چهارشنبه ٠٥ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در جشنواره بین المللی فیلم شهر؛

نشست تخصصی «پروداکشن دیزاین» برگزار شد

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند      

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری ششمین جشنواره بین المللی فیلم شهر ، کارگاه پروداکشن دیزاین با محوریت قرار دادن نقش اساسی پروداکشن دیزاین در تهیه و تولید بهینه و با کیفیت انیمیشن های کوتاه و بلند در عصر نخستین روز جشنواره فیلم شهر با حضور جمعی از علاقه مندان و با گرامی داشت یاد وحید نصیریان برگزار شد.

سحرخیز با اشاره از عنوان production design در ایران برداشت اشتباهی شکل گرفته است گفت: به دلیل ترجمه کلمه به کلمه ای که از این عنوان می شود بسیاری پروداکشن دیزاین را طراحی تولید می خوانند. در حالی که طراحی تولید بیشتر به سمت برنامه ریزی تولید می رود و بُعد هنری آن نادیده گرفته می شود.

نکویی درباره تعریف پروداکشن دیزاین بیان کرد: تبدیل متن به قالب تصویری و جنس تصویری هر فیلم که آن را از فیلم دیگر جدا می کند در تعریف پروداکشن دیزاین قرار می گیرد. البته این موضوع فقط مختص به انیمیشن نیست و تاریخچه اش از سینمای زنده شروع می شود.

سحرخیز ادامه داد: در سینما رشته های مختلفی با طراحی ارتباط دارند اما اگر ملاک این ارتباط را جشن اسکار در نظر بگیریم، در این جشن به سه رشته مختلف که در مراحل مختلف تولید فیلم تندیس اسکار می دهند. Costum design،Makeup& Hairstyle  و production designسه رشته ای هستند که در این زمینه جایزه می گیرند.

سپس آنها به معرفی فیلم هایی پرداختند که جایزه Best Art Direction را از جشن آکادمی اسکار دریافت کرده اند. Great Expectations اولین فیلمی بود که در سال 1947 این جایزه را دریافت کرد.

 Dick Tracey فیلم دیگری است که در سال 1990 این جایزه را دریافت کرده است. نکویی درباره این فیلم گفت: Dick Tracey طراحی بسیار ویژه ای داشت. به دلیل این که فیلم از روی یک کمیک ساخته شد، تیم تولید علاقه داشتند جنس طراحی فضای این فیلم از جنس تصویرسازی کمیکی باشد که براساسش فیلم را می ساختند.

اما فیلم بعدی که جایزه Best Art Direction را دریافت کرده بود، تایتانیک معرفی شد و فیلم هوگو در سال 2011 آخرین فیلمی بود که این جایزه را دریافت کرد. سحر خیز توضیح داد: عنوان این جایزه در سال 2012 به Best production design  تغییر کرد و لینکلن اولین فیلمی بود که این جایزه را دریافت کرد.

فیلم های گتسبی بزرگ در سال 2013 و هتل بزرگ بوداپست در سال 2014 از دیگر فیلم هایی بودند که بعد از نمایش تصاویری از پروداکشن دیزاین آنها در این جلسه مورد بررسی قرار گرفتند. نکویی درباره فیلم هتل بزرگ بوداپست گفت: در این فیلم اتفاق ویژه تری افتاده و کادر فیلم در مقاطع مختلف زمانی تغییر می کند.

فیلم لالاند به عنوان آخرین فیلمی معرفی شد که در مراسم اسکار جایزه پروداکشن دیزاین را دریافت کرده است. سحرخیز تاکید کرد: پروداکشن دیزاین ارتباط مستقیمی با کارگردان دارد. ظاهر فیلم و حس و حال آن در مرحله پروداکشن دیزاین به کارگردان فیلم منتقل می شود. بسیاری از دپارتمان های دیگر همه زیر مجموعه پروداکشن دیزاین هستند. تفسیر بصری فیلم نامه توسط پروداکشن دیزاینر اتفاق می افتد.

بابک نکویی افزود: می توانیم بگویم پروداکشن دیزاینر کارگردان دوم فیلم است. این مرحله از سینمای زنده شروع شد و در انیمیشن هم به وجود آمد.  اولین فیلم جدی و رسمی سینمای انیمیشن را دیزنی ساخت و به همین دلیل توانست در همه موارد به حد کمال برسد.

تصاویری از پروداکشن دیزاین انیمیشن سفیدبرفی و هفت کوتوله در سال 1937 در این کارگاه به نمایش در آمد و نکویی توضیح داد: به دلیل این که در آن زمان دیزنی به شدت تحت تاثیر نقاشی های قرن 18 و 19 اروپا بود و از طرف دیگر داستان سفید برفی و هفت کوتوله یک داستان عاشقانه اروپایی بود، آنها از آبرنگ و فضای بصری نزدیک به نقاشی های آن دوران برای طراحی فضای این انیمیشن استفاده کردند.

انیمیشن سینمایی پینوکیو، انیمیشن دیگری بود که از نظر پروداکشن دیزاین بررسی شد. سحرخیز درباره این انیمیشن گفت: در سال های اخیر تصاویری از فریم های پینوکیو منتشر شده که آنقدر با جزئیات تصویرسازی شده اند که باور ناپذیر هستند و همه این مراحل صرفا در مرحله پروداکشن دیزاین اتفاق افتاده است و اگر این کتاب ها منتشر نمی شد کسی این تصاویر را نمی دید. آنهم در دوره ای که هنوز مرحله ای تحت عنوان پروداکشن دیزاین به وجود نیامده بود.

او ادامه داد: این موضوع نشان می دهد که برخلاف باور رایج عموم که معتقد هستند محصولات دیزنی بیشتر به سمت تجاری بودن می روند، می بینیم که چنین تصویرسازی های پیشرو و مدرنی در تولیدات این محصولات چه در مرحله پیش تولید و چه در پس تولید اتفاق می افتد.

در بخش دیگری از این کارگاه بابک نکویی و امیرسحر خیز با نمایش دادن کارهایی از دیگر استودیوهای انیمیشن بزرگ دنیا به معرفی پروداکشن دیزاین پرداختند و در انتهای این کارگاه آنها به شکل عملی این مرحله را به شرکت کنندگان آموزش دادند.

ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر از 9 تا 14 مردادماه به دبیری سیدعلی احمدی در پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود.



١١:٣٥ - سه شنبه ١٠ مرداد ١٣٩٦    /    شماره : ٦٢٦٩١    /    تعداد نمایش : ٦٧٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است