پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

امیر اثنی عشری :

قانونی که با اما و اگر توسط قانون گذار شکسته می‌شود ، چرا اصلا وضع شده است؟!

سینمای نو > سرویس موسیقی         

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " در یادداشت امیر اثنی عشری آمده است :

پیرو یادداشت قبلی ام درباره جشنواره فجر ، جناب آقای شهرام صارمی در نشست خبری جشنواره صحبت‌هایی نموده اند که به دلیل این که اسم بنده را هم ذکر کرده اند، با نقل صحبت ایشان در یکی از رسانه ها توضیحاتی را عرض می کنم. 

شهرام صارمی در مورد حضور یک خواننده در دو گروه گفت: ما دو اثر از ساخته های استاد لطفی یعنی ایران ای سرای امید و کاروان شهید را سفارش دادیم که خواننده اش بعد از دو ماه تمرین بنابه دلایلی که ذکرش به صلاح نیست انصراف داد، و بعد با خواننده دیگری کار پیگیری شد. گروه فاخته که خواننده آنها هم اشکان کمانگری بود. در حالی که بنای ما و آیین نامه بر این بود که یک خواننده در دو گروه حضور نداشته باشد. در دی ماه که کار انتخاب تمام شده و دیگر زمان کافی برای جایگزینی نبود، نمی توانستیم به دو گروهی که از آقای کمانگری استفاده می کنند، بخواهیم که از یکی از آنها خارج شود و ما در عمل انجام شده قرار گرفتیم. اگر آقای اخواص پیش از این که نامه را در اختیار رسانه‌ها قرار دهد آنرا به دست ستاد جشنواره می رساند همه این توضیحات را به او ارائه می‌دادیم."

در این خصوص فقط ذکر این نکته ضروری و کافی است که در نوشته ها و مصاحبه های گوناگون مسئولان جشنواره فقط درباره استثنا شدن یک خواننده از قانون اعلامی جشنواره، سخن رفته است. 

یعنی فقط نام دوست گرامی اشکان کمانگری را برای اجرا با دو گروه" سایه ارغوان" و" فاخته" آورده اند. این در حالی است که دوست خواننده دیگرم وحید تاج نیز همزمان با دو گروه در جشنواره به اجرای کنسرت می‌پردازد: "ارکستر سازهای ملی" و گروه «آهنگ»! 

حال به قول استاد سخن "عهد نابستن از آن به که ببندی و نپایی!" 

به عبارت دیگر قانونی که با اما و اگر و زیرا، به‌راحتی توسط خود قانون گذار شکسته می‌شود، چرا اصلا وضع شده است؟! 

این همان تناقض و رفتار دوگانه مسئولان‌ جشنواره موسیقی فجر است که در یادداشت قبلی ذکر شده بود.

اما بخش دیگری از صحبت های هنرمند گرامی آقای شهرام صارمی: 

"صارمی در مورد عده دیگری که انصراف خود را از جشنواره اعلام کرده اند گفت:از سوی دیگر آقای اثنی‌عشری و حسین علی شاپور بدون این که در جشنواره حضور داشته باشند از این جشنواره انصراف داده اند!" 

پرسش نخستین این که در نامه قبلی من کجا سخن از انصراف از جشنواره موسیقی فجر تهران رفته است؟! البته قرار بود که با دو گروه در جشنواره شرکت کنم و هم زمان طبق همان قانون نانوشته ی منعطف!! به اين عزیزان گفته شد که خواننده نمی تواند با دو گروه در جشنواره شرکت کند! و در نهایت هم اجراي هیچ کدام از دو گروه بنده مقبول طبعِ مشکل پسندِ ارزیابان هنری قرار نگرفت!! و شرح این ماجرا قبلا در همان یادداشت گفته شده است. 

بنابراین صحبتی که بنده در بند پایانی درباره انصراف نوشته ام ناظر به جشنواره موسیقی فجر شیراز است که همه قول و قرار ها و حتی زمان اجرا _ یعنی بیست و هشتم بهمن_ نیز با دست اندرکاران برگزاری تعیین شده بود. حتی با گروه نیز تمرین هایی را در این خصوص انجام دادیم. اما به‌دليل اعتراض به همین روند یک بام و دو هوا و مسائل پیش‌آمده در جشنواره موسیقی فجر تهران، از اجرا در جشنواره موسیقی فجر شیراز _که به هر حال ساماندهی و برنامه ریزی اش مرتبط با دست اندرکاران جشنواره تهران است _ انصراف دادم.

به هر حال این هنر و هنرمند است که می ماند و سخن من نیز همانست که پیشتر بود:

"اگر شمعی از موسیقی ایرانی روشن است، آتشش را از دل سوزان اهل هنر دارد، نه منت و لطف "گاه هست و گاه نیست"  آنان که هنوز تکلیفشان با موسیقی روشن نیست. " 

 امیر اثنی عشری

پانزدهم بهمن هزار و سیصد و نود و هفت 



١١:٠٠ - سه شنبه ١٦ بهمن ١٣٩٧    /    شماره : ٧٥٨٦٣    /    تعداد نمایش : ١٢١٠







سالن های اجرای موسیقی


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است