پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

با حضور جمعی از شاعران و ترانه سرایان ؛

اکران ویژه مستند «برسد به دست آقای بنان» در خانه هنرمندان برگزار شد

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو"  و اعلام روابط‌ عمومی فیلم مستند «برسد به دست آقای بنان»، اکران ویژه این فیلم با حضور عبدالجبار کاکایی، محمدعلی بهمنی، علیرضا بدیع، ترانه مکرم و امید صباغ­نو جمعه 29 تیرماه ساعت 18:45 در خانه هنرمندان تهران برگزار شد.

پیش از نمایش فیلم عبدالجبار کاکایی، ترانه مکرم، امید صباغ­نو و زهره محقق کارگردان و تهیه­کننده فیلم صحبت کردند. عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه­سرا سخنان خودش را این­گونه آغاز کرد: « زحمتی در عرصه موسیقی کشیده شده است و این فرصت را باید مغتنم شمرد. به موسیقی به ویژه در عرصه پژوهش خیلی کم توجه شده است. به جهت شرایطی که موسیقی کشور داشته است عموما نهادهای ناظر بر موسیقی سعی کرده­اند شرایط را به گونه­ای رقم بزنند که موسیقی ایران در وضعیتی این چنینی گرفتار شود. عموما استفاده­ها از موضوع موسیقی ابزاری بوده است و موضوع پایش، مطالعه، برنامه­ریزی و پژوهش حتی در مورد موسیقی­های مدرن و جدید خیلی کم طرف توجه سازمان­های مربوطه بوده است، به­ویژه نهادی مانند وزارت ارشاد که نهاد اصلی و رسمی موضوع موسیقی است. لذا از این­گونه آثار باید اغتنام فرصت شود. من به خانم محقق تبریک عرض می­کنم به عنوان کسی که اولین قدم در جهت ساخت آثار مستند و سینمایی­اش با نام مرحوم بنان برداشته است؛ یکی از خوانندگان بزرگ ما که پلی میان موسیقی کلاسیک و موسیقی مدرن است در کنار بزرگانی مانند روح الله خالقی، پیرنیا و دیگران. فکر می­کنم حافظه این نسل از موسیقی بنان خالی نباشد و هم چنین نسل­های آتی. نسل ما که با «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا»، «الهه ناز» و آن ترانه معروف وطنی­اش محظوظ شد و امیدوارم این فیلم مورد اقبال همه شما قرار بگیرد. »

در ادامه ترانه مکرم، ترنه سرا و نویسنده نکاتی را مطرح کرد: « با عرض سلام خدمت مدعوین گرامی، خوشحالم که در این جلسه حضور دارم. همان طور که استاد فرمودند متاسفانه موسیقی تنها به آثار تولیدی در عرصه شنیداری محدود شده است و آثار پژوهشی بسیار کم تولید می­شود. اگر تولید آثار پژوهشی گسترده­تر شود می­تواند روشنگر نسل جدید ما به لحاظ استفاده از تجربه این بزرگان نیز باشد.این اتفاق نه تنها درباره آثار موسیقیایی بلکه ای کاش در مورد افرادی که مشغول حوزه ادبیات هم هستند، صورت بگیرد و به افرادی که مدت ها وقت شان را صرف فضاهای مجازی­ای می­کنند که هیچ کارکردی برای­شان ندارد، شناسانده شود. در مورد استاد بنان که همگی به بزرگی و شان ایشان واقف هستیم و انشالله که در ادامه آثار موفقی را از خانم محقق شاهد باشیم.»

امید صباغ نو شاعر و ترانه سرا دیگر سخنران این مراسم بود و سخنانش را با بیتی شعر آغاز کرد: « بی عشق هیچ فلسفه­ای در جهان نبود/ احساس در الهه ناز بنان نبود. سلام عرض می­کنم خدمت دوستان عزیزم و خوشحالم که امروز عصر قرار است فیلمی از ساخته­های خانم محقق در زمینه موسیقی و استاد بنان ببینیم و لذت ببریم. متاسفانه به سینمای هنر و تجربه آنقدر بها داده نمی­شود و آنقدر معرفی نمی­شود، مصاحبه­ای از خانم محقق دیدم که گفته بودند کاش از آن بیلبوردها به ما هم بدهند. امیدوارم از آن بیلبوردها به سینمای هنر و تجربه داده شود و این سینما هر چه بیشتر معرفی شود. امیدوارم ساخته­هایی در زمینه هنر، شعر و موسیقی ببینیم و خودمان پشت آنها باشیم و حمایت­شان کنیم تا سازندگان این آثار بتوانند با انرژی راه خودشان را ادامه بدهند. چون امشب قرار هست فیلم ببینیم، نمی­خواهم بیش از این مصدع اوقات شما باشم و امیدوارم که با دلی پر از احساس و ذهنی پر از اندیشه از سالن بیرون برویم. »

در پایان زهره محقق کارگردان و تهیه­کننده فیلم به نکاتی اشاره کرد: « وقت خیلی کم است، فقط من خیلی خوشحالم که اکنون با جمعی از ترانه­سرایان و شاعران کشورمان فیلم را می­بینیم. ما خیلی از خاطره­ها و حال­های خوب­مان را مدیون شما هستیم و از این بابت خیلی خوشحالم که اینجا هستید و خیلی خوشحال­ترم از این جهت که می­دانم استاد بنان را هم توانستم راضی کنم بابت امشب، چون استاد بنان هم کسی بودند که برخلاف بسیاری از خوانندگان چه در گذشته و چه اکنون، به کلام بسیار اهمیت می­دادند و خیلی تلاش می­کردند که کلام را لابه لای زیبایی­های آواز و موسیقی گم نکنند و برای­شان اهمیتی نداشت که اسم چه کسی پشت این شعر هست؛ سرشناس است یا کسی است که کمتر شناخته شده است. باز هم به شما خوش­آمد می­گویم و درخواست دارم که اگر فیلم را دوست داشتید از ما در صفحات مجازی­تان یا به هر شکل دیگری که صلاح دیدید حمایت کنید، اگر هم دوست نداشتید به دوستان­تان توصیه کنید که وقتشان را برای این فیلم نگذارند، اما به جای آن یک مستند دیگر یا یک جلد کتاب معرفی کنید و قدمی همه با هم برداریم. چقدر دوست داشتم که امشب آقای افشین یداللهی اینحا بودند و اکران امشب را به یاد ایشان شروع و تمام کنیم؛ به یاد فردی که اصلا مرگ برای ایشان هیچ معنایی ندارد.»

استاد محمدعلی بهمنی و علیرضا بدیع از دیگر شاعران سرشناس کشور، مهمانان دیگر این مراسم بودند که دقایقی پس از شروع نمایش فیلم به جمع مهمانان پیوستند و به این دلیل امکان بهره مندی از نقطه نظرات­شان مهیا نشد.

«برسد به دست آقای بنان» مستندی 87 دقیقه‌ای است که در آن زندگی شخصی و هنری غلامحسین بنان، به واسطه نامه‌ای که به او نوشته می شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این مستند افرادی مانند پریدخت آور (همسر بنان)، هومن صدر (پسرخوانده بنان)، کاوه دیلمی (از تنها شاگردان بنان)،ایرج خواجه امیری، مزدا انصاری، حریرشریعت زاده حضور دارند و از خلال گفت‌و‌گو با آن‌ها، با آثار و زندگی غلامحسین بنان بیشتر آشنا می‌شویم.

عوامل مستند «برسد به دست آقای بنان» عبارتند از: کارگردان،تهیه‌کننده و تدوینگر: زهره محقق، مشاور کارگردان: لقمان یداللهی، مدیر تصویربرداری: سید محمود موسوی، صدابردار: احسان حیدری، عکاس: زنده­یاد نیلوفر حسنی، طراح کاور و پوستر: صباجعفری، مریم ساربان‌ها، مشاور رسانه­ای: سعیده الله­دادی.

مستند «برسد به دست آقای بنان» از 26 اردی بهشت ماه سال جاری در گروه هنروتجربه اکران شده است.

 


١٨:٠٠ - شنبه ٣٠ تير ١٣٩٧    /    شماره : ٧٠٥٢٩    /    تعداد نمایش : ٢٥٢







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است