جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در سومین روز از جشنواره سینماحقیقت ؛

11 مستندساز فیلم‌های خود را به مخاطبان معرفی کردند

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند     

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، در سومین روز از برگزاری سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت، مستندهای بخش مسابقه ملی و بین‌الملل در پردیس سینمایی چارسو اکران شدند که تعدادی از آن ها با حضور عوامل فیلم، پیش از زمان اکران به معرفی مستندهای خود و توضیح درباره ایده شکل گیری آن ها پرداختند.

مستندهایی چون «روزی که رفت» ، «ارغوان»، «قصری برای دیوارهای قرمز» ، «رنج زیر پوست»، «راه بازگشت» ، «تارهای ممنوعه»، «ایرانوود»، «شیب تند» ، «زمستان است»، «خط باریک قرمز» و «خاطرات موتور سیکلت» در سومین روز از جشنواره سینماحقیقت در پردیس سینمایی چارسو رونمایی و معرفی شدند.

هادی معصوم‌دوست: به ساختن فیلم پژوهشی علاقه مندم

عصر 20 آذرماه، هادی معصوم دوست، کارگردان «روزی که رفت» در سالن شماره یک پیش از نمایش فیلم خود روی صحنه آمد تا نکاتی را درباره فیلم خود بازگو کند.

معصوم دوست گفت: من به ساختن فیلم پژوهشی علاقمند بودم، اما دوست داشتم که پژوهش من با محوریت یک شخصیت پیش برود و صورت بگیرد. این فیلم درباره از بین رفتن بافت قدیمی شهر مشهد است که پژوهش های من در این فیلم، به واسطه نمایش زندگی یک شخصیت اتفاق می‌افتد.

خوانشی از خیابان لاله زار در «زمستان است»

مهرداد زاهدیان پیش از نمایش فیلمش در سومین روز از جشنواره درباره خوانشش از این اثر که درباره خیابان لاله زار است، گفت: خیابان لاله زار تهران نمادی از تبلور جامعه ایرانی برای تجربه دنیای مدرن است، جایی که اولین مصادیق جامعه مدرن در آن نمود پیدا می‌کند، مانند تئاتر، سینما، کافه‌ها که محل گپ و گفت‌های روشنفکری بودند. اما در طول زمان لاله زار از هویت و ماهیت خودش فاصله می‌گیرد و به دلایل مختلف تبدیل به فضایی می‌شود که الان می‌بینیم. روند این تغییرات را هم در فیلم مشاهده می‌کنیم.

زاهدیان ادامه داد: «زمستان است» تلاش می‌کند تا این جوانمرگی را نمایش دهد اما وقتی قرار است راجع به فضایی صحبت شود که بیش از یک کیلومتر وسعت دارد و عمق زمانی‌اش هم زیاد است عناصر زیادی را باید درنظر گرفت.

محمد نصرتی آهنگساز این اثر هم در سخنانی درباره ساخت موسیقی کار بیان کرد: اولین باری که این مستند را با مهرداد عزیز نگاه کردیم، برایم جذابیت زیادی داشت و همان موقع تست زدن موسیقی آن را آغاز کردیم. با توجه به اینکه این مستند روایتی از دوره قاجار تا امروز را دارد موسیقی‌های متنوعی را هم نیاز داشتیم و بر اساس همین دوره‌ها جلو رفتیم.

معرفی فیلم‌های «ارغوان» و «قصری با دیوارهای قرمز» در سالن چهار

مستندهای «ارغوان» ساخته محمد صحرائی و «قصری با دیوارهای قرمز» به کارگردانی عباس رزیجی هم در سالن چهار پردیس چارسو به نمایش درآمدند.

پیش از نمایش این مستندها صحرائی کارگردان مستند «ارغوان» توضیحاتی درباره چگونگی پرداختن به شخصیت ارغوان در این مستند پرتره داد و گفت او یک دختر موزیسین روشندل است که به ابعاد مختلف زندگی او پرداخته می‌شود.

صحرائی ادامه داد: من به عنوان کسی که این مستند را کارگردانی کردم در طول روز در جامعه با رفتارهایی که با این قشر می‌شود آشنا هستم، اما خودم هم در این فیلم یاد گرفتم که چه برخورد و فرهنگی با این قشر باید داشت. من می‌خواستم به نوعی زبان این قشر از جامعه باشم و مشکلاتشان را به تصویر بکشم تا مسئولان با کمبودها و معضلاتی که ایشان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند آشنا شوند و تمهیدی برای آن بیاندیشند.

در ادامه ارغوان حمسی که این مستند درباره زندگی اوست نیز روی سن حاضر شد و ضمن ابراز خوشحالی از حضورش در جشنواره از کارگردان و عوامل این اثر تشکر کرد.

سپس عباس رزیجی کارگردان مستند «قصری با دیوارهای قرمز» نیز درباره اثرش توضیح داد: این فیلم درباره زنده‌یاد داوود روستایی و مجموعه فیلم‌های آلترناتیو توقیف شده اوست اما حیف که حدود 40 روز پیش ما این عزیز را از دست دادیم و ایشان نتواستند هنگام نمایش فیلم در بین ما حضور داشته باشند.

وی همچنین گفت: اما من خوشحالم که توانستم با ایشان ملاقات کنم و درباره خودشان و فراز و نشیب‌های زندگی‌شان فیلمی بسازم.

محسن جعفری راد: دوست دارم نظر تماشاگران را بعد از دیدن فیلم بدانم

هم چنین مستند «رنج زیر پوست» به کارگردانی محسن جعفری‌راد در سالن شش پردیس چارسو در جریان برگزاری سیزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درآمد.

جعفری راد پیش از نمایش اثرش روی صحنه آمد و ضمن تشکر از حاضرین در سالن گفت: دوست دارم تماشاگران و مخاطبان ابتدا فیلم من را ببینند و بعد درباره آن صحبت کنم و نظرات و انتقادهایشان را بشنوم.

 دیمیتری پتروویچ: یک هفته زودتر از شروع فستیوال به ایران آمدیم

دیمیتری پتروویچ یکی از کارگردان‌های فیلم «راه بازگشت» که فیلم خود را از کشور بلژیک در جشنواره شرکت داده‌اند، با دعوت بهمن نورایی به عنوان مجری روی صحنه سالن سه آمد و دقایقی را برای مخاطبان فیلمش سخن گفت.

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: باعث افتخار من و ماکسیم ینس دیگر کارگردان این فیلم است که در ایران حاضریم. ما یک هفته زودتر از شروع فستیوال به ایران آمدیم تا کشور شما را بهتر بشناسیم. تنها نکته‌ای که باید درباره فیلم بگویم این است که ایده این فیلم از ابتدا با خود حسین کاراکتر اصلی فیلم بوده و او به همراه یکی دیگر از عوامل فیلم برای پخش دوم فیلم در جشنواره به ایران می آیند.

این کارگردان بلژیکی اظهار کرد: این اولین نمایش فیلم ما در منطقه خاورمیانه است و امیدوارم نمایش‌های دیگری در منطقه داشته باشیم.

 نوری: مخاطب این فیلم جامعه ایران و مهاجران افغان هستند

پیش از نمایش مستند «تارهای ممنوعه» شهنام صفاجو، از حسن نوری کارگردان و افسانه سالاری، تهیه‌کننده این اثر دعوت کرد تا درباره فیلم‌شان صحبت کنند. ثریا یکی از کاراکترهای این مستند هم که در سالن حضور داشت روی سن آمد و به حضار خوشامد گفت.

سالاری ضمن تشکر از حاضرین برای تماشای این اثر گفت: خوشحالم که در جمع علاقه‌مندان سینماحقیقت فیلمم را می‌بینم و امیدوارم که همه فیلم را دوست داشته باشید.

حسن نوری نیز در سخنانی گفت: مخاطب این فیلم جامعه میزبان، یعنی ایرانی‌ها و مهاجران افغان هستند و خوشحالم در جمع شما تعداد زیادی از همین طیف را می‌بینم. برای من بسیار مهم بود که فیلمم در ایران نمایش داده شود و خوشبختانه در این جشنواره معتبر مخاطبان می‌توانند این اثر را ببینند. جا دارد از همه عوامل سینمای مستند ایران که پای این اثر ایستادند تشکر کنم، چرا که این اثر مدیون این افراد است.

نازنین مفخم، محمد آلادپوش و صحرا کریمی رئیس افغان فیلم که عالی‌ترین مقام سینمای افغانستان است نیز در این نمایش فیلم حضور داشتند.

کارگردانان «ایرانوود» و «شیب تند» با مخاطبان سخن گفتند

در سالن شماره چهار هم کارگردان‌های دو فیلم «ایرانوود» و «شیب تند» با دعوت شهنام صفاجو روی سن آمدند و برای مخاطبان سخن گفتند.

رضا دانش پژوه پس از حضور بر روی سن از عوامل فیلم خود خواهش کرد که در سالن بیاستند و سپس حضار به تشویق آن ها پرداختند.

سپس لقمان خالقی کارگردان «شیب تند» گفت: یکسال تمام من و عواملم به سختی کار کردیم تا این جمع عزیز که شما هستید را دور هم ببینیم.

وی با بیان این که مشتاق است نظر مخاطبان را درباره اثرش بداند اظهار کرد: من از همه عوامل فیلمم به خصوص از احسان علیخانی که به من اطمینان کرد و  کنارم بود تشکر می‌کنم.

این کارگردان در پایان صحبت‌هایش از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یاد کرد و گفت: ما نمی‌توانیم حمایت‌های کانون را در شکل گرفتن این فیلم نادیده بگیریم. چیزی که مهم بود، فیلم ما متعلق به ارگانی است که تفکرش به بچه ها تعلق دارد آن هم در روزگاری که قربانیان حقیقی‌اش کودکان هستند.

خوشحالم «خط باریک قرمز» در سینماحقیقت حاضر است

فرزاد خوشدست کارگردان فیلم «خط باریک قرمز» در سالن شماره شش برای مخاطبان فیلمش سخن گفت.

وی گفت: پروداکشن این فیلم نزدیک 5 سال طول کشید و قرار بود 6 ماه پیش در جشنواره فجر جهانی برای اولین بار اکران شود که متاسفانه از جدول اکران خارج شد، هر چند خبرش در خروجی رسانه‌ها رفت و همه فکر کردند در این جشنواره اکران شده است اما این فیلم جزء پنج فیلم برتر آسیاپاسیفیک شد و در یکی دیگر از جشنواره‌های روسیه به خوبی دیده شد.

کارگردان «خط باریک قرمز» بیان کرد: خوشحالم فیلمم اینجا و در این جشنواره دیده می‌شود، چرا که جشنواره مهمی است و مخاطب خاص دارد.

وی در پایان گفت: ایده این کار در زمان ساخت فیلم قبلی من یعنی «زنی که نام ندارد» شکل گرفت و ما برای ساختن آن پنج ماه در کانون اصلاح و تربیت کار کردیم.

مسعود فراستی: با دیدن مستند «خاطرات موتور سیکلت» احساس جوانی کردم

پس از پایان اکران فیلم مستند «خاطرات موتور سیکلت» به کارگردانی امیرحسین نوروزی که ساعت ۲۲ در سالن  ۴ پردیس چارسو روی پرده رفت، مراسم معرفی و تقدیر از این فیلم‌سینمایی با حضور مسعود فراستی، امیرحسین نوروزی و مهدی چمران با اجرای شهنام صفاجو برگزار شد.

امیرحسین نوروزی کارگردان، مسعود فراستی منتقد و مهدی چمران با حضور روی سن درباره این مستند گفتگو کردند.

مسعود فراستی منتقد سینما در ابتدا گفت: فیلم بسیار خوبی دیدم. وقتی فیلم  را دیدم حس کردم چندسال جوان تر شده ام و احساس کردم امیرحسین نوروزی هم از جنس غیرت این ادم هاست که غیرت چنین آدم هایی را در سینما به تصویر می کشد. سپس از شخصیت جلیل و‌ حاج حسن این مستند دعوت کرد تا روی صحنه بیایند.

این‌ منتقد سینما ادامه داد: حال خوبی دارم و امیدوارم حال همه شما خوب باشد. وقتی می گویم فیلم آدمیزادی؛ منظورم این است که فیلمی از آدم های زیبایی که تا ابد زیبا هستند در تصویر ببینیم. اگر نوروزی کارش را بلد نبود این را به من مخاطب منتقل نمیکرد. من به امیرحسین نوروزی تبریک می گویم و به این دو مرد بزرگ افتخار میکنم.

مهدی چمران هم در ادامه این مراسم تقدیر گفت: هم مضمون فیلم چیزی بود که خوب به آن پرداخت شده بود و هم فیلم تکنیک زیبایی داشت.همه کاری که این دوستان در جبهه کرده اند، ریزه کاری های فراوان بسیاری داشته که قابل بیان نیست. چون هیچگاه نمی شود آن روزهای جبهه را کامل به تصویر کشید. انشاالله آقای نوروزی و همکارانشان موفق باشند و این موضوعات باید در تاریخ بماند که چه عمرها و‌ چه جوانانی برای دفاع از وطن جانشان را داده اند.

شخصیت آقا جواد این مستند نیز عنوان کرد: من از شهید چمران چیزهای زیادی یاد گرفته ام. او روح من و اخلاق من را عوض کرد و با روش خودش برخورد اجتماعی را به من یاد داد. شهید چمران دید من را نسبت به زندگی عوض کرد.

اجرای مراسم معرفی فیلم‌ها برعهده مصطفی شیری مجری و مستندساز است.



١١:٢٠ - پنج شنبه ٢١ آذر ١٣٩٨    /    شماره : ٨٢٢٤٢    /    تعداد نمایش : ١٧١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است