شنبه ٠١ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

تورج اصلانی در دومین نشست آموزشی «36 - 20»:

آینه‌ها و سایه‌ها استفاده دراماتیک دارند

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند     

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی ­و­ ششمین­ جشنواره بین ­المللی فیلم کوتاه تهران ؛ نشست‌های روز اول به دبیری محمود کلاری برگزار می‌شود که در نشست آموزشی دوم، تورج اصلانی گفت: «در این جلسه با سینماگران جوانی روبرو هستیم که برای رسیدن به اهدافشان دست به تجربه‌های جدید می‌زنند. در نسل نو یک نوع جسارتی وجود دارد که این جسارت نشأت گرفته از محدودیت‌هاست. سینمای جوان مرحله‌ای برای تجربه کردن است ، چرا که با تجربه به صحت یا غلط بودن یک مسئله می­رسیم.»

این فیلم‌بردار ادامه داد: «من هم یک روزی از سینمای جوان شروع کرده‌ام. در سال‌های اول کارم به خاطر محدویت‌هایی که وجود داشت، مجبور بودم تا از نورهای طبیعی استفاده کنم به همین خاطر است که نگاه من به مقوله نورپردازی متفاوت از دیگر همکارانم است. در این جلسه می‌خواهیم یاد بگیریم از محدودیت‌ها چه استفاده­ هایی می­ شود کرد، چون در ساخت یک فیلم  گاهی وقت‌ها مشکلاتی ایجاد می­ شود تا روی تمام فکرهای از پیش تعیین شده خط بکشید؛ نور در این جا می­ تواند یک دریچه دیگر را در روند ساخت فیلم روشن کند.»

کارگردان فیلم «حمال طلا» بیان کرد: «در عناصر تشکیل دهنده تصویر همه چیز با نور شروع می‌شود ولی منظور از نور به معنای تابش روشنایی نیست. همان طور که وقتی از تاریکی حرف می‌زنیم منظور تاریکی شب نیست. ما بعضی اوقات از طیف سایه‌ها به یک مفهومی می­ رسیم، گاهی اوقات با ترکیب یک سری عناصر به فضاسازی جدیدی می­رسیم. این مجموعه نگاه‌های متفاوت در یک کار برعهده مدیر هنری فیلم است و او مجاز است درباره همه چیز که وجه هنری دارد، دخالت کند. تفاوت مدیر فیلمبرداری با فیلمبردار دراین است که  او باید متن و نور و.. را بشناسد. تا زمانی که از چهارچوب تخیل کارگردان عبور می‌کنیم همه چیز مرتب است. اما اگر این چهارچوب فکری را ندانیم  نمی­ توانیم برایش نسخه بپیچیم. سینما سه ستون اصلی دارد که در این بین متن نقش یک نقشه راه  را ایفا می­ کند. مدیرهنری، مدیر فیلم‌برداری و کارگردان سه ستون اصلی ساختار فیلم هستند.»

اصلانی توضیح داد: «برای ثبت تصویر گاهی اوقات با یک سری بارتاب‌هایی مانند آینه، شیشه و آب  روبرومی‌شویم. گاهی هم فیلم‌ساز از این موضوع  فرار می‌کند ولی از این رفلکس‌ها باید گاهی استقبال شود. این افکت‌های تصویری باعث می­شود تا سینما با عکاسی تفاوت داشته باشد. گاهی این رفلکس‌ها به ما مفهومی می­دهد که نیازی به خود تصویر نداریم. بازتاب بعضی اوقات می­ تواند تمام تصاویر را در خود جای دهد و فضایی دراماتیک هم ایجاد کند. بخشی از سینما همین تخیل‌هاست. این آینه‌ها و رفلکس‌ها در ساخت فیلم کوتاه نقش بسزایی دارد. بعضی اوقات سایه‌ها مفاهیم خاصی دارند و می‌توانیم از این سایه‌ها برای بیان معانی و مفاهیم متفاوت استفاده می‌کنیم  و می‌توانیم از آن‌ها استفاده دراماتیک داشته باشیم.» 

سی­‌و­ششمین جشنواره بین ­المللی فیلم کوتاه تهران از 18 تا 24 آبان‌ماه در پردیس­ گالری ملت در حال برگزاری است



٢٠:٢١ - دوشنبه ٢٠ آبان ١٣٩٨    /    شماره : ٨١٦٢٢    /    تعداد نمایش : ١٧٩







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است