جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

معاون صدا :

برای داشتن جامعه شاداب ، باید رسانه ای شاداب و پویا داشت

سینمای نو > سرویس رادیو

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، محمد حسین صوفی معاون صدا در آیین اختتامیه چهارمین دوره مسابقه طنزجوان که یکشنبه 16 شهریورماه درسالن کوثر صدا و سیما برگزارشد با تبریک ولادت با سعادت امام هشتم شیعیان جهان، حضرت امام رضا (ع) گفت : ازحضرت امام رضا (ع) نقل است که فرمودند: پس از انجام واجبات بهترین کار خنداندن مردم است. یکی از وظایف رادیو و اولویت های برنامه سازی در رادیو ایجاد فضایی شاداب برای افزایش نشاط درجامعه است. ما نیز در این رسانه باید شرایطی را فراهم بکنیم که هم مردم بخندند و دیگران را بخندانند ،زیرا خنده باعث امیدواری و در نتیجه باعث ایجاد جامعه با انگیزه، شاداب و مفرح است.

معاون صدا در ادامه افزود : یکی از گونه های برنامه سازی که باعث خنده و شادابی درجامعه می شود طنز می باشد . طنز یک اثر ادبی و رسانه ای است که با استفاده از فکاهه ،کمدی و وارونه سازی و سایرلطایف نقاط ضعف ها را با حرف شیرین  مطرح می کند و توجه مردم و مسئولان را به عیوب و نقاط ضعف جامعه جلب می کند.

صوفی تصریح کرد: طنز در رادیو مثل رمان و قصه است که شروع و پایان ،فراز و فرود  ، هدف نتیجه و پیام دارد. وظیفه طنزپرداز و برنامه ساز طنز است که متوجه بازخورد منفی و یا مثبت اثری که تولید می کند درجامعه باشد، چرا که همه ما نسبت به جامعه ای که در آن زندگی می کنیم مسئولیت و تعهد داریم و باید پاسخگوی رفتارمان باشیم .

معاون صدا در بخش دیگری از سخنانش گفت : از طریق تولید برنامه های طنز می توانیم در عین حال فضایل اخلاقی را به جامعه معرفی کنیم و در کاهش نابسامانی  و ناملایمات اقدام کنیم و بدنبال تزکیه و امید بخشی و اصلاح فرد و جامعه باشیم . وی تصریح کرد: برنامه نویس طنز مانند فردی است که چاقو جراحی به دست گرفته که با آن چاقو می تواند هم آدم بکشد و قاتل شود و هم می تواند دمل چرکی را جراحی کند و باعث بهبود شود. پس انتظاری که از یک برنامه ساز طنز می رود این است که به عنوان جراح متعهد و حاذق درد و ظرفیت های جامعه را بشناسد و متناسب با آن نسخه بپیچد و باعث تسکین و کاهش درد شود .وی افزود: بهترین کار این است که همیشه بادیگران بخندیم نه به دیگران بخندیم. اگر برنامه ساز ما این شناخت را داشته باشد که متناسب نیازها و دغدغه ها برنامه بسازد، ما یک جامعه پویا و رشد یافته خواهیم داشت و مسیر رشد وتعالی را طی خواهیم کرد .

صوفی گفت : جامعه ما به سازندگی نیازدارد. برای این که در مسیرسازندگی گام برداریم باید جامعه ای شاداب داشته باشیم. برای داشتن جامعه شاداب نیازمند رسانه شاداب و با نشاط و پویا هستیم و برای داشتن رسانه ای با نشاط و پویا نیازمند این هستیم که عوامل برنامه ساز با طراوت و شاداب داشته باشیم.

محمدحسین صوفی معاون صدا در پایان سخنانش با توصیه به برنامه سازان رعایت حریم اخلاقی ،دینی و اجتماعی جامعه مخاطب دربرنامه ها ،احترام به مقام بزرگان ، والدین و اساتید دربرنامه های طنز ،حذف واژه های نامناسب دربرنامه ها ,عدم توهین به قومیت ها وارزش ها و درعین حال احترام و تقدیس ارزش ها را ازجمله مواردی برشمرد که در برنامه سازی طنز باید رعایت شود.

در این مراسم همچنین بهنام احمد پورمبارکه مدیر شبکه جوان در سخنانی  ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری چهار دوره مسابقه طنزجوان گفت: یکی از برنامه های اصلی شبکه جوان در چند سال گذشته بحث تعامل با مخاطب و در نظر گرفتن سهم ویژه برای شنوندگان رادیوست. به دنبال چنین سیاستی شبکه جوان تلاش کرد برنامه های متنوع و متفاوتی را طراحی کند و از ظرفیت های موجود در جامعه مخاطب به نحو احسن استفاده بکند . براین اساس برنامه هایی همچون مسابقه صدا آزاد، جشنواره جوانه ، مسابقه طنز جوان، جشن رویش را طراحی و اجرا کرد که هدفش ایجاد سهم بیشتر برای مخاطبان در فرآیند برنامه سازی است . وی افزود: خوشبختانه در چهار دوره آثار باکیفیت به دست ما رسید و ما توانستیم همکاران جدیدی در بین شنوندگان شناسایی بکنیم که درحال حاضر با برنامه های طنز شبکه جوان همکاری بسیار خوبی دارند .

مدیر شبکه جوان در ادامه  تصریح کرد: امسال نیز برنامه قهوه قند پهلو محور برگزاری  دوره چهارم مسابقه طنز جوان بود که 531 نفر با 948 اثر در این مسابقه شرکت کردند . تفاوتی که این دوره با دوره های قبل داشت این بود که  اجرای برنامه طنز به مسابقه  طنز جوان اضافه شد.

دکتر گلزاری معاون امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. وی در ابتدای سخنان خود  ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی آسیب های اجتماعی در کشورمان گفت : وضعیت کنونی حامعه ما از نظر آسیب های اجتماعی نگران کننده است و آمار به ما می گوید که سن رو آوردن به سیکار به اوایل نوجوانی رسیده است. تحقیقات صاحبنظران می گوید که هرچه سن رو آوردن به یک آسیب پایین باشد عمق و شدت آسیب بیشتر است .

وی افزود : کاهش آسیب ها به عوامل متعدد فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی  بستگی دارد . برای این که جوانان در گرداب آسیب های اجتماعی قرار نگیرند روش های مختلف از سوی علمای دینی و کارشناسان رواشناسی ارائه شده است . در کنار حوزه دین و علم  ثابت شده که روآوردن منظم به ورزش، همراه با رفتارجمعی و استفاده از هنر در تمام ابعادش برای پیشگیری  و مقابله با آسیب های اجتماعی به این امر کمک می کند. یکی از بهترین هنرها که در سال های اخیر به آن توجه شده ظنز است. رابطه بین خنده و خندیدن به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

گفتنی است اجرای موسیقی زنده  اجرای بخش نمایشی از جمله بخش های این مراسم بود.

در این مراسم نفرات برگزیده بخش های مختلف مسابقه  طنزجوان  جوایز خود را دریافت کردند که اسامی آنها به شرح زیر اعلام شد:

نفر اول بخش نویسندگی طنز: انسیه عطایی روشن

نفر اول بخش اجرای طنز: رسول رحمانی

نفر دوم بخش نویسندگی طنز: رضا سلیمیان

نفر دوم بخش اجرای طنز: میلاد مصطفوی

نفر سوم بخش نویسندگی طنز: محدثه محبوبی

نفر سوم بخش اجرای طنز: حمیرا خسروبیگی


١٦:١٠ - دوشنبه ١٧ شهريور ١٣٩٣    /    شماره : ٣٠٤١٧    /    تعداد نمایش : ٩٥٠







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است