چهارشنبه ٠٥ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در بازدید از پردیس سینمایی شهر آفتاب شیراز مطرح شد؛

شیراز دومین شهر در کشور در تعداد سالن های سینمایی است

سینمای نو > سرویس سینما

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، در ابتدای این نشست جلیل اکبری صحت ، مشاور رئیس سازمان سینمایی گفت: نباید از یاد ببریم که مردم به عنوان اقشار جامعه نیازمند هستند که دور هم جمع شوند و روانشناسان اصرار دارند که مردم از خانه هایشان خارج شوند و دورهمی باهم داشتنه باشند، از این نظر نوسازی و ساخت سینما نیاز مبرم است و ساخت سینما از اهمیت چندگانه برخوردار می شود.

مجید مسچی مدیرعامل موسسه سینماشهر نیز گفت: هدف اصلی موسسه سینما شهر کمک به ساخت سینماهای جدید است و امروز دیگر چیزی به نام ساخت سینمای دولتی نداریم اما حمایت ها از سینماها را همچنان داریم. 

وی افزود: اولین اولویت ما ساخت سینماهای جدید است و سینماهای قدیمی بازسازی شدند و امروز نیاز به اضافه شدن سالن های سینما داریم زیرا سینماهای کوچک با تعداد سالن های کم دیگر پاسخگو نیست. شیراز نمونه ای است که می توان گفت در شهرستان ها هم می توان سینماهای بزرگ ساخت.

مسچی همچنین گفت: سینما شهر افتاب شیراز اولین سینمای کشور است که همه سالن های آن D سینما است و سیستم سه بعدی دارد و به تکنولوژی روز دنیا مجهز خواهد شد. این تجربه فروش خوب در شهرستان ها قطعا تجربه خوبی برای ما خواهد بود.

وی ادامه داد: از کارهای مهمی که تا به امروز انجام شده بازسازی سینماهای قدیمی است .

من معتقدم سینما مانند موجود زنده است که باید به آن رسیدگی شود و همانطور که قبلا هم اشاره کردم اولویت تبدیل سینماهای کوچک به سالن های چند منظوره است. در این راستا تا به امروز 17 سالن بازسازی شده ، 18 سالن در دست اجرا و 9 سالن که بازسازی آن هنوز شروع نشده است. سینما ایران ، چارباغ اصفهان، سینما قدرس تهران، سینما مرکزی تهران، پردیس ملت تهران سینماهایی هستند که بازسازی آنها در حال افتتاح است . سینما فجر اسلام شهر و سینما قدس تبریز که تبدیل به دو سالن می شود و همچنین قم، بیجار و زرند که تا اخر سال تجهیز آنها به اتمام می رسد.

مدیرعامل موسسه سینماشهر ادامه داد: پروژه سینما ساحل اصفهان، سینما آستارا تهران، سینما قدس اصفهان، سینما بهمن اصفهان نیز مطالعات آن انجام شده و به زودی شروع می شود.
مسچی با بیان اینکه ساخت سینماهای جدید اولویت اول ما است افزود: از ابتدای سال 18 سینما اضافه شده که از جمله آنها می توان به سینما عمیق در بجنورد، مجموعه مگامال، در هشتگرد سینما 9 دی، ارگ تجریش اشاره کرد. همچنین پروژه های در دست ساخت که 136 سالن است. سینما شهر افتاب شیراز 7 سالن سیما و یک سالن تاتر دارد، تا اوایل پاییز اطلس مشهد که 10 سالن سینما دارد و در منطقه محروم مشهد است، سینمای تک سالنه در قشم اماده افتتاح است، در باغ کتاب تهران که 8 سالن سینما ساخته شده است و تا پایان تابستان به بهره برداری می رسد، مگاپارس در تهران که 8 سالن دارد و تا اواخر سال 96 افتتاح می شود،در دامغان سینما خلیج فارس که 2 سالن سینما دارد و آماده نصب تجهیزات است و آرمیتا در مشهد که 5 سالن دارد، پرشین مال در تهران 7 سالن، سپنتا کرج 6 سالن ، معین مال 4 سالن و اطلس مال 4 سالن، سیتی سنتر قم 4 سالن، ارین کرج 6 سالن، طلای سفید بجنورد و رزمال در تهران 8 سالن دارد.

مسچی یادآور شد: پیش بینی می کنیم تعداد سینماهای فعال از بعد از انقلاب از مرز 500 عدد رد شود اما باز هم هنوز با نیازهای مردم فاصله داریم که با تشویق سرمایه گذاران این موضوع قطعا شتاب خواهد گرفت.

وی یاداور شد: 8 سال پیش نگرانی مان این بود که در فضای تجاری وقتی بخشی برای سینما درنظر گرفته می شود مالکین به بخش مالی آن فکر کنند اما امروز وجود سینما موجی رونق آن مجموعه می شود به نظر می رسد معادلات 8 سال قبل برعکس شده است. سینماها را امروز در فضاهای تجاری می سازند زیرا یکی از راه های رونق بخش های تجاری وجود سینما است. به همین دلیل با مذاکرات با سازندگان انگیزه ایجاد می کنیم تا سالن های بیشتری بسازند و این سینماها عمدتا در شهرهای بزرگ است.

مسچی ادامه داد: کار دیگری که از سال گذشته شروع کردیم ارتقا کیفیت تجهیزاتی است که در سینماها نصب شده است. سینماها به ترتیب حضور مخاطبین از سال گذشته تجهیزات انها عوض شد و سال گذشته 42 سینما این تغییر اعمال شد. امسال 33 سالن رادر 5 ماهه اول سال تجهیزات شان را ارتقا دادیم و تا پایان سال به 60 سالن دیگر می رسیم. در کنار ان سالن هایی وجود دارد که امکان تبدیل شدن به سینما را دارند که سال گذشته 13 سالن و امسال 11 سالن تجهیز شدند.

مدیرعامل موسسه سینماشهر همچنین گفت: ساخت سینما در شهرهایی که سینما ندارند از دیگر کارهای ما است که این سینما در 3 تیپ اصلی طراحی شده است. سینمایی که دو سالن دارد( 100 نفره و 50 نفره ) و دیگری در کنار سینما فضای تفریحی هم دارد و سومی سالن 100 نفره است. اولین استانی که به شکل فعال وارد شده استان فارس است و قرار است فارس را به عنوان استان پایلوت انتخاب کنیم. عمده ترین مشکل زمین است که برای ان به نتیجه رسیدیم. با سینماهای جدیدی که ساخته شده است انگیزه برای سرمایه گذاری بیشتری بوجود آمده است.

وی با بیان اینکه 290 سینمای فعال در کشور داریم که نسبت به سال گذشته 17 عدد اضافه شده است گفت: تا پایان سال از مرز 500 سالن می گذریم . 134677 سالن فعال داریم که از این تعداد 177 سالنمان مجهز به صدای دالبی است و 8 سالن نسبت به سال گذشته اضافه شده است. 415 سالن از سینماها سیستم E سینما و 27 سالن دی سینما نصب شده است. 
وی با اشاره به سیستم فروش مکانیزه افزود: در تمام کشور این سیستم نصب شده است که بسیاری از انها به صورت اینترنتی هم می توانند بفروشند و مزیتش این است که اطلاعات سینما به روز است.سینماهایی که سیستم 3 بعدی دارند 6 سالن است و مجتمع های فرهنگی که سینما نبوند و مجهز شدند 74 عدد است.

مسچی همچنین گفت: اولین شهر سینمایی تهران با 151 سالن و بعد از آن مشهد و اصفهان هر کدام 18 سالن و شیراز 17 سالن دارد البته در ماه آینده 7 سالن به آن اضافه می شود و می توان گفت شیراز دومین شهر سینمایی کشور می شود.

مسچی با بیان اینکه شهرهای بزرگ زمینه هایی برای جذب سرمایه دارند که ممکن است در شهرهای کوچک وجود ندارد، گفت: باید با توجه به ظرفیت ها برای سینماها سرمایه گذاری کرد. 1142 شهر در کشور داریم اما از نظر جمعیت بررسی کنیم شهرهاییکه 50 هزار جمعیت به بالا داشته باشند 160 شهر مهستند بنابراین درحدود 100 شهر است که زیر 50 هزار نفر جمعیت دارند. به نظر می رسد الگوهایی‌که برای شهرهای بزرگ داریم در شهرهای کوچک پاسخگو نیست. مثل سینما سیار که برای شهرهای کوچک به عنوان مسکن محسوب می شود.

وی با بیان اینکه وزارت ارشاد به تنهایی 300 مجتمع فرهنگی دارد که ممکن است در جاهای خوب شهر نباشد، گفت: مجتمع هایی که مناسب نیستند هم باید مجهز شوند تا به نتایج خوبی برسیم البته باید بهره بردار بخش خصوصی باشد. همه این راه حل ها کمک می کند توسعه سالن ها را داشته باشیم. انچه فروش سینما را تعریف می کند سینماهای بزرگ در شهرهای بزرگ است اما شهرهای کوچک هم باید بهره مند شوند تا عدالت رعایت شود.

مسچی درباره نقش سازمان سینمایی در افتتاح این نوع سینما ها نیز گفت: هر سینمایی که ساخته می شود برای مردم است. همانطور که می دانید ساخت سالن ها در بخش خصوصی اتفاق می افتد و سعی مان بر این است که موفق باشد.بخشی که ما متصدی هستیم مربوط به تجهیزات است که چیزی در حدود 20 درصد هزینه های مجموعه را شامل می شود. کمکی که سازمان و موسسه سینماشهر می کند کمک بلاعوض است و شرط اصلی ما فعال بودن سینما است. 
وی ادامه داد: شاید در آینده بخش خصوصی به همین 20 درصد کمک هم نیازی نداشته باشد که این امر اتفاق بسیار خوبی است اما تا آن زمان کمک کوچکی به آنهاست.
مدیرعامل موسسه سینما شهر با بیان اینکه مسئول خاطرات شهر تهران نیستیم، گفت: ما سینماها را خراب نکردیم و هدف بازسازی و نگهداری سینما ها است. نگاه به شهرستان ها نگاه استراتژیک است اما باید شهرستان ها را در یک سطح مناسب دید. شهرستان ها حتی شاید سینماهایی بهتر از تهران هم داشته باشند زیرا انها تفریحات دیگری مانند تهران را ندارند.

مسچی درباره درباره مشارکت حوزه هنر ی با سازمان سینمایی و موسسه سینماشهر گفت: حوزه هنری 70 سالن در اختیار دارد و ارتباط سازمان سینمایی با حوزه هنری به دو بخش تقسیم می شود. ابتدا بخش اکران فیلم ها است که در آن اختلاف سلایق بین این دو سازمان وجود دارد و دوم سالن های سینمایی است که از جهت تجهیز کردن سالن ها و بازسازی آنها موسسه سینماشهر و سازمان سینمایی ارتباط خوبی با حوزه هنری دارند.

وی ادامه داد: مردمی که به سینما می روند در خصوص مالکیت آن سوال نمی کنند و تنها می خواهند فیلم را با ارامش ببینند. واقعیت این است که هم ما و هم حوزه هنری قصد دارین فضای بهتر و مناسبی را در اختیار مردم بگذاریم.

مدیرعامل موسسه سینماشهر همچنین گفت: به دلیل تک سالنه بودن سینماهای حوزه هنری اقتصاد و درآمد این سازمان به زیر 25 درصد رسیده است وشاید این کمبود درآمد حوزه هنری را تشویق کند که به فکر بازسازی و تجهیز کرد سالن های خود بیافتد.

مسچی درخصوص وضعیت خرید تجهیزات برای سالن های سینمایی به قبل و بعد از برجان اشاره کرد و گفت: وضعیت خرید تجهیزات بعد از برجام بهتر شده است. هسته اصلی تجهیزات که موتور تولیدکننده تصویر است متعلق به یک شرکت امریکایی است که فقط به 3 شرکت دیگر اجازه فروش داده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره آی مکس نیز گفت: دو موضوع مهم در این مورد وجود دارد ابتدا اینکه عرض و ارتفاع تصویر باید بالای 25 متر باشد و دوم اینکه تجهیزات تصویر و پخش آن وارداتی و اختصاصی است . که درخصوص اندازه تصویر هر سالنی می تواند با هزینه بیشتر اینکار را انجام دهد اما درخصوص وارد کردن تجهیزات ای مکس که فیلم های آنهم باید با همین فرمت باشند امکان ارائه آن در سینماهای کشور وجود ندارد.

وی افزود: شاید شرایط ایده آل نباشد اما خبری از آن محدودیت های شدید قبل از برجام هم نیست.
در این مراسم مجید مسچی مدیرعامل موسسه سینماشهر، جلیل اکبری صحت مشاور رئیس سازمان سینمایی ، مهدی رنجبر معاون سینمایی اداره فرهنگ استان فارس، مرتضی شایسته، حبیب اسماعیلی و کامران ملکی نیز حضور داشتند.

مهدی رنجبر معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد استان فارس نیز گفت: امیدواریم این مجموعه 20 درصد فروش را به ایران هدیه کند با 8 سالن سینمایی و رونق را به سینمای ایران برگرداند. امیدوارم با مجمعه شهر افتاب به قله برسیم.

محسن خباز مدیر مجتمع شهر آفتاب نیز درخصوص کیفیت ساخت سالن ها بیان کرد: اصرارمان به کیفیت بالا بود و میخواستیم تا جاییکه ممکن است سلیقه مخاطب را در ساخت این مجتمع لحاظ کنیم. در بخش تکنیک با وسواس زیاد تلاش کردیم سالن های سینمایی این مجتمع مدرن ترین سینمای کشور محسوب شود.

وی افزود: این پردیس دارای 8 سالن سینما که شامل یک بلک باکس تاتر، سالن کودک، سالت 3D، سالن VIP و سالن چند منظوره است. این پردیس همچنین جایی برای نگهداری کودکان دارد و 4 کافه نیز دارد.


٢٠:٠٠ - پنج شنبه ١٩ مرداد ١٣٩٦    /    شماره : ٦٢٩٠٧    /    تعداد نمایش : ١٨٩٩







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است