جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

علیرضا تابش :

هدف از تولیدات مشترک، رسیدن به سهم بیشتری از بازار اکران است

سینمای نو> سرویس سینما

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "سینمای نو" و به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی به نقل از رادیو فرهنگ، علیرضا تابش در گفت‌وگوی تلفنی با برنامه «میدان آزادی» درباره تفاهم‌های امضاء شده با طرف های خارجی در سال‌های 97 و 98 و فعالیت بنیاد سینمایی فارابی در عرصه تولیدات مشترک و هدف‌گذاری آن اظهارکرد: بنیاد سینمایی فارابی سال‌هاست که تجربیات ارزشمندی را در عرصه بین‌المللی و به خصوص امور تولید مشترک کسب کرده است. براساس مستندات و مدارکی که طی این سال‌ها در عرصه بین‌الملل وجود دارد، به این نتیجه رسیدیم که با اتکا به توانمندی کارگردانان، تهیه کنندگان و عوامل درگیر در تولید فیلم سینمایی به خصوص سینماگرانی که تمایل دارند تولید مشترک انجام دهند، آیین‌نامه‌ها و مقرراتی را در سال گذشته تدوین کردیم، که بتوان به صورت قانونمند از تولید مشترک با اتکا به توانمندی‌های بخش خصوصی حمایت کرد.

علیرضا تابش در ادامه گفت: خوشبختانه مذاکرات خوبی در یک سال گذشته با تهیه کنندگان یا کمپانی‌های فیلمسازی در کشورهای ترکیه، بلغارستان، آلمان، جمهوری چک، ایالات متحده آمریکا، لوکزامبورگ، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و لبنان انجام شد نهایتاً مجموع این تولیدات به رقم 5 فیلم سینمایی مشترک رسیده که درصد مشارکت بنیاد فارابی در هرکدام از این پروژه‌ها از 17 تا 50 درصد متغیر است. همچنین در حال حاضر مذاکرات ما برای تولیداتی با لهستان، دانمارک، جمهوری چک و صربستان هم در حال انجام است. چند ماه پیش همزمان با جشنواره بین‌المللی فیلم برلین معاون امور بین‌الملل بنیاد فارابی با همتای صربستانی تفاهم‌نامه تولید مشترک امضا کردند، اردیبهشت امسال در جشنواره جهانی فیلم فجر هم مجددا با طرف صربستانی ملاقات و رایزنی انجام شد. امیدواریم در همکاری با سینمای صربستان هم بتوانیم گام‌های اجرایی را برداریم.

تابش درخصوص بحث اکران فیلم‌های ایرانی در خارج از کشورگفت: هدف‌گذاری کشورها در تولیدات مشترک برای رسیدن به سهم بیشتری از بازار اکران است. اکران هم گونه‌های مختلف نمایشی دارد؛ نمایش در تلویزیون، سامانه‌های برخط یا VOD، پلتفرم‌های جدید که  الان در فضای دیجیتال فیلم‌های سینمایی یا وب‌سری‌ها را پخش می‌کنند و نهایتا اکران در سینماها که مهمترین گامی است که در تولید مشترک دنبال می‌شود. طبعاً در تولید مشترک، طرفین بنا به همان میزان و درصد مشارکتی که دارند سهم خودشان را در اکران یا سایر برنامه‌ها و حضور در جشنواره‌ها دنبال می‌کنند.

مدیرعامل فارابی در پاسخ به اینکه آیا دورنمای این حرکت مثل همیشه ناظر به نقش حمایتی بنیاد فارابی و اینکه در نهایت بعد از یک دوره 2 یا 3 ساله بخش خصوصی وارد این پروسه شود گفت: در تولید مشترک مطلقا بنا را بر تصدی‌گری نگذاشتیم بلکه نقش ما تسهیلگر است و همه اتکای ما بر توانمندی بخش خصوصی سینمای ایران است. امروز سینمای ایران در قله توانمندی‌های خودش قرار دارد و باید از این ظرفیت استفاده بهینه کرد. سینمای ایران سابقه و پیشینه خیلی ارزشمندی در این چهار دهه کسب کرده است و به رغم محدودیت‌هایی که سینماگران در زیرساخت‌ها و یا فضای بین المللی با آن روبرو بوده اند توانسته اند با قدرت خلاقه خود افتخارات ارزشمندی را برای کشورمان به ارمغان بیاورند. حاکمیت و نهادهای سینمایی باید قدر این افتخارات را بدانند. بنیاد سینمایی فارابی با هدف‌گذاری جدیدی که کرده است، بنا دارد به عنوان تسهیل‌گر در کنار سینماگران باشد، در مذاکرات یاری شان دهد و کمپانی فارابی -که در عرصه بین المللی با عنوان fcf شناخته شده است - تضمین‌های لازم را به طرف‌های خارجی  بدهد تا روند تولید فیلم سینمایی را بین سینمای ایران و سایر کشورها تسهیل شود.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پایان گفت: رادیو فرهنگ همیشه به مقوله سینما توجه دارد. پیشنهاد می‌کنم که توانمندی‌های بخش خصوصی سینمای ایران در عرصه تولید تجهیزات، دانش فنی و استفاده از فن‌آوری‌های نوین در تولیدات سینمایی را معرفی کند. بنیاد سینمایی فارابی در عرصه بین‌الملل تلاش می‌کند نسبت به معرفی این امکانات به کشورهای خارجی به خصوص کشورهای همسایه و منطقه اقدام نماید، امیدواریم که زمینه بازاریابی و صادرات خدمات سینمایی ایران به کشورهای دیگر توسعه یابد.



١٩:٠١ - سه شنبه ١٠ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٧٧٦٥٦    /    تعداد نمایش : ١٨٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است