جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

پرویز جاهد:

واقعیت در استودیو خدشه دار می شود

سینمای نو> سرویس سینما

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "سینمای نو" و به نقل از روابط عمومی نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش، پرویز جاهد در کارگاه زیبایی شناسی جغرافیا و لوکیشن در تولید فیلم که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد رامسر برگزار شد، گفت: لوکیشن یکی از مهم ترین مباحث در سینما است. سابقه ادبی هر موضوعی در پژوهش ها نیاز به لوکیشن و فضا دارد که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است و کتاب های کمی در حوزه آکادمیک برای این موضوع وجود دارد.

وی افزود: در نقدهای سینمایی لوکیشن و جغرافیا بسیار اهمیت دارد اما کتابی درباره لوکیشن فیلم های ایرانی وجود ندارد و فقط چند مقاله موجود است که باید به این مهم بیش از پیش در سینمای ایران پرداخته شود.

این نویسنده با اشاره به این که پیوستگی زمانی و مکانی در لوکیشین بسیار اهمیت دارد، عنوان کرد: برای صرفه جویی در زمان و هزینه تولید فیلم تهیه کننده و مدیرتولید بر اساس لوکیشن رج می زنند. شناخت درام، انتخاب سوژه و تاثیر لوکیشن در فیلمسازی، از جمله مهارت های این حرفه هنری است. در بستر جغرافیاست که هنر به وجود می آید و مفهوم سینمای ملی و بومی در این مقطع مشخص می شود زیرا فیلم به جغرافیا وابسته است و مشخص می کند فیلم هویت بومی دارد یا خیر.

جاهد افزود: جغرافیا برای بومی شدن کافی نیست و نیاز به فرهنگ و زبان و ... داریم و اگر همه این ها کنار هم قرار بگیرند جغرافیای بومی و ملی معنا پیدا می کند.

وی خاطر نشان کرد: لوکیشن واقع گرایانه فیلم های بهرام بیضایی مختص خودش است و ممکن است نقدهایی به این لوکیشن ها باشد اما هر فیلمسازی نگاه و فضاسازی خودش را دارد.

این مدرس کارگاه جشنواره بین‌المللی فیلم وارش جنگل های شمال را یکی از بهترین نقاط برای انتخاب لوکیشن در فیلم ها دانست و بیان کرد: مهرجویی فیلم «پستچی» را در جنگل های شمال ساخته است و بهره ای که مهرجویی از لوکیشن های جنگل شمال برده کسی تاکنون نتوانسته به این نحو استفاده کند.

وی ادامه داد: فیلمبرداری در لوکیشن استودیو مزایای بسیار زیادی دارد و کار را بسیار راحت می کند اما واقعیت در این فضا دچار خدشه می شود.

 



١٨:٤٨ - جمعه ١٣ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٧٧٧٢٧    /    تعداد نمایش : ٢٣٨







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است