پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

بنابر اعلام روابط عمومی ؛

پویا سرایی داور لیگ جهانی موسیقی شد

سینمای نو > سرویس موسیقی     

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، پویا سرایی در گفتگویی بیان کرد: «اصولا هنرجویانِ علاقه مند موسیقی در سنی هستند که دوست دارند دیده شوند ، چه بسا رسالت هنر همین بیان و عرضه شدن باشد که در هنرجویان البته دوچندان است .مسابقات جدی در این زمینه علاوه بر تامین کردن این نیاز تاثیر بسیاری در حفظ کردن و اجرای صحیح قطعات ماندگار موسیقی ایرانی خواهد داشت . چه برای آنان که آنها را حفظند و در صدد عمیق تر شدن آن بر می آیند، چه برای کسانی که به انگیزه این جشنواره آنها را یاد میگیرند . این را نیز فراموش نکنیم که ضبط کردن بدون اشتباه و درست یک قطعه برای هنرجویی که تجربه ی آنچنانی در اجرای صحنه و سن ندارد به خودی خود تجربه ی بسیار بزرگی است که هنرجو را برای صحنه های اجرا آماده می کند.»

پویا سرایی، داور لیگ سنتور در لیگ جهانی موسیقی، در رابطه با نوع رقابت در هنر موسیقی و ایجاد انگیزه در رقابت های لیگ جهانی موسیقی افزود: «قطعا رخدادهای رقابتی میتواند تاثیر بسزایی در ایجاد انگیزه برای رقابت سالم هنری ایجاد کند . همه جای دنیا سالهاست بر این مهم اتفاق نظر وجود داشته و سرمایه گذاری های مبسوط در این زمینه انجام می شود . لیگ جهانی به خصوص در این دوره که رایگان است فرصتی کاملا مناسب برای کسانی است که می خواهند فضای جدی تری از اجرای موسیقی را تجربه کنند. برخی از نظریه های آموزشی ایجاد فشار روانی ناشی از شرکت در این رقابت ها را برای آموزش مضر می دانند اما در مقابل بسیاری از نظریه ها از حضور رقابتیِ جوانان دفاع و حمایت می کنند. خود من ، تا هجده سالگی به امید شرکت در جشنواره ملی جوان همه ی سال انتظار می کشیدم و مشتاقانه در آن شرکت می کردم ،سعی می کردم کاستی هایم را کمرنگ تر کنم و بیشتر یاد بگیرم. الان که به آن سال ها می نگرم، فقط شوق و ذوق و انگیزه رقابت در جشنواره مرا دلگرم و امیدوار می کرد.»

از آنجا که در لیگ های موجود در لیگ جهانی موسیقی، 5 هفته رقابتی وجود دارد و داور لیگ می بایست این رقابت ها را تعیین کند، پویا سرایی هدف خود از انتخاب قطعات رقابتی را این گونه مطرح نمود: «در وهله اول میل داشتم از همه استادان پیش کسوت موسیقی ایران در ساز سنتور قطعه ای وجود داشته باشد . از آنجایی که می بایست تنها چهار اثر انتخاب می شد استادان پایور ،مشکاتیان ،پشنگ و اردوان کامکار به عنوان تاثیرگذارترین ها انتخاب شدند. در وهله دوم ، می خواستم روند ساده به سخت شدنِ لیگ در هفته های پایانی کم و بیش احساس شود از این رو آثاری از هر کدام استادان انتخاب شد که به جهات کم و کیف، این روند دشوار شدن لیگ را نشان دهند. در آخر، ملاک برای انتخابِ نهاییِ آثار ایجاد یک مجموعه کامل برای قضاوت بود. مجموعه ای که هم شامل درونگرایی و احساس و عمق باشد و هم فنی و تکنیکی باشد تا بتوان پارامترهای کمی و کیفیِ شرکت کنندگان را توامان سنجید. یعنی تفاوت کسی که صرفا توان اجرا دارد ولی بینش و ادراک کافی از موسیقی ایرانی ندارد با کسی که علاوه بر توانِ اجرا به ظرایف و عمق موسیقی نیز توجه دارد تبیین شود .برای همین منظور، برای مثال قطعه پوپک از استاد پایور که کاملا قطعه ای درونگرا و احساسی است در کنار رقص باد استاد اردوان کامکار قرار داده شده تا هر دو پارامتر احساس و تکنیک مورد قضاوت قرار گیرد. یا قطعه بیداد استاد مشکاتیان که هم احساسی است و هم در عین طولانی بودن، متنوع و تکنیکی است در هفته آخر، به عنوان ویترینی از هرآنچه که یک نوازنده جوان سنتور به آن می بایست اعتقاد داشته باشد، انتخاب شد.»

پدرام بهاآبادی، بنیانگذار و مدیر عامل لیگ جهانی موسیقی، در رابطه با خط مشی لیگ جهانی موسیقی در کشور ایران بیان کرد: «ما به زودی تمامی سازهای موسیقی ایرانی را به صورت کامل پوشش خواهیم داد و در مدت کوتاهی دو کشور بزرگ دنیا را درگیر لیگ جهانی موسیقی خواهیم کرد. ما تا امروز به خوبی سرویس دهی در ایران را انجام داده ایم و داوران بنام دیگری در مرحله تعیین هفته های رقابتی هستند تا به زودی لیگ آنها هم در وبسایت شروع خواهد شد.»

خاطر نشان می شود تاکنون لیگ های تار به داوری علی قمصری، تمبک، کمانچه، سنتور و خوانندگی پاپ ایرانی در وبسایت لیگ جهانی موسیقی برگزار شده است.

علاقمندان جهت شرکت در لیگ نوازندگی سنتور به داوری پویا سرایی می توانند با مراجعه به وبسایت لیگ جهانی موسیقی به آدرس www.musicworldleague.com در این لیگ ثبت نام کنند. مهلت ثبت نام در لیگ سنتور از 21 تیر 1399 تا 2 مرداد 1399 می باشد.

آثار رقابتی این لیگ شامل:

1-    هفته اول - قطعه پوپک اثر استاد فرامرز پایور

2-    هفته دوم - قطعه بارانه اثر استاد پشنگ کامکار

3-    هفته سوم - قطعه شورانگیز اثر استاد پرویز مشکاتیان

4-    هفته چهارم - قطعه دریا اثر استاد اردوان کامکار

5-    هفته پنجم - قطعه بیداد اثر استاد پرویز مشکاتیان



١٢:٤٥ - يکشنبه ٢٢ تير ١٣٩٩    /    شماره : ٨٥٣٤٦    /    تعداد نمایش : ٨١٥







سالن های اجرای موسیقی


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است