شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

یادداشت های پراکنده ساکن قدیمی سینمای رسانه ها ؛

روز پنجم : برای محمدحسین .....

سینمای نو > سرویس سینما    

یادداشت های پراکنده ساکن قدیمی سینمای رسانه ها

روز پنجم : برای محمد حسین....

پژمان لشكری پور

اولین بار سیزده سال پیش و در حالی كه مسئولیت دبیری نخستین جشنواره شهید آوینی را داشتم و در آستانه برگزاری آن به دعوت حبیب والی نژاد در مجموعه روایت فتح ، او را دیدم. مستندسازی که با دوربین 16 میلی متری مستندی را درباره شهدای مجموعه مستند سازی روایت فتح ساخته بود و قرار ما این بود که آن فیلم را در شب اجرای مراسم پخش کنیم و چون فیلم حدود پنجاه دقیقه بود،همان شب مراسم از شبکه پنج پخش شد و هنوز هم معتقدم فیلم عجیب و البته مستند خیلی خوبی است.

نکته جالب در نوع روایت این فیلم،استفاده از خود شهید آوینی در پشت موویلای معروف و مخصوصش در معرفی شهدای روایت فتح بود و جالب این که سیدمرتضی پنجمین شهید از سلسله ۷ شهید روایت فتح بود و بعد از خودش هم روایت فیلم ادامه داشت.

به علاقه مندان آثار مهدویان توصیه می کنم که مستند راویان شهید را پیدا کنند و ببینند.

سال های بعد خاطرم هست که در جستجو و پیگیری مجموعه شهید باقری بود که " آخرین روزهای زمستان" نام گرفت و در سال ۹۴ "ایستاده در غبار" و حالا در سال۹۸ با "زیر درخت گردو"

آری محمد حسین مهدویان طی پنج دوره گذشته جشنواره فجر،حضوری مداوم،پر صلابت و مهمتر از همه با فیلم هایی مهم و البته سخت و نفس گیر از حیث تولیدی داشته است.

در شرایطی که تولید فیلم در سینمای امروز سخت و دشوارتر از هر زمانه ای است ،مهدویان یادآور فیلمسازانی از دهه شصت است که حضور هر ساله شان جشنواره فیلم فجر و برگزاری آن را معنا می داد.

اما نکته مهم تر از این تداوم فیلمسازی محمد حسین مهدویان،جنس آثار او و نقشی است که فیلم هایش در زدودن غبار فراموشی از صفحات تاریخ  سه دهه گذشته ایفا می کند.

شهید متوسلیان،منافقین،مرصاد وحالا ادای دین او به مردم آسیب دیده از جنایت مشترکی که از آستین صدام در بمباران شیمیایی سال های آخر جنگ به وقوع پیوست،حتی مهدویان در مابین فیلم های سینمایی اش با مستند "ترور سرچشمه" به کالبد شکافی واقعه هفتم تیر پرداخت...

حالا درخت گردوی او به مثابه یک کالای در خور فرهنگی در دستان مسئولان برای بهره برداری در شأن برای زدودن مظلومیت تاریخی این ملت است.حسین مهدویان کار خود را در حد توان در این سال ها انجام داده،حال می ماند وظیفه سایرین.

یادش بخیر ،شهیدسیدمرتضی آوینی ،نوشته بود:

چه كسی حرمت تاریخ مارا نگه می دارد؟

شاید برای این کار نیز باید از خارج مستشار وارد کنیم



١٠:٠٠ - پنج شنبه ١٧ بهمن ١٣٩٨    /    شماره : ٨٣٣٣٢    /    تعداد نمایش : ١٨٢







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است