جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در مراسم اختتامیه ؛

برگزیدگان بخش مسابقه ایران دهمین جشنواره پویانمایی تهران معرفی شدند

سینمای نو > سرویس پویانمایی        

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و اعلام اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون ، داوری آثار این بخش را محمدعلی شامانی ، امیرحسن ندایی ، مريم كشكولى‌نيا ، امیر سحرخیز و حسین صافی بر عهده داشتند.

بر اساس این گزارش، جایزه‌های این بخش دهمین جشنواره پویانمایی تهران روز 19 اسفند و در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون تهران به برگزیدگان اهدا شد.

بر این اساس فیلم انیمیشن «پیشخدمت» به کارگردانی فرنوش عابدی تندیس طلایی فیلم اول را به خاطر نگاه جسورانه در خلق فضای ذهنی هنرمند دریافت کرد و تندیس نقره‌ای بهترین فیلم دوم به مهدی خرمیان برای «سوزن‌بان» به‌خاطر توانایی در القای معنایی شاعرانه و تندیس برنزی فیلم سوم به معین صمدی برای «جمشید؛ مرثیه‌ای بر یک اسطوره» به‌خاطر خلاقیت در استفاده از عناصر بصری برای روایت یک داستان اسطوره‌ای تعلق گرفت.

هیات داوران همچنین تندیس طلایی بهترین اثر بلند را به علی نوری‌اسکویی برای «رهایی از بهشت» به‌خاطر زاویه نگاه متفاوت و تلاش برای قهرمان‌سازی از طریق پرداختن به اسطوره‌های معاصر تاریخ ایران، تندیس طلایی بهترین اثر تلویزیونی را به بابک نکویی و بهنود نکویی برای فیلم «خروس‌خون» به‌خاطر فهم درست از تولید یک اثر تلویزیونی، تندیس طلایی بهترین اثر تبلیغی را به بهمن دادفر برای «ایران یک شهر دارد» به‌خاطر استفاده از یک تکنیک جسورانه در خلق یک اثر و تندیس طلایی بهترین فیلم‌نامه را به هاجر مهرانی و مریم چالش برای «داش‌آکل» به‌خاطر بازآفرینی مناسب از یک اثر ماندگار ادبی و نگارش خلاق اهدا کرد.

در همین حال تندیس طلایی بهترین پویانما (انیماتور) نیز به حسین ملایمی، امیر سعید الوندی و آزاد معروفی برای فیلم «بدو رستم بدو» به‌خاطر متحرک‌سازی دلنشین و خلق موقعیت‌های طنز، تندیس طلایی بهترین فضاسازی به فراز شانیار و معین صمدی برای «جمشید؛ مرثیه‌ای بر یک اسطوره» به‌خاطر خلاقیت در ترکیب‌بندی و سبک بصری چشم‌نواز، تندیس طلایی بهترین موسیقی به آرمین رهبر برای «او بعلاوه آب» به‌خاطر کاربرد درست موسیقی میکی ماوسینگ (Mickey Mousing) در خدمت روایت فیلم و تندیس طلایی بهترین صداگذاری به آرش قاسمی برای «رهایی از بهشت» به‌خاطر صداگذاری دقیق و متناسب با کیفیت یک اثر سینمایی اهدا شد.

همچنین دو تندیس نقره‌ای بهترین جلوه‌های بصری به مهدی خرمیان برای «سوزن‌بان» به‌خاطر استفاده هنرمندانه از ابزارهای نوین و روزآمد و بهترین فیلم تجربی به نگاره حلیمی و امین ملکیان برای «حوض نقاشی» به‌خاطر ایده خلاقانه و تکنیک متناسب با موضوع اختصاص یافت.

هیات داوران یک جایزه ویژه نیز به فیلم «داش آکل» و به خاطر به تصویر کشیدن جلوه‌های رنگ و ادب ایران به هاجر مهرانی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اهدا کرد.

گروه داوری مسابقه سینمای ایران هیچ اثری را به‌عنوان بهترین فیلم با موضوع کودک و نوجوان شایسته دریافت تندیس جشنواره ندانست و با تاکید بر این‌‌‌که هنرمندان انیمیشن توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند در عین حال  فیلم «وقت خوابه» به کارگردانی مهناز یزدانی را شایسته دریافت یک دیپلم افتخار شناخت.

سه فیلم «STill Life» به کارگردانی محمد مهدی شیری نیز به‌خاطر نگاه تجربه‌گرا در حوزه‌ی هنرهای تجسمی و ارتباط آن با پویانمایی، «من، گربه و بچه» به کارگردانی فاطمه گودرزی به‌خاطر استفاده خیال‌انگیز از انیمیشن در یک اثر مستند و «درخت پرتقالی» به کارگردانی امیر هوشنگ معینی به‌خاطر فضاسازی مناسب و شاعرانه و شاعرانگی در نگاه موفق به دریافت دیپلم افتخار شدند.

گروه داوری مسابقه ایران در پایان جشنواره همچنین در بیانیه‌ای به پیشرفت تکنیکی آثار شرکت‌کننده تاکید کردند.

در بخشی از متن این بیانیه آمده بود؛ اتفاق مبارکی که در فیلم‌های حاضر در دوره دهم جشنواره رخ داده است، مهار اسب سرکش تکنیک و گذر از دوران جذابیت‌های ابزارهای رنگارنگ دیجیتال است. پیشرفت چشمگیری که در اجرای ماهرانه آثار انیمیشن در ایران به ویژه در عرصه تکنیکی به وجود آمده است، نوید بخش روزهای خوش قصه گویی و خیال پردازی خلاق در تولید آثار پویانمایی خواهد بود، هر چند این مهم به دست نخواهد آمد مگر با توجه ویژه به قصه و جسارت در انتخاب موضوع و تجربه شیوه‌های نو در روایت.

دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران روز 19 اسفند در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کار خود پایان داد.



١٢:١٢ - جمعه ٢٠ اسفند ١٣٩٥    /    شماره : ٥٩٥٩٨    /    تعداد نمایش : ٥٧٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است