شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

به مناسبت روز جهانى صلح ؛

لورییس چکناواریان به عنوان سفیر صلح در ایران به سازمان ملل متحد پیشنهاد شد

سینمای نو > سرویس موسیقی         

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، در ابتدای این نشست، دكتر ماريا دوتسنكو ، رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران به احترام استادان و فرهيختگان حاضر در جلسه، به طور اختصاصى به استاد لورييس چكناواريان، استاد غلامحسين اميرخانى، پرفسور حسين باهر و دكتر اردشير خورشيديان خيرمقدم گفت.

نشست پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهورى اسلامى ايران آغاز شد و طيبه محمد، دبير نشست ضمن خوش آمدگويى خلاصه ايى از فعاليت هاى سفيران صلح و دوستى را شرح داد.

سپس دكتر ماريا دوتسنكو، پيام دبيركل سازمان ملل را به مناسبت روز جهانى صلح قرائت کرد.

در ادامه این رویداد، استاد لورييس چكناواريان موسيقيدان و رهبر اركستر جهانى با بيش از ٧٠ سال سابقه درخشان هنرى و فعاليت هاى بشردوستانه در جهت نجات جان انسان ها، از سوى گروه سفيران صلح و دوستى به عنوان سفير صلح ايران به سازمان ملل متحد پيشنهاد شد.

طيبه محمد موسس گروه سفيران صلح و دوستى با عنوان اين جمله كه  هرگز مادرى نمى خواهد فرزندش در جنگ كشته شود و هرگز مادرى هم نمى خواهد فرزندش در جنگ كسى را بكشد، پس اميدواريم هيچ مادرى در اين شرايط قرار نگيرد. حضار را دعوت به ايستادن براى احترام به رويداد تاريخى معرفى سفير صلح ايران كرد و ادامه داد: گروه سفيران صلح و دوستى به لطف خداوند در روز جهانى صلح و با عنايت به اهداف والاى خود كه همانا احترام متقابل به فرهنگ ها، ملت ها، دولت ها و ارتباط روادارانه براى رسيدن به صلحى پايدار در تمام كره ى مسكون است، در اين روز و در محل مركز اطلاعات سازمان ملل متحد تهران استاد لورييس چكناوريان را به عنوان سفير صلح ايران معرفى مى نماييم. اميد داريم روزى خواهد آمد كه جهانى عارى از خشونت، جنگ و افراطى گرى خواهيم داشت كه در آن فرزندان انسان آرامش را تجربه خواهند كرد.

سپس کلیپی به عنوان معرفی پیشینه  لوریس چکناواریان، این آهنگساز قدیمی و محبوب در سالن پخش شد.

لورییس چکناواریان ضمن ابراز تشکر گفت: انتخاب من برای این مسئولیت افتخار بزرگی است و من افتخار می کنم که یک ایرانی هستم. من بسیار خوشبختم که پدر و مادرم مانند سایر ارامنه، ایران را که کشور کوروش است برای زندگی انتخاب کردند.

وی ادامه داد: من هیچ گاه خودم را همه چیز دان نمی دانم، چون هنر به قدری گسترده است که نمی توان همه چیز را در آن یاد گرفت. همه هنرها الهام از خداست، چون هیچ کس از خودش چیزی ندارد و من این لطف بزرگ را از طرف پروردگارم داشتم.

چکناواریان اضافه کرد: بسیار از شما ممنونم که این مسئولیت را بر عهده من گذاشتید.

او در پایان عنوان کرد: هیچ کس نمی تواند صلح را در این جهان برپا کند، ولی می شود با فرهنگ و عشق به صلح رسید و این فرهنگ و عشق است که ضد اسلحه است و ما در کشور ایران با وجود شعرا و عالمان زیادی که داشتیم می توانیم بگوییم کشوری صلح طلب هستیم و امیدوارم با کمک به من و دست در دست هم، بتوانیم نماینده خوبی برای ایران باشیم

در ادامه این نشست، دكتر سوگل مشايخى شعرى را با عنوان صلح به مناسبت معرفى سفير صلح ايران، كه از سروده هاى خودش بود قرائت کرد.

برنامه روز جهانی صلح که با موضوع صلح و آب و هوا برگزار شد، میزبان استادان، صاحب نظران و سخنرانان در حوزه اقلیم شناسی و محیط زیست بود.

اولین سخنران، مزدك سادات مير رمضانى با موضوع «تغييرات آب و هوايى يك تهديد شايد هم يك فرصت» بود که در مورد روند گرم شدن زمين، توليد گازهاى گلخانه ايى و تاثيرات مخرب آن، فرايند بوجود آمدن مشكلات اقتصادى، سياسى و اجتماعى تغييرات آب و هوايى مطالب تخصصی را ارائه کرد و در ادامه افزود: مى توان از اين مشكل جهانى به توافق جهانى رسيد و اين تهديد را به فرصت تبديل كرد.

 وى در پايان سخنرانى خود به استاد لورييس چكناواريان تبريك گفت و اظهار داشت: صلح براى همه انسان ها مهم است ولى براى طبيعت لازم، اميدوارم آيندگان نيز موسيقى خوش طبيعت را با ايجاد صلح بشنوند.

سخنران بعدى ابوالفضل حقيقى مديرعامل ايرلاين تفتان بود كه با موضوع «صلح و مسئوليت اجتماعى» سخنرانى كرد.

او در بخشى از سخنانشان با اشاره به تاثير اقتصاد بر پايدارى صلح گفت: الزاماً اقتصاد نمى تواند صلح را محقق كند، گاهى نيز موجب جنگ مى شود. جنگ نيز تنها جنگ بين كشورى يا جنگ هاى داخلى نيست كه منجر به كشته شدن انسان ها يا جابجايي مرزى شود، بلكه اگر اقتصاد كشورى پويا نباشد و توليد كننده نباشد جنگى خاموش رقم مى خورد كه كم كم باعث نابودى سرمايه هاى ثروتي در آن كشور خواهد شد كه براى عدم شكل گرفتن اين فرايند، تجار و صاحبان حرفه هاى كليدى و سرمايه داران كلان بايد باهوش باشند و مسئوليت اجتماعى در اين فرايند معنا دارد تا با حضور به موقع و حمايت و به گردش در آوردن چرخ هاى توليد و فروش از جنگ خاموش جلوگيرى كنند چون اقتصاد تاثیر به سزایی بر خشونت دارد و پس از آن که اقتصاد را قوی کردیم می توانیم به آب و هوا و آموزش و پرورش بپردازیم.

دكترحقيقى با طرح پيشنهادى تاسيس سازمان صلح جهانى در ايران اظهار داشت: بخشى از كارهاى تاسيس اين سازمان با همكارى گروه سفيران صلح و دوستى انجام پذيرفته است و يكى از اهداف بزرگ اين سازمان رسيدن به صلح اقتصادى براى همه مردم ايران است.

سخنران سوم نشست دكتر عبدالله سالارى بود كه با موضوع «اثرات تغيير اقليم بر حيات وحش» سخنرانى خود را اينطور شروع كرد: ما انسانها مسائل و مشكلات را بيان مى كنيم زيرا قدرت سخن گفتن داريم اما حيوانات اين قدرت را ندارند كه با ما صحبت كنند پس مشكلات آنها چند برابر است. تا صد سال آينده شاهد انقراض بيش از ٨٠ درصد حيات وحش دنيا خواهيم بود. وى در ادامه به بررسى وضعيت زيست محيطى حيات وحش در سراسر دنيا پرداخت. دكتر سالارى در پايان سخنرانى خود به استاد چكناواريان تبريك گفت و اظهار اميدوارى كرد صلح را نه براى انسان ها، بلكه براى حيوانات نيز پايدار كنيم.

سخنران پايانى نشست دكتر اردشير خورشيديان موبد موبدان زرتشتيان بود كه با موضوع «فرهنگ نكوداشت آب و هوا در ايران باستان» پشت تريبون قرار گرفت.

 او با اشاره به فرهنگ ايران باستان اظهار داشت: در ايران باستان چهار عنصر آب، خاك، باد و آتش مظهر پاكى بودند و ايرانيان باستان بسيار اين چهار عنصر را پاك نگه ميداشتند.

دكتر خورشيديان با بررسى آثار و بناهاى تاريخى به جا مانده در ايران، استفاده ى بهينه ى ايرانيان را در متعادل سازى محيط زندگى براى حضار تشريح نمود و در پايان ضمن تبريك به استاد چكناواريان پيشنهاد كرد، سازمان ملل از همه ى كشورها بخواهد١٠ درصد از بودجه هاى نظامى خود را براى نجات زمين اختصاص دهند.

پرفسور حسين باهر در پايان نشست ضمن جمع بندى جلسه اظهار نمود: ما در گروه سفيران صلح و دوستى ماه ها كار و ساعت ها جلسه داشتيم تا با جمع بندى نظرات با انتخاب استاد لورييس چكناواريان به عنوان سفير صلح ايران رسالت خود را انجام داديم. همه ما در گروه سفيران صلح و دوستى كنار استاد چكناواريان هستيم و براى داشتن دنيايى خوب تلاش خواهيم كرد.

مهمانان ويژه اين نشست استاد غلامحسين اميرخانى، استاد فريدون مجلسى،  ميترا حجار و ام البنین گل محمدی معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان تهران بودند.

در پایان این رویداد، فعالیت و پروژه های کارآفرینان گروه سفیران صلح و دوستی معرفی و برخی از کارآفرینان به معرفی فعالیت های خود پرداختند.

نشست روز جهانی صلح با عنوان صلح و آب و هوا که با پیشنهاد سفیر صلح ایران به سازمان ملل متحد همراه بود، همزمان با حضور حسن روحانی در سازمان ملل متحد برگزار شد



١٢:٢٢ - جمعه ٥ مهر ١٣٩٨    /    شماره : ٨٠٥٧٤    /    تعداد نمایش : ١٠٢٧







سالن های اجرای موسیقی


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است