو خسروشاهی

خسرو خسروشاهی، دوبلور و مدیر دوبلاژ سرشناس ایرانی تاکنون سرپرست گویندگان بیش از ۸۶ فیلم سینمایی بوده است.

فاطمه معتمدآریا

فاطمه معتمدآریا بازیگر سرشناس سینما و متولد ۱۳۴۰ است. وی برای فیلم‌های «اینجا بدون من»، «گیلانه»، «زندگی»، «ریحانه» و «روسری آبی» نامزد دریافت سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شده بود. این بازیگر شناخته‌شده سینمای ایران برای بازی در فیلم‌های «همسر» و «یک بار برای همیشه» توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را به‌دست آورد. همچنین برای فیلم‌های «مسافران» و «برهوت» موفق شد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از آن خود کند.

عباس گنجوی

عباس گنجوی تدوینگر با سابقه سینما و متولد ۱۳۲۰، در سومین دوره جشنواره فیلم فجر برای تدوین فیلم‌های «تاتوره» و «گل‌های داودی» موفق به کسب جایزه شد. او همچنین برای فیلم‌های «جایی برای زندگی»، «سرزمین خورشید»، «روسری آبی»، «کیمیا»، «جنگ نفتکش‌ها»، «دو فیلم با یک بلیت» و «جستجوگر» نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده بود.

پنج سینماگر هم آثار حاضر در بخش نگاه نو، فیلم‌های کوتاه و فیلم‌های مستند سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را داوری می‌کنند.

محمد آفریده، حبیب احمدزاده، آیدا پناهنده، سعید سهیلی و مازیار میری ۱۰ فیلم بخش نگاه نو، ۵ فیلم مستند و ۴ فیلم کوتاه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را برای انتخاب بهترین فیلم داوری می کنند.

سیمون سیمونیان مدیر دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر هم درباره وضعیت آماده‌سازی آثار حاضر در این جشنواره و شایعه احتمال نرسیدن برخی از فیلم‌ها توضیحاتی ارایه داد.

 ۲۲ دی ماه عزت‌الله علیزاده معاون اجرایی سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر از تمدید مهلت تحویل نسخه کامل فیلم‌ها به دبیرخانه این رویداد سینمایی خبر داد که پیش از این، این مهلت تا ۲۰ دی ماه اعلام شده بود.این اعلام در حالی بود که پیش از این ابراهیم داروغه‌زاده دبیر این جشنواره از سه اثر به‌عنوان فیلم‌های رزرو نام برد که در صورت آماده نشدن فیلم‌های بخش سودای سیمرغ «تا زمان قانونی»، این آثار جایگزین شوند؛ از همین رو به نظر می‌رسد این تمدید مهلت به نوعی فرصت را از سه فیلم رزرو گرفته است.

سیمونیان درباره این مسئله گفت: فیلم‌هایی که در بخش سودای سیمرغ هستند در مرحله پایانی و آماده‌سازی نسخه نهایی هستند اما از آنجایی که تعداد استودیوهای ما محدود است و فیلم‌ها برای ارایه این نسخه در صف استودیوها هستند از همین رو می‌توانم بگویم کارهای ساخت این آثار به پایان رسیده و تنها دی‌سی‌پی آن‌ها باقی مانده است به همین دلیل ما نمی‌توانیم در این مرحله فیلم دیگری را جایگزین کنیم.

وی افزود: ما صرفاً تاریخ ارایه دی‌سی‌پی فیلم‌ها را تا یک بهمن ماه تمدید کرده‌ایم ولی اگر تا آن موقع مطمئن شدیم فیلمی ناقص است و نمی‌تواند به جشنواره برسد از آثار رزرو استفاده می‌کنیم. ضمن این که آن سه فیلم رزرو هم همین وضعیت را دارند و نسخه نهایی آن‌ها هم آماده نیست؛ چرا که همه تولیدات در فصل پاییز شروع و همین موضوع باعث شد کارهای فنی فیلم‌ها باقی بماند.

مدیر دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پایان درباره این که گفته می‌شود برخی از فیلم‌ها به دلیل ناقص بودن، به دنبال جابه‌جایی زمان نمایش در سینمای رسانه‌ها هستند، هم عنوان کرد: ما از وضعیت همه فیلم‌ها با خبر و هر روز با صاحبان آثار و استودیوها در تماس هستیم از همین رو باید عنوان کنم تاکنون چنین درخواستی از سوی فیلمسازان به ما ارائه نشده و فیلم‌ها طبق جدول قرعه‌کشی در سینمای رسانه‌ها اکران می‌شوند.

در این هفته از عرصه تولید در سینما نیز خبر رسید كه فیلمبرداری «من می ترسم» به کارگردانی بهنام بهزادی در تهران به پایان رسید.آخرین سکانس فیلم سینمایی «من می ترسم» به کارگردانی بهنام بهزادی به تازگی در خیابان های تهران فیلمبرداری شد و به زودی مراحل فنی «من می ترسم» آغاز می شود. پوریا رحیمی سام که سال ها در حوزه تئاتر فعالیت داشته و تاکنون در فیلم هایی همچون «احتمال باران اسیدی»، «ناهید»، «چهارراه استانبول» و ... به ایفای نقش پرداخته است در «من می ترسم» جلوی دوربین بهنام بهزادی رفت.رحیمی سام درباره اولین همکاری خود با بهزادی نوشت: «ترس‌های ما از بین نمی‌روند تنها از شکلی به شکل دیگر در می‌آیند؛ فیلمنامه‌ بی‌نظیر «من می‌ترسم» این جمله را برایم به یادگار گذاشته است. تجربه‌ای بی‌نظیر در کنار بهنام‌ بهزادی بزرگوار که شعور و دانش و انسانیتش امنیت تک‌تک عواملش است و گروه بازیگران و عوامل درجه‌یک و نازنینش که بهترین خاطره‌ها را برایم ساختند. امید آن‌که حال خوبِ فیلم عزیزمان با مخاطبانمان نیز باشد.»

در خلاصه داستان، «من می ترسم» چهارمین فیلم بلند سینمایی بهنام بهزادی، آمده است: «بدیش اینه من وسط کلی شک ام که می خوام برم یا نه ... ولی بدترش اینه که صدبرابرش مطمئنم نمی تونم بمونم.»

در این فیلم الناز شاکردوست، پوریا رحیمی‌سام، امیر جعفری، ستاره پسیانی، مهران احمدی، پیام یزدانی، مجید جعفری و یگانه رفتاری بازی می کنند.

عوامل «من می ترسم» عبارتند از نویسنده، کارگردان، سرمایه‌گذار و تهیه‌کننده: بهنام بهزادی، مدیر فیلمبرداری: امین جعفری، طراح گریم: مهرداد میرکیانی، طراح صحنه و لباس: آیدین ظریف، مدیر صدابرداری: مهدی صالح کرمانی

فیلم سینمایی «سمفونی نهم» به کارگردانی محمدرضا هنرمند هم که در بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، آخرین مراحل فنی را پشت سر می‌گذارد.

با پایان تدوین این فیلم توسط محمدرضا موئینی که پیش از این برنده ۲ سیمرغ برای فیلم‌های «عروس» و «پارتی» بوده و سابقه همکاری با هنرمند را در «دزد عروسک‌ها» و «مرد عوضی» تجربه کرده است، هومن بهمنش مدیر فیلمبرداری این فیلم که سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری برای «تابستان داغ» را در کارنامه خود دارد، مشغول مرحله اصلاح رنگ است.

پیش از بهمنش، فرید ناظر فصیحی، مرحله ویژوآل افکت (جلوه‌های بصری) فیلم را به اتمام رسانده است. فرید ناظرفصیحی دو سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه برای فیلم «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار در دوره سی و چهارم و برای فیلم «چهارراه استانبول» به کارگردانی مصطفی کیایی در دوره پیشین جشنواره در کارنامه دارد.

حسین ابوالصدق هم که آخرین سیمرغ‌اش را برای فیلم «نگار» به کارگردانی رامبد جوان در سال ۱۳۹۵ شکار کرده، صداگذاری «سمفونی نهم» را به پایان رسانده است.

در فیلم هنرمند، حمید فرخ‌نژاد، ساره بیات، محمدرضا فروتن، پژمان بازغی، مهرداد صدیقیان، علیرضا کمالی، هدی زین‌العابدین به ایفای نقش پرداخته‌اند.

منصور سهراب‌پور تهیه‌کننده فیلم سینمایی «حمال طلا» به کارگردانی تورج اصلانی که در بخش نگاه نو و «در خونگاه» به کارگردانی سیاوش اسعدی که در بخش مسابقه سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر حضور دارند درباره آخرین وضعیت این آثار گفت: در حال حاضر هر ۲ فیلم در مراحل پایانی فنی قرار دارند به طوری که فکر می‌کنم ظرف چند روز آینده بتوانیم دی سی پی این فیلم‌ها را بکشیم. وی افزود: فیلم سینمایی «حمال طلا» به معضلات اقتصادی می‌پردازد و اولین تجربه سینمایی تورج اصلانی است همچنین «در خونگاه» به روایت مسایل اجتماعی در دهه ۶۰ می‌پردازد از همین رو فکر می‌کنم هر ۲ فیلم حرف تازه‌ای برای گفتن دارند.

سهراب پور عنوان کرد: البته ما پیش از این، «درخونگاه» را به دبیرخانه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر ارسال کرده بودیم اما با توجه به این که فیلم ناقص بود آن را پس گرفتیم و امسال با آرامش به انجام کارهای پس تولید آن پرداختیم.

این تهیه کننده در پایان بیان کرد: همان طور که گفتم فکر می‌کنم هر ۲ فیلم من حرفی برای گفتن دارند و می‌توانند مورد توجه هنرمندان، منتقدان و به ویژه مردم قرار بگیرند به طوری کلی هدف ما هم از ابتدا این بود که رضایت مردم و منتقدان را توامان داشته باشیم از همین رو در هر ۲ فیلم نگاه تازه ای به مسایل شده است و به نظرم نسبت به آثار دیگر تفات دارند.

در «حمال طلا» سعید آقاخانی، پیام احمدی‌نیا،  لطف‌الله سیفی، ژاله صامتی، امید روحانی، امین آقا فرزانه، علیرضا مهران، حسن زاهدی، داوود محمدآبادی، محمود شفیع‌خانی و رضا شفیع‌خانی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

امین حیایی، ژاله صامتی، مهراوه شریفی‌نیا، نادر فلاح، محمود جعفری، منصور شهبازی، افشین سنگ چاپ، فاطمه مرتاضی و پانته‌آ پناهی‌ها نیز بازیگران «در خونگاه» هستند.

در خلاصه داستان فیلم سینمایی درخونگاه آمده است: «ظهری می‌آید تابسازد! اگر نبازد...»

فیلمبرداری فیلم سینمایی «زنی با ارابه چوبی» به کارگردانی خداداد جلالی هم این روزها در قائم شهر پیگری می شود.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «آرش دانشجوی رشته فلسفه همراه دوستش بهمن برای تحقیقات تز دانشگاهی به روستایی در شمال کشور می‌روند و نام تحقیق آن‌ها «تحصیل میان واقعیت تا حقیقت است». آرش و بهمن آنجا با دختری به نام ستاره آفاق که شاعر است، آشنا می‌شوند و در این میان آرش عاشق ستاره می‌شود.»

محمدرضا فروتن، سمانه نصری، پوریا پورسرخ، حسین سلیمانی، مریم نعمتی‌نیا، نیوشا ضرابی، مهری آل‌آقا، فرامرز روشنایی، بهشته آلیان، رقیه آزادرنگی، رضا اولادی و فریبا متخصص در «زنی با ارابه چوبی» به ایفای نقش می پردازند.

همچنین در روزهای گذشته پس از آماده‌سازی موسیقی و جلوه‌های ویژه بصری قصرشیرین توسط امین هنرمند و محمود نجفی، نسخه‌ای از آخرین فیلم سیدرضا میرکریمی، تحویل دبیرخانه جشنواره فجر شده است.قصر_شیرین در استان کهگیلویه و بویراحمد جلوی دوربین رفت و فضایی متفاوت نسبت به آثار قبلی میرکریمی دارد.

حامد بهداد، ژیلا شاهی، اکبر آئین، آزاده نوبهار، محمد اشکان‌فر، محمد عسگری، یونا تدین، نیوشا علیپور، بابک لطفی خواجه‌پاشا و زهیر یاری بازیگران این فیلم هستند.

در این هفته نخستین تصاویر از فیلم سینمایی «یلدا» به  نویسندگی و کارگردانی مسعود بخشی منتشر شد. به نقل از روابط عمومی فیلم سینمایی «یلدا»، این فیلم به نویسندگی و کارگردانی مسعود بخشی و تهیه‌کنندگی علی مصفا امسال در بخش نگاه نو در جشنواره فیلم فجر حضور دارد و بر اساس قرعه کشی اعلام شده اولین نمایش این فیلم در سینمای رسانه‌ها روز دوشنبه 15 بهمن‌ماه و در سانس دوم خواهد بود.

داستان فیلم در مورد مریم کمیجانی، زن جوانی است که به دلیل قتل شوهرش به مرگ محکوم شده. او در شب یلدا به استودیوی یک برنامه زنده تلویزیونی آورده شده تا توسط تنها فرزند مقتول یعنی مونا ضیا بخشیده شود اما مجموعه اتفاقات در صحنه و پشت صحنه این برنامه هر دو زن جوان را در چالشی جدی برای تصمیم‌گیری قرار می‌دهد.

صدف عسگری، بهناز جعفری، فرشته صدر عرفایی، بابک کریمی، آرمان درویش، فروغ قجابگلی، فرشته حسینی، زکیه بهبهانی، رامونا شاه، فقیهه سلطانی، بهرام افشار بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

دیگر عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از:مجری طرح: کامبیز صفاری، جانشین مجری طرح: کتایون ارسنجانی، مدیر تصویربرداری: یولیان آتاناسف، مدیر هنری: محمود بخشی، طراح صحنه: لیلا تقدیری، طراح لباس: رعنا امینی،  تدوین ‌گر: ژاک کومتس، صدابردار: دانا فرزانه‌پور، تهیه‌کنندگان: ژاک بیدو، ماریان دومولن، علی مصفا، با مشارکت «بن‌گاه» ( مسعود و محمود بخشی) و حمایت ایرج تقی‌پور.

همچنین در این هفته اخباری از تازه ترین فیلم مصطفی كیایی هم منتشر شد. جدیدترین فیلم سینمایی مصطفی کیایی «مطرب» نام دارد. محسن کیایی به عنوان یکی از بازیگران این فیلم در صفحه اینستاگرام خود، با انتشار عکسی از آغاز فیلمبرداری این اثر خبر داده است. با توجه به تصویری که این بازیگر منتشر کرده است، محسن کیایی، مهران احمدی، الناز شاکردوست و پرویز پرستویی در این فیلم سینمایی ایفای نقش می‌کنند. گفتنی است مصطفی کیایی پیش از این فیلم‌های سینمایی «بارکد»، «عصر یخبندان» و «خط ویژه» را به عنوان کارگردان ساخته است.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «زمستان داغ» هم با انتخاب کامل بازیگران و عوامل پشت دوربین اواسط بهمن ماه آغاز می شود. فیلم سینمایی «زمستان داغ» به کارگردانی یاسمن نصرتی در حال حاضر آخرین مراحل پیش تولید را پشت سر می گذارد و گروه تولید این فیلم هم اکنون مشغول رایزنی با بازیگران و عوامل پشت دوربین هستند. پروانه ساخت این فیلم اواخر آذرماه صادر شده است. براساس شنیده ها از میان بازیگران تاکنون با رضا یزدانی و به آفرید غفاریان برای حضور در این فیلم سینمایی توافق نهایی انجام شده است. این دو بازیگر پیش از این در فیلم «سوفی و دیوانه» ساخته مهدی کرم پور حضور داشتند.

نکته جالب این که حضور رضا یزدانی در «زمستان داغ» ارتباطی به حرفه خوانندگی وی ندارد و او به عنوان یک بازیگر مقابل دوربین این فیلم خواهد رفت. مذاکره با سایر بازیگران ادامه دارد و براساس برنامه ریزی های انجام گرفته، فیلمبرداری این فیلم ظرف ۲۰ روز آینده در تهران آغاز خواهد شد.

«زمستان داغ» به قلم مهدی سجاده چی مضمونی اجتماعی دارد و خط اصلی داستان آن به ارز و دلار و تأثیری که این دو مقوله بر زندگی انسان ها دارد مربوط می شود. از میان عوامل پشت دوربین «زمستان داغ» که تاکنون حضورشان در این پروژه قطعی شده می توان به روزبه رایگا به عنوان مدیر فیلمبرداری، ایمان امیدواری طراح گریم و جهانگیر میرزاجانی طراح صحنه و لباس اشاره کرد.

یاسمن نصرتی در کارنامه خود ساخت چندین مستند و فیلم کوتاه را دارد و «زمستان داغ» اولین تجربه سینمایی وی محسوب می شود. آثار مستند و کوتاه این کارگردان پیش از این در جشنواره های مختلف داخلی و خارجی جوایز متعددی را کسب کرده است. علیرضا رئیسیان تهیه کنندگی «زمستان داغ» را برعهده دارد.

بهرنگ دزفولی زاده هم در نخستین تجربه کارگردانی خود در سینما ، فیلم «بی صدا،حلزون» را می سازد. دزفولی زاده اعلام کرد: «بی صدا،حلزون» به تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته و نویسندگی محمدرضا رهگذر موضوعی اجتماعی دارد. به زودی امیدوارم با انتخاب نهایی بازیگران و شروع تمرینات به دلیل خاص بودن نقش ها تاریخ فیلمبرداری هم مشخص شود.

او افزود: «بی صدا،حلزون» یک قصه اجتماعی متفاوت با رویکرد به قشر خاصی از جامعه است و این روزها وارد مرحله پیش تولید شده.

دزفولی زاده تجربه بیش از یک دهه عکاسی در بیشتر از ۸۰ فیلم سینمایی و سریال را در کارنامه خود دارد.

در آخرین هفته از اولین ماه زمستان ٩٧ شورای صدور پروانه ساخت هم با ساخت ۳ فیلمنامه موافقت کرد. به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، فیلمنامه های «موسی (ع)» به تهیه‌کنندگی مصطفی مزرعتی حسن آبادی، کارگردانی و نویسندگی معین عنایتی نوش آبادی با موضوع انیمیشن، «بی صدا، حلزون» به تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته و کارگردانی بهرنگ دزفولی زاده و نویسندگی محمدرضا رهگذر با موضوع اجتماعی و «پیش از برخورد» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی محمد ابراهیم معیری با موضوع اجتماعی  موافقت شورای ساخت سازمان سینمایی را اخذ کردند.

جلسه شورای پروانه ساخت فیلم های سینمایی با حضور اکثریت اعضای شورا؛ مسعود نقاش زاده، محمود اربابی، حسن بلخاری، منوچهر شاهسواری و مازیار میری برگزار شد.

جمال شورجه و حسین کرمی از دیگر اعضا شورا در این جلسه حضور نداشتند.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش هم درباره جلسه روز ۲۴ دی ماه شورا گفت: در جلسه امروز مقرر شد فیلم سینمایی «سندباد و سارا» به کارگردانی غلامرضا آزادی از چهارشنبه ۲۶ دی ماه به سرگروهی سینما ماندانا اکران شود همچنین قرارداد فیلم سینمایی «ترانه» به کارگردانی مهدی صحابی در سرگروه کوروش بعد از «کلمبوس» ساخته هاتف علیمردانی و قرارداد فیلم سینمایی «ضربه فنی» به کارگردانی غلامرضا رمضانی در همین گروه بعد از «ترانه» ثبت شد.

وی افزود: با توجه به اینکه بقیه فیلم ها کف فروش خود را نگه داشته اند، اکران آنها همچنان ادامه دارد.

فرجی در پایان درباره اکران نوروزی عنوان کرد: برنامه عید درحد گمانه زنی هاست چرا که ابتدا باید تکلیف سرگروه ها برای سال ۹۸ مشخص شود و سپس گزینه های نوروزی نسبت به عقد قرارداد اقدام خواهند کرد.

نوبت سوم مجمع عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران هم عصر روز یکشنبه ۲۳ دی ماه با دستور جلسه «رأی در خصوص ثبت در وزارت کار» در محل خانه سینما برگزار شد و در نهایت با رأی حداقلی اعضا، این انجمن به انجمن صنفی کارگری کارگردانان تبدیل شد. هرچند تبدیل شدن کانون کارگردانان سینمای ایران به انجمن کارگری با حواشی بسیاری همراه بود و طی ۲ نوبت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده این انجمن در تاریخ ۵ و ۲۵ آذر ماه، تعداد حاضران در این مجمع به حدنصاب نرسید اما همین ۲ جلسه تبدیل به بستری برای گفتگو و ارایه نظرات کارگردانان در رابطه با این مقوله شد. در طول این مدت بسیاری از کارگردانان موافق و مخالف تبدیل شدن کانون کارگردانان به انجمن کارگری مصاحبه های مختلفی را در رسانه ها داشتند.

در نهایت یکشنبه ۲۳ دی ماه نوبت سوم مجمع عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران با حضور نزدیک به ۱۰۰ عضو کانون در خانه سینما برگزار شد و بعد از یک جلسه ۳ ساعته، با اکثریت آرا، این کانون برای ثبت در وزارت کار رای آورد تا تبدیل به انجمن کارگری شود.

پیش از این نیز بسیاری از صنوف سینمایی خانه سینما برای ادامه فعالیت قانونی در وزارت کار به ثبت رسیده بودند.

تازه‌ترین آمار فروش فیلم های روی پرده نیز تا آخرین جمعه از اولین ماه زمستان ٩٧ به شرح زیر می باشد:

«بمب؛ یک عاشقانه»/ ۹۰ سالن/ ۴۴ روز/ ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

«مارموز»/ ۱۳۴ سالن/ ۳۷ روز/ ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون

«کلمبوس»/ ۱۲۳ سالن/ ۴۴ روز/ ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون

«قانون مورفی»/ ۱۳۷ سالن/ ۱۶ روز/ ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«پاستاریونی»/ ۷۴ سالن/ ۵۱ روز/ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

«میلیونر میامی»/ ۳۹ سالن/ ۴۴ روز/ ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان

«اتاق تاریک»/ ۵۶ سالن/ ۳۰ روز/ ۹۳۰ میلیون تومان

«دزد و پری ۲»/ ۱۲۰ سالن/ ۲۳ روز/ ۸۰۰ میلیون تومان

«تخته گاز»/ ۵۴ سالن/ ۹ روز/ ۳۵۰ میلیون تومان

«درساژ»/ ۲۵ سالن/ ۲۳ روز/ ۱۲۵ میلیون تومان

«بی نامی/ ۹ سالن/ ۳۷ روز/ ۸۵ میلیون تومان



٢٢:٠٤ - جمعه ٢٨ دی ١٣٩٧    /    شماره : ٧٥٣٨٤    /    تعداد نمایش : ١٢١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است