پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در جلسه مشترک مرکز پویانمایی صبا با مرتضی میرباقری عنوان شد :

پویانمایی تلویزیونی در مسیر پیشرفت است

سینمای نو > سرویس تلویزیون

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو" و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ محمدرحیم لیوانی، رییس مرکز پویانمای صبا در ابتدای این جلسه گفت: فرصت بسیار مغتنمی است که مرکز صبا میزبان تولیدکنندگان پویانمایی و معاون محترم سیمای رسانه ملی در جلسه ای صمیمی برای گفت و شنود درباره وضع موجود و مطلوب پویانمایی کشور است.

وی افزود: توسعه انیمیشن کشور یکی از دغدغه های معاون محترم سیما بوده و اگر امروز شاهد حال خوب بخش پویانمایی هستیم بدون شک به سبب حمایت ها و پیگیری های آقای دکتر میرباقری بوده است.

لیوانی ادامه داد: از سال 1396 و با آغاز برنامه 5 ساله توسعه پویانمایی، شاهد رشد کمی و کیفی تولیدات مرکز صبا بوده ایم. این رشد در سال گذشته رقمی بین 25 تا 30 درصد را نشان می دهد. به علاوه بازار بین المللی انیمیشن نیز امروزه به دلیل افزایش کیفیت تولیدات ایرانی، خریدار آثار پویانمایی ایرانی هستند. امروزه آماده برداشتن یک گام بلند به سوی چشم انداز امیدبخش رشد پویانمایی تلویزیونی هستیم.

در ادامه امیرحسین سحرخیز رییس صنف پویانمایی کشور گفت: در سال های گذشته میزان اطمینان و انگیزه تولیدکنندگان پویانمایی برای همکاری با مرکز صبا شدیداً لطمه خورده بود اما خوشبختانه در 2 سال گذشته شاهد اقدامات خیلی خوب و اطمینان بخشی از سوی رسانه ملی و به خصوص مرکز صبا با تهیه کنندگان انیمیشن بوده و هستیم. برای نمونه می توان به حضور آثار پویانمایی ایرانی در جشنواره های معتبر بین المللی اشاره کرد.

سحرخیز افزود: رشد کمی تولیدات پویانمایی به گونه ای بوده است که اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی با کمبود انیماتور روبرو شده اند. لذا تلاش می شود تا استعدادهای پویانمایی را در استان های مختلف شناسایی و به این حوزه وارد کنیم.

وی گفت: استمرار در تولید پویانمایی و تیراژ بالا می تواند این اطمینان را نزد تهیه کنندگان بیشتر کند که با قدرت و شتاب بیشتری به کار خود ادامه دهند لذا سیمای رسانه ملی به بهترین شکل می تواند به این استمرار کمک کند.

در این جلسه بهروز یغماییان کارگردان انیمیشن «موزه» گفت: من قریب به سه دهه است که در حوزه انیمیشن فعالیت دارم و به جرات می گویم که رشدی که در سال های اخیر در انیمیشن ایران شاهد هستم، در سال های دور چنین خبری نبود. امیدوارم با حمایت های مستمر تلویزیون حال پویانمایی کشور هر روز بهتر از گذشته شود.

همچنین در ادامه سیدمسعود صفوی گفت: به بخش کودک در رسانه باید بیشتر توجه شود و امیدوارم دکتر میرباقری تلاشی را موجب شوند تا این بخش بسیار تقویت شود به طوری که حتی سال های آتی هم دیگران بگویند نقطه اوج گرفتن پویانمایی کشور در زمان معاونت وقت رسانه ملی بوده است. پویانمایی امروز کشور نیازمند مدیری است که شجاعانه سیستم بوروکراسی اداری را بشکند.

تهیه کننده «شکرستان» افزود: ژاپن خیلی بیشتر از فروش نفت ما، به تمام جهان انیمیشن می فروشد در این میان بیشترین توجه ژاپنی ها روی قشر کودک و نوجوان است.

صفوی ادامه داد: در تمام صنایع وقتی موفقیت حاصل می شود که چرخه تولید و بازاریابی با یکدیگر هماهنگ باشند. تلویزیون هم می تواند این چرخه را در انیمیشن کشور ایجاد و مدیریت کند تا ورود به میدان های خارجی برای تولیدات داخلی آسان تر شود.

در ادامه جلالی، منتقد سینما و انیمیشن گفت: در 2 سال گذشته بودجه لازم برای صبا اختصاص داده شد تا این مرکز تعهدات خود را عملی کند اما این رقم کافی نیست و در آینده نزدیک با میزان و سرعت تولیدات پویانمایی همخوانی نخواهد داشت.

در این جلسه سیاوش زرین آبادی تصریح کرد: سال ها احساس من این بوده است که انیمیشن تلویزیونی همیشه به عنوان یک محصول گلخانه ای و نیاز به حمایت دیده شده و گویا مدیران سازمان به آن سوبسید فرهنگی می دهند با این حال این محصول در ساعات کم بیننده پخش می شود. تبلیغات برای آن یا نیست یا ضعیف است.

تهیه کننده مجموعه «پهلوانان» افزود: نگاهی مبنی بر لوکس بودن در بین برخی از مدیران شبکه ها به پویانمایی وجود دارد که فکر می کنند حالا این اثر تولیدی هم در کنار دیگر آثار باشد اشکالی ندارد. معاون سیما باید این نگاه موجود در سازمان را با تقویت مرکز صبا و بالطبع بخش پویانمایی، عوض کند تا داشتن محصول انیمیشن به یک ضرورت در نزد شبکه ها تبدیل شود.

محمدعلی صفورا گفت: تا وقتی که یک شبکه مستقل برای انیمیشن صبا وجود نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که تولیدات پویانمایی سرعتی روزافزون داشته باشد. تا وقتی تیزرهای تبلیغاتی برای انیمیشن ها ساخته نشود و یا تیزرهای ساخته شده از شبکه مختلف پخش نشود نمی توان انتظار داشت که محصولات صبا به درستی دیده شود.

تهیه کننده مجموعه در حال ساخت «چهل شاهد» افزود: در عصر فضای مجازی در خانه ها با بحران نبود گفتگوی خانوادگی مواجه هستیم لذا ساخت پویانمایی های خانوادگی یک ضرورت است تا انسجام خانواده حفظ شود.

صفورا ادامه داد: در مراکز استان ها استعدادهای انیماتور بسیاری موجود است. رسانه ملی با اهمیت دادن به استان ها باید از مهاجرت انیماتورهای شهرستانی به تهران جلوگیری کند.

در ادامه بابک نظری گفت: روزگاری کشور ایران با کره جنوبی در یک زمان شروع به خودروسازی کردند اما آنها امروز کجایند و ما کجا؟ می توان تصور کرد که ما امروز به قله تولید انیمیشن رسیده ایم اما با غفلت مسئولان می تواند همان عواقب را برای انیمیشن هم داشته باشد.

تهیه کننده مجموعه «حالاباما» افزود: با این حال نباید به داشته ها و کیفیت امروز انیمیشن های خود بسنده کنیم چرا که با ورود هوش مصنوعی به عرصه پویانمایی دوباره شاهد جهش بلندی در صنعت انیمیشن خواهیم بود. 

همچنین رضا تقدسی، مدیر عامل موسسه انیمیشن «حور» اشاره داشت: خط تولید پویانمایی کشور در حال حاضر نیازمند یک شبکه تخصصی است. شبکه های مختلف باید پویانمایی های داخلی را تبلیغ و پُررنگ کنند تا مخاطبان بیشتر با تولیدات داخلی در این حوزه آشنا شوند. همچنین تعرفه های تولید انیمیشن داخلی هر اندازه که پایین تر بیاید میزان ورود به بازارهای بین المللی و رقابت با محصولات خارجی هم بیشتر می شود.

در ادامه الهام ابراهیمی با بیان این چنین جلساتی فرصت مغتنمی برای رشد انیمیشن کشور است گفت: هر اندازه که مدیران ارشد تلویزیون در کنار تولیدکنندگان انیمیشن باشند مطمئناً اتفاقات بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود.

تهیه کننده مجموعه «جوانمردان» افزود: در دو سال اخیر اگر حال انیمیشن کشور بهتر شده است به دلیل همین حمایت های سازمان صدا و سیما بوده است.

در حاشیه این نشست شهرام شیرزادی کاریکاتوریست، کاریکاتور مرتضی میرباقری معاون سیما را به وی هدیه کرد.


١٣:٥٥ - سه شنبه ٥ شهريور ١٣٩٨    /    شماره : ٧٩٩٧٥    /    تعداد نمایش : ٢٥٤







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است