جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد :

وارش محلی برای شکل گیری گفتمان مشترک است

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش، سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد رییس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در حاشیه بازدید از نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش گفت: این جشنواره اتفاق خوب و مبارکی در سطح استان، کشور و منطقه است. همچنین موضوع فرهنگ عامه از مهم ترین موضوعات فرهنگی ما به دلیل تنوع قومی موجود در ایران است که در این رویداد مورد توجه قرار دارد.

وی افزود: حفظ و حراست از میراثت فرهنگی ما اعم از سنت های رفتاری، زیستی و گفتاری و میراث مشترک با کشورهای همسایه موضوعاتی هستند که در صنعت تصویر و سینما می توانند متجلی شوند. جشنواره بین المللی فیلم وارش به درستی این مسئولیت را ایفا می کند. من در دوره های قبلی نیز در جریان این جشنواره بوده ام و به نظرم در دوره نهم نظم بهتری دارد و این نشان از مدیریتی منسجم و کاربلد است. به رییس شورای سیاستگذاری، دبیر و سایر دست اندرکاران جشنواره وارش تبریک می گویم.

رییس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی عنوان کرد: به نظرم همه اتفاقات جشنواره از جمله فضای برگزاری، تعداد سالن ها و فیلم های حاضر در جشنواره سطح کیفی خوبی دارند. تنوع موضوعی فیلم ها نیز قابل توجه است. بخش مرور آثار فرشاد فداییان سینماگر مازندرانی که موضوعات بومی را در فیلم های خود همواره مورد توجه قرار داده، بخش مهمی است. همچنین پرداختن به جنگل های هیرکانی در جشنواره یک ضرورت بود و مرور سینمای کشور آذربایجان که آداب و رسوم و مشترکات فرهنگی زیادی با ایران دارد، اهمیت ویژه ای دارد. فیلم های بخش مسابقه ملی و بین الملل نیز شامل آثار ارزشمندی هستند.

طباطبایی نژاد خاطر نشان کرد: استفاده از مشاوران انتخاب به جای هیات انتخاب در جشنواره فیلم وارش نیز کار جدیدی بود که بسیاری از مستندسازان و سینماگران را در این رویداد سهیم کرد. به نظرم این خروجی ها گام های رو به جلویی بود که برداشته شد و باید خیالمان راحت باشد که این جشنواره دیگر به رویدادی ثابت تبدیل شده است و با پایمردی و همراهی مدیران و هنرمندان راه خود را ادامه می دهد. دوره نهم دوره تثبیت وارش است و امیدوارم این جشنواره روز به روز بالنده تر شود.

وی با بیان این که سینمای ایران سینمای شناخته شده ای در دنیاست، تصریح کرد: مستندهای ایرانی همواره در جشنواره ها خوش درخشیده اند و تلاش می شود در تولید مشترک با دیگر کشورها در این حوزه وارد شویم. به نظرم حوزه فرهنگ توانسته راه خود را بیابد و در دل شرایط تحریم پیش برود.

طباطبایی نژاد عنوان کرد: بیش از دو هزار حضور در جشنواره های بین المللی در حوزه فیلم کوتاه و کسب بیش از 300 جایزه در این بخش، حضور بیش از 200 مستند و 30 جایزه در این بخش اتفاقات درخشانی است که رقم خورد و ما به عنوان نماینده دولت بهترین شرایط حمایتی را برای تولید مستند در سطح ملی و نمایش آن در سطح بین المللی ایجاد می کنیم. 

وی با اشاره به نقش جشنواره های فرهنگی بر شکل گیری و توسعه دیپلماسی عمومی توضیح داد: یکی از مهم ترین کارکردهای دیپلماسی در حوزه فرهنگ تعریف می شود. بسیاری از مسیرهایی که ممکن است با دیپلماسی به معنای سیاسی به بن بست بخورد وقتی از فرهنگ عبور می کند، محل و مجرایی برای تلاقی دو فرهنگ و شکل گیری گفتمان می شود. برای ارتباط با حوزه تمدنی ایران بزرگ جشنواره فیلم وارش یک ملجا و پناه است. جشنواره های دیگری نیز در این حوزه فعال در کشورهای همسایه فعال هستند که می توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند و پیشنهاد من این است تفاهم نامه ای شکل گرفته تا تعاملات اقتصادی وفرهنگی را به دنبال داشته باشند.

نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش به دبیری مهدی قربانپور 9 تا 13 اردیبهشت ماه در بابل، رامسر و ساری در حال برگزاری است.



١٧:٣٧ - جمعه ١٣ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٧٧٧٢٥    /    تعداد نمایش : ٢٣٩







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است