جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در جشنواره تلویزیونی مستند ؛

«بازگشت» و «دونازی» از شبکه مستند روی آنتن می رود

سینمای نو > سرویس تلویزیون 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی شبکه مستند ، «دونازی» به کارگردانی حسن بیات درباره محیط‌بانی است که از آخرین بازمانده‌های نژاد خاصی از بزکوهی نگهداری می‌کند و قصد دارد این‌گونه را تکثیر و به طبیعت بازگرداند.  

محیط‌‌‌بانی که پدرخوانده بز کوهی شد

«دو نازی» هم‌زیستی انسان و حیوان در واقعی‌ترین حالت خود را به تصویر کشیده‌است.  

حسن بیات، کارگردان «دو نازی» بابیان این مطلب گفت: سوژه اصلی مستند «دونازی» توسط یکی از دوستانم که ساکن شهر طارم از توابع زنجان است به من پیشنهاد شد که در روستایی به نام هارون آباد در حال اتفاق افتادن بود. ابتدا به همراه چند نفر دیگر از لوکیشن بازدید کردیم و متوجه شدیم که این سوژه توانایی تبدیل‌شدن به مستند را دارد؛ اما چیزی که من را جذب ساختن این مستند کرد، علاقه‌ای بود که بین یک محیط بان و دو بزغاله به وجود آمده بود. بزغاله‌هایی که توسط یک محیط بان و خانواده‌اش نگهداری می‌شدند و خانواده این محیط بان هم علاقه عجیبی به این دو بزغاله داشتند. در کنار این‌ها ما خواستیم نوعی رابطه منطقی و اخلاقی را بین انسان و حیوان به نمایش بگذاریم. گاهی نگهداری حیوان در خانه به‌مثابه نوعی حیوان آزاری است اما آقای صادقی، ارتباطی صحیح با این حیوانات برقرار کرده است.

بیات در مورد اهمیت حیواناتی که سوژه «دو نازی» شدند، تصریح کرد: دلیل این‌که خانواده صادقی تا این حد برای نگهداری از دو بزغاله وقت و هزینه صرف می‌کنند، این است که این دو بزغاله از آخرین بازمانده‌های نژاد خاصی از بزکوهی هستند که در منطقه طارم زندگی می‌کنند و نژاد آن‌ها در معرض انقراض است. آقای صادقی که محیط بان هم هست با اخذ مجوزهای لازم برای نجات نسل این نوع بز کوهی تصمیم می‌گیرد که از این دو حیوان نگهداری کند.

بیات اضافه کرد: برای روایت بهتر قصه در «دونازی» سعی کردیم تا هر آنچه که در زندگی این خانواده اتفاق می‌افتد را بدون تغییرات به نمایش بگذاریم. خانواده آقای صادقی به زندگی روزمره خود پرداختند و ما این همزیستی را در واقعی‌ترین حالت خود به تصویر کشیدیم. با توجه به فاصله 95 کیلومتری لوکیشن از مرکز زنجان و کوهستانی بودن منطقه و گرمای شدید و هوای شرجی، تولید این اثر بسیار سخت بود اما طی دو سال این اتفاق افتاد و ما چهارفصل را در این مستند به تصویر کشیدیم.

«بازگشت» به کارآفرینی

«بازگشت» به کارگردانی محمدجواد دهقان داستان مردی است که به زادگاهش برمی‌گردد تا حیات را به روستای در حال خالی شدن از سکنه، برگرداند.

کارگردان مستند «بازگشت» که در فصل سوم جشنواره تلویزیونی مستند پذیرفته‌شده، درباره تولید این مستند گفت: داستان «بازگشت» از جایی شروع شد که وقتی در حال تصویربرداری مستندهای بین برنامه «گاهی به آسمان نگاه کن» بودم باید به نقاط مختلف کشور سفر می‌کردم و با سوژه‌های مختلف برخورد داشتم که اکثراً به دلایلی مانند بی‌سرپرست بودن خانوار یا چنین مشکلاتی، با کمیته امداد در ارتباط بودند و بعضاً توانسته بودند با کمک کمیته امداد کارآفرینی کنند. در کنار این‌ها علاقه‌ای که به کار مستند داشتم باعث شد از بین فهرستی که کمیته امداد استان یزد در اختیارم گذاشت یک گزینه را انتخاب کنم و به‌عنوان سوژه مستند روی آن کارکنم.

دهقان افزود: یکی از این سوژه‌ها آقای توکلی است که شهرنشین شده و راننده بود و بعد از مدتی به روستا بازگشته و برای آبادانی این روستا تلاش می‌کند. با این بازگشت، روستایی که در حال خالی شدن از سکنه است نجات پیدا می‌کند. روایت قصه آقای توکلی در مستند «بازگشت» بیشتر معطوف به فعالیت‌های اوست که منجر به آبادانی روستایی در دویست کیلومتری مرکز استان یزد شده و کمتر به زندگی شخصی او پرداخته‌شده است.

مستندهای «دو نازی» و «بازگشت»، امشب 6 آبان ساعت 20 با پذیرفته شدن در سومین فصل جشنواره تلویزیونی مستند در قالب برنامه تلویزیونی جشنواره مستند روی آنتن شبکه مستند می روند. 

این برنامه یکشنبه 7 آبان ساعت 24 و 9:30 نیز بازپخش خواهد داشت.



١٢:٥٥ - شنبه ٦ آبان ١٣٩٦    /    شماره : ٦٤٩١١    /    تعداد نمایش : ٥٧٦







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است