پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

موسیقی با طعم سینما ؛

نیکولا پیووانی آهنگساز ایتالیایی مهمان ایرانی‌ها شد

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، کنسرت نیکولا پیووانی آهنگساز ایتالیایی و مهمان ویژه سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر شامگاه چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه در تالار وحدت برگزار شد.

رضا میرکریمی دبیر سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در ابتدای این مراسم گفت: همه ما سینمای پرافتخار ایتالیا را با موسیقی فیلم هایش می شناسیم و خوشبختانه در این دوره از جشنواره فرصتی پدید آمد تا به سینمای این کشور توجه دوباره ای داشته باشیم. سینمای ایتالیا بعد از گذر از دوران طلایی خود دوباره شاهد ظهور و بروز جوان های پرشور و هنرمندی است که در فکر احیا کردن این سینما هستند. این هنرمندان هم اکنون فیلم هایی ساخته اند که توجه مخاطبان حرفه ای سینما را به سمت خود جلب کرده است. امشب در کنار توجه به سینمای ایتالیا، آهنگساز برجسته ایتالیایی را به عنوان مهمان داریم که همان نیکولا پیووانی است.

وی افزود: نیکولا پیووانی را نه فقط به خاطر جایزه اسکارش بلکه به خاطر موسیقی های دلنشین او برای آثار کارگردان های بزرگ چون فدریکو فلینی، برادران تایوانی و... می شناسیم.

دبیر سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر اظهار کرد: من از همکاری خیلی خوبی که سفارت ایتالیا برای خلق این شب خوب داشت تشکر می کنم. در این مدت افراد برجسته ای از سینمای ایتالیا مهمان ما بودند که از دانش آنها در محافل مختلف علمی استفاده کردیم. از بابک کریمی هم برای همه هماهنگ هایی که برای نمایش فیلم های ایتالیایی انجام داد، تشکر می کنم.

در ادامه مراسم مائورو کنچاتوری سفیر ایتالیا روی صحنه آمد و بیان کرد: به این شب خوب خوش آمدید. از مدیریت جشنواره جهانی فیلم فجر به خاطر همکاری برای برگزاری این برنامه تشکر می کنم. خوشبختم که شما شاهد برنامه ای هستید که جزو چند برنامه بسیار جذاب و هیجان انگیز است‌.

وی در ادامه به خاطر علاقه ایرانی ها به فرهنگ ایتالیا و تدارک این برنامه تشکر و اظهار کرد: زمانی که دبیر جشنواره این پیشنهاد فرهنگی را داد و گفت که علاقه مند به همکاری با ایتالیا است ما به این فکر کردیم که می توانیم چه چیزی را به بهترین نحو نمایش دهیم تا هم برای مخاطب ایرانی شناخته شده باشد و هم موضوع آن سینما باشد.

سفیر ایتالیا عنوان کرد: امشب پیووانی دست ما را می گیرد و ما با او قدم به قدم همراه می شویم و تمام احساساتی را که در فیلم ها تجربه کرده، با او دوباره احساس می کنیم. آثار پیووانی ما را به یاد قسمت های جذاب ایتالیا می اندازد و می دانم که در پایان این مراسم، تصویر یکی از بزرگترین هنرپیشه های ایتالیا روی پرده نقش می بندد.

وی در پایان گفت: باید بگویم که ما به آقای میرکریمی توضیح دادیم که حضور پیووانی در این جشنواره به بهترین نحو ایتالیا را معرفی می کند.

پس از صحبت های سفیر ایتالیا، پیووانی نیز اظهار کرد: «موسیقی خطرناک است» این جمله فلینی است که از موسیقی می ترسید چون موسیقی او را خیلی هیجان زده می کرد از همین رو ما فکر کردیم از همین جمله برای برنامه ای استفاده کنیم که مدتی است در جاهای مختلف به اجرای آن می پردازیم. ما برای اینکه ادای احترامی به فلینی کرده باشیم، ۲ قطعه از آثار او را اجرا می کنیم که یکی از آنها مربوط به فیلم «مصاحبه» است. باید بگویم تم اصلی موسیقیِ متنی که برای «مصاحبه» انتخاب شد اورجینال نبود و من آن موسیقی را مختص «مصاحبه» نساخته بودم. در واقع وقتی من مشغول نواختن این موسیقی برای یک نمایش بودم فلینی آن را شنید و خیلی جذب آن شد در حالی که من آن موسیقی را سال ها قبل ساخته بودم. فلینی پس از شنیدن این قطعه از من خواست تا یک بار دیگر آن را بزنم و من آن را اجرا کردم پس امشب این کنسرت را با همین قطعه آغاز می کنیم.

پیووانی در ادامه به اجرای چند قطعه پرداخت و گفت: ۲ قطعه بعدی را که می نوازیم، خودم نوشته ام و الهام گرفته از موسیقی های باستان است. این موسیقی الهام گرفته از اساطیر یونان باستان است چرا که موسیقی در یونان باستان بسیار مهم بوده است.

پیووانی سپس به بیان افسانه های یونانی درباره شکل گیری این موسیقی ها پرداخت و این دو قطعه را به همراه گروهش نواخت.

وی پس از اجرای این قطعات گفت: انتخاب عنوان «موسیقی خطرناک است» برای برنامه امشب، فقط و فقط به خاطر احترام به فلینی نبوده است بلکه این جمله شاید یک مفهوم متناقضی داشته باشد که من به آن بسیار اعتقاد دارم. من درباره یک خطر شعف انگیز صحبت می کنم که وقتی در مواجهه با زیبایی قرار می گیریم این حس به ما منتقل می شود. این زیبایی می تواند در قالب یک رمان، تابلوی نقاشی و موسیقی... باشد. باید بگویم مواجهه با موسیقی تو را عوض می کند. وقتی با زیبایی عمیقی مواجه می شوی آنقدر تو را عوض می کند که باورت نمی شود؛ یک چیزی شبیه عشق های نوجوانی که برای من بسیار پیش آمده که یک موسیقی گوش داده ام و  روی من تاثیر زیادی گذاشته و خوشایند بوده است. باید عنوان کنم وقتی این زیبایی با یک تعجب همراه می شود مفهوم برتری پیدا می کند. در ادامه می خواهم دو قطعه اجرا کنم که این قطعات من را منقلب کردند و من همیشه آنها را در زندگی با خودم داشتم و حتی آنها را بازنویسی کردم تا آنها را به خود متعلق کنم.

این آهنگساز ایتالیایی بعد اجرای دو قطعه موسیقی با پیانو عنوان کرد: در قسمت پایانی می خواهم درباره موسیقی حرف بزنم البته نه فقط موسیقی دانشگاهی بلکه می خواهم درباره ترانه هایی صحبت کنم که خیلی به روحیات ما نزدیک هستند همان هایی که گاهی با خودمان تکرارشان می کنیم. خاطره عمیق زیادی از این سه ترانه ای که برای شما اجرا می کنم، دارم. اولین ترانه قطعه ای است که روی یکی از آثار بنینی به نام «چقدر دوست داشتم» ساختم. این ترانه یک مصرع پایانی دارد که آن را خیلی دوست دارم و این مصرع این است «در عشق کلمات مهم نیستند موسیقی مهم است». ترانه دوم مربوط به زمانی است که مشغول ساخت موسیقی یک فیلم بودم، شخصیت اصلی این فیلم یک ایتالیایی بود و این شخصیت یکی از ترانه های سنتی آرژانتین را می خواند. من به این دلیل این ترانه را دوست دارم که ضبط آن برای من بسیار ارزشمند بود. به یاد دارم یک استودیوی ضبط بزرگ در شهر رم وجود داشت و من با پیانو کسی را که این ترانه را می خواند، همراهی می کردم. در هنگام اجرای این قطعه من فقط به لب های خواننده چشم دوخته بودم.

.ی افزود: لحظه هیجان انگیزی بود چراکه به لب های خواننده چشم دوخته بودم و دست هایم حرکت می کرد. آن لحظه آنقدر برایم خاطره انگیز است که وقتی به یاد آن می افتم بسیار هیجان زده می شوم. یکی دیگر از ترانه ها به یکی از بزرگترین خواننده های ایتالیا مربوط می شود. من از زمان تولد تا بیست سالگی در رم زندگی می کردم و نزدیک خانه ما صومعه ای بود که خواهران روحانی در آن بودند، آن صومعه ناقوس هایی داشت که وقتی این ناقوس ها به صدا در می آمدند، صدای نت موسیقی از آنها شنیده می شد. این سه نت ترکیب های مختلفی را تشکیل می دادند که بسیار برای من ارزشمند بودند.

وی پس از اجرای چند قطعه در پایان گفت: امشب می خواهم ادای احترامی به یکی از عزیزترین و بزرگترین هنرمندان داشته باشم؛ هنرمندی که متاسفانه چند وقتی است ما را ترک کرده، او ویتوریا تاویانی است. ادای احترام به هنرمندان بزرگ برای من با کلمات سخت است بنابراین می خواهم قطعه ای را اجرا کنم که مربوط به اولین فیلمی است که با برادران تاویانی کار کردم.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.



١٣:٤٣ - پنج شنبه ٦ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٩١٠    /    تعداد نمایش : ٧٠٥







سالن های اجرای موسیقی


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است