جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

تیمور کوشکی ؛

توجه به مخاطب و پژوهش در رادیو ضرورت دارد

سینمای نو > سرویس رادیو

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، تیمور کوشکی با اشاره به اهمیت رسانه رادیو گفت : رادیو یک رسانه بسیار گرم و صمیمی است که می تواند هر مخاطبی را به خود جذب می کند. بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران رسانه غالب ، رادیو بود و نقش تاثیر گذاری در تاریخ معاصر ایران از خود به جای گذاشته است.امروزه نیز اهمیت رادیو در سپهر رسانه ای مشخص است. این رسانه می تواند جایگاه خود را بر اساس اطلاع رسانی پیوسته به نحو قابل توجهی انجام دهد .به همین خاطر می توان اذعان کرد که  هیچوقت رادیو دچار مشکل نمی شود.

وی با اشاره به پیدایش رسانه های جدید ادامه داد: علیرغم این که در شرایط فعلی رقبای جدیدی در این عرصه پا به میدان گذاشته اند و در صدد جذب مخاطبان هستند، اما رادیو قدرتی خاص و متفاوت دارد. منتها به خاطر این که در مسیر رسالت اصلی خود گام بردارد، باید در ارائه محتوای و اطلاع رسانی رادیویی فضای صمیمی داشته باشیم و با نگاه کاربردی مطالب را ارایه کنیم.به عنوان مثال رادیو اربعین یک رادیو گرم و مخاطب پسند بود که با دل مردم همراه است و هر لحظه اطلاعات کامل و دقیق به آنها ارئه می کرد.به همین خاطر مخاطب آنرا به نحو فزاینده ای دنبال می کند.

ارتقاء پژوهش برای رادیو ضروری است

کوشکی با اشاره به پیدایش شبکه های رادیویی تخصصی خاطر نشان کرد: امروزه تخصص گرایی اقدام شایسته ای است که می تواند نتایج بسیار مناسبی به همراه داشته باشد. اما باید توجه کرد که این نگاه منجر به موازی کاری در شبکه ها نشده و به جای آن از توان هم پوشانی استفاده شایسته ای صورت پذیرد. از سویی هم مخاطبین و هم برنامه سازان رادیویی باید به مسیله پژوهش و تحقیق بیشتر توجه کنند و جایگاه این بخش راهبردی را ارتقاء ببخشیم.به عنوان نمونه با توجه به اینکه شبکه رادیویی انقلاب به صورت تخصصی در حال تولید برنامه مرتبط است، اما در سایر شبکه ها نیز باید برنامه سازان تحقیق و پژوهش بیشتری در این زمینه داشته باشند و  تا با بصیرت و آگاهی برنامه های فاخر را برای ایم پیروزی شکوهمند انقلاب بسازند.

پالایش نیاز مخاطبان رادیویی

وی با اشاره به تعامل مخاطبان و رادیو گفت: اگر مخاطبین اغنا شده و نیاز آنها مرتفع شود، قطعا رادیو پیگیری می شود. مثلا وقتی یک مسیله اجتماعی پیش بیایید و مخاطب این حس را پیدا کند که شبکه رادیویی در راستای پاسخ به نیاز وی قدم برمیدارد قطعا آنرا دایما پیگیری می کند.میل ،مصلحت و نیاز مخاطب باید بیش از هر زمانی نهادینه شود.

این مسئله در خصوص گرانی ، تورم ،پیگیری مصوبات مجلس و یا سایر نیازهای مخاطب باید مورد پژوهش و بررسی قرار بگیرد و بر اساس اولویت ها، اقدامات لازم را انجام و از دریچه فردی که کاملا مسلط به این مسیله است رادیو پاسخگو باشد.در حقیقت نیاز مخاطبان از طریق کارگروه های مشخصی مورد پالایش قرار بگیرد و مصوبات آنها برای اجرایی شدن در اختیار شبکه ها قرار داده شود.

رادیو اربعین تجلی حقیقی از مفهوم رادیو است

وی که سالهاست گوینده رادیو اربعین بوده است درباره آن گفت: رادیو اربعین به تمام معنا تجلی واژه رسانه رادیو است.به لحاظ گستردگی ،مخاطب پسندی و کارکرد مناسب و عالی ، این شبکه واقعا شاخص است.امسال نیز به واسطه برنامه سازی، توفیق حضور در کربلا را داشتم و از این شهر مقدس گزارش های مربوط به اربعین سالارشهیدان را تهیه می کردم. در خلال تولید یکی از برنامه ها ، پیرزنی که نزدیک به 80 سال سن داشت و از شهر همدان با پای پیاده و قدی خمیده برای زیارت آمده بود ، توجهم را جلب کرد.در حالی که او به سختی راه می رفت از او پرسیدم مادر با این سن و سال چه طور این همه راه را پیاده آمدی؟او با چشمان اشکبار گفت: فقط برای عشق به حسین (ع) آمده ام. نمی دانم چه حسی بود که وقتی او با این حالت اسم سالار شهیدان را آورد تمام وجودم لرزید .حسین (ع) گفتن آن مادر سالخورده آنچنان ما را تکان داد که ازته قلبم برای دل پاک او اشک ریختم .به او گفتم اجازه بده به شما کمک کنم اما او قبول نکرد و گفت خود امام حسین(ع)  کمک

می کند.همچنین در روزهایی که در کربلا مستقر بودیم،از جناب آهنگران که آنجا حضور داشتند دعوت کردیم.ایشان نیز در استودیو رادیو ابعین مستقر در کربلا نوحه معروف " ای لشگر صاحب زمان آماده باش آماده باش بهر نبردی بی امان آماده باش آماده باش" را خواند .آن لحظه واقعا برایم بسیار غمباری بود .زیرا بسیاری از شهدای گرانقدر در بین ما نیستند تا ببینند که این نوحه زیبا در شهر مقدس کربلا طنین انداز شده است .این نشانده آن است که عشق به امام حسین (ع) جاودانه و همیشگی است .

کوشکی با مهم ارزیابی کردن برگزاری جشنواره بین المللی رادیو و اجلاس جهانی صدا خاطر نشان کرد:
یکی از محاسن جشنواره رادیو این است که با هم بودن ،خودباوری و انتقال تجارب نسبت به کار رسانه به بالاترین شکل و سطح ممکن در این فضا تمرین می شود.مثلا یکی از مراکز در برنامه ای پیرامون آفت سیب زمینی صحبت می کند، در استان دیگری همان موضوع را به صورت کار نمایشی  و در مرکز دیگری از زبان خود سیب زمینی بیان شود ، یک موضوع با یک هدف ولی با سه مدل معرفی شده است.

مسلما در جشنواره با افکار مختلف برنامه سازان و نوع پردازش آنها به یک موضوع آشنایی بیشتر به وجود می آید. همچنین برنامه ساز با تجربه خوبی که از جشنواره و بخش های مختلف آن مانند پنل های آموزشی به دست می آورد، نتایج جالبی برای ارتقا سطح کاری خود را تجربه می کند.

این گوینده پیشکسوت رادیو با اشاره به ایجاد رقابت سازنده در جشنواره رادیو خاطر نشان کرد: بررسی اشکال مختلف تولید برنامه های رادیویی، ایده های مناسبی در اختیار برنامه سازان قرار می دهد.جالب است که این ایده ها به نوبه خود نیز دایما در حال تغییر هستند که نهایتا روش های جدیدی در این مسیر ایجاد می شود.این فضا در حالی پویایی خاصی برای برنامه ساز ایجاد می کند  که برنامه سازان خود را روز به روز در معرض آزمون احساس می کنند. همچنین برای افزایش غنای جشنواره، برنامه های ارایه شده به این رویداد نباید اختصاصا برای جشنوراه ساخته شود.بلکه آنها به گونه ای انتخاب شوند که قبلا حتما از آنتن شبکه ها پخش شده باشد .

حس رقابت در جشنواره رادیو، دقت را افزایش می هد

وی در خصوص حضور برنامه سازان خارجی در جشنواره بین المللی رادیو افزود: وقتی که احساس رقابت با سایر برنامه سازان خارجی را پیدا می کنیم، ناخوداگاه دقت افزایش پیدا می کند و سوژه های جدید ایجاد می شود که بسیار موثر است .همچنین هر چه قدر ارتباطات قوی تر باشد نتایج بسیار بهتری به دست می آید.مثلا اگر درباره فلسطین برنامه ای با ساختار خوب  تهیه می شود، میتوانیم آنرا چند زبانه  کنیم  و  پیام انقلابی خودمان را نیز در سایر رسانه ها به شکلی قدرتمند منتشر کنیم.

کوشکی درباره ارتقای سطح جشنواره بین المللی رادیو خاطر نشان کرد: باید در برگزاری جشنواره بین المللی رادیو تغییراتی انجام شود تا روند رو به رشد آن به صورت تصاعدی صورت پذیرد. با توجه به گستردگی کارها ،راه های دیگری هم می توان پیدا کرد که افزودن آنها به این رویداد مهم منجر به کاربردی تر شدن آنها شود .این حرکت نهایتا زمینه ای را ایجاد می کند که  برنامه سازان به شیوه های نوین دسترسی بیشتر داشته باشد.

این گوینده رادیو در خصوص مقالات ارایه شده به جشنواره بین المللی رادیو و اجلاس جهانی صدا خاطر نشان کرد: برای استفاده هرچه بیشتر از نتایج مقالات علمی ارایه شده می توان شبکه ها را متعهد کرد تا نتایج مقالات علمی در حالی  به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار دهند که بر پایه صحیحی از مباحث پژوهشی قرار گرفته باشد .

نخبگان جشنواره رادیو را پویا می کنند

کوشکی درباره افزایش غنای جشنواره رادیو گفت: همه جشنواره ها به نوعی باید به سمت محتوای مناسب بروند و از روزمرگی فاصله بگیرند.غنای جشنواره را رسانه تعیین می کند .یعنی نیاز مخاطب تبدیل به ایده می شود و روی آنتن می آید که این اتفاق با بکارگیری و استفاده از افراد ماهر و کارشناسان خبره امکان پذیر می شود.این ضرورت وجود دارد که رادیو در کوران رقابت نیز به بحث محتوی بیش از گذشته توجه نماید.همچنین افراد خبره و نخبگان مختلف در جشنواره بین المللی رادیو نیز می تواند بر پویایی ان نقش مهمی داشته باشد.



١٣:١١ - سه شنبه ١١ دی ١٣٩٧    /    شماره : ٧٤٩٢٥    /    تعداد نمایش : ٣٠١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است